HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#2081 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 18. 11:43

Idézet

Nem jól látod. A flső 5,25"-os helyen van a tartály, látszik is a belső képen, hogy oda/onnan fut a cső. A két radi meg azért gondolom, mert megvolt neki már az egyik radi és nem akarta veszteséggel eladni azért, hogy vegyen egy triplát, hanem vett mellé egy másikat. Ez teljesítményben is jobb picivel, mint a tripla, meg így nem is bukott a dolgon. Ja és persze későbbiekben így párhuzamosítani is marad lehetősége. Bár ezeket nem bizti, hogy a srác is átgondolta... 

:respect: Igazad van nem láttam a tartályt. De akkor ez sem a radi fölött van. :rolleyes: Ez a lényeg. :D

Idézet

A Laing DDC Pro-nak van ford.szám visszajelzése és ideális esetben, eléggé leszabályozva és szigetelve nem hallod a hangját.

Lehalkítani? Mint egy ventit leveszem a feszt róla? Miért amúgy nagyon hangos? Mihez hasonlít a hangja?

Idézet

A vízhőmérő csak akkor érdekes, ha diagnosztikai célokra is használni szeretnéd a rendszert. Tehát blokkok összevetése, meg ilysemi. Bár annak meg csak külön szenzor használatával van értelme. Nekem is van vízhőmérőm amúgy. Az áramlásmérő szintén zenész, azzal a külöbséggel, hogy ez viszont brutálisan képes visszafogni az áramlást, ez persze típusfüggő.

Aham, akkor ezek nekem mind felesleges cumók. Nem leszek nagy blokkteszter ha már összeraktam a rendszert nem szeretném szétszedni. :)

Idézet

Figyi. Ha a szivattyú és a tarti úgy van elhelyezve, hogy a szivattyú "rá tud kapni a vízre", akkor onnantól sima ügy. A javaslat még ehez: Minél kevesebb kanyar a szivattyú előtt, inél rövidebb csőhossz, annál könyebb lesz a feltöltés ill. leeresztés.

Egy cső van a pumpa előtt ami a tartálytól a pumpáig megy. Egy kanyar van csak benne, bár amit gemini mondott derékszögű csatit lehet hogy beszerzek belőle kettőt ás így nem lesznek értelmetlenül hosszúk a csövek. Szóval sztem jó lesz ez így, majd még Pitével konzultálok Ő-t ismerem személyesen megdumáljuk a dolgokat hogy mi meg hogy. Csak mostanában nagyon nem ér rá meg a saját gépével is szív.
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#2082 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 13:39

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 12:43

:respect: Igazad van nem láttam a tartályt. De akkor ez sem a radi fölött van. :rolleyes: Ez a lényeg. :D

Lehalkítani? Mint egy ventit leveszem a feszt róla? Miért amúgy nagyon hangos? Mihez hasonlít a hangja?

Aham, akkor ezek nekem mind felesleges cumók. Nem leszek nagy blokkteszter ha már összeraktam a rendszert nem szeretném szétszedni. :)

Egy cső van a pumpa előtt ami a tartálytól a pumpáig megy. Egy kanyar van csak benne, bár amit gemini mondott derékszögű csatit lehet hogy beszerzek belőle kettőt ás így nem lesznek értelmetlenül hosszúk a csövek. Szóval sztem jó lesz ez így, majd még Pitével konzultálok Ő-t ismerem személyesen megdumáljuk a dolgokat hogy mi meg hogy. Csak mostanában nagyon nem ér rá meg a saját gépével is szív.

Így van. Kevés rendszerben van a legmagasabb ponton a tarti.

Igen, csökkented a feszt. Nem túl hangos alapból sem, de ez már nagyon szubjektív. Nekem régi rev.-es volt, hangosnak találtam még 7v-ról is. Eladtam, vettem egy újat Pro tetővel. Még azt is hallom (nem sokáig remélem) leszabályozva is. Akinek meg az előzőt eladtam, azt mondja, hogy 12v-ról sem hallja.  :think:  Gép és egyénfüggő a dolog. Javaslat: MEgveszed, kipróbálod, ha nem tetszik, még akkor is ráérsz agyalni a csendesítésén.

