HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#1341 Felhasználó inaktív   Bali® 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:03

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 0:15

Pedig logikus lenne. Csak az idő eljárt a katódsugárcsövesek felett... az LCD stb lapos monitorok meg már nem termelnek sok hőt. Hiába a jó ötlet eljárt felettük az idő. "Elröpült fejünk felett a nikkel szamovar..." :)

Na ebben igazad van. :)
De azért még egy darabig lesznek katódsugárcsöves monitorok is.

Pár napig nem leszek, mert megyek gólyatáborba.
Majd utána jöhet a víz a moncsiba. :D Na jó csak vicceltem. :)

#1342 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:15

Mivel vicceltél Bali? A gólyatáborral vagy a monitor hútésével?

Remélem mindkettővel. Ugyanis már így is elég kihalt ez a topik. Hol vannak azok a vállalkozó emberkék, akik arra vetemedtek, hogy saját maguk építenek vízhűtést?

Még nem jött meg senki a nyaralásból?

#1343 Felhasználó inaktív   GaBee a.k.a.Gyilkosmeh 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 31. 22:48

Előszöris szeretnék elnézést kérni az előző két hozzászólásaimért, magam is borzasztóan felháborodtam amikor újra elolvastam őket. Ez igazából két napja történt, csak mivel azóta folyamatosan zokogtam a sokktól, nem tudtam írni sem. Szerencsére tegnap reggel óta nem iszok, így mivel kezdek kiszáradni, elálltak a könnyeim. Ezúton szeretném helyrehozni a dolgot.

A pici barázdákat két féle képpen lehet előállítani úgy, hogy még meg is érje. Általában precíziós, kisteljesítményű szikraforgácsoló géppel csinálnak ilyesmit, de ahogy a képeket elnézem, ezek lézerrel készülnek.

A lézernek előnye például a vízzel szemben, hogy stabil a vágóteljesítménye. Adott időmennyiség alatt adott mélyen vág egy adott anyagot. Vagyis megfelelő, állandó sebességgel mozgatva az adott alapanyagot, és a megfelelő pillanatokban ki, illetve bekapcsolva a lézert egyszerűen legyártható egy ilyen blokk. Mert ugye cnc vezérléssel ez gyerekjáték.

U.i.: Csak hogy abszolút precíz legyek, és meg ne sértselek titeket újra, kedves barátaim, megjegyzem, hogy természetesen a lézert nem kapcsolgatják ki be, mint ahogy az egyszerűség kedvéért fogalmaztam, mivel a fix pozícionálási idő alatt "össze-vissza mélységeket" kapnának eredményül, ha szabad ilyen játéosan fogalmaznom!

// Két apró elírást szerkesztettem, a többiért, amit esetleg nem vettem észre, elnézést kérek.

// // Ez aggasztó! Még az előző hibajavítást magyarázó kis kommentben is vétettem egy nagy hibát! Mégegyszer elnézést kérek!

Szerkesztette: GaBee a.k.a.Gyilkosmeh 2005. 08. 31. 22:53 -kor

Voltam án már Gyilkosméh is, meg Killabee...

#1344 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 18:10

Elkészült a weboldalam melyben a vízhűtésemet mutatom be. Tegyetek egy látogatást!

A Linkek menüpont alatt olyan linkek is vannak amik házi vízhűtés oldalakra mutatnak. Jelenleg Mono, Orbano, Few, Hummer és Flipper oldalát ajánlom figyelmetekbe. Engedélyüket előzetesen nem kértem az ingyen reklámhoz, de majd szólnak ha zavarja őket és leveszem. Viszont másokét is szívesen felteszem, csak szóljatok.

#1345 Felhasználó inaktív   P_Chris 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 01. 18:46

Hm... Jó az oldal, nekem tetszik, csak azokat a lapozó-nyilakat alig találtam meg. Nem lehet egy kicsit nagyobba? Köszi.

#1346 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 18:52

Köszi.

Nem te vagy az első aki hasonló tanáccsal szolgált. Ki fogom emelni jobban a nyilakat.

