HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#151 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 19:56

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 16:34

Ehez folyasztó szer is szükséges, vagy rajta van a pálcán? CuP a neve?

Brezetec keményforrasz pálca, CuP a neve.
Folyasztószer: nincs a pálcán, és nem is kell neki, ugyanis amennyiben vrezet vrézhez forrasztasz, úgy AgCuP, és Cup forrpálcák esetén folyasztószer nem szükséges. Sőt, jobb is hogy nem kell, mert ugye erősen korrozív, tehát ha használtál, akkor elég precízen le is kell takarítani az anyagdarabról.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#152 Felhasználó inaktív   croland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 10:07

Végigolvastam az egész topikot, nagyon tetszettek a kész rendszerek...látom vannak néhányan akiknek igencsak kifinomult az izlésük... :respect: .
Nekem csak 1 gondom van ezzel a vizes cuccal..: én kéthavonta cserélgetem az alkatrészeimet és nem lenne türelmem szétkapni az egészet  :D .

Tud valaki egy oldalt ahol összedahonlítják a a blokkokat hatékonyságuk szerint?

#153 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 11:21

Idézet: croland - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 10:07

Végigolvastam az egész topikot, nagyon tetszettek a kész rendszerek...látom vannak néhányan akiknek igencsak kifinomult az izlésük... :respect: .
Nekem csak 1 gondom van ezzel a vizes cuccal..: én kéthavonta cserélgetem az alkatrészeimet és nem lenne türelmem szétkapni az egészet  :D .

Tud valaki egy oldalt ahol összedahonlítják a a blokkokat hatékonyságuk szerint?

www.watercoolplanet.de

Itt van vagy 40-50 blokk...

#154 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 20:48

Arra gondoltam Lufi, hogy furi a radik összecsövezése, de végül is ok. :up:

Na, ramproblémák miatt defaulton megy a procim, és jelentem 39°os max a  proc :cool: . Egy 9800Pro és az A64et hűti a vizecske.
Majd este gémelek kicsit hogy felfűtsem a VGAt is, de intenzív órákig tartó játék esetén is csak max 1°ot emelkedhet. (UDzek).
Várom ám hogy más 0,13as A64 tulajok is közzétegyék hogy ő procijukat az ő cuccuk mennyire hűti. Kíváncsi vagyok milyen lett a rendszerem!
Ja, a szobámban standard 25-26°van.
//Mikor kiszellőztettem 20°ra a szobát, akkor a tuningolt(2500@1,75V) állapotos max45° 42°-ra esett vissza.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#155 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 15:54

Sajnálatos okok miatt kiszereltem a vizet a gépemből :(
Oka egy kettétört K7-es procifoglalat.
Most már tudom hogy mennyi súlyt bírnak el a műanyag pöckök a foglalaton(nem volt lyuk) :rolleyes:
Hamarosan földobok pár képet tanulságnak,hogy hogyan ne szereljétek föl ha nehéz a blokk.
Nagyon ütős az sk939 3000+-os proci,talán ennyi értelme volt a deszka halálának,cserének.
Hank

#156 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 20:26

Idézet: Hank - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 16:54

Most már tudom hogy mennyi súlyt bírnak el a műanyag pöckök a foglalaton(nem volt lyuk) :rolleyes:
Hamarosan földobok pár képet tanulságnak,hogy hogyan ne szereljétek föl ha nehéz a blokk.
Nagyon ütős az sk939 3000+-os proci,talán ennyi értelme volt a deszka halálának,cserének.
Hank

Ember, en ugy tudtam, hogy neked a kezedben marad az egyik fele, nah mostmar semmit nem ertek.:omg:
De eddig miert nem tort le? Szerintem te tettel valamit  :reklamacio:
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#157 Felhasználó inaktív   Blade22 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 30. 20:39

[L]http://img34.exs.cx/...umathlonxpn.jpg[/L]
Itt egy aluminium téglalap alaku rud menne, és a ház+alaplap csavarjai helyetti hossz csavarok rőgzitenék.

Nagyon félek, hogy letőrne a socket, ezért terveltem ezt ki. Mi a véleményetek?
Inno3D 6600GT AGP-re milyen hűtők mennek fel?

#158 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 21:03

Idézet: Blade22 - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 20:39

Itt egy aluminium téglalap alaku rud menne, és a ház+alaplap csavarjai helyetti hossz csavarok rőgzitenék.

le fogja sarkazni a procit. :think:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#159 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 22:04

Idézet: freeone - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 22:03

le fogja sarkazni a procit. :think:

jaja

nem rossz az elgondolás de így nem pont a proci közepére megy a lenyomó erő így tuti törni fog :(

monjuk ha úgy tudod rögzíteni hogy a proci mag közepe felett mennyen át és ott egy csavarral leszorítod akkor már nyert ügyed van

#160 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 22:52

Idézet: Blade22 - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 21:39

Mi lene ha a két joboldalit kötnéd össze egy ruddal, és ehez csatlakozna be a bal oldali, távolabbi lyuktól jövő rúd úgy hogy ez már a proci közepe felett tudna átmenni. Csak vigyázni kéne mert ez a hosszú erőkar baromi nagy erőt tud kifejteni.
Jó ötletnek tűnik, főleg ha az alaplap lefogatást a házhoz is hozzá csavarozod, mert különben az alaplap fog hajolni a nagy távolság miat!!

#161 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 23:35

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 22:52

Mi lene ha a két joboldalit kötnéd össze egy ruddal, és ehez csatlakozna be a bal oldali, távolabbi lyuktól jövő rúd úgy hogy ez már a proci közepe felett tudna átmenni. Csak vigyázni kéne mert ez a hosszú erőkar baromi nagy erőt tud kifejteni.
Jó ötletnek tűnik, főleg ha az alaplap lefogatást a házhoz is hozzá csavarozod, mert különben az alaplap fog hajolni a nagy távolság miat!!

