Idézet: akosf - Dátum: 2005. júl. 30., szombat - 22:46
Nem utasításkészletbeli optimalizálást végeztem, hanem algoritmusbelit. Az pedig egy benchmark tesztél jelenthet akár ezerszeses gyorsulást is. Ha nem tudnád (most már feltételezem) elmondom hogy mit jelent ez. Egyszerű példával élve.
Gondold el, pár konstanst elkezdesz milliószor összeszorozni meg összeadni, a végén kapsz egy számot, ami szintén konstans. Nem egyszerűbb elővenni ezt a letárolt konstanst a többi helyett?
Kihagyható a milliónyi szorzás...
Ez optimalizálás, ha nem tévedek. Megjegyezném hogy majdnem mindn programozással foglalkozó könyvben vagy egy rakás utalás hogy ha gyors programot akarsz akkor kerüld a felesleges műveleteket. Hát, én egy részét leegyszerűsítettem.
Az eredeti keretprogram 1.980/4.500 értékeket adott.
Egy oprimalizálás akkor igazán jó ha minél nagyobb, akár nagyságrendbeli eltérés érhető el vele.
Ha nem így lenne akkor még mindig egy 80286-os processzor teljesítmény futkározna a PC-d. Hiszen minek optimalizálták volna az utasításításfeldolgozást, az utasítás behívást? Kapcsold ki a belső cache-t próbaképp... az is egy optimalizálás folyamat részeként került be a processzorokba.
A 200-300%-os hiba cseppet sem merész. Elmondom miért, bár már volt róla szó, csak gondolom nem figyeltél. Ismét legyen egy egyszerű példa az jobb érthetőség kedvéért (bár már kételkedem hogy menni fog-e):
Van 2 gép amelynek egyforma a hardvere és mondjuk a jobb összehasonlíthatóság (és érthetőség kedvéért) mindegyiken SETI kliens fut. Szerinted ezek jól összehasonlíthatók?
Ha lefuttatod a benchmarkot mondjuk 20% eltéréssel ugyanazt az eredményt kapod.
Az egyik az alapklienst használja, Win98-cal, és mondjuk közben 50%-ban munka folyik rajta.
A másik egy gyorsított klienst, Win2000-rel és mondjuk csak SETI-zik.
Az első gép a Win98 miatt a cpu időbe beleszámolja a többi taszk idejét is a feldolgozásba.
Ez tényleg így van. Próbáld ki ha nem hiszed, én kipróbáltam.
Ezért az első gép mondjuk 10 óra alatt végez ugyanavval a WU-val. Kap érte 10 claimed creditet.
A második gép 5 óra alatt végezne a klienssel, de mivel gyorsított kliens fut rajta ez az idő csak 3 óra.
Kap érte 3 claimed creditet.
Most a 3 és 10 között még be kellene szorozni a 20%-nyi benchmark érték eltéréssel, ez lehet hogy javítana de lehet hogy még rontana ezen az arányon.
Szerinted a 3 és a 10 között csak 20-30% különbség van? (233%)
A hardver ugyanaz! A feladat ugyanaz! Akkor most hogy is van?
Most jössz avval hogy na jó de a win2000-es gép 3,33-szor ennyi csomagot is dolgoz fel a 10 óra alatt.
Ez már nem annak az összhasonlításnak a része amit említettél, de számoljunk.
Átlogoljunk a hostok claimed creditjére. Számoljunk a 3 és 10 között egy köztes értékkel (6,5).
A win2000-es gép 3,33*6,5 = 21,7 creditet söpör be.
A win98-as gép 1*6,5 = 6,5 creditet söpör be.
Ezek az értékek sem túl összehasonlíthatóak...
Miért kell összemérni? Miért kell pontot kapni? Miért nem elég feldolgozni? Miért akarok több kreditet?
Nem válaszoltál a kérdésekre. Továbbra is várom őket! Vagy egyértelmű? Ezek szerint azt gondolod amit én. Az én válaszaim:
- Nincs ok arra hogy összeméjük a különböző projektekben végzett munkát, így felesleges.
- Pontot azért kapsz mert ezt találták ki és csalogatja az embereket a versenyszellem miatt.
- Szerintem elég lenne csak feldolgozni, akkor foglalkozhatnék csak az optimálással és nem veled.