Akkor ilyeneket ne vegyél! ;)

Nem gázos amúgy a feltöltés, csak okosan kell kitalálni a rendszert. :smoker:

#2083 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 16:54

Idézet: Lojá - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 14:39

...Nem gázos amúgy a feltöltés, csak okosan kell kitalálni a rendszert. :smoker: ...

Akkor az előző oldalon lévő rajz alapján a rendszerem működőképes és könnyen szerelhető lesz ugye? Mert feltölteni nem lesz nagy cucc és sztem leengedni sem. Csak a pumráról kell levennem az egyik csövet és a folyadék szépen kicsurog belőle ha a tartály tetejét leveszem.
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#2084 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 17:09

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 17:54

Akkor az előző oldalon lévő rajz alapján a rendszerem működőképes és könnyen szerelhető lesz ugye? Mert feltölteni nem lesz nagy cucc és sztem leengedni sem. Csak a pumráról kell levennem az egyik csövet és a folyadék szépen kicsurog belőle ha a tartály tetejét leveszem.

Igen, jó lesz úgy. De ha van lehetőséged, akkor a szivattyút tedd minél közelebb a ház hátuljához, hogy rövidüljön a csőhossz közte és a tarti között! Így könnyebben rákap majd a vízre. A leeresztésnél pedig arra figyelj, hogy ugy nem csak abból a csőből folyik majd a víz, amelyiket lehúzol a szivattyúról, hanem magából a szivattyúból is folyik majd, tehát érdemes ráhúzni egy másik csövet és a kettőn már letudod ereszteni a folyadékot. ;)

#2085 Felhasználó inaktív   Ident 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 27. 04:10

Helló!

Szeretnék építeni egy egyedi vízhűtést. A hőkollektor (radiátor) eddig megvan (most röhögni fogtok) egy BMW-ből :D Kép:
Kép
2 vagy 4 nagyventi menne rá.

Ez a gépházon kívül, oldalt lenne álló helyzetben. Amit keresnék hozzá, egy olcsó és megbízható pumpa (link vagy ár, hogy honnan szerezhetem be), valamint szintén egy nagyon olcsó CPU és NB blokkot, ugyanis eme kettőt szeretném csupán hűteni.
Valamint további kérdéseim:

- A hűtő blokkok kivitelezésénél mennyire számít a kapillárisok jelenléte, vagy elég, ha csupán egy üres rézdoboz lesz? Utóbbi ugyanis nagyban csökkenti az ellenállását a rendszernek, valamint könyebb a kivitelezése.
- elegendő-e ez hűtőfolyadéknak: desztillált víz+tiszta alkohol+UV reagens folyadék; kb. keverési arány: 1L+2dl+0,5dl (ezen még majd gondolkodom)

A rendszer amihez készülne:

Intel P4 3,0 GHz @ 3,4, vagy 3,9 GHz
ASUS P4P800-E Deluxe

Esetleg lehetséges-e a mostani alu hűtőborda beillesztése a rendszerbe, 3 fal ráillesztésével és megfelelő szigetelésével, illetve csatlakozók ráforrasztásával a bordázatra, a ventilátor elhanyagolásával.
A mostani procihűtő: AC SuperSilent 4 Ultra
Mondjuk belefúrni, és a furat két végénél egy-egy csatlakozó a csöveknek...

Sokan használjátok, és sokaktól hallottam is hogy ár/teljesítményben ez a legjobb kis pumpa: Hydor Seltz L20. Esetleg ennek igen olcsó beszerzési forrására is várok javallatokat.

Köcce: Ident

#2086 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 10:27

Idézet: Ident - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 5:10

Helló!

