HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#131 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 22. 17:12

Idézet: hummerdikk - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 16:42

HeHe, az InnO az nem csavarva van es nincs is szigetelve. Az ugy egybe van gyogyitva mint a huzat...
Szemunk azert csak legyen, ha mar piszkalodni akarsz... :omg:

Volt már ilyen radiátorod? Ha nem akkor menj el nézz meg egyet...Az innovatek fórumán még volt is egy srác akinek a tömítés szállítás közben megsérült...A központi összekötő csőbe mindegyik radiátor cső úgy van belecsavarozva egy tömítés mellett....
És nem pimaszkodom ,hanem a véleményem mondom!HA nem baj...

#132 Felhasználó inaktív   bim 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 22. 17:25

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 7:20

nezz szet itt

nem tudom, merre vette, de kb. ennyi lehet.

ez nem az én pénztárcámnak valo :rolleyes:
de nekem nagyon tetszik ;)

#133 Felhasználó inaktív   blancer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:23

Sziasztok!

Egy kérésem lenne blokkokkal kapcsolatban, milyen a jó blokk szerintetek, és van-e valakinek rajza, belső képe hozzá? Few és Torlov oldalát néztem már.
Azért kérdezek rá így mert már régóta nézegetem a vízhűtés és rejtelmei fejezeteket, de ez RENGETEG :) És nem tudtam még átnyálazni mindet, ezért kérlek segítsetek.
A véleményeteket várom!

Üdv: by:White
Abit TH7II-RAID, Intel P4 1.6, 2*256 RAMBUS(800), Geforce3 Ti500, 120 Samsung HDD, 10 Maxtor

#134 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:41

Ha valahogy előtudod halászni a vízhűtés Rejtelmei I. részt akkor mindent megtalálsz benne.
Én személy szerint cilinderes,magyarul fúrt blokkokat használok mindenhol.Sokan a hűtőbordás(tárcsamart) kialakítást preferálják pl Orbanoék(Hunfrost),valaki a kígyós elrendezést,valaki az  örvényes blokkot,pagoda,stb.Magad akarod csinálni akkor a legegyszerübb a cilinderes fúrt.Én ezt használom,maximálisan megvagyok vele elégedve,vagy a kígyós,de ahoz kell még marószerszám is.
Döntsd el mit akarsz,segíteni fogunk!
Hank

#135 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 23:06

Vízhűtés és rejtelmei

#136 Felhasználó inaktív   blancer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 23:13

Idézet: Hank - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 23:41

Ha valahogy előtudod halászni a vízhűtés Rejtelmei I. részt akkor mindent megtalálsz benne.
Én személy szerint cilinderes,magyarul fúrt blokkokat használok mindenhol.Sokan a hűtőbordás(tárcsamart) kialakítást preferálják pl Orbanoék(Hunfrost),valaki a kígyós elrendezést,valaki az  örvényes blokkot,pagoda,stb.Magad akarod csinálni akkor a legegyszerübb a cilinderes fúrt.Én ezt használom,maximálisan megvagyok vele elégedve,vagy a kígyós,de ahoz kell még marószerszám is.
Hank

Szeva!
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!
Hát én csak arra lennék kíváncsi, hogy melyik lenne a legjobb, mert most lesz lehetőségem akármilyen maró, fúró munkát végeztetni, és ezért kérdem én, hogy például melyik a legjobb hatásfokú, kissebb ellenállású stb.?
Abit TH7II-RAID, Intel P4 1.6, 2*256 RAMBUS(800), Geforce3 Ti500, 120 Samsung HDD, 10 Maxtor

#137 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 23:47

Idézet: blancer - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 22:13

Szeva!
Hát én csak arra lennék kíváncsi, hogy melyik lenne a legjobb, mert most lesz lehetőségem akármilyen maró, fúró munkát végeztetni, és ezért kérdem én, hogy például melyik a legjobb hatásfokú, kissebb ellenállású stb.?

Igazság szerint én úgy gondolom, hogy van jópár lehetőség, amelyek között nincs számottevő teljesíténybeli különbség. Ezeknél inkább a személyes "szimpátia" számít, meg az egyéb körülmények (design fontossága, plexis lesz-e, mekkora befoglaló méretekkel rendelkezzen, mekkora teljesítményű pumpa fogja keringetni a vizet stb.)

