HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X II.

#101 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 13. 08:39

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 22:34

Tiszteletben tartva minden hozzászóló véleményét...

Dejavou, dejavou... Ez már egyszer lejátszódott, ugyanitt, ugyanígy: T2K nevú test mondta vala, nem azért kontráz rá minden hülyeségre, meg csúsztatásra, mert fáj neki, hogy vkinek mac-je van, ő is vehet, sőt vett is a cégének, hanem azért, mert valaki elolvassa az elfogult hozzászólásokat, azt mondja: hú itt a tökéletes rendszer, elrohan, elkölt egy halom pénzt, aztán kiderül, hogy mégsem kolbászból van a kerítés. És ezzel én egyetértek, ha már fórum, legyen objektív. Halkan megjegyzem, ide minden mac-es csak a szépet meg a jót írja, a bm-en érdekes módon nem egészen ezeket olvasni kisértetiesen hasonló nick name-ek alatt.
no offense & no hard feels :)

#102 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 08:50

Idézet: 147break - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 8:39

Ez már egyszer lejátszódott, ugyanitt, ugyanígy: T2K nevú test mondta vala

T2k, te vagy az? :)

#103 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 08:59

"Halkan megjegyzem, ide minden mac-es csak a szépet meg a jót írja,....."  Nyilván ezért írtam le, hogy az OSX is fagy, sôt azt is, hogy az NT-t egy nagyon jó rendszernek tartom, sôt még azt is, hogy a kompromisszumkód windóz pont azért olyan amilyen, mert kompromisszumokra kényszerült az MS amikor megírták és ehhez képest kell vizsgálni, és ugye ennek fényében azt kell hogy mondjam, hogy jó.

"""szépemlék?""" títútáuzend frusztrációja is abból táplálkozott, hogy baromira irigyelte, hogy van olyan, akinek van pénze G5-re. Persze ez nála nagyfokú primitívséggel is párosult.

A legnagyobb baj az, hogy itt olyanok "esnek" neki az OSX-nek, akik nem is használtak OSX-et. Mert az, hogy kétszer ült valaki Mac elôtt még nem jelenti, hogy használta és ismeri.....

Mindenki azt használ amit akar és nem tudom miért kell ebbôl egyáltalán vitát csinálni. Más elvárásaink és más lehetôségeink vannak. Senki nem lesz sem kevesebb sem több attól. hogy vindózt vagy OSX-et használ. Ezt kellene már megéteni. És akkor nem lenne olyasfajta frusztráció itt egyesekben, mint amilyen t2k-ban is volt.

Szerkesztette: ventata 2005. 03. 13. 09:04 -kor

Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#104 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 09:10

Le vagyok dobbenve, milyen problemaik vannak a bm.com-on az embereknek. A win98-as idoket idezi fol bennem.

#105 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 09:20

Idézet: ventata - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 7:59

"Halkan megjegyzem, ide minden mac-es csak a szépet meg a jót írja,....."  Nyilván ezért írtam le, hogy az OSX is fagy, sôt azt is, hogy az NT-t egy nagyon jó rendszernek tartom, sôt még azt is, hogy a kompromisszumkód windóz pont azért olyan amilyen, mert kompromisszumokra kényszerült az MS amikor megírták és ehhez képest kell vizsgálni, és ugye ennek fényében azt kell hogy mondjam, hogy jó.

"""szépemlék?""" títútáuzend frusztrációja is abból táplálkozott, hogy baromira irigyelte, hogy van olyan, akinek van pénze G5-re. Persze ez nála nagyfokú primitívséggel is párosult.

A legnagyobb baj az, hogy itt olyanok "esnek" neki az OSX-nek, akik nem is használtak OSX-et. Mert az, hogy kétszer ült valaki Mac elôtt még nem jelenti, hogy használta és ismeri.....

Mindenki azt használ amit akar és nem tudom miért kell ebbôl egyáltalán vitát csinálni. Más elvárásaink és más lehetôségeink vannak. Senki nem lesz sem kevesebb sem több attól. hogy vindózt vagy OSX-et használ. Ezt kellene már megéteni. És akkor nem lenne olyasfajta frusztráció itt egyesekben, mint amilyen t2k-ban is volt.

Igazad van, általánosítottam, tehát: néhányan úgy nyilatkoznak meg :) Mondjuk nem is elsősorban neked szólt, amit írtam, de ettől még jogos, amit írtál ;) Szerintem T2K nem amiatt volt olyan amilyen, mert nem volt pénze G5-re, sőt, vett is egy pm-et, hiszen írta is. Egyébként pedig 10 hozzászólásából 9 nem volt fórumképes; de nem a személy a fontos ebben az egyenletben, hanem a jelenség, de hát szerintem Te is érted, miről vartyogok. Osztom igényedet a mindenki azt használ témakörben, de itt most javában nem arról van szó, hanem arról, hogy mit írsz le Te + én, és az tényszerű-e. Az "én a barnákat szeretem" azért itt talán kicsit kevés :)
És egy hízott közhely a végére: nem az a király, aki tudja, hogy a zöld gombot kell megnyomni, hanem az, ki tudja, mi a gond, ha nem jön elő a zöld gomb.
smooth & simple

#106 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 10:36

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 2:42

...kispajtas...

Nana! A rokonokat és haverokat tegezzük, a többieket magázzuk! Ha nem Windows fanboy az úr, ne vegye magára ezt az inget. :)

Szerkesztette: HaZeX 2005. 03. 13. 10:43 -kor

#107 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 10:46

Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 23:01

Megbocsajtok, de nem felejtem el a kedves szavaidat. Jofej vagy. :respect:

Nade nincs igazam? Én sokféle rendszert használok, köztük Win XP -t is, sok-sok freeware -el teleaggatva, de ide speciel a Mac (OS X) miatt jöttem, és mit kell olvasnom oldalakon keresztül? Hogy miért szar - szerinted - a Mac OSX. Ne tegyétek ezt velem :)

#108 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 16:04

SFIJ: nezd meg ezt legyszi, ha lesz egy kis idod. H264-el tomoritettem Tiger alatt:

http://homepage.mac....s/tigerhigh.mov

#109 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 21:00

Inkabb ezt. 1280x720 8 Mbit/sec

http://homepage.mac....zunyog_h264.mov

#110 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:13

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 21:00

Te András, hogyan fogják megnézni a h264-es QT muvidat h264-es QT nélkül? :) Ami viszont érdekesebb: miféle Tigered van neked? :)

#111 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:41

Idézet: Moby - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 21:13

Te András, hogyan fogják megnézni a h264-es QT muvidat h264-es QT nélkül? :) Ami viszont érdekesebb: miféle Tigered van neked? :)

SFIJ nek van H264 codec a gepen. Elvileg a h264 szabvanyos cucc, barmivel meg lehet nezni, erre vagyok kivancsi, hogy a gyakorlatban is mukodik e a dolog.

Tiger meg van a legujabb developer beta, 8A393 a buildje. Ket gepen is tesztelem, eleg jo a rendszer, hamarosan keszen lesz, elkepzelheto, hogy aprilisban megjelenik.

#112 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 23:32

Idézet: Moby - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 21:13

Kiprobaltam Panther alatt le lehet jatszani FFmpegX-el. Mondjuk CPU kell hozza kemenyen :)

#113 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 23:46

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 23:32

Kiprobaltam Panther alatt le lehet jatszani FFmpegX-el. Mondjuk CPU kell hozza kemenyen :)

Nem ffmpegX-el játszod azt, hanem mplayerrel (abban meg ott az x264), azért megy az. Az volt a gond, hogy MPlayerOSX2-vel próbáltam (ér ezért kételkedtem), az viszont régebbi mplayerre épül, az ffmpegx viszont friss, cli-s használ.

#114 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 00:01

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 21:00

Impresszív és egész jónak tartom a kodek munkáját, megközelíti az ateme minőségét. egyetlen szépséghiba, hogy a stream interleve hint-et kicsit elszúrta a quicktime, mondjuk ez csak akkor probléma, ha streaminggal játssza ki a player egy szerverről.
András ahhoz, hogy összemérhessük az Ateme kodekkel, a HDTVs topikban próbáld megmegkeresni, a day after tomorrow trailert, 1920x1080i és próbál 4Mbps-es bitrate-et használni. A 8Mbps-sel nem nagy durranás, hacsak arra gondolsz, hogy a jövőre induló Sky HD 1 DVB statisztikus mux slotot fog hasznáni ~4.5-6Mbps és 1080p-t. Szal a 8MBps-sel nagyon fölélőttél. Az a randa gyanúm, hogy 8Mbps average esetén a hekkelt cinemacraft mpeg2 encoder is megcsinálja ezt megközelítő minőségben a 720p-t. Szal jó lenne 1 teszt a H.264 topikba az apple kodekjével. Summa summárum, annak ellenére, hogy béta, jobb az apple kodekje mint az x264.

@Moby
1. átnevezed mp4-re a file-t
2. felrakod a moonlight mp4 parserét, ezek után mpc már gyünyörúen viszi a februári ffdshow-val.

Én mondjuk most solaris alatt néztem meg mplayerrel.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#115 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 00:36

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 0:01

@Moby
2. felrakod a moonlight mp4 parserét, ezek után mpc már gyünyörúen viszi a februári ffdshow-val.

Persze, miután kiderült hogy megeszi az mplayer már megvolt (soha nem néztem meg mikori ez a GUI-s cucc, lassan ignorálom...), mondjuk ezért fel nem teszem az ffdshow-t :)
Az a gond az egésszel, hogy ez így marhára becsapós, túl statikus az anyag és túl nagy a bitráta. Valami komolyabbal kellene nekimenni. Szépnek szép, kiegyenlített is, de ez 8 megán azért nem olyan nagy dolog (pláne itt nem).
András még valami érdekelne dekódolás részen: cpu szempontjából milyen viszonyban van az apple h264-es és az x264 (hozzávetőleg)? Mire számíthatok? :)

#116 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 01:02

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 23:01

Impresszív és egész jónak tartom a kodek munkáját, megközelíti az ateme minőségét. egyetlen szépséghiba, hogy a stream interleve hint-et kicsit elszúrta a quicktime, mondjuk ez csak akkor probléma, ha streaminggal játssza ki a player egy szerverről.
András ahhoz, hogy összemérhessük az Ateme kodekkel, a HDTVs topikban próbáld megmegkeresni, a day after tomorrow trailert, 1920x1080i és próbál 4Mbps-es bitrate-et használni. A 8Mbps-sel nem nagy durranás, hacsak arra gondolsz, hogy a jövőre induló Sky HD 1 DVB statisztikus mux slotot fog hasznáni ~4.5-6Mbps és 1080p-t. Szal a 8MBps-sel nagyon fölélőttél. Az a randa gyanúm, hogy 8Mbps average esetén a hekkelt cinemacraft mpeg2 encoder is megcsinálja ezt megközelítő minőségben a 720p-t. Szal jó lenne 1 teszt a H.264 topikba az apple kodekjével. Summa summárum, annak ellenére, hogy béta, jobb az apple kodekje mint az x264.

@Moby

Csinaltam kissebb bitrate-el is, aztan felengedtem 8-ra, mert kivancsi voltam, hogy mennyire utos igy. Igazabol azt szamolgattam, hogy 8 megabittel meg siman rafer DVD-re egy masfel oras anyag. Nomeg az eredetihez kepest a 23-as Cinema Displayen igy is latszik a kulombseg... :)

Csinalok majd abbol a day afterbol egy tesztet, ha megint lesz egy kis idom ilyen mokakra.

Ja azt azert tegyuk hozza, hogy 1920-as alapanyagbol megcsinalni 1280*720 two pass, reordering frames, 8 mbit/sec vegtermeket iszonyat sokaig tart. 5.35 hosszu video attomoritese masfel ora volt, lehet, hogy ketto is... 4 procis G5 is keves lesz hozza, hogy realtime csinalja :D

EDIT: lehet, hogy faradt vagyok, de nem talalom a day after t. trailert.. add nekem legyszi liket

Szerkesztette: H.Andras 2005. 03. 14. 01:16 -kor

#117 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 10:41

Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 10:10

Le vagyok dobbenve, milyen problemaik vannak a bm.com-on az embereknek. A win98-as idoket idezi fol bennem.

A legnagyobb mizéria az unicode-os CE/-H-s fontok körül van, és windows xp-n tényleg könnyedebben lehetett használhatóvá tenni egy angol rendszert, amelyen magyar doksikat hozol létre.
Ez (jelenleg) az OSX alatt totál szívás sajnos az unicode-os CE fontok hiánya miatt.

A másik, pl. a Safarit képtelenség belőni alap 1250-es CE (windows latin 2) "text encoding"-ra, csak miután kinyitottál egy honlapot akkor tudsz váltani, az alapbeállításnak 0 effektje vagyon. :(
Ha pedig váltasz 1250-re akkor számomra ismeretlen okokból kifolyólag néhány honlap teljesen megőrül. (pl google)  :confused:

Persze ez főleg akkor igaz, ha DTP-re használjuk a gépet.
RDaneel_hu

#118 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 10:42

ezt ismeritek?
http://sourceforge.n...jects/clickdrag

ClickDrag is a plugin that emulates popular X11 window manager options by moving any Cocoa window by holding option and clicking and dragging anywhere in the window as well as resizing by option right-clicking.

#119 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 11:54

Idézet: Lenny - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 22:38

Nem mondtam, hogy látom a LED-ek villogásából, hogy upload vagy sem. Ezt te állítottad.

Nem azért de ez a dolog anno a 56k-s modemeknél valós is volt! A kis ledek ugye az átmenő forgalmat mutatták. Volt ahol külön upload meg down led volt. Ez ugy működött gyak mint egy optikai kábel kábel nélkül. :) simán logolható volt a forglaom. Manapság pl nálam is a forgalom 1 led-es és az is folyton villog mivel usb-n jön a net! :)

Üdv

#120 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 12:02

Apple developing two-button mouse
http://www.appleinsi...icle.php?id=951

:)

Bar jopar eve letezik egy ilyen eger:
http://www.dvforge.com/macmice.shtml
Kép