Tényleg, hiszen az alaplap tartók helyére rögzítene. Eszembe sem jutott az alaplaphajlás. :respect:
Esetleg ha olyan csavarokat használna a lap felett is mint alatta(olyan réz közölőket) :think: mert akkor a lap rögzítve van legalább. Mondjuk hajolni akkor is tud, de már nem annyira.

#162 Felhasználó inaktív   isamisa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 11:42

Idézet: Hank - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 16:54

Hank

:offtopic:
Hali mindenkinek!

Hank: Te neked milyen procid van? Ha jól értettem proci csere is lenne és én meg egy bartont keresek magamnak.... Szal lehet vevő lennék rá....

Isa

ASUS A7V880 KT880, AMD 3000+ Barton@3300+, 1024Mb Samsung , Homme made vízhűtés,MSI Ati Radeon x1950Pro AGP 256Mb , Seegate Baracuda 80G HDD,LG CDRW, LG H22L Light Sribe DVD-RAM, Creative SB Live!, FSP Bluestorm 350Watt

#163 Felhasználó inaktív   t-shirt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 11:53

Mindig féltem attól hogy az NB hűtését trató fülek kiszakadnak az alaplapból és a blokk ráesik a vga kártyámra. Kicsit durvultam  ;)

kép

#164 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 13:54

na akkor itt is kérdezősködök.

valaki megtudja mondani hogy a chipset és a vga kártya között mekkora a táv?

NF4-es lapról van szó ahol a VGA a chipset fölé lóg

#165 Felhasználó inaktív   pzsx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 16:03

Hali!
Nemrég kezdtem el vízhűtésemet építeni. Eddig itt tartok! :)  A képeken láthattok 2 rézrudat. A nagyobb 8cm átmérőjű abból lenne 60X60as prociblokk, a kisebb 6cm-es abból 2db 40X40 es VGA és csipszetblokk. Lada vízhűtő átalakítva 10/8 as csővel, hydor L20 (ORBANO mester :respect: ) Van 2db 12cm es 220as ventim beépítőkerettel, meg dobtam rá kapcsolót, a fordulatszám szabályzása folyamatban van (Ha van valami ötletetek ide légyszi). Ezt úgy tervezem, hogy gyógyítok valami gyűjtőt a hűtőre lemezből a két ventivel, szabvány tápcsatival bele a 220 egy dobozba és onnan a ventikhez. A plexiház homemaid, lassan lecserélem valami gyárira, dobok alá egy keretet amin lenne felfüggesztés a ladaradinak is, plussz egy fogantyú, hogy szállítható legyen.
Annyi rezet vettem, hogy kiadna egy 60X60X30 blokkot, bordás martra terveztem 16 mély bordával és réz tetővel, hogy könnyű legyen megoldani a csonkot, ami 10/8 as csőből lenne. A többi blokkot is ilyenre terveztem 40X40X30 as méretben.
De sajnos az ismerősöm, aki készítette volna nem tudja vállalni a marást. Így áttértem a fúrt megoldásra. Mindenhol csak 20 magas blokkra találtam terveket.
Mi a véleményetek arról az elgondolásról, hogy 5ös keresztfuratok, 12es gyűjtőfuratok egy harminc magas blokkban? Ezt a procira szánom. A többi blokknál kiegyeztem a 40X40X20-ban----> a maradékból csinálok passzív ram hűtőket a videókártyára, vagy, ha kiadja a ramokra.
Hol van a szél, amikor nem fúj?

#166 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 18:44

Idézet: isamisa - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 11:42

:offtopic:
Hali mindenkinek!

Hank: Te neked milyen procid van? Ha jól értettem proci csere is lenne és én meg egy bartont keresek magamnak.... Szal lehet vevő lennék rá....

Isa

Egy Tbred magos AthlonXP 1700+-os proci volt a szenvedő alanya a katasztrófának.
Megdumálhatjuk,mert nincsen issmerős aki BGA-zó géppel kitudná forrasztani a tört foglalatot a régi deszkámból.
Írj PÜ-t !
Hank

#167 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 18:49

Nekem fúrt 60*60*30-as blokkom van/volt az elhalálozott deszkámon.
Nagyon jól fog hűteni,csak lesz 1kg  :smoker: .Pontosan ugyanezen indokok miatt csináltam fúrtat,mert nem marták ki emberi áron nekem.10mm-es coldplate-el csináld meg,maradék 20mm-ben legyenek a furatok,jól
fog működni!
Hank

#168 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 19:38

Idézet: Hank - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 18:44

Egy Tbred magos AthlonXP 1700+-os proci volt a szenvedő alanya a katasztrófának.
Megdumálhatjuk,mert nincsen issmerős aki BGA-zó géppel kitudná forrasztani a tört foglalatot a régi deszkámból.
Írj PÜ-t !
Hank

a procifoglalatot kiszedni nem nehéz. egy ónleszívó kell meg egy páka...meg úgy 1.5 óra:)

#169 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 20:12

Idézet: pzsx - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 16:03

A képeken láthattok 2 rézrudat.

Ezek vörös vagy sárgaréz rudak?
SPM fokozat pajti!!!

#170 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 20:58

Hát,ha te tudod...
Én javítottam lapokat,és tudom hogy egyszerűnek tűnő dolgokat nehezen lehet megcsinálni.  :o
Egy jó vákuumpumpásás páka csodákra képes+ónszívó harisnya.Meglátom még,lehet hogy szerzek egy rossz deszkát és kicserélem a foglalatot.  :rolleyes:
Hank

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.