#138 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 02:22

Lufi, szerintem egész jó lett! Színben is sokkal jobban mennek ezek a radik a házadhoz, báz az igaz, hogy elég furcsa megoldás!
Sehogy nem tudtam azt az ocsmány innova tartályt normális helyen elképzelni - de így tényleg jó :) !

Más:
Mivel a proccooler nem kergeti a levegőt, ezért pl a ramoknak "kissé" melegük van, bő 60°osoak! :eek: Ez rohadt forró!!!
Vmi bordát nem lehet még rájuk műteni? Egyénit láttam, (ordasi)de mire megcsináltatom... lenne ugyan egy ötleten egy rampárra (persze gyárilag bordával megáldott ramokról beszélünk, azokra egy kis extension a gyári csoffadt 2 kis lemezdarabot kiegészíteni), de nem tudom mennyiből lehetne kivitelezni; meg főleg hogy kivel. :confused:  Legegyszerűbben úgy tudjátok elképzelni, hogy úgy néz ki kintről, mint a Tt Giant (II), bellül meg a 2 ram közötti részben csak hosszában lenne pár furat.(Mert az kimarni baromi nehéz lenne-talán nem is lehet- ha egy darabból van.)

Vagy a Spire rambordákat ráműtöm a jelenlegiekre;de ez csak akkor műxik, ha kimarad egy hely a ramok között. :(
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#139 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 09:37

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 2:22

Lufi, szerintem egész jó lett! Színben is sokkal jobban mennek ezek a radik a házadhoz, báz az igaz, hogy elég furcsa megoldás!
Sehogy nem tudtam azt az ocsmány innova tartályt normális helyen elképzelni - de így tényleg jó :) !

Hogy érted hogy "elég furcsa megoldás " ? :)

#140 Felhasználó inaktív   croland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:53

Idézet: Hank - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 21:41

Hank

...ez tényleg így van, a fúrt megoldás a legegyszerübb.....a többihez meg maró kell

#141 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 01:12

Idézet: blancer - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 0:13

Szeva!

Igen indenki a maga lovát dicsér :cool:
Valóba Hanknak részben igaza van, furt megoldás viszonylag egyszerűbb mint amihehez maró kell!
De 5cm mélyen átfurni szép párhuzamosan egy rézdarabot nem semmi :respect:
Az általam preferált megoldás azt hiszem lényegesen egyszerűbb :up:  Ehez igazán feltétlenül még állványos fúró sem kell! habár azzal könyebb :up: Teljesítményben pedig nagyon kevés blokk veri. A kissebbik (VGA) blokkom is jól teljesített a CPU-n is pedig ez lényegesen kissebb  :respect:  P 20 Sándor is ezt csinálta meg. A lenti linken talász pár képet.
És még egy nagyon kicsi a belső ellenállása :up:
És még egy dolog ennél olcsóbbat nehezen talász :up:

#142 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 19:50

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 1:12

Nem nehéz, csak okosan kell csinálni.
SPM fokozat pajti!!!

#143 Felhasználó inaktív   blancer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 21:58

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 2:12

Igen indenki a maga lovát dicsér :cool:
Valóba Hanknak részben igaza van, furt megoldás viszonylag egyszerűbb mint amihehez maró kell!
Az általam preferált megoldás azt hiszem lényegesen egyszerűbb :up:  Ehez igazán feltétlenül még állványos fúró sem kell! habár azzal könyebb :up: Teljesítményben pedig nagyon kevés blokk veri. A kissebbik (VGA) blokkom is jól teljesített a CPU-n is pedig ez lényegesen kissebb  :respect:  P 20 Sándor is ezt csinálta meg. A lenti linken talász pár képet.
És még egy nagyon kicsi a belső ellenállása :up:
És még egy dolog ennél olcsóbbat nehezen talász :up:

Hi!

Néztem a képeidet nagyon kir  :respect: !!!
Azt kérdezném, hogy a blokk aljáig érnek a tüskék? Tehát a középső közvetlenül érintkezik a CPU-val?
A másik kérdés: Mennyiből jött össze? Te forrasztottad? A vizes táphoz kell külön tipus amelyikkel meg lehet csinálni, vagy lényegében minddel sikerülhet?
Nemtudom, lehet hogy nem szereted ha afelöl érdeklődnek, hogy megcsinálnád-e másnak is (mondjuk nekem :D ) és Pl. mennyiért, de megkérdezném ha nem indiszkrét.
Ja meg annyi, hogy hatásfokban melyik a jobb: a te megoldásod, a fúrt vagy a mart?

