HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#1381 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 02. 23:45

Idézet: hummerdikk - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 23:27

Na! PH! sokkal elkezdtuk ezt:
Mindent a vizhutesrol! Mar ideje lenne, hogy belerakjak par mar megirt dolgot, de osztalyproject van most elsosorban... Elnezest erte!

Euro: Legszi leirnad az MSNcimed meg1x? Koszke elore is!
Ja, igen az oldalam cime nem .htm-re hanem .html-re vegzodik. Meg mostmar keszul a rev 2 HuMMeR's MoD Rev2

Zollka: Tudsz kepeket adni a pumpaid egyrendszerbe valo beaplikasarol?

Igen,természetesen tudok adni róla képeket hamarosan :) Meg akarom várni míg didyman elkészíti a két pumpa számára külön az igényeimre fejlesztett tápot :)

Arról van szó,hogy 12 volton én hallom a pumpákat és olyan 10-10,5 volt környékére akarom leszabályozni őket :) Namost a gond csak az ,hogy a Laing pumpa egyetlen hátránya ,hogy indulásnál pár tized másodpercig 55-60 wattot vesz fel...Ezt egy DC proci és erősebb VGA-val a tápom nem bírná illetve nem is akarom ilyen tehelésnek folyamatosan kitenni...Mellesleg pedig kényelmes is a pumpa egy külön tápról mert a rendszer feltöltése könnyen megoldható (sima kis 10-15wattos tápokkal lehetetlena rendszer feltöltése mert el sem tudják indítani a pumpát)....A külső táp bekapcsolása pedig egy relével van biztosítva ami az alaplap egyik venti csatijára lesz kötve :) Végül pedig nem a gép tápjától veszi el a szuflát ami megint nem éppen hátrány és csatikból is szűkösen vagyok :)

Amint kompletten megvan a cucc adok képeket :) Ide tegyem fel vagy küldjem neked el?

Egyébként röviden a 2 pumpáról...Mindegyik a DDC Pro előnyét kihasználva 3,5"-es helyre van berakva a ház aljába (logikusan a legalacsonyabb pontra) egymás fölé...Sorba van kötve a két pumpa mert a párhuzamosításnak semmi értelmét nem látom...

#1382 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 16:52

Miért van szükség két pupára Zollka?

#1383 Felhasználó inaktív   skywalkman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 03. 17:55

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 23:40

Most nálam 2 db Laing DDC Pro van és van egy profi áramlásmérő cuccom is (Innovatek Fan-o-matik pro és egy rev.2-es átfolyásmérő) szal majd megmondom mik a max. értékek nálam két ilyen erős pumpa mellett... Egyébként skywalkman jól írta...Nem nagyon érdemes olyat ,hogy a pumpa (vagy pumpák) 20-25Wattnál többet fogyassz(on)anak mert azzal amivel többet hoz azzal többet is visz el a fogyasztással...

Amit fontosnak tartok a mai pumpáknál: -ha 300-400l/h-t tud az bőven elég a lényeg inkább az,hogy mekkora nyomást tud létrehozni vagy mekkora a vízemelőmagassága...Egy Laing DDC Pro pl. 3,8m-t tud!!! Összehasonlításképp egy erős pumpának tartott Eheim 1048 tud 1,65m-t...
A másik nagyon fontos ,hogy nagyon jó hatásfokú legyen....Egy csomó pumpa nagyon nagy értékeket tud ,de a fogyasztása eléri az 55 Wattot.... Az ilyen pumpákkal nem érdemes foglalkozni...Nálam eddig a bajnok minden téren a Laing DDC Pro (nem a sima verzió)...Csak az ára horror kissé...

Jó kis pumpateszt van a watercoolplaneten :) DE a kaltmacheren is volt egy egész jó csak a laing nem volt aban benne sajnos...

mi a kulonbseg a sima es a PRO DDC kozott? Azon kivul, hogy gyak. ugyan azt a tetot megcsinaltak plexibol?
(egy kesleltetett inditast es szabalyzast azert nem olyan bonyolult osszehozni.)

(ezt a topikot (es az elodjeit) nehany evig 3-4 havonta olvastam megfelelo mennyisegu nyugtato elfogyasztasa utan. :D Most mar nem birtam, ugyhogy billentyuzetet ragadtam.)

reszemrol blokk ugyileg ausztralia:)
LukE skywalkman dö yeti nájt

#1384 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 17:57

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 17:52

Miért van szükség két pupára Zollka?

5 hozzaszolassal feljebb...  :rolleyes:

" ugyan ezt és még egyéb magyarázatokat írtam le erre a tévhitre ami itt már törvénnyé vált...De azóta is vannak akik leírják ezt rendszeresen  Idővel megszokod és már csak át fog siklani a szemed az ilyen sorokon

Nem csak ,hogy sehol nem tölt kevesebb időt de a nagyobb áramlás még jobb hőfelvételt is eredményez a blokkok faláról és nagyobb hőleadást a radiátorban mert turbulnes áramlás nagyobb mértékben alakul ki...Másrészt a víz nagyobb mértékű keveredése is rásegít a molekulák közti hőátadásban.... "

#1385 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 19:40

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 18:57

Nem erre gondoltam.