Szeretnék építeni egy egyedi vízhűtést. A hőkollektor (radiátor) eddig megvan (most röhögni fogtok) egy BMW-ből :D Kép:
[/IMG]
2 vagy 4 nagyventi menne rá.

Ez a gépházon kívül, oldalt lenne álló helyzetben. Amit keresnék hozzá, egy olcsó és megbízható pumpa (link vagy ár, hogy honnan szerezhetem be), valamint szintén egy nagyon olcsó CPU és NB blokkot, ugyanis eme kettőt szeretném csupán hűteni.
Valamint további kérdéseim:

- A hűtő blokkok kivitelezésénél mennyire számít a kapillárisok jelenléte, vagy elég, ha csupán egy üres rézdoboz lesz? Utóbbi ugyanis nagyban csökkenti az ellenállását a rendszernek, valamint könyebb a kivitelezése.
- elegendő-e ez hűtőfolyadéknak: desztillált víz+tiszta alkohol+UV reagens folyadék; kb. keverési arány: 1L+2dl+0,5dl (ezen még majd gondolkodom)

A rendszer amihez készülne:

Intel P4 3,0 GHz @ 3,4, vagy 3,9 GHz
ASUS P4P800-E Deluxe

Esetleg lehetséges-e a mostani alu hűtőborda beillesztése a rendszerbe, 3 fal ráillesztésével és megfelelő szigetelésével, illetve csatlakozók ráforrasztásával a bordázatra, a ventilátor elhanyagolásával.
A mostani procihűtő: AC SuperSilent 4 Ultra
Mondjuk belefúrni, és a furat két végénél egy-egy csatlakozó a csöveknek...

Sokan használjátok, és sokaktól hallottam is hogy ár/teljesítményben ez a legjobb kis pumpa: Hydor Seltz L20. Esetleg ennek igen olcsó beszerzési forrására is várok javallatokat.

Köcce: Ident

Itt nézz körül! ;)

Szerkesztette: Smooth 2006. 08. 27. 10:27 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#2087 Felhasználó inaktív   Ident 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 15:12

ejj, kicsit drágák az ottani cuccok :( és nincs is a termékeik közt a fent említett pumpa :( viszont vanegy szép színes csicsa, ami kiegy.tartályos, de annyiért sok szerintem... Azért köcce :) Amúgyilag ha van valakinek az emlegetett hydor pumpa olcsón, akár kicsit használtan is, érdekelne szerintem... A blokkoknál meg maradok az ures kapilláris nélküli megoldásnál. Viszont a rendszeremben pörög egy SATA és két IDE winyó. Ezek a leghangosabbak. Össz van a gépemben 7 venti + a procihűtés, de ezek hangját is elnyomja a vinyók zúgása :( Ha pedig bebugyolálom őket, tuti megfőnek... Arra gondoltam, hogy talán ha leszigetelem a HDD tartó részt teljesen, és 2 oldalán rézcsövet futtatok, ami belekerül a vízhűtés rendszerébe, akkor talán nem főnek meg a winyók... Vélemény? tehát csak a winyók oldalánál lesz hőleadás, erre gondolok.

Szerkesztette: Ident 2006. 08. 27. 15:21 -kor

#2088 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 16:20

Idézet: Ident - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 16:12

..........
A blokkoknál meg maradok az ures kapilláris nélküli megoldásnál.
..........

Ezt a mondatot ha elmagyaráznád... :think:

#2089 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 16:22

Pumpa ügyileg ITT nézz körül.

Itt szerintem a legolcsóbb.

#2090 Felhasználó inaktív   Ident 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 16:26

Nos ezalatt azt értem, hogy nincsen benne semmi, amit a procira teszek, csupán egy sima belül üres kocka/tégla, amin van 2 csatlakozás, ki-/be- ömlő nyílás. Tudom, hogy jobb lenne egy olyan, amiben körbefut egy vékony ér, de szerintem ha megfelelő vastagságú lesz maga a blokk alja, akkor szerintem elég, ha csupán egy üres cucc az egész. Az anyaga természetesen vörösréz lenne. Asszem a kapilláris szó zavart meg :)

Köszi a linket!

