HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#2041 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 14. 13:21

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 12:08

Ha esetleg radi kell az is van nagyon jó árban...Sőt inkább azt mondanám ha gyártatsz itthon akkor sem tudod olcsóbbra kihozni amennyiért én tudom neked adni :)

Üdv!
Kösz a segítséget,hozzászólásaidból ismerem a cuccaidat.Korrekt dolgokat árulsz,elég jó áron.
Radival az a helyzet,hopgy a készülő ház oldallapja is egyben,1 éve megvettem már hozzá az anyagot,vétek lenne nem használni.
Így néz ki a radi(egyben a ház oldala is): Kép
CPU blokk gyakorlatilag egy hasábba fúrt túlméretes furat(pelxiből),hogy dizájnos legyen.
Gyorcsatikat kell még vennem pontosan még nem tudom hány darabot és milyet,értesítelek majd ez ügyben.

Hosszú hallgatás után bújt elő az átszabott projekt,kimentve a menthetőt az előd ez volt: Heatpipe-os ház kishazánkból!
Igaz nem lesz full heatpipe-os ház,de a prociblokk emlékeztet a nagy elődre  :)
Sok hibájára rájöttem a rendszernek,nem sajnálom annyira hogy nem így készült el,viszont az 1 év csúszás jobban fájt.
Hankp

#2042 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 18:16

Szia Hank!

Hasonlon töröm a felyem énis.
Csak a képről nem tudom leszürni hogy végülis mi látható rajta.
Amugy én egy aluminium boritásu házon gondolkodok.A váz gyári csak a külsejét cserélném, meg egy kis magasitást eszközölnék rajta.A vizes oldalapot én ugy képzeltem el, hogy 2db 5mm vastagságu alut használnák, melybe 8-as félgömbmaróval kigyót marnák.Összefordit, tömit, egymáshoz rögzit, alul felül csonkot neki aszt kész.
De ha nem titkos a te megoldásod szivessen megismerkednék vele.

üdv:Csecse

#2043 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 18:21

Idézet: Csecse13 - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 19:16

Szia Hank!

Hasonlon töröm a felyem énis.
Csak a képről nem tudom leszürni hogy végülis mi látható rajta.
Amugy én egy aluminium boritásu házon gondolkodok.A váz gyári csak a külsejét cserélném, meg egy kis magasitást eszközölnék rajta.A vizes oldalapot én ugy képzeltem el, hogy 2db 5mm vastagságu alut használnák, melybe 8-as félgömbmaróval kigyót marnák.Összefordit, tömit, egymáshoz rögzit, alul felül csonkot neki aszt kész.
De ha nem titkos a te megoldásod szivessen megismerkednék vele.

üdv:Csecse

katt ide

#2044 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 19:41

Idézet: Lojá - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 17:21

THX!
Átrágom magam rajta.

#2045 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 16:57

Egy elég noob kérdéssel fordulok hozzátok. Első vízhűtésemet szeretném megvásárolni és még tapasztalatlan vagyok a vízhűtések terén. Szóval.
1. Ha a vízhűtésbe nem rakok tartályt, akkor nem is tudom hogy feltölteni a rendszert?
2. Ha rakok tartályt, akkor azt gondolom a vízhűtés legmagasabb pontjára kell tenni. Ez így van?
3. Ha a radiátort úgy akarom megoldani hogy a gép tetején legyen ( kívülről vagy belülről ez végülis mindegy ) akkor annál magasabban kell lennie a tartálynak?
4. A rendszert a gépbeszerelés előtt vagy után kell feltölteni?
5. Ha nem rakok tartályt akkor a hő hatására tágult folyadék esetleg szétnyomja a csövet valahol?

:think:

Egyenlőre ezekre a kérdésekre szeretnék választ kapni. Ha még eszembejut ( biztos fog ) akkor felteszem.
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#2046 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 17:43

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 16:57

1. Ha a vízhűtésbe nem rakok tartályt, akkor nem is tudom hogy feltölteni a rendszert?
2. Ha rakok tartályt, akkor azt gondolom a vízhűtés legmagasabb pontjára kell tenni. Ez így van?
3. Ha a radiátort úgy akarom megoldani hogy a gép tetején legyen ( kívülről vagy belülről ez végülis mindegy ) akkor annál magasabban kell lennie a tartálynak?
5. Ha nem rakok tartályt akkor a hő hatására tágult folyadék esetleg szétnyomja a csövet valahol?

