HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X II.

#81 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 12. 16:30

Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 13:12

ventata, en is elarulnek egy nagy titkot neked: windozon ki lehet kerulni a spyware-t, virusokat.

Nyilván ki lehet kerülni - pl virusírtóval, meg spyware ölôvel. Mert ugye az összes portot nem lehet ám lezárni, mert akkor elvágod magad a hálótól.

De azért félelmetes, hogy még büszkék is vagytok arra, hogy nem raktok vírusírtót, meg mindenféle spyware bénító dolgot az xp-re. Az elôzô pár hozzászólásotokból kiderült, hogy fogalmatok sincs a spyware müködésérôl, sem a hálózati kommunikáció legalapvetôbb elemeirôl.  Szerintem a következô lépés legyen az, hogy kirakjátok az aláírásotok mellé az IP címeteket.  :D  (bár aki akrja anélkül is pillanatok alatt megszerzi, hogy ti még feleszmélnétek...)

Amikor az ostobaság a magabiztossággal párosul........ :omg:
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#82 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 16:46

:confused: Latom, nagyon vagod a temat.
Bar en nem hulyeztelek le, te ugy tamadsz engem, mint annak idejen T2k-t.

Szerkesztette: ion 2005. 03. 12. 16:47 -kor

#83 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 19:39

Idézet: ventata - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 16:30

Nyilván ki lehet kerülni - pl virusírtóval, meg spyware ölôvel. Mert ugye az összes portot nem lehet ám lezárni, mert akkor elvágod magad a hálótól.

De azért félelmetes, hogy még büszkék is vagytok arra, hogy nem raktok vírusírtót, meg mindenféle spyware bénító dolgot az xp-re. Az elôzô pár hozzászólásotokból kiderült, hogy fogalmatok sincs a spyware müködésérôl, sem a hálózati kommunikáció legalapvetôbb elemeirôl.  Szerintem a következô lépés legyen az, hogy kirakjátok az aláírásotok mellé az IP címeteket.  :D  (bár aki akrja anélkül is pillanatok alatt megszerzi, hogy ti még feleszmélnétek...)

Amikor az ostobaság a magabiztossággal párosul........ :omg:

Na és mi van akkor ha kirakom az IP címemet? Ha ismered a hálózati működést, akkor talán azt is tudod, hogy ha a port mögött nem fut szolgáltatás akkor sz@rt se ér az éppen bejövő támadás. Ha MAC-eden fut valamilyen szolgáltatás, ami fogadja bizonyos portokon bejövő parancsokat, akkor a te gépedet is simán fel lehet törni.Igaz a legtöbb esetben valamilyen trójai nyit magának kaput, feltéve ha a tűzfallal engedek neki. (amúgy csendben hozzá teszem, hogy nagyrészt sex, meg warez oldalakon jellemző :p ) Ti csak hiszitek, hogy nem lehet feltörni a rendszereteket.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#84 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 20:58

Jól beszélsz Lenny :) Amúgy elég ha csak anokia mobilokra gondolunk. miután eladott anokia 30 millió mobilt symbian OS-sel megis jelentek az első mobilvírusok. majd ha lesz világyszerte 30 milliós OSX install base, akkor az OSX felhasználókra is beköszönt a vészkorszak..
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#85 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 21:14

azert mas egy *bsd rendszer felepitese, szoval lehet h ott megsem olyan konnyu scriptkiddieknek randarilozni
persze tuti lesz majd megoldas nekik is, az a kerdes mennyi ido alatt jon ki a javitas ra.

nekem van virusirto, de csak akkor hasznalom ha valami olyan exe-t akarok futtatni amiben nem vagyok biztos.
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#86 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 21:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 20:58

majd ha lesz világyszerte 30 milliós OSX install base, akkor az OSX felhasználókra is beköszönt a vészkorszak..

Nem mindenki gondolja igy :)

Szerkesztette: ion 2005. 03. 12. 21:20 -kor

#87 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 21:29

Idézet: ventata - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 16:30

Az elôzô pár hozzászólásotokból kiderült, hogy fogalmatok sincs a spyware müködésérôl, sem a hálózati kommunikáció legalapvetôbb elemeirôl. 

Szerintem azért van némi fogalmam. Nem akarlak lefikázni, de mintha neked lenne kicsit csonka a tudásod. :)

Szerkesztette: Lenny 2005. 03. 12. 21:30 -kor

-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#88 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 21:58

Idézet: Lenny - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 21:29

Szerintem azért van némi fogalmam. Nem akarlak lefikázni, de mintha neked lenne kicsit csonka a tudásod. :)

Emiatt valtott mac-re :)

#89 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 22:14

Idézet: Lenny - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 20:29

Nyilván így van ahogy mondod. Pl. az biztos, hogy én nem látom a ledek villogásából, hogy most upload megy-e éppen vagy sem, nem úgy mint te. Yes MASTER! :D  Ha már okos nem vagy legalább van önbizalmad.  :respect:

Szerkesztette: ventata 2005. 03. 12. 22:14 -kor

Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#90 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 22:38

Idézet: ventata - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 22:14

Nyilván így van ahogy mondod. Pl. az biztos, hogy én nem látom a ledek villogásából, hogy most upload megy-e éppen vagy sem, nem úgy mint te. Yes MASTER! :D  Ha már okos nem vagy legalább van önbizalmad.  :respect:

Neked is csak önbizalmad van, hogy a te MAC-ed törhetetlen :respect:
Nem mondtam, hogy látom a LED-ek villogásából, hogy upload vagy sem. Ezt te állítottad.
Nem ismerve a hálózat működését te biztosan tudod, hogy minden támadást visszaver a géped. :D

#91 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 22:58

Sztem nem allitotta, hogy torhetetlen a mac-je.