Úgy értem, hogy valamilyen hűtési versenyre készül a dupla pumpás rendszer? Esetleg a pc-ben lévő 43 darab vincsesztert kell hűteni? Vagy csak a 39°-os proci hőmérsékletet kell lenyomni még két fokkal, hogy ezzel is növeljük szeretett számítógépünk emberi vonásainak számát?

#1386 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 13:12

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 0:45

Igen,természetesen tudok adni róla képeket hamarosan :) Meg akarom várni míg didyman elkészíti a két pumpa számára külön az igényeimre fejlesztett tápot :)

Arról van szó,hogy 12 volton én hallom a pumpákat és olyan 10-10,5 volt környékére akarom leszabályozni őket :) Namost a gond csak az ,hogy a Laing pumpa egyetlen hátránya ,hogy indulásnál pár tized másodpercig 55-60 wattot vesz fel...Ezt egy DC proci és erősebb VGA-val a tápom nem bírná illetve nem is akarom ilyen tehelésnek folyamatosan kitenni...Mellesleg pedig kényelmes is a pumpa egy külön tápról mert a rendszer feltöltése könnyen megoldható (sima kis 10-15wattos tápokkal lehetetlena rendszer feltöltése mert el sem tudják indítani a pumpát)....A külső táp bekapcsolása pedig egy relével van biztosítva ami az alaplap egyik venti csatijára lesz kötve :) Végül pedig nem a gép tápjától veszi el a szuflát ami megint nem éppen hátrány és csatikból is szűkösen vagyok :)

Amint kompletten megvan a cucc adok képeket :) Ide tegyem fel vagy küldjem neked el?

Egyébként röviden a 2 pumpáról...Mindegyik a DDC Pro előnyét kihasználva 3,5"-es helyre van berakva a ház aljába (logikusan a legalacsonyabb pontra) egymás fölé...Sorba van kötve a két pumpa mert a párhuzamosításnak semmi értelmét nem látom...

Irok mailt hova tudod feltolteni!
Taprol tudsz bovebben beszelni?
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#1387 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 14:33

:offtopic: "Kinyomja a szemét a McLaren-nek!"

#1388 Felhasználó inaktív   Chosen1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 05:11

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 18:57

" ugyan ezt és még egyéb magyarázatokat írtam le erre a tévhitre ami itt már törvénnyé vált...De azóta is vannak akik leírják ezt rendszeresen  Idővel megszokod és már csak át fog siklani a szemed az ilyen sorokon

Nem csak ,hogy sehol nem tölt kevesebb időt de a nagyobb áramlás még jobb hőfelvételt is eredményez a blokkok faláról és nagyobb hőleadást a radiátorban mert turbulnes áramlás nagyobb mértékben alakul ki...Másrészt a víz nagyobb mértékű keveredése is rásegít a molekulák közti hőátadásban....   "

A vízhűtés nem arról szól hogy a vízmolekulák egymásnak adják át a hőt(ebben nem túl jók), a nagy áramlás egyszerűen azért jó mert a fémmel több 'friss' víz molekula érintkezik. Radiátorban szvsz. nem szoktak turbulenciára törekedni, ott a jól bevált kis ellenállású laminális áramlás a jellemző, a nagy méretek miatt mindenképp keveredni fog a hűtendő folyadék.

#1389 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 21:53

nem tud vki lefogatot kesziteni? van egy zalman blokkom, de nem tudom feltenni lapomra (msi kt6v) mert nincsenek lyukak rajta. tudna vki lefogatot hozza, vbarmilyen hazi keszitesut? :up:
ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#1390 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 07:35

Egy ehhez hasonló van nekem. Csak magasabb, és nem innovatek.

Csatolt fájl:

SPM fokozat pajti!!!

#1391 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 09:16

segítsetek :)

van nekem egy alphacool vízhűtésem, mely a következő elemekből áll:
- cpu blokk
- chipset blokk
- vga blokk
- nexxos pro II radiátor
- eheim 600 pumpa (150-600 l/óra)

beépitettem a körbe egy innovatek áramlásmérőt (vele egyidőben került be a chipset blokk is), ami stabilan 890-950 impulzust ad le, ami kb 0.3l/perc nyomásnak felel meg.

nem kevés ez?

emlékeim szerint az áramlásmérő és a chipset blokk beépítése előtt mintha gyorsabban folyt volna a víz a körben - legalábbis a kezdeti bubik áramlásának sebességét nézve...
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1392 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 11:34

Idézet: kAy - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 10:16

nem kevés ez?

Ha jól hűt a rendszer akkor nem.

Szerintem amúgy az áramlásmérőknek nem sok értelme van. Egy szoftver figyeli az eszközt, hogy érkeznek-e róla az impulzusok. De mi van akkor, ha mondjuk a vizesblokk rögzítésével van gond, mondjuk leválik a cpu-ról. Ekkor nem fog neked jelezni ez a szerkezet, hogy baj van.