1. Ha ügyes vagy, akár fel is tudhatod tölteni. Ez a rendszer konkrét megvalósításától függ.
2. Nem feltétlenül, de a legcélszerűbb ott lenne.
3. Logikázd ki: ha a legmagasabb ponton van, akkor a radinál is magasabban.
4. Ez megint a konkrét rendszertől függ. Ha lehet, akkor mindenképpen kényelmesebb (és biztonságosabb) lenne a gépen kívül feltölteni.
5. Annyit nem tágul, illetve a keletkezett "nyomás" nem számottevő, nem nyomja szét a csöveket.

1,2,3,5  A tartály szerepe inkább a feltöltésnél van, nem a nyomáskiegyenlítés a célja. Ha már használsz tartályt, akkor azt a lehető legmagasabbra érdemes helyezni, hiszen a feltöltés ilyenkor a legegyszerűbb.

3. Ha a radi belül, a gép tetejében van, akkor hová hűlik? Ezt se feledd.
4. Ha a cső valahol átmegy a házon (mert a radi kívül van), akkor nem tudod előre feltölteni, csak ha a csövet már befűzted.

+1 A "feltöltés" tulajdonképpen "letöltés": a víz lefelé folyik. Tehát a rendszer legmagasabb pontján tudod beönteni, onnan csorog le, ahová tud. Párszor be kell indítani a pumpát, hogy a bezáródott légbuborékok ki tudjanak jönni. Ekkor jön jól a tartály, hiszen ha a pumpa ilyenkor ismét levegőt kénytelen szívni, mert nincs "tartalék", akkor nagyon lassan fogod csak légteleníteni a rendszert.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#2047 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 10:54

Idézet: Öregszem - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 18:43

1. Ha ügyes vagy, akár fel is tudhatod tölteni. Ez a rendszer konkrét megvalósításától függ.
2. Nem feltétlenül, de a legcélszerűbb ott lenne.
3. Logikázd ki: ha a legmagasabb ponton van, akkor a radinál is magasabban.
4. Ez megint a konkrét rendszertől függ. Ha lehet, akkor mindenképpen kényelmesebb (és biztonságosabb) lenne a gépen kívül feltölteni.
5. Annyit nem tágul, illetve a keletkezett "nyomás" nem számottevő, nem nyomja szét a csöveket.

1,2,3,5  A tartály szerepe inkább a feltöltésnél van, nem a nyomáskiegyenlítés a célja. Ha már használsz tartályt, akkor azt a lehető legmagasabbra érdemes helyezni, hiszen a feltöltés ilyenkor a legegyszerűbb.

3. Ha a radi belül, a gép tetejében van, akkor hová hűlik? Ezt se feledd.
4. Ha a cső valahol átmegy a házon (mert a radi kívül van), akkor nem tudod előre feltölteni, csak ha a csövet már befűzted.

+1 A "feltöltés" tulajdonképpen "letöltés": a víz lefelé folyik. Tehát a rendszer legmagasabb pontján tudod beönteni, onnan csorog le, ahová tud. Párszor be kell indítani a pumpát, hogy a bezáródott légbuborékok ki tudjanak jönni. Ekkor jön jól a tartály, hiszen ha a pumpa ilyenkor ismét levegőt kénytelen szívni, mert nincs "tartalék", akkor nagyon lassan fogod csak légteleníteni a rendszert.

A radiátort úgy gondoltam hogy a gép tetejére vágok 3db 12cm-s lyukat és akkor úgy rakom fel a radiátort, hogy a ventik a gépből fújják ki a levegőt és alájuk rakom a radiátort. Csak az a baj hogy nem tudom melyik házban férne ez el így. De ennek meg majd utánnakérdezek. Annyi hely kéne a táp és az ház teteje között ahol elfér ez a megoldás. Viszont ha így csinálom akkor nem tudom kívül feltölteni a rendszert.