#1347 Felhasználó inaktív   P_Chris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 18:56

Ja, és még valami:

""IDE - Windows XP SP2 készenléti állapot; CPU minimális terhelés alatt;""

Azt IDLE-nek hivják ;)

#1348 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 19:36

Igazad van. Köszi.

Már ki is javítottam.

Szerkesztette: <Euro> 2005. 09. 01. 19:40 -kor

#1349 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 20:27

Vasárnap hoz le ismerősöm Pestről egy Lada radit, ezenkívül vettem egy Hydor pumpát (L20). Először a procit, a GPU-t, és az Nb-t akarom hűteni vele (később lehet, h majd a vinyókat is.). Tudom, még el sem kezdtem csinálni, nem kéne túl bonyolítani, dehát ilyen vagyok.  Szóval időközben (pincepakolgatáskor) találtam egy 12V-ról működő szivattyút. Ez autó szivargyújtóról működik, és autómosásra való (szivattyút vízbeteszem, a belőle kijövő csőre pedig rákötök egy ilyen fajta kefét, és azzal moshatom.) Kipróbáltam, szerintem a teljesítménye elég lenne egy rendszer hajtásához, úgyh először megcsinálom az alap rendszert, és azzal kipróbálom ezt a pumpát, h bírja-e. Ha igen, akkor csinálok egy "dupla" rendszert (nem tudom, h hívják ezt), tehát az egyik kör hűti a procit, a másik a többit. Csak ez a szivattyú alumíniumból készült, és az lenne a kérdésem, h ebből adódhat-e bármiféle probléma? (mivel ugye a többi cucc vörösrézből lenne) És még annyit, h az alumíniumot nem kezdi ki a fagyálló? (Mivel desztvíz, fagyálló keverékre gondoltam.)

#1350 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 20:52

A fagyálló nem bántja az alumíniumot.

A vörösréz és alumínium viszont együtt már nem igazán fér meg. A negatív elektropotenciál miatt a vörösréz kikezdi az alumíniumot ha egyazon vízvezető közegbe kerülnek.

Azonban a desztilált víznek minimális a vezető-tulajdonsága, tehát elvileg nem bántják egymást ezek a fémek.

Amikor én radiátort kerestem, ragaszkodtam a réz alapanyagból készültekhez. Sokan megmosolyogtak emiatt amikor előjöttem ezzel a "kishal megeszi a nagyhalat" elmélettel. Azzal érveltek, hogy sok autó hűtőrendszerében is használják együtt a rezet és alumíniumot gond nélkül.

#1351 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:38

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 21:52

A fagyálló nem bántja az alumíniumot.

A vörösréz és alumínium viszont együtt már nem igazán fér meg. A negatív elektropotenciál miatt a vörösréz kikezdi az alumíniumot ha egyazon vízvezető közegbe kerülnek.

Azonban a desztilált víznek minimális a vezető-tulajdonsága, tehát elvileg nem bántják egymást ezek a fémek.

Amikor én radiátort kerestem, ragaszkodtam a réz alapanyagból készültekhez. Sokan megmosolyogtak emiatt amikor előjöttem ezzel a "kishal megeszi a nagyhalat" elmélettel. Azzal érveltek, hogy sok autó hűtőrendszerében is használják együtt a rezet és alumíniumot gond nélkül.

Erre emlékszem hogy régebben, emiatt a két-fémes  dolog miatt vérremnő viták voltak itt a topicban. :omg:

Akkor ezekszerint most már nem gond?

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1352 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:53

Nekem már nem gond.

Őszintén szólva régebben kicsit én is kételkedtem azon állítások súlyában melyekkel magam is érveltem. Azonban ahhoz már nem volt elég bátorságom, hogy bevállaljak például egy alumínium radiátort a vörösréz blokkjaim mellé. Pedig nagyon jó kis alu radit tudtam volna szerezni szinte ingyen.

#1353 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:30

Hali.