#2091 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 16:37

Idézet: Ident - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 17:26

Nos ezalatt azt értem, hogy nincsen benne semmi, amit a procira teszek, csupán egy sima belül üres kocka/tégla, amin van 2 csatlakozás, ki-/be- ömlő nyílás. Tudom, hogy jobb lenne egy olyan, amiben körbefut egy vékony ér, de szerintem ha megfelelő vastagságú lesz maga a blokk alja, akkor szerintem elég, ha csupán egy üres cucc az egész. Az anyaga természetesen vörösréz lenne. Asszem a kapilláris szó zavart meg :)

Köszi a linket!

Hát nem. Nem zavart meg a "kapiláris" kifejezés, bár az egészen mást takar.

Szóval egy sima üres kocka. Érdekes elgondlás.

Előnye, hogy egyszerűen elkészíthető. Ennyi semmi több.

Hátrányait hosszan sorolhatnám.
Ha hiszel a szavamnak, elég annyi, hogy nem felel meg. Nem lesz ugyanis ami átadja a blokk által prociról felvett hőt a víznek.

Igaz már eléggé régi oldal, de valahol el kell kezdeni.... :)

EZT AZ OLDALT JAVASLOM KEZDÉSNEK.

Sok minden letisztul, ha átböngészed.

Csak úgy magunk között. manapság sokkal olcsóbban megkapsz egy jó közép, felső-középkategóriás blokkot, mint amennyiből kifaragsz egyet, és az tuti elvégzi a dolgált rendesen.

#2092 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 16:51

Idézet: Putt Putt - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 17:37

Ha hiszel a szavamnak, elég annyi, hogy nem felel meg. Nem lesz ugyanis ami átadja a blokk által prociról felvett hőt a víznek.

Nagyjából hasonló a szitu, mint léghűtésnél... hiába van egy rézlemez csavarozva a procira, ha csak átfut felette a levegő... amint kiállnak "pöckök", lemezek, eleve nő a hőátadó felület, és a levegő is könnyebben hűti. Víz esetén se működik sokkal eltérőbben.
A legjobb blokk, ahol sok kis tüske található... de még a csatornás rendszer is hatékonyabb egy üres doboznál, amin csak keresztül folyik a víz.
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#2093 Felhasználó inaktív   Ident 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 17:02

értem én, és azt is tudom, hogy sok a hátránya, aza a legnagyobb, hogy a hőleadása eléggé kicsi. Viszont ha egy nagyobb szállítóképességű pumpa a lelke a rendszernek, akkor talán a több átmenő víz kompenzálhatja a hőleadás eredményességét? Komplett cuccot nem akarok venni, egyrészt vagyok olyan ügyi, meg időm is van rá, hogy farigcsáljak, vagy esztergás ismerőssel készítessek egyet :) Nagyon drágák nekem ezek a cuccok, és érzek magamba annyit, hogy megcsináljam :) Sokat olvasgattam, informálódtam, valamint havernak is van egy házi barkács cucca, azt is nézegettem. Tök egyszerű, csak az alkatrészeket magam szeretném (amit lehet) elkészíteni :) Venni ugye akárki tud, csinálni nem :) A fenti radiátor, amiről képet is tettem be, még talán venti nélkül is elég lesz, majd a kész rendszer tesztelésénél kiderül.
És most megint újabb ötletem van:
A simakocka hűtőblokk kapna még egy hűtőbordát az oldalára és tetejére, valamint egy egyszerű kapcsolással az is megoldható, hogy ha a pumpa betojna, akkor átváltana egy ventire, amire még egy csipogó is van kötve, ami riaszt, így félautomata a shutdown :D

Szóval most csak a kivitelezésén filózoka hűtőblokknak. Láttam sokfélét, csak most a bőség zavarában fetrengek :D

"Egy nagyon fontos tény: a processzor hőfoka nem fordítottan arányos a szivattyú teljesítményével! Ha ésszerűen belegondolunk, egy nagyobb vízhozamú szivattyú alkalmazásakor igaz, hogy a blokkban többször cserélődik ki a víz adott idő alatt, de a folyadék kevesebb ideig van a radiátorban is, ahol nincs ideje visszahűlni!"