Kép erre gondoltam

Elmondom milyen cuccokat néztem ki az a legegyszerűbb. Zollka shopjából szedtem őket.

- Nexxxos Extreme III radiátor
- Heatkiller Rev. 2.5 Socket 754/939/940/AM2 CPU blokk
- Heatkiller GPU-X X1800/1900+MOSFET VGA blokk
- mivel az alaplapon ( Asus M2N-E ) heatpipe-os hűtés van ezért arra egyenlőre nem rakok blokkot.
- Laing DDC Pro pumpa
- tartály meg: Cape Coolplex 25 vagy a pumpára szerelhető Laing AGB tető

persze ehhez még hozzájön a cső, csatlakozó. stb stb...

Szerkesztette: BIGfoot 2006. 08. 08. 10:55 -kor

AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#2048 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 12:59

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 17:57

Nem vilagos szamomra, hogy a 'gepnek a beszerelesere', vagy a 'gepbe valo szerelesre' gondolsz. Mindenesetre a helyes sorrend:
- Ures hazba szarazon beepited a vizhutest
- Feltoltod a rendszert a kivant folyadekkal
- Beszereled a hw-ed alkotoelemeit
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#2049 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 13:52

Idézet: HookR - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 13:59

Nem vilagos szamomra, hogy a 'gepnek a beszerelesere', vagy a 'gepbe valo szerelesre' gondolsz. Mindenesetre a helyes sorrend:
- Ures hazba szarazon beepited a vizhutest
- Feltoltod a rendszert a kivant folyadekkal
- Beszereled a hw-ed alkotoelemeit

Köszönöm erre voltam kiváncsi.

A rendszert a gép-be szerelés előtt. Tehát a vízhűtést mielőtt brakom. A HW-ek már benne vannak. Így értettem.

#2050 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 15:30

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 11:54

A radiátort úgy gondoltam hogy a gép tetejére vágok 3db 12cm-s lyukat és akkor úgy rakom fel a radiátort, hogy a ventik a gépből fújják ki a levegőt és alájuk rakom a radiátort. Csak az a baj hogy nem tudom melyik házban férne ez el így. De ennek meg majd utánnakérdezek. Annyi hely kéne a táp és az ház teteje között ahol elfér ez a megoldás. Viszont ha így csinálom akkor nem tudom kívül feltölteni a rendszert.

Kép erre gondoltam

Elmondom milyen cuccokat néztem ki az a legegyszerűbb. Zollka shopjából szedtem őket.

- Nexxxos Extreme III radiátor
- Heatkiller Rev. 2.5 Socket 754/939/940/AM2 CPU blokk
- Heatkiller GPU-X X1800/1900+MOSFET VGA blokk
- mivel az alaplapon ( Asus M2N-E ) heatpipe-os hűtés van ezért arra egyenlőre nem rakok blokkot.
- Laing DDC Pro pumpa
- tartály meg: Cape Coolplex 25 vagy a pumpára szerelhető Laing AGB tető

persze ehhez még hozzájön a cső, csatlakozó. stb stb...

A tartályt a legcélszerűbb a legmagasabb pontjára helyezni a rendszernek. Ez igaz. Azonban ez a Te esetedben is igen esztétikát nélkülöző megoldást szülne. A lényeg inkább az, hogy a szivattyú fölött legyen a tarti, valamint hogy úgy legyen elhelyezve, hogy lehetőleg közvetlen a szivattyúhoz jusson a betöltött víz.

#2051 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 15:45

Idézet: Lojá - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 16:30

A tartályt a legcélszerűbb a legmagasabb pontjára helyezni a rendszernek. Ez igaz. Azonban ez a Te esetedben is igen esztétikát nélkülöző megoldást szülne. A lényeg inkább az, hogy a szivattyú fölött legyen a tarti, valamint hogy úgy legyen elhelyezve, hogy lehetőleg közvetlen a szivattyúhoz jusson a betöltött víz.

Értem tehát a kör valahogy így nézzen ki?

...pumpa>CPU>VGA>radiátor>tartály>pumpa....

Ha igen akkor értem.

