HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X II.

#821 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 29. 12:28

Idézet: ANTIpc - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 12:21

Par gyari adat (typical, nem max fogyasztas, a max az kb. 2x tobb):
1,8GHz PPC 970  42-51W (2 helyen 2 kulonbozo adat volt)
1,4GHz PPC 970FX 12,3W
2 GHz PPC 970FX 24,5W (max 55W)

Kép

Szép az az ábra, csak kicsit csúsztatás: PPC-ből az FX változat van feltüntetve, viszont Opteronból is van low-power, ami szintén 55W-ot fogyaszt 2GHz-en.

És a 2,4GHz-nek is 89W van megadva max fogyasztásnak :)
WoT nick: Atti77

#822 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 12:29

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 13:21

Nem mennének tönkre, csak összezsugorodnának egy iPod-gyártó céggé.

Abbol is jol megelnenek, de egyebkent ebben sincs semmi racio, csak feltetelezes. Sztem te sem vagy cigany jósnő.
En sem vagyok az, de ha mar igy valaszoltal, en is leirom: ugy kepzelem el a jovot, hogy a Longhornnyal egyidoben brutal x86-os gepeket lehet majd megvasarolni, amik egyszeruen lemossak az Apple-t. Egyszer fenn, egyszer lenn.

Ugyanakkor nem mindenki veszi be, hogy az Apple foleg hardware-gyarto, sokan gondoljak ugy, hogy az Apple szoftvere az igazi ertek. Egyebkent van egy ceg, aki egesz jol eleldegel a szoftvereibol ugy, hogy szinte semmilyen hardver-t nem termel, kiveve talan az egereit. Az OSX nagyon nepszeru lehetett volna kulonallo termekkent, de ezt a Longhorny elott kellett volna meglepni...
Ha megnezunk egy BSD-t, ami x86-on fut, lathatjuk, hogy nincsenek drivergondjai. Amihez nincs driver, azt nem hasznaljak, ha BSD-alapu rendszert akarnak osszeallitani. Ha az Apple igazan innovativ lenne, ezt az egesz dolgot siman meg tudna csinalni.

Hulyeseg egyik vagy masik rendszer mellett elkoteleznie magat az embernek, erre egyedul Andrasnak van oka, hiszen neki erdeke, hogy megvegyuk tole az Apple gepeket. En pont emiatt nem valtok, mert nincs nagy kulonbseg a ket oldal kozt, es pazarlasnak tartanam, ha ket kulon rendszert kene megvasarolnom es fenntartanom, meg en jobban bizom az x86-ban.

#823 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 12:33

Ilyenkor gondolkozok el azon hogy talán mégse vegyem meg azt a rohadt mac minit... :(
macbook air 2014

#824 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 12:39

Szerintem az Apple negy evvel ezelott, az OS X megjelenesekor valthatott volna legkonnyebben x86-ra. Szvsz nem is lett volna hulyeseg...

#825 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 12:43

Idézet: ion - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 13:29

Abbol is jol megelnenek, de egyebkent ebben sincs semmi racio, csak feltetelezes. Sztem te sem vagy cigany jósnő.
En sem vagyok az, de ha mar igy valaszoltal, en is leirom: ugy kepzelem el a jovot, hogy a Longhornnyal egyidoben brutal x86-os gepeket lehet majd megvasarolni, amik egyszeruen lemossak az Apple-t. Egyszer fenn, egyszer lenn.

Ugyanakkor nem mindenki veszi be, hogy az Apple foleg hardware-gyarto, sokan gondoljak ugy, hogy az Apple szoftvere az igazi ertek. Egyebkent van egy ceg, aki egesz jol eleldegel a szoftvereibol ugy, hogy szinte semmilyen hardver-t nem termel, kiveve talan az egereit. Az OSX nagyon nepszeru lehetett volna kulonallo termekkent, de ezt a Longhorny elott kellett volna meglepni...
Ha megnezunk egy BSD-t, ami x86-on fut, lathatjuk, hogy nincsenek drivergondjai. Amihez nincs driver, azt nem hasznaljak, ha BSD-alapu rendszert akarnak osszeallitani. Ha az Apple igazan innovativ lenne, ezt az egesz dolgot siman meg tudna csinalni.

Hulyeseg egyik vagy masik rendszer mellett elkoteleznie magat az embernek, erre egyedul Andrasnak van oka, hiszen neki erdeke, hogy megvegyuk tole az Apple gepeket. En pont emiatt nem valtok, mert nincs nagy kulonbseg a ket oldal kozt, es pazarlasnak tartanam, ha ket kulon rendszert kene megvasarolnom es fenntartanom, meg en jobban bizom az x86-ban.

Nekem ez a válasz azt sugallja, hogy a Longhorn magasan le fogja lépni az akkori OSX-et. :)
Félre ne érts, biztos baromi népszerű lesz a Longhorn... de szerintem azért mert iszonyatosan el vannak terjedve az elődök.

Más.
Azért egy x86-os OSX-nek is kellene némi lobby, hogy egyáltalán be lehessen vezetni a piacra.
Steve-éknek szinte az összes eddigi Mac-OSXre fejlesztő nagyobb céget meg kellene keresniök, tárgyalva az esetleges változásokról.
Ez borzasztó bonyult dolog nem csak fejlesztési szemszögből nézve, hanem pénzügyileg is.
RDaneel_hu

#826 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 12:46

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 13:33

Ilyenkor gondolkozok el azon hogy talán mégse vegyem meg azt a rohadt mac minit... :(

Ne hulyeskedj mar. Senki nem tud semmit. Ha igazan erdekel a mac, mindenkeppen vedd meg a mini-t, es nagyon vigyazz ra, aztan majd eladod, ha meggondolod magad. Egy mac azert sokkal ertekallobb, mint egy pc.

#827 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 12:47

Idézet: max-pain - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 13:39

Szvsz nem is lett volna hulyeseg...

Ezt senki nem tudhatja... azonban van abban valami amit SFIJ közölt: az OSX csak addig lehet ennyire stabil és biztonságos amíg nem hasít ki jelentős szeletet a piacból. Ok... ok UNIX meg mitudomén', nem olyan sérülékeny... de IMHO virus és féreg lenne rá dögivel szerintem.

Amúgy még mindig nem látom be, hogy jelenleg miért is lenne ez alternatíva az Apple-nek.
Egyenlőre jó úton haladnak, mind a kisebb, mind a nagyobb termékeiket tekintve.
RDaneel_hu

#828 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 12:58

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 13:43

Azért egy x86-os OSX-nek is kellene némi lobby, hogy egyáltalán be lehessen vezetni a piacra.
Steve-éknek szinte az összes eddigi Mac-OSXre fejlesztő nagyobb céget meg kellene keresniök, tárgyalva az esetleges változásokról.
Ez borzasztó bonyult dolog nem csak fejlesztési szemszögből nézve, hanem pénzügyileg is.

Na ez a lenyeg, ez az, amin mindig fonnakadunk. Mintha a mi dolgunk lenne aggodni amiatt, hogy az Apple hogyan tudna megoldani egy ilyen problemat. Szvsz ez az Apple gondja. Ha befuccsol az IBM, az is az Apple gondja lesz.
Nekunk, fogyasztoknak mas erdekeket kell szem elott tartanunk :)

#829 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 13:00

"Honnan tudod, hogy nem jonnek ki hamarosan - meg az iden - notebook-ba szant modellel?"

Onnan, hogy mar reg kijott volna, ha lehetosege lenne ra. A mostani Powerbook modellek nem sok ujat mutatnak, csak rancfelvarras. Olyan erzete van embernek, hogy muszajbol adtak csak ki oket..

"Az meg szerintem kicsit tulzas, hogy akar a 2,5-os, akar a 2,7-es procikat csak vizhutessel lehet kordaban tartani..."

Ez nem hulyeseg, hanem teny..

"Dual core...hat lehet, hogy tul optimista vagyok a temat illetoen, de rohadtul meglepodnek, ha gagyi 1-1,5GHz-es procikat dobna ki az ibm.."

A ket mag egymast annyira melegiti, hogy vissza kell venni az orajelet, ugyanezt lathatod az AMD es az Intel dualmagos procijanal (Az AMD procijat nagymertekben az IBM tervezi)..

"Ha meg "G6"-ra valtunk, az a kutyat nem fogja sem erdekelni, sem zavarni. Az x86 annal inkabb."

Egyetertek :)

#830 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 13:01

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 13:20

Ennek oka valószínüleg a halk hűtés... mivel a G5 úgy van megtervezve, hogy halk legyen.
Duál 2,5-ösnél szerintem már nem lett volna halk levegőhűtéssel, ezért átgondolták a dolgot.

A dual 2,5-os G5 vizhutes ida, vagy oda, rohadt hangos gep lett..
Ugyhogy a halk mukodes nem magyarazat..

#831 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 13:03

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 14:00

(Az AMD procijat nagymertekben az IBM tervezi)..

Erről tudsz valami linket adni? Kicsit hihetetlenül hangzik
WoT nick: Atti77

#832 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 13:04

Idézet: Atti - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 14:03

Erről tudsz valami linket adni? Kicsit hihetetlenül hangzik

Szerintem a SOI technológiára gondol, az valóban IBM cucc... de csak egyike a licenszelt stuffjainak amit az AMD jelenleg használ. :)
RDaneel_hu

#833 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 13:07

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 14:01

A dual 2,5-os G5 vizhutes ida, vagy oda, rohadt hangos gep lett..
Ugyhogy a halk mukodes nem magyarazat..

Mármint a 2,5-ös duál lett hangos vagy a g5-ösök lettek hangosak alapból? :)
RDaneel_hu

#834 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 29. 13:13

Eeeeeeeehhhh... :)
No lám... a Spotlight mindenhova beépül. :D

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
RDaneel_hu

#835 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 13:38

Ja, ez jopofa feature, bar aki ezen a feluleten nem ismeri ki magat, nem tudom miert ul gep elott. :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#836 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 13:59

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 14:07

Mármint a 2,5-ös duál lett hangos vagy a g5-ösök lettek hangosak alapból? :)

A dual 2,5-os lett hangos, az en 1,8-asom hangjat alig hallani.. :)

#837 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 14:02

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 14:04

Szerintem a SOI technológiára gondol, az valóban IBM cucc... de csak egyike a licenszelt stuffjainak amit az AMD jelenleg használ. :)

Egyreszrol a SOI-ra, de a mostani dual core-os techonologia is kozos fejlesztes..
Linket ne kerj mert nem tudom hol de azt olvastam, hogy kozos fejlesztoi csapatot hoztak letre technologia fejlesztesekre.
(Nem AMD, vagy PowerPC procit fejlesztenek kozosen, hanem az azokhoz felhasznalhato technologiat, ilyen pl. a SOI is)

#838 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 14:35

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 14:59

A dual 2,5-os lett hangos, az en 1,8-asom hangjat alig hallani.. :)

Jaja, ez tenyleg igy van. Haverom Dual 2.5-ose allandoan felporgeti a ventijeit, az enyem szinte soha, es akkor is alig. Nagyon csendes gep!

Amugy a Spotlight eleg sokhelyre beepult: ugy van alapbol a menusorban, a preferencesben, tovabba az open/save ablakokban is. En sem hittem hogy ennyire hasznos, mivel tudom mit hova teszek, de megis, olyan dolgokat talal meg az ember amirol nem is tudta, hogy van neki.
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#839 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 20:39

Üdv!

Ki volt Tiger bemutatón? :D  :respect:

Spotlight, dashboard kellll, nagyon, és kipróbáltam András iBookján, ott is zúz a tiger nagyon nagyon... :) :D
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#840 Felhasználó inaktív   Robin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 21:07

ahogy az x86 sem tud már igazán fejlődni. hadakozik a megaherzekkel, amik nem hoznak akkora sebesség növekedést mint kellene, így visszavesznek belőle és továblépnek a több processzorok felé amik majd nem fognak 3 gigaherzen működni, de mégis jobbak lesznek.

A risc procinak pont az az előnye, hogy önmagában gyorsabb mint az azonos mhz-es x86, így ha ebből is lesz dual core, akkor az bőven elég lesz a fejlődésre
Intel E2140@3.0GHz + Gigabyte P35-DS3 + 2x1GB Kingmax DDRII + Nvidia 8600GT + WD 250GB SATAII

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.