HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#141 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 24. 01:12

Idézet: blancer - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 0:13

Szeva!
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!
Hát én csak arra lennék kíváncsi, hogy melyik lenne a legjobb, mert most lesz lehetőségem akármilyen maró, fúró munkát végeztetni, és ezért kérdem én, hogy például melyik a legjobb hatásfokú, kissebb ellenállású stb.?

Igen indenki a maga lovát dicsér :cool:
Valóba Hanknak részben igaza van, furt megoldás viszonylag egyszerűbb mint amihehez maró kell!
De 5cm mélyen átfurni szép párhuzamosan egy rézdarabot nem semmi :respect:
Az általam preferált megoldás azt hiszem lényegesen egyszerűbb :up:  Ehez igazán feltétlenül még állványos fúró sem kell! habár azzal könyebb :up: Teljesítményben pedig nagyon kevés blokk veri. A kissebbik (VGA) blokkom is jól teljesített a CPU-n is pedig ez lényegesen kissebb  :respect:  P 20 Sándor is ezt csinálta meg. A lenti linken talász pár képet.
És még egy nagyon kicsi a belső ellenállása :up:
És még egy dolog ennél olcsóbbat nehezen talász :up:

#142 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 19:50

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 1:12

Nem nehéz, csak okosan kell csinálni.
SPM fokozat pajti!!!

#143 Felhasználó inaktív   blancer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 24. 21:58

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 2:12

Igen indenki a maga lovát dicsér :cool:
Valóba Hanknak részben igaza van, furt megoldás viszonylag egyszerűbb mint amihehez maró kell!
Az általam preferált megoldás azt hiszem lényegesen egyszerűbb :up:  Ehez igazán feltétlenül még állványos fúró sem kell! habár azzal könyebb :up: Teljesítményben pedig nagyon kevés blokk veri. A kissebbik (VGA) blokkom is jól teljesített a CPU-n is pedig ez lényegesen kissebb  :respect:  P 20 Sándor is ezt csinálta meg. A lenti linken talász pár képet.
És még egy nagyon kicsi a belső ellenállása :up:
És még egy dolog ennél olcsóbbat nehezen talász :up:

Hi!

Néztem a képeidet nagyon kir  :respect: !!!
Azt kérdezném, hogy a blokk aljáig érnek a tüskék? Tehát a középső közvetlenül érintkezik a CPU-val?
A másik kérdés: Mennyiből jött össze? Te forrasztottad? A vizes táphoz kell külön tipus amelyikkel meg lehet csinálni, vagy lényegében minddel sikerülhet?
Nemtudom, lehet hogy nem szereted ha afelöl érdeklődnek, hogy megcsinálnád-e másnak is (mondjuk nekem :D ) és Pl. mennyiért, de megkérdezném ha nem indiszkrét.
Ja meg annyi, hogy hatásfokban melyik a jobb: a te megoldásod, a fúrt vagy a mart?

Előre is kösz. A rendszered előtt télleg le a kalappal! :up:
Abit TH7II-RAID, Intel P4 1.6, 2*256 RAMBUS(800), Geforce3 Ti500, 120 Samsung HDD, 10 Maxtor

#144 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 22:36

Idézet: blancer - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 22:58

Hi!

Néztem a képeidet nagyon kir  :respect: !!!
Azt kérdezném, hogy a blokk aljáig érnek a tüskék? Tehát a középső közvetlenül érintkezik a CPU-val?
A másik kérdés: Mennyiből jött össze? Te forrasztottad? A vizes táphoz kell külön tipus amelyikkel meg lehet csinálni, vagy