Másik kérdés. Mi a jelentősége a Laing DCC pumpán annak a tartálynak? Van valami gyakorlati haszna vagy csak "belerakok egy ledet azt világít benne a víz" a lényege? Mert az +6500Ft és gondolom egy normális tartályt nem helyettesít.

#2052 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:57

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 16:45

Másik kérdés. Mi a jelentősége a Laing DCC pumpán annak a tartálynak? Van valami gyakorlati haszna vagy csak "belerakok egy ledet azt világít benne a víz" a lényege? Mert az +6500Ft és gondolom egy normális tartályt nem helyettesít.

Ha a pumpa felülre kerül, akkor helyettesíti a kiegyenlítő tartályt- már amennyire egy ilyen kis tartálytól elvárható. Más kérdés, hogy a pumpának meg jobb alul. Szal szvsz inkább érdemes normál laing-ot venni, meg egy tartályt fentre normálisat. :think:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#2053 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 13:06

nekem egy ilyen pumpám van:
Kép
és alul van, mindenféle kiegyenlítőtartály nélkül összeszerelve.
még nem volt gondom a levegősödéssel.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2054 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 14:16

Aha, akkor értem hogy miért lenne lényeges az a kis tartály. Akkor külön tartály lesz. Az elrendezés meg majd úgyis ott derül ki a helyszinen, Antec PlusView II házam lesz, még nem láttam olyat ezért nem tudom hogy a radiátor a ház tejejében vagy tetején lesz. Sokminden kiderül még addigra de mostmár úgy néz ki tisztázódott minden kérdésem. Ha lesz akkor úgy is felteszem még. Köszönöm az eddigi segítséget. ;)

#2055 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 16:08

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 15:16

Aha, akkor értem hogy miért lenne lényeges az a kis tartály. Akkor külön tartály lesz. Az elrendezés meg majd úgyis ott derül ki a helyszinen, Antec PlusView II házam lesz, még nem láttam olyat ezért nem tudom hogy a radiátor a ház tejejében vagy tetején lesz. Sokminden kiderül még addigra de mostmár úgy néz ki tisztázódott minden kérdésem. Ha lesz akkor úgy is felteszem még. Köszönöm az eddigi segítséget. ;)

A kör úgy jól van, ahogy írtad.

Én már láttam, bár nem ugyanolyan házat. Nekem Antec Plusview 1000AMG-m van. Hacsak nem akarod feláldozni az 5,25-ös helyeid egy részét, akkor kívülre kell tenned a radit.

Csatolok egy régebbi képet....

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Lojá 2006. 08. 09. 16:24 -kor

#2056 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 16:29

Idézet: Lojá - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 17:08

A kör úgy jól van, ahogy írtad.

Én már láttam, bár nem ugyanolyan házat. Nekem Antec Plusview 1000AMG-m van. Hacsak nem akarod feláldozni az 5,25-ös helyeid egy részét, akkor kívülre kell tenned a radit.

Csatolok egy régebbi képet....

Igazából azt tudom hogy az oldalán hülyén nézne ki a radi, a hátuljára meg nem akarom rakni. A táp rá fújná a meleg levegőt és a csatlakozókhoz is nehezen lehetne hozzáférni.

A tetején még akár jól is nézhetne ki és nem kéne érte szétvágni a zsír új házat. Arra gondoltam hogy nem csavarozom fel rá, csak gumitalpakat rakok a radiátor aljára és a ventiket a tetejére rakom valami ráccsal.

A csövezést meg úgy oldom meg hogy a radiátort esetleges szállításnál le lehessen csatlakoztatni és külön eltenni. Ezt egy kicsit bonyolítja a tartály, de meg lehet oldani.

5.25-ös helyek feláldozása nem lenne gond mivel csak egy dvd írom van úgyhogy lenne még négy szabad. Viszont azt nem tudom hogy PlusView II-n van-e kivezetés vízhűtésnek, de google a barátom csak mondd nekem valami okosat.

#2057 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 17:31

Jah, szóval nem akarod kivágni. Akkor nem kell feláldozni 5,25"-os helyet. Ninsc kivezetés a vízhűtésnek, de azt nem nehéz készíteni :doom:

A lecsatolható radi azért nem jó megoldás, mert nagy az ilyen csatik ellenállása, mellesleg elég drágák is. Inkább az ellenállás miatt hanygold!