Előre is kösz. A rendszered előtt télleg le a kalappal! :up:

#144 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 22:36

Idézet: blancer - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 22:58

Hi!

Néztem a képeidet nagyon kir  :respect: !!!
Azt kérdezném, hogy a blokk aljáig érnek a tüskék? Tehát a középső közvetlenül érintkezik a CPU-val?
A másik kérdés: Mennyiből jött össze? Te forrasztottad? A vizes táphoz kell külön tipus amelyikkel meg lehet csinálni, vagy lényegében minddel sikerülhet?
Nemtudom, lehet hogy nem szereted ha afelöl érdeklődnek, hogy megcsinálnád-e másnak is (mondjuk nekem :D ) és Pl. mennyiért, de megkérdezném ha nem indiszkrét.
Ja meg annyi, hogy hatásfokban melyik a jobb: a te megoldásod, a fúrt vagy a mart?

Előre is kösz. A rendszered előtt télleg le a kalappal! :up:

Igen a blokk talpán  teljesen átérnek a tüskék. Ezüst tartalmú pálcával forrasztottam Egy pálca 40 cm hosszú és kb 1000 Ft. Jó pár blokkhoz elég. Egy 50x50x5 mm-s réztömb kb 200 pénz ha jól emlékszem.
A teteje és az oldala 2 mm-s lemezből készült ez pár forint lehet. A töskék 5 mm-s rézpálca. a Blokk belseje 5 mm magas.
MSN időnként megtalász
Én főleg azért nem vettem gyárit, mert a barkácsolás öröme... ezt ajánlom neked is.
Hatásfokot úgy lehetne összehasonlítani, ha egy gépben próbálnánk többféle blokkot. Csak így korrekt :respect:
Nekem p4 2,4 GHz 30%-l túlhajtva (3.12 GHz stabilan), teljes terhelésen nem érte el a 30 fokot (inkáb 27-28 fok) 22 fokos szobában. Ez azt hiszem nem rossz. ;)
A táp megér egy külön misét. Egy Enermaxot alakítottam át. Azt hiszem egy jó táp áráért már vizes tápis kapható!
Ha valamiben segíthetek még írj!
Kösz a dicséretet, de pl ha az alaplapi blokkot jól megnézed ritka ronda lett. :D Ez volt az első próba és először a CPU-t is jól hűtötte :up:

Szerkesztette: DrHIL 2005. 03. 24. 22:40 -kor

#145 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 22:41

Idézet: blancer - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 21:58

A vizes táphoz kell külön tipus amelyikkel meg lehet csinálni, vagy lényegében minddel sikerülhet?

Szerintem ha most kezded ezt a témát, akkor a tápot még ne bántsd.
SPM fokozat pajti!!!

#146 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 22:45

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 22:36

Igen a blokk talpán  teljesen átérnek a tüskék. Ezüst tartalmú pálcával forrasztottam Egy pálca 40 cm hosszú és kb 1000 Ft.

Akkor téged elég rendesen megvágtak-egy AgCu pálca nem olyan drága, kb. 5-6000 egy kilós doboz.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#147 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 22:55

Idézet: freeone - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 23:45

Akkor téged elég rendesen megvágtak-egy AgCu pálca nem olyan drága, kb. 5-6000 egy kilós doboz.

Hol lehet ilyet kapni és hány fokon olvad?

#148 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 23:03

blancer! olvasd el a képek aláírását is a galériában!

#149 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:03

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 22:55

Hol lehet ilyet kapni és hány fokon olvad?

Én a legközelebbi fűtéstechnikai boltban láttam, ráadásul vidéken, szóval Pesten valószínűleg még olcsóbb. Mondjuk magamnak CuP-t vettem, az csak 4k volt, és ugyanúgy megfelel a célnak- mondjuk én egy cilinderes blokkot zártam le vele. Ez olyan 600 körül már szépen futott, és folyasztót sem igényel.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#150 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:34

Idézet: freeone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:03

Én a legközelebbi fűtéstechnikai boltban láttam, ráadásul vidéken, szóval Pesten valószínűleg még olcsóbb. Mondjuk magamnak CuP-t vettem, az csak 4k volt, és ugyanúgy megfelel a célnak- mondjuk én egy cilinderes blokkot zártam le vele. Ez olyan 600 körül már szépen futott, és folyasztót sem igényel.

Ehez folyasztó szer is szükséges, vagy rajta van a pálcán? CuP a neve?

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.