Na erre voltam kíváncsi :D kösz a linket!
Valamint ha egy hűtőborda szerűséget zárok dobozba, az a legjobb, a hőleadó felület nagysága végett...

Szerkesztette: Ident 2006. 08. 27. 17:11 -kor

#2094 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 17:17

Nem kompenzálja.

W=A*k*dT

Ami annyit tesz:
W= átadott hőmennyisé Watt (jelen esetben a proci hőleadása a minimum)

A= felület
k= hőátadási tényző (a víz áramlásától füdd, meg még rengeteg dologtól)
dT= (delta T) a víz és a borda közötti hőmérséklet különbség

Ez a játéktér, ezen belül kell megtalálni az optimális "arányokat".

Ha már mindenáron magad akarod csinálni, akkor a HWSW valamennyi vízhűtéses topcjának átbújását javasolom. Volt idő, amikor még arról (is) fojt a csevegés, hogy hogyan lehet házilag is jó blokkot készíteni.

Én speciel magam készítettem két rendszert is, és jópár blokkot is kifaragtam.

Sok sikert. Jó olvasgatást.

Szépek az ötletek. Valósíts meg, utána majd látod, hogy megéri-e vagy sem.

Ja a radiátorra mindenképpen kell venti. Ezek nem mennek el passzív módban.

szerk
Látom olvasgatod Mono oldalát.
Nézd meg a dátumot, és gondolj bele, azóta mennyit "fejlődött" ez a "tudomány". Olvasgasd ennek a topicnak az elődjeit, sok minden megvilágosodik.

Szerkesztette: Putt Putt 2006. 08. 27. 17:20 -kor

#2095 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 18:35

Idézet: Ident - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 18:02

értem én, és azt is tudom, hogy sok a hátránya, aza a legnagyobb, hogy a hőleadása eléggé kicsi. Viszont ha egy nagyobb szállítóképességű pumpa a lelke a rendszernek, akkor talán a több átmenő víz kompenzálhatja a hőleadás eredményességét? Komplett cuccot nem akarok venni, egyrészt vagyok olyan ügyi, meg időm is van rá, hogy farigcsáljak, vagy esztergás ismerőssel készítessek egyet :) Nagyon drágák nekem ezek a cuccok, és érzek magamba annyit, hogy megcsináljam :) ...

Sztem valami hasonlóban gondolkozz: IMG
Mármint a déli híd bordájára gondoltam... persze egy kicsit ritkítottabban, esetleg rézből... ha tudsz ilyet szerezni, csak be kell dobozolni... ha nem, és megvannak a megfelelő szerszámok, vszeg nem lesz nehéz kialakítani egy ilyet :)

Én mondjuk nem vagyok benne biztos, h olcsóbb lesz, mint vásárolva  :think:
Réz nem kimondottan olcsó anyag
Gondolkoztam anno én is passzív radi építésen, gondoltam, nem olyan drága a (cirkó fűtéshez is hazsnált) rézcső, csak össze kell kötni őket, meg valami plussz hőleadó felületet biztosítani (lemezek)... kb 1500-1800Ft-ért találtam méterét :D (nem a legolcsóbb helyen, de ha kicsit olcsóbb, se nagyon érné meg).
Kellett volna legalább 10-15m (plussz a réz vagy alulemezek + az összekötő elemek)
De barkácsolni tényleg jó, szal hajrá, sok sikert! ;)  :up:
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#2096 Felhasználó inaktív   Ident 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 19:30