#2058 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 17:56

Idézet: Lojá - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 18:31

Jah, szóval nem akarod kivágni. Akkor nem kell feláldozni 5,25"-os helyet. Ninsc kivezetés a vízhűtésnek, de azt nem nehéz készíteni :doom:   :Đ

A lecsatolható radi azért nem jó megoldás, mert nagy az ilyen csatik ellenállása, mellesleg elég drágák is. Inkább az ellenállás miatt hanygold!

Kép

Ilyenre gondoltam. Az ellenállása gondolom azt jelenti hogy nem olyan könnyen folyik rajta keresztül a víz. Igen látom ami belemegy a csonkba az elég vékonka... Hát... de akkor hogy tudom másképp megoldani azt hogy ne kelljen a radira figyelni szállítás közben? :think: Vagy akkor majd odaszigszallagozom vagy ilyesmi... Mindegy kitalálom ez már részlet kérdés. A házat meg azért nem akarom szétvágni mert a fekete fényezés megégne rajta és akkor cseszhetem ha felhólyagosodik vagy elszineződik. Akkor inkább kívülre teszem.

Szerk.: Közben még egy kérdés. A blokkokat amiket veszek, ahhoz járnak csatlakozók is vagy az külön kell megvenni hozzájuk? Mert a leírásban egyikhez sem írnak csatlakozót. Én meg 10/8-as rendszert szeretnék. Gondolom ez a legelterjettebb...

Szerk2.: A szivattyúhoz és a blokkhoz is csak ennyi van írva: 1/4"-os menettel, G1/4". Ezekszerint a csatlakozó külön van. Hm, ezt sem tudtam...

Szerkesztette: BIGfoot 2006. 08. 09. 18:02 -kor

#2059 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 22:12

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 17:56

Ilyenre gondoltam...

Szia! Én is gyorscsatlakozókat használok a vízhűtésemnél. Talán kicsit nagyobbat mint amit te a képen mellékeltél. A rendszert valóban visszafogja egy kicsit, de nagyon nem kell megilyedni.

Az én a vízhűtésemnél például a pumpa (Hydor L20) 13 méter hosszú csatornában forgatja körbe a vizet. És így a gyorscsatikkal együtt is jól hűt a rendszer. Látogass el az oldalamra és nézd meg.

#2060 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 17:05

Idézet: <Euro> - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 23:12

Szia! Én is gyorscsatlakozókat használok a vízhűtésemnél. Talán kicsit nagyobbat mint amit te a képen mellékeltél. A rendszert valóban visszafogja egy kicsit, de nagyon nem kell megilyedni.

Az én a vízhűtésemnél például a pumpa (Hydor L20) 13 méter hosszú csatornában forgatja körbe a vizet. És így a gyorscsatikkal együtt is jól hűt a rendszer. Látogass el az oldalamra és nézd meg.

Haller. Igen láttam már az oldaladat, azért is gondoltam hogy nekem is meg lehetne oldani ezt a "gondot" ezzel a gyorscsatis megoldással. Igazság szerint jobban belegondolva már nem is annyira vészes a radiátor a gép tetején. Csinálok/csináltatok neki majd valami felfogatást, hogy ne kelljen szétfúrnom a házat és megvan oldva. Olyan sűrűn végülis úgysem cipelem a gépet hogy gond legyen belőle.

Viszont ahogy egyre jobban belemegyek ebbe a vízhűtés témába, egyre nagyobb költségek merülnek fel. Úgyhogy lehet hogy két hónapig is fogom használni a gépemet gyári hűtéssel. Eddig amit számoltam az ~80eFt volt de ( mint később rájöttem ) a csatlakozókat is meg kell venni külön ami blokkonként 2-2, +a pumpához 2, +a tartályhoz 2, +a radiátorhoz 2. Ami újabb ~6-7eFtal dobja meg az árát.

A legszörnyűbb hogy Zollka nem válaszol a fórumján. De majd megpróbálom privátban zaklatni hátha arra odafigyel.

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.