- Több kredit kérdéssel megfogtál! Miért ne lehetne több ha ez lehetséges?
Tudom miről szól a programozás, tudom mi az hogy optimalizálás.
De nem láttam a kódot, hogy őszinte legyek nem is annyira érdekel, időm se nagyon lenne rá, meg kedvem sem, hogy túrkáljak a kódokban.
Feltételezem, hogy hülyeségeket nem nyomnak a kódba, és feltételezem, hogy nem hülye gyerek írják.
Persze első nekifutásra és kevés idővel valószínű, hogy ejtenek hibákat, de ilyen nagyságrendűeket képtelen vagyok elhinni.
Másrészt a keret program optimalizálása nem épp célszerű dolog mivel összevethetetlenek az eredményeid a többi felhasználóval. Kaphatsz te akármekkora eredményeket, akkor sem összeférhető a többivel.
Mivel ezen alapszik a kredit osztás.
20% eltérés? 2 egymás utáni futattás között? Annyira még a BOINC sem szar

Ez kijelenthetjük, hogy 2-3% esetleg még elfogadható, több nem nagyon.
És hogy őszinte legyek még ekkorát sem nagyon láttam egy gépen sem.
Pedig volt szerencsém pár darabhoz

A Win 98 és Win 2000 -es dolgot hagyjuk, mert olyanra nem alapoznék amit nem igazán használnak.
Arról a Seti nem tehet hogy az MS képtelen megfelelő operációs rendszert csinálni évek óta.
Te szépen bele kevered a dologba az ide nem illő dolgokat.
A tény az tény marad akárhogy magyarázzuk. Lehet találni más vagy olyan értelmeket és kifejezéseket amik kicsit másként mutatják a dolgokat, de fizikailag semmin sem változtatnak.
Szerinted ezek szerint az reális, hogy egy ugyan olyan géppel más csomagonként 20-30 kreditet kapjon (számolt), te pedig 100-130 között.
Van erre megfelelő SETI fórum és ott vitasd meg a készítőkkel a gondjaidat, ötleteidet, véleményedet.
De ez kb olyan mintha Clio kupán Clioval indulnál, csak épp F1 -es Ferrari motorral.
Ja kérem ez is Clio, csak optimalizáltam egy kicsit
A végén kicsit önmagaddal kerültél ellentétbe.
Ugye pont azért erőlteted a csalást mert így több kreditet kapnál.
De mintha egy másik kijelentésed nem épp ezt az ösztönzést tükrözné:
"- Nincs ok arra hogy összeméjük a különböző projektekben végzett munkát, így felesleges."
Akkor minek erőlteted ha felesleges? Akkor nem hót mindegy mennyit kapsz?
Nem tök mindegy mennyit és mennyi idő alatt csinálsz meg?
Ha nincs ok rá akkor felesleges munka amit csináltál.
Igazából nem látom mi a bajod, azt sem látom mit akarsz, nem is értem miért akarod itt erőltetni a csalást. Én nem veszélyeztetem a 4 éves setis pályafutásomat azzal, hogy kipucolják ireális értékek miatt az accountomat.
A másik hogy miért ne legyen több ha ez lehetséges?
Mert ez kő kemény csalás csak azért.
Végülis a tejet sem muszáj megvenni a boltban el is lehet lopni.
De én azért inkább megveszem.
A versenyszellemel meg nem értem mi a baj.
Szerintem a vita felesleges továbbiakban. Nem fogunk dűlőre jutni.
Te úgy látom se szabájokkal se anélkül nem lennél elégedett, de szerintem te magad sem tudod mi lenne a jó
Egy dolog, hogy az optimalizált keret programot semiféle formában nem ismerem el, és nem vagyok hajlandó a HWSW csapat hírnevét Kockára téve a weboldalunkra kipakolni.
Ellenben az optimalizált klienst természetesen örömmel kipakolom, mert az nem változtat a dolgon.