#92 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 23:06

naaa, FLAME off!

Amúgy nem azért jobb a bsd alapú osx, mint pl a linux is, hogy itt egy rosszalkodni vágyó progi nem csaphatja agyon a teljes rendszert? Max a home könyvtárban tud vad dolgokat csinálni, ezért az adatokat nem árt menteni, de ha ez megtörténik, a vírus lepucolása után a home könyvtár visszaállításával rendbetehető a rendszer, nem?
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#93 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 23:11

A windowsban is ugyanez a helyzet, csak hat ugye nem illendo root-kent hasznalni egyik rendszert sem..

#94 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 23:34

Tiszteletben tartva minden hozzászóló véleményét, azért kíváncsi lennék arra, hogy a hwsw.hu egyetlen Mac topicjába miért gyűlnek a Windows fanok savazni az Apple cuccait? Ha valahol, itt engedtessék meg egy kis elfogultság, Ion és a többiek pedig menjenek supportálni a többi kétezer "miért nem működik ez és ez az XP rendszeremen?" topicba... Már bocs.

#95 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 23:35

H.András, van Minitek raktáron? :)

#96 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 00:01

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 23:34

kíváncsi lennék arra, hogy a hwsw.hu egyetlen Mac topicjába miért gyűlnek a Windows fanok savazni az Apple cuccait?

Tudod, en sose vetettem volna fol ezeket a dolgokat itt, ha Andras nem jott volna at a M$ szekcioba.
Egyaltalan nem az Apple cuccait "savazom". Tudom, miert jo az OSX, es azt is, hogy nalam nem valt be. Engem csupan az erdekel, hogy mire fol ez a nyalveres meg a Longhornos topicokban is.

Idézet

Ion és a többiek pedig menjenek supportálni a többi kétezer "miért nem működik ez és ez az XP rendszeremen?" topicba... Már bocs.

Megbocsajtok, de nem felejtem el a kedves szavaidat. Jofej vagy. :respect:

#97 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 01:13

Hazex: a jovo heten tuti nem lesz Mini mert koltozik a HDSYS raktara, a kovetkezo heten elvileg jon sok darab. elvileg..

ION: Az olyanokra mar nem reagalok, hogy nem tudom mit tud a spotlight, mert nevettseges, foleg, hogy a mellettem levo gepen Tiger-t tesztelek. Tudod a Tiger az uj OS X, amiben benne van a Spotlight, meg egyebek. Nem nem, WinFS nincs benne :)

Viszont ez tok vicces volt, hogy en atjarok a Windowsos topikokba... Egyreszt 13 evig hasznaltam Windowst, masreszt meg most is kenytelen vagyok nagy ritkan, peldaul amikor a csajomnak szetrohad a gepen.. Harmadszor pedig tavaly majusban, es augusztusban nyikkantam par szot az altalad belinkelt topikokba. Mashova nem is irtam mar reg.

Ja es abba a Longhornos topicba irtam, ahova Te irtad ezt nemreg, idezlek: ;)

ion
Létrehozva: 2005. febr. 18., péntek - 11:04

Törzsvendég

Csoport: Fórumtag
Na, most megint csuszik minden... egyre kevesbe veszem komolyan ezt az egesz dolgot...

#98 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 01:38

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 1:13

Viszont ez tok vicces volt, hogy en atjarok a Windowsos topikokba... Egyreszt 13 evig hasznaltam Windowst, masreszt meg most is kenytelen vagyok nagy ritkan, peldaul amikor a csajomnak szetrohad a gepen.. Harmadszor pedig tavaly majusban, es augusztusban nyikkantam par szot az altalad belinkelt topikokba. Mashova nem is irtam mar reg.

Ja es abba a Longhornos topicba irtam, ahova Te irtad ezt nemreg, idezlek: ;)

ion    
Létrehozva: 2005. febr. 18., péntek - 11:04

Törzsvendég

Csoport: Fórumtag
Na, most megint csuszik minden... egyre kevesbe veszem komolyan ezt az egesz dolgot...

Sztem is vicces, de nem az, hogy atjarsz, hanem az, ha atmesz es fikazol mindent, ami nem Apple.

A masik dolog amit nem ertek, hogy egyszer azt irtad, azert van penzed mac-re, mert nem tartasz baratnot. Most akkor hogy is van ez? Eladtad a mac-edet (szereztel not, es vettel neki egy windozos pct)? Egyebkent ha kicsit is ertenel hozza, akkor nem rohadna szet a gepe ("nagy ritkan"?).

Orulok, hogy engem idezel, igazan megtisztelo, bar nem latom, hogy barmi jelentosege lenne ennek az idezetnek. Ebben ugyanis nem az OSX-et fikaztam az OSX forumon.

Kitalaltam neked egy baromi talalo nevet:
Mac mester. Tetszik? :)

#99 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 02:04

Pfff baratom, latom te nem latod meg az ironiat egy hozzaszolasban.

A baratnom a sajat gepet hasznalja (szeretne egy Powerbookot, de en nem fogok venni neki). Ez a kicsit is ertenel hozza duma meg mar kezd nagyon faraszto lenni. Ha olyan okos vagy csinalgasd meg neki te.

#100 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 03:42

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 23:34

Tiszteletben tartva minden hozzászóló véleményét, azért kíváncsi lennék arra, hogy a hwsw.hu egyetlen Mac topicjába miért gyűlnek a Windows fanok savazni az Apple cuccait? Ha valahol, itt engedtessék meg egy kis elfogultság, Ion és a többiek pedig menjenek supportálni a többi kétezer "miért nem működik ez és ez az XP rendszeremen?" topicba... Már bocs.

Legtöbbet gép előtt egy SUN Blade 1000-es ws relációban töltök. Miféle windows fanokról beszélsz kispajtas?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »