HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X II.

#361 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 06. 19:54

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 20:49

:up:
Sajna ez van, de én úgy tudom hogy ez az egyetlen műsor Magyarországon amelyikben mac-ről van szó...  :(  Nem tudom, de biztos... :D :D :D

Mondom:
HAndrasos Dezsőkés ájpodos :D szerintem...

Elég ha netre felkerül hetente egy egy műsor.. vagy pl ha különböző cuccokat mutatna be valaki a műsorban pl Dezsőke ájpodot Andras PówerMek-et :) Én nagyon örülnék egy ilyesminek. Mondjuk egy hw review és némi soft. Bár a régi i+-okból elég sok mindent megtanulgattam így is. PL soha a büdös életben nem jöttem volna rá magamtól az exposé működésére sztem :D
szerk: sztem az xms-nek is jó reklám lehetne meg nem akármilyen supportot is kínálna ami megint csak igen csábító. Persze kellene Andras-tól is a szándék ill valami tárhely a kicsikéknek :)

Üdv

Szerkesztette: Xero 2005. 04. 06. 19:55 -kor

#362 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 21:37

Hat en mar biztos nem megyek tobbet a fix.tv-be, pont ezert mert ez a koncepcio ahogyan csinaljak ez igy gaz. Igy nem lehet demozni, ahogyan az uj csapat csinalja. Nekem azert volt valamivel egyszerubb dolgom, mert en egesz nap tobbszor is demozgatok a nepeknek, elore tudom, hogy mit hogyan van ertelme bemutatni. Na mind1..

Amit ajanlok a switchereknek megtekintesre, azok Steve apu keynote-jai. Igaz, hogy angolul van, de nagyon profin van bemutatva az osszes lenyeges OS X ficsor.

Itten vannak:

http://www.apple.com...on/appleevents/

Nekem megvan mindegyik, ha valakinek lassu nete van, hoz egy DVD-t es kiirom oket.

#363 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 22:07

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 22:37

Hat en mar biztos nem megyek tobbet a fix.tv-be, pont ezert mert ez a koncepcio ahogyan csinaljak ez igy gaz. Igy nem lehet demozni, ahogyan az uj csapat csinalja. Nekem azert volt valamivel egyszerubb dolgom, mert en egesz nap tobbszor is demozgatok a nepeknek, elore tudom, hogy mit hogyan van ertelme bemutatni. Na mind1..

Amit ajanlok a switchereknek megtekintesre, azok Steve apu keynote-jai. Igaz, hogy angolul van, de nagyon profin van bemutatva az osszes lenyeges OS X ficsor.

Itten vannak:

http://www.apple.com...on/appleevents/

Nekem megvan mindegyik, ha valakinek lassu nete van, hoz egy DVD-t es kiirom oket.

Nos.. igen gondoltam hogy nem oda kellene vissza menned :) Én valami olyasmire mintha betérne valaki hozzád és ahogy be szoktad mutatni a gépet. Ezt lehetne rögzíteni közzé tenni. Ugye a sok vidéki vásárló PL: ÉN :D sztem örülnének valami ilyesminek. Ez mehetne föl az xms oldalára és még ingyen reklámmnak is jó lenne!

szerk: Jha és lemaradtál mert a legutóbb is keynotera aludtam el ma onnan folytatom ahol abbahagytam.. csak sajna nem tom letölteni :s csak broadcast megy.. de majd ha megyek ibookért viszek dvd-t is :D

Üdv

Szerkesztette: Xero 2005. 04. 06. 22:13 -kor

#364 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 22:15

Xero meg lehet csinalni ha van ra igeny, ez nem problema :)

Kozben Apple EU Store Down?

Valami lesz :)

Mondjuk lehetne olyan is, hogy vegre ez a kurv@ Safari ne hasznaljon 88% CPU idot ezen az oldalon, ha mar a vilag legfejlettebb operacios rendszere es egy egy millios gep elott ulok.... Grrrr...

Krinyo nem tudod mitol lehet ez? Nem a ti hibatok, mert mas oldalon is elofordul. Csak nem ertem min akar ennyire dolgozni a Safari vagy akar a Firefox is. Ezen a par animalt gifen???
Na vegre mondtam rosszat az OS X rol, lehet orulni :)

Edit: most meg becsuktam kinyitottam es lement 10-20%-ra... erdekes

Szerkesztette: H.Andras 2005. 04. 06. 22:18 -kor

#365 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 22:29

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 23:15

Xero meg lehet csinalni ha van ra igeny, ez nem problema :)

Kozben Apple EU Store Down?

Valami lesz :)

Mondjuk lehetne olyan is, hogy vegre ez a kurv@ Safari ne hasznaljon 88% CPU idot ezen az oldalon, ha mar a vilag legfejlettebb operacios rendszere es egy egy millios gep elott ulok.... Grrrr...

Krinyo nem tudod mitol lehet ez? Nem a ti hibatok, mert mas oldalon is elofordul. Csak nem ertem min akar ennyire dolgozni a Safari vagy akar a Firefox is. Ezen a par animalt gifen???
Na vegre mondtam rosszat az OS X rol, lehet orulni :)

Edit: most meg becsuktam kinyitottam es lement 10-20%-ra... erdekes

Nah akkor 1 jelentkező a demokra :D

Mellesleg nekem hwsw nem a cpu-t inkább a memo-t zabálja most is ezen kívül alig van nyitva valami és 150 mega.. mondjuk nem érint rosszul de azé mégis :D Bár láttam olyan oldalt ami berakott valami hóesés effektet és megzabált magában 100 megát 98% cpu-val!

Üdv

#366 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 08:13

Par hsz-el korabban kerdes volt a kekfog... nos a D-Link Dongle-ja az egyik ismerosomnel nagyon jol meghajtja a billentyuzetet, tud rajta FW-t frissiteni a rendszer (Utana PC-n mar nem hasznalhato!!!), tud vele bootolni, sleepelni.
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#367 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 07. 11:30

Idézet: 147break - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 10:29

Megjelent az Adobe Creativ Suite 2
Minden további itt...

Májusban lesz csak szállítás.
(sajnos) :D
RDaneel_hu

#368 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 11:38

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 10:30

Májusban lesz csak szállítás.
(sajnos) :D

You right :) csak megláttam, gyorsan belinkeltem, nem volt időm elolvasni. Most hogy elolvastam: krokodil könnyeket hullajtottam, hogy - amennyiben jól értettem - a winsoft már nem lesz benne a magyarításban :D Az illu. megjelenítő motorját ráhúzhatnák az indesignra valahogy. Mert ez a mostani penetrás egy darab :)

#369 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 07. 11:44

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 10:44

Mert kozben a Fix.TV goreja nyitott egy Maces boltot, es azt reklamozza benne. En meg ertelemszeruen konkurencia vagyok neki :D

Szerintem felejtős a Macians... nem akarom őket bántani, mert biztos nem sok minden jár azért amiért ilyen lelkesek... de tényleg több infó és felkészültség illene a műsorhoz...

Nemrég megnéztem a letölthető műsorok között, mondtam magamnak - "No... csak letöltök egyet, megnézem má' valamelyiket!".
Látom műsor-téma: OSX-szerver... - "Najó ez talán érdekel." :)

Letöltöttem... nézem... nézem... CD hiba, nem tudják felinstallálni.  :eek: :eek: :D
Már nem azért de nem lehetetett volna az Installt a műsor elött elvégezni???
(az Install utáni kisebb beállításokat pedig el lehet magyarázni 3-4 mondatban)  :rolleyes:
Vagy lehetett volna kéznél egy másik Mac ahol már elő lett volna telepítve.
RDaneel_hu

#370 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 12:16

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 12:44

Letöltöttem... nézem... nézem... CD hiba, nem tudják felinstallálni.  :eek: :eek: :D
Már nem azért de nem lehetetett volna az Installt a műsor elött elvégezni???
(az Install utáni kisebb beállításokat pedig el lehet magyarázni 3-4 mondatban)  :rolleyes:
Vagy lehetett volna kéznél egy másik Mac ahol már elő lett volna telepítve.

Sokat varsz toluk:)))

raadasul, egy csomoszor hulyeseget mondanak, vagyis valotlant. Tul sok a pc fikazas (egyaltalan minek bele???), tul keveset mutatjak a gepeket. Nem tudom felfogni, ha mac-ekrol van szo, akkor egy 2 oras musorban miert mutatjak 1h50 percet a dadogo musorvezetot, es 10 percet a musorban bemutatott gepeket? Voltak musorok amiben szetbontottak a gepeket, de egy kozelit nem mutattak volna. Na mindegy... En aztan abszolut de nem vagyok PC parti, sot, de amikor a legutolso altalam latott musorban a srac harmadszor mondta hogy a PC itt mar reg megfagyott volna, akkor en szegyeltem el magam, es kikapcsoltam a tv-t...
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#371 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 13:52

Sziasztok! Tegnap éjszaka végig nyüstöltem a Minit. Mint friss switcher, néhány tapasztalat.

Páran említették, hogy a 256 mega nagyon kevés és a 32Mb video-ram is nagyobb felbontásokon. Nos, normális emberi felhasználásra tökéletesen elég a 256 ram, és a merevlemez sem lassú: áthoztam egy tonnányi file-t a PC-mről, zip-elve, de minden pillanatok alatt a helyére került. A video ram is elégséges volt az 1200x1000 valahányas TFT felbontáson, az exposé rezzenéstelenül tologatta a sok ablakot.

Pár dolog, ami furcsa. Nem tudtam használni a bilenytűzet USB portjában a pendrive-omat, mert azt írta, nincs elég áram hozzá. Ugyanitt a kártyaolvasóm tökéletesen ment. Aztán nem tudtam még rájönni, hogy hol tudom véglegesíteni a magyar kbd layout -ot: mindig visszaugrik amerikaira, mintha a magyar csak másodlagos volna.

Furcsa, hogy a pageup és pagedown nem ugrik a sor elejére és végére a beviteli mezőkön. Ezt be lehet valahogy állítani?

Előre is köszönöm a válaszokat:

iZoli :)

#372 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 14:22

Valszeg USB2 szabvanyú a pendriveod, a Keyboardban meg csak USB 1 csati van.

Hun kiosztás:
Az OS X-ben nyisd meg a System Preferences-t, ott International panel. Ott látsz három címkét (Tab), amik közül az egyik Language: Itt Customize Sorting > Central European > magyarra állítsd át csehszlovákról.
Formats: ezt nem kell módosítanod.
Input menu: Options... gomb: Try to match text with keyboard opciót iktasd ki, és nem fog átváltogatni. Emellett kapcsold ki a cseh nyelvet. Ha Hungarian Pro-t is használsz, akkor jelszó beírásnál sem fog átváltani amerikaira.
http://www.macbolt.hu/hpro/

Ha megjelenik a Mac OS X 10.4, akkor pedig lehetőséged lesz a magyar nyelvet kizárólagossá tenni.
http://beszeljukmac....id=8865_0_2_0_C

Hidd el a 256 mega ram kevés, sokan hozzák vissza a gépüket, hogy tegyünk bele nagyobb modult.

Page up működik ezt így látatlanban nem értem. Próbalgathatod az Alma+space Alma+kurzor nyilakat is. Ezek is scrolloznak az oldalakon, és a doksikban.

#373 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 14:41

Idézet: Macc - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 13:16

... a srac harmadszor mondta hogy a PC itt mar reg megfagyott volna, ...

Volt egy műsor amibe az A64-et hasonlítottál össze a DualG5-el... Bevittek egy ASUS Nforce4 SLI alaplapot meg vele asszem egy A64 3200+-ot...(S939) és mondtak a konfigot... blablabla... eljutottak a vga-ig, azt mondja : Geforce 6600... és ugye azt hozzá kellet tenni hogy DE MÉG HA CSAK EGY LENNE BENNE... jó ez még nem is nagy szám. A teszthez felrakták a gépre a BÉTA Win XP Pro x64-et... :omg: El kezdték futtatni a PS8 tesztet... és mikor a Mac hamarabb készen volt a csávó flegmán megjegyezte hogy hiába két videókártya van abba a gépbe, a Mac-be meg csak egy 9600Pro ez akkor is jobban teljesít... :omg: :reklamacio:  Mert hol a f@szba érdekli a PS-t hogy hány vga van a gépben?????? Elismerem hogy télleg gyorsabb volt a Mac. Nem azzal van a gond. Hanem ahogy ezt kijelentette, hogy a PC így is úgy is egy lassú szar mert a Mac mindent jobban csinál, meg azt úgy lehet hagyni estére leöltésre mert az nem fagy szarrá a PC meg igen... :reklamacio: Érdekes nekem is soxor megy a gép estére és reggel vidáman nézegetem amit letöltöttem.. :omg: Egyáltálán nem értenek az egészhez. Nincs szaktudásuk a PC-re nézve. Mert csak a hibáit látja... a jó dolgokat nem is. És el van telve hogy ő milyen nagy szám mert neki Mac-je meg azt használ... stb... Hozzáteszem a tesztben alig 30mp-vel előzte meg a Mac a PC-t de rögtön ilyeneket kell csinálni... azért eléggé el vannak szállva...  :mad: Azt a műsort szedtem este de mikor ezek megtörténtek úgy letöröltem mindkét részt ahogy van. Azóta nem töltök Macians-t.
macbook air 2014

#374 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 14:43

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 13:22

Hidd el a 256 mega ram kevés, sokan hozzák vissza a gépüket, hogy tegyünk bele nagyobb modult.

Page up működik ezt így látatlanban nem értem. Próbalgathatod az Alma+space Alma+kurzor nyilakat is. Ezek is scrolloznak az oldalakon, és a doksikban.

Jó, én is tervezem a memóriabővítést, de úgy tűnik, el lehet lenni 256-al is. A pageup/down -működik, csak megszoktam, hogy lehet vele a szöveg elejére végére ugrálni, de a kurzor itt ugyanezt csinálja, szóval nincs gond. Más. Úgy vettem ki a helpből, hogy ha login KeyChain jelszava ugyanaz, mint a belépő jelszó, akkor nem kérdezi meg mindig. Nekem viszont minden Safari vagy Mail indításkor rákérdez a jelszóra. Egyébként nagyon otthonosan mozgok már a MacOS alatt, tetszik itt :)

#375 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 14:43

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 14:22

Valszeg USB2 szabvanyú a pendriveod, a Keyboardban meg csak USB 1 csati van.

usb2-es pendrive-nak USB1 fallback-kal mennie kene ...  :think:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#376 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 14:44

A link is itt van... szedjétek le aztán nézzetek nagyokat... :omg: :(
macbook air 2014

#377 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 14:57

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 14:52

Páran említették, hogy a 256 mega nagyon kevés és a 32Mb video-ram is nagyobb felbontásokon. Nos, normális emberi felhasználásra tökéletesen elég a 256 ram

Pár nap alatt rá fogsz jönni, hogy nagyon kevés a 256, és hogy őszinte legyek az 512 sem elég nálam.

Idézet

Pár dolog, ami furcsa. Nem tudtam használni a bilenytűzet USB portjában a pendrive-omat, mert azt írta, nincs elég áram hozzá.

Tápnélküli hubbal hasonlóan jártam (nem csak minin), külső tápos hub megoldotta, avagy direktbe a portra dugod amit nem bír el a KBhub ha megoldható.

HAndrás: ez a kizárólagos nyelv feltűnt nekem már odaát, de mostmár megkérdezem, mert nem világos ez a dolog :think: Azért nem értem, mert nálam nem vált ez át semmire, nem is tudna, csak a hun van kijelölve és semmi más. Mikor és hogyan vált át, vagy miért fontos a kizárólagosság?

#378 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 15:00

Szoval szen gaz az egesz. Teszemazt valakinek PC-je van de nyitott a Mac fele: megnezi a musort, es az lesz a velemenye, hogy ha a Mac ugy jo ahogy a PC szar (a musorvezetok szerint) akkor nyilvan a Mac ugy ahogy van szar... Szoval nem is csak az a baj, hogy PC szinten nem ertenek hozza, de a Mac-hez sem. Csak azt kell mondaniuk, hogy a Mac jo a PC szar... Nem is ertem miert kellett folyamatosan osszehasonlitani. Nem PC vs Mac volt a musor cime...

#379 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 15:25

Idézet: Moby - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 13:57

HAndrás: ez a kizárólagos nyelv feltűnt nekem már odaát, de mostmár megkérdezem, mert nem világos ez a dolog :think: Azért nem értem, mert nálam nem vált ez át semmire, nem is tudna, csak a hun van kijelölve és semmi más. Mikor és hogyan vált át, vagy miért fontos a kizárólagosság?

Mert te jol beallitottad. Valakit zavar, hogy Password megadasakor atvalt angol kiosztasra. Legtobben meg elfelejtik kikapcsolni a mach keyboard layoutot, es akkor tenyleg ossze vissza ugral, ha mondjuk angol oldalakat nezeget a bongeszoben, akkor angolra valt. Nem erdekes, Tigerben mar nem lesz ilyen.

#380 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 15:28

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 15:41

...Azóta nem töltök Macians-t.

én csak a régi i+-t szedem :D

De van ami a felénél megáll (mármint a letöltés) és annyi.. azok a műsorok valahogy szimpibbek.. HAndras legalább NÉHA beismeri ha valamiben a pc a jobb. PL most néztem mikor valami böszme dual Xeon-t bevittek és ahoz hasonlítgatták. mondjuk kisség komikus volt a műsor.. Yvazze mér nyomtad ki vazze te meg azt mér nyomtad ki :D " Szal értitek...

Ezért mondtam HAndras csináljon egy kis review csomagot szépen akár HD-ben :) és ott nem kell fikázni csak szépen bemutatni a cuccost szőröstül bőröstül :) Kb mintha a boltban lenne :)

Üdv

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.