Éppen ezért célszerű figyelni a cpu hőmérsékletét is. Utasítani a gépet, hogy bizonyos hőmérsékleti szintet elérve jelezzen a gép, esetleg kapcsoljon is le. De ez egyúttal megkérdőjelezi az áramlásmérő hasznosságát is.

#1393 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 18:37

:offtopic:

Nincsen itten valaki nagyon otthon van videó kódolás terén???
Konkrétan arra lenne szükségem, hogy milyen formátumba kell MPG4-el a videőkat csinálni, hogy azokat az asztali DVD lejátszók meg tudják emésztteni???????  :think:  :think:
Lécci segíccsetek!!!! :respect2:

Akkor egy kis on is.... :)
Mostanbában videók kódolásával melegíttemem a procival a vizet..... :D  :D

Szerkesztette: Sándor -P20- 2005. 09. 10. 18:38 -kor

#1394 Felhasználó inaktív   JiM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 08:37

Sziasztok!

HIS X800 PRO -hoz milyen blokkot tudnátok ajánlani? Valószínüleg a mostani blokkomat 9800-ról nem biztos, hogy át tudom varázsolni.
Innovatek Graph-O-Matic 3.0 is rárakható a Cool-Matic X800? Kicsit sokallom az utóbbit...
Köszönöm!
Sex, fagyi, rock & roll ! :)

MSI K8N Neo4-Fi 939Dual @245 | AMD A64 3500+ E6 @2700 | 2x512MB DDR500 Kingmax Hardcore @245 | Sapphire X1800GTO 256MB @700/680 | Samsung 200GB - 8MB (SATA2) | Seagate 120GB | Pioneer DVR-110D | Samsung 700IFT | Coolink AP400DX | wótörkúling ;)

#1395 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 15:06

En pl. EZT.

Nekem meg tts hozta, akkor meg csak be-be hozogattak alphacool cuccokat, most meg azt olvastam a fooldalon, hogy valami disztribucio szeru kapcsolat van. Elonye a blokknak, hogy ha lecsereled a vga-t, masik leszoritoval teljesen mas kartyahoz is jo lesz (pl. 7800 GTX). Ami innovateknel nagyon ritkan fordul elo.

#1396 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 07:21

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 19:37

Konkrétan arra lenne szükségem, hogy milyen formátumba kell MPG4-el a videőkat csinálni, hogy azokat az asztali DVD lejátszók meg tudják emésztteni???????  :think:  :think:
Lécci segíccsetek!!!! :respect2:

Ha Mpeg4 be akarsz akkor valami DivX kodek kell, lehetőleg ne a legujabb mert akkor a régebbi DivX-es lejátszók nem fognak boldogulni vele. Ha szabványos DVD-t akarsz csinálni, akkor meg Mpeg2 kell hogy legyen.
SPM fokozat pajti!!!

#1397 Felhasználó inaktív   Shavezz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 08:06

Srácok!
Ebbe a fajta csatlakozóba: Gyorscsati hogyan kell a csövet beleilleszteni? Vagy kell ehhez egy másik csatlakozó is?
-Shavezz-

#1398 Felhasználó inaktív   Shavezz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 08:13

Idézet: JiM - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 9:37

Sziasztok!

HIS X800 PRO -hoz milyen blokkot tudnátok ajánlani? Valószínüleg a mostani blokkomat 9800-ról nem biztos, hogy át tudom varázsolni.
Innovatek Graph-O-Matic 3.0 is rárakható a Cool-Matic X800? Kicsit sokallom az utóbbit...
Köszönöm!

Radeon 9800 Pro ra van neked Graph-O maticod?
Az nem megy rá.
Viszont nem adod el?
-Shavezz-

#1399 Felhasználó inaktív   JiM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 14:12

Idézet: Shavezz - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 7:13

Radeon 9800 Pro ra van neked Graph-O maticod?
Az nem megy rá.
Viszont nem adod el?

Nem az van, még Ordasi féle blokk.
A Graph-O 3.0 állítólag felmegy rá, Te nem így tudod?
Sex, fagyi, rock & roll ! :)

MSI K8N Neo4-Fi 939Dual @245 | AMD A64 3500+ E6 @2700 | 2x512MB DDR500 Kingmax Hardcore @245 | Sapphire X1800GTO 256MB @700/680 | Samsung 200GB - 8MB (SATA2) | Seagate 120GB | Pioneer DVR-110D | Samsung 700IFT | Coolink AP400DX | wótörkúling ;)

#1400 Felhasználó inaktív   Shavezz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 15:46

Idézet: JiM - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 15:12

Nem az van, még Ordasi féle blokk.
A Graph-O 3.0 állítólag felmegy rá, Te nem így tudod?

Háát 9800 ra láttam, X800 ra nem néztem. Nézz utána hátha van.
-Shavezz-

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.