nos a gondom továbbra is az hogy a bőség zavarában szenvedek, de egy fentebbi linken találtam a hernyófuratos réztömbös megoldását a blokknak, ami kivitelezhető az alaplapra is, nemcsak a procira. Szerintem ez lesz. Amúgy az oldal elég érdekes és eléggé érthetően van leírva minden. a hydor l20-as pumpát meg 5354 HUF-ért találtam meg, eddig ez a legolcsóbb. Ja és köszi a támogatást és a hajrázást. :D A venti nélküli megoldást én se akarom, bár van rézcsövem egy pár méternyi, tudnék szerkeszteni rá bordákat, csak egy olyan köztes megoldásra gondoltam, ami akkoris elég, ha mondjuk a pumpa bekrepál, hogy ha csak letöltés miatt hagytam a gépet járni, azt még bírja álló pumpa mellett is. Vagy rakok bele mókuskereket és egy egérrel meghajtatom a vizet :D A rendszeremben viszont még arra nem tudtam magamnak válaszolni, hogy a tartályban legyen-e a pumpa, vagy külön tartály legyen? Szerintetek melyik jobb? Én eddig annál vagyok, hogy a pumpa külön van, meg a tartály is.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

ez a lapom amúgy. a NB kb 60-70 C-on megy, a P4 3,0 GHz-es procim meg 3,3-on, így az nb olyan 840 MHz-en ketyeg, ami a 800-tól ugye nagyobb... Viszont alapesetben is még a cerka procimmal is elég meleg volt 533-on...

Szerkesztette: Ident 2006. 08. 27. 19:35 -kor

#2097 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 21:07

egy közepes prociblokk 5-8 ezer ujonnan, és még olcsóbb használtan....
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2098 Felhasználó inaktív   Ident 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 21:13

hát igazából csak a pumpát akarom venni, a többit csinálni... alu vagy ráz lesz a blokk és már a kialakítás is megvan. Holnap neki is kezdek szerintem, majd mindent szépen dokumentálok és az idő és a projekt haladtával jelentem :) Viszont jövőre erősen gondolkodom egy AMD rendszer beszerzésén, szóval ápgrédelhetővé kell formálni a cuccost, ami egyszerű, hisz csak a lefogatás lesz más. Lefogatásra is találtam már megoldást ;) Szóval holnap alapanyag gyűjtés :)

#2099 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 22:26

Tudja valaki hogy ehez az Eheim pumpához milyen rotor kell?
Kép
Ha 1046 vagy 1048 akkor megvenném egyik akvarisztikai boltban is.
Hankp

#2100 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 07:51

Idézet: Ident - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 21:13

hát igazából csak a pumpát akarom venni, a többit csinálni... ...
Viszont jövőre erősen gondolkodom egy AMD rendszer beszerzésén, szóval ápgrédelhetővé kell formálni a cuccost, ami egyszerű, hisz csak a lefogatás lesz más. Lefogatásra is találtam már megoldást ;) Szóval holnap alapanyag gyűjtés :)

Először is üdv a klubban... :D  :cool:
Szivattyúnak csak ajánlani tudom az L20-ast. Nekem is az van, és másfél éve rendesen teszi a dolgát... :respect: Szal sztem jó vétel.
A blokkok általában szabadon átrakhatóak egyik prociról a másikra. Probléma max abból adódhatna, hogy egy régi procira készült blokk nem képes rendesen lehűteni egy újabb, nagyobb hőteljesítményű procit.
Nekem pl a "régi" Athlon XP3000+ -ra készült blokkom gond nélkül hűtögeti az új A64 3000 -et. Csak a felfogatást kellett megvariálni, azt pedig egyszerűen megoldottam.  :D A procihoz adott bordáról levettem a rögzítő csatot, és simán ráraktam a vizes blokkra...  :D  :D
Ha némi képanyag is érdekel, akkor azt megtalálod az aláírásomban levő címen...
Ha valami nem tiszta, nyugodtan kérdezz... :D

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.