értem én, és azt is tudom, hogy sok a hátránya, aza a legnagyobb, hogy a hőleadása eléggé kicsi. Viszont ha egy nagyobb szállítóképességű pumpa a lelke a rendszernek, akkor talán a több átmenő víz kompenzálhatja a hőleadás eredményességét? Komplett cuccot nem akarok venni, egyrészt vagyok olyan ügyi, meg időm is van rá, hogy farigcsáljak, vagy esztergás ismerőssel készítessek egyet

Nagyon drágák nekem ezek a cuccok, és érzek magamba annyit, hogy megcsináljam

Sokat olvasgattam, informálódtam, valamint havernak is van egy házi barkács cucca, azt is nézegettem. Tök egyszerű, csak az alkatrészeket magam szeretném (amit lehet) elkészíteni

Venni ugye akárki tud, csinálni nem

A fenti radiátor, amiről képet is tettem be, még talán venti nélkül is elég lesz, majd a kész rendszer tesztelésénél kiderül.
És most megint újabb ötletem van:
A simakocka hűtőblokk kapna még egy hűtőbordát az oldalára és tetejére, valamint egy egyszerű kapcsolással az is megoldható, hogy ha a pumpa betojna, akkor átváltana egy ventire, amire még egy csipogó is van kötve, ami riaszt, így félautomata a shutdown
Szóval most csak a kivitelezésén filózoka hűtőblokknak. Láttam sokfélét, csak most a bőség zavarában fetrengek
"Egy nagyon fontos tény: a processzor hőfoka nem fordítottan arányos a szivattyú teljesítményével! Ha ésszerűen belegondolunk, egy nagyobb vízhozamú szivattyú alkalmazásakor igaz, hogy a blokkban többször cserélődik ki a víz adott idő alatt, de a folyadék kevesebb ideig van a radiátorban is, ahol nincs ideje visszahűlni!"
Na erre voltam kíváncsi

kösz a linket!
Valamint ha egy hűtőborda szerűséget zárok dobozba, az a legjobb, a hőleadó felület nagysága végett...
Szerkesztette: Ident 2006. 08. 27. 17:11 -kor