Nincs módom végigolvasni a topicot, az eslő ~10 oldalból sajnos nem derült ki amit keresnék.
Szeretnék vízhűtést, mert nagyon hangos a gépem, és állandóan megy.
Nos nézegettem üzletekben komplett vízhűtést, és kicsit drágának találtam, és logikátlannak, ugyanis egy vízhűtést azért szeretne az ember, mert jó a hűtőképessége, és mert halk, akkor miért van 5400rpm-es ventilátor a hűtőrendszerében??  :confused:
A teszt alapján hangosabb, mint egy hagyományos CPU cooler.

Szóval nekem olyan system kellene, ami halk...
Létezik ilyen?
Nézegettem a Thermaltake Aquarius III vízhűtést, de ez 1 cpu bordával 50e ft....soknak találom.
Van olcsóbb, és jó?

köszi az infót.
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#1354 Felhasználó inaktív   GaBee a.k.a.Gyilkosmeh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:38

Komponensenkeént vedd meg!

Alphacool radi 8-15000Ft    // Persze van még millió márka, de most ezek a legtutibbak az árukban.
Szivattyú 6-18000Ft              // Sorrendben Hydor, Eheim, Laing
Blokkok, darabja 5-15000Ft  // Mindenki mást mond, de pl. a HUNFROST blokkok elég jók.

Ezekből összeállítva milliószor jobb hűtőteljesítményt kapsz, hangtalanul.
Voltam án már Gyilkosméh is, meg Killabee...

#1355 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:48

Szerintem is alkatrészenként vásárolj.

Hőleadó radiátort például autóbontóból lehet viszonylag olcsón venni. Persze, hogyha találsz számodra megfelelőt.

#1356 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 11:10

Idézet: GaBee a.k.a.Gyilkosmeh - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:38

Komponensenkeént vedd meg!

Alphacool radi 8-15000Ft    // Persze van még millió márka, de most ezek a legtutibbak az árukban.
Szivattyú 6-18000Ft              // Sorrendben Hydor, Eheim, Laing
Blokkok, darabja 5-15000Ft  // Mindenki mást mond, de pl. a HUNFROST blokkok elég jók.

Ezekből összeállítva milliószor jobb hűtőteljesítményt kapsz, hangtalanul.

köszönöm a tájékoztatást, körülnézek, hol lehet ezeket kapni.
radiátor nem gond, autós szakmában dolgozom:-)
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#1357 Felhasználó inaktív   skywalkman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 11:21

Vegyes, nem egy jet inpingemet blokkot akarsz kesziteni? overklokkersz.kom

Te Putt Putt, azzal a storm tetovel szerintem bajaid lesznek. Merhogy nem lyuggatott plexi darab van a lyukak folott, hanem apro csovek tenylegesen behatolnak a godrokbe. Ha ezt pincebe lemenve kifurod nehany ora alatt, akkor en is kerek egy olyan pincet  :D
A storm G4 teteje: nagy kép
(a masik kb hasonloan kinezo blokk pedig ennek a Cascade nevre hallgato elodje volt.)
Egyebkent a szo, amit keresel ebben az esetben is a jet inpingement. Cel a laminaris reteg eltuntetese, hogy az aramlo viz atvehesse a hot.
Storm G4 teszt, Strom G5, NexXxos XP teszt ugyan ott.

Ja, más: könyörgök, van egy alfakúl nevű német cég a NexXxos cpu blokkjaival.
És van a Nexustek nevű holland cég, ami mindenfélét gyárt, többek között csendes tápokat, lég hűtőket, a H2OTEK nevu vizhuto blokkjat (ami kísértetiesen hasonlít erre a lengyel blokkra) (meg matricáz Yate Loon ventiket :D)

Szerkesztette: skywalkman 2005. 09. 02. 11:33 -kor

LukE skywalkman dö yeti nájt

#1358 Felhasználó inaktív   Martinka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 11:34

Idézet: havri1 - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 11:30

Hali.

Nincs módom végigolvasni a topicot, az eslő ~10 oldalból sajnos nem derült ki amit keresnék.
Szeretnék vízhűtést, mert nagyon hangos a gépem, és állandóan megy.
Nos nézegettem üzletekben komplett vízhűtést, és kicsit drágának találtam, és logikátlannak, ugyanis egy vízhűtést azért szeretne az ember, mert jó a hűtőképessége, és mert halk, akkor miért van 5400rpm-es ventilátor a hűtőrendszerében??  :confused:
A teszt alapján hangosabb, mint egy hagyományos CPU cooler.

Szóval nekem olyan system kellene, ami halk...
Létezik ilyen?
Nézegettem a Thermaltake Aquarius III vízhűtést, de ez 1 cpu bordával 50e ft....soknak találom.
Van olcsóbb, és jó?

köszi az infót.

Teljesen passzív hűtés is megoldható, de ahhoz nagy radi kell, meg sok pénz. Passzív, vagy vízhűthető táp nagyon drága. De ha ventis tápot teszel bele, akkor 12cm-es legyen és nagyon halk. Lehet ilyet találni, csak kicsit drágább az átlagnál. Viszont hangtalan.

Radiátorod van. Egy cimbim akvárium szivattyút rakott bele pumpa helyett, és kiválóan működött. Ez sokkal olcsóbb megoldás, mint a gyári, és ha jól csinálod akkor működik is.
Blokk meg arra kell aminek a hűtésa hangos. Általában 3 db (CPU, VGA, Chipset) Nekem is elég volt ez a 3, de lehet a vinyókat is hűteni, de ez már luxus. Zalman Hőcsöves passzv hűtővel is megoldhat, csak az felébe se kerül...

Kép: Flakon tele vízzel, belemerül a szvattyú, a többit meg kitalálod.

Csatolt fájl:

Samsung 940BF - Asus P5W DH Deluxe - Intel Core2 Duo E6300 - 2x 1GB Geil PC6400 ULTRA - Sapphire X1800XL - Creative Audigy4 - 2x WD SataII 250GB Raid edition - MSI DVD-ROM - NEC 4751 - Enermax mobilerack - Logitech Z640 5.1 - Logitech G5 - Logitch Cordless Desctop Wave bill egér - Thermaltake Tsunami Dream+vízhűtés

#1359 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 11:51

Idézet: Martinka - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 10:34

Teljesen passzív hűtés is megoldható, de ahhoz nagy radi kell, meg sok pénz. Passzív, vagy vízhűthető táp nagyon drága. De ha ventis tápot teszel bele, akkor 12cm-es legyen és nagyon halk. Lehet ilyet találni, csak kicsit drágább az átlagnál. Viszont hangtalan.

Radiátorod van. Egy cimbim akvárium szivattyút rakott bele pumpa helyett, és kiválóan működött. Ez sokkal olcsóbb megoldás, mint a gyári, és ha jól csinálod akkor működik is.
Blokk meg arra kell aminek a hűtésa hangos. Általában 3 db (CPU, VGA, Chipset) Nekem is elég volt ez a 3, de lehet a vinyókat is hűteni, de ez már luxus. Zalman Hőcsöves passzv hűtővel is megoldhat, csak az felébe se kerül...

Kép: Flakon tele vízzel, belemerül a szvattyú, a többit meg kitalálod.

Ez nem rossz:-)
Végülis azon gondolkodtam, hogy nem gond ha ventilátor hűti a radiátort, mert még az is elképzelhető, hogy a szivattyút és a radiátort egy másik helységben helyezem el..sőőt, ha pl rakok egy 50-100l-es tartályt, lehet radiátor sem kéne, és akkor csak egy nagyobb teljesítményű akvárium szűrő/szívattyú is elég lehet.
Gondolom csatlakozókat, meg egyéb egységeket meg lehet kapni, nem úgy mint 3 éve, amikor mindent vinni kellett gépműhelybe...;)

#1360 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 12:06

Radiátor azért fog kelleni. Nézd meg az én vízhűtésemet. Én is más szobába telepítettem a radiátort és a szivattyút.

Még túlságosan erős pumpát sem kell hozzá venned. Először én attól féltem, hogy a Hydor L20-as gyenge lesz a rendszerem 13 méter hosszú vízkörének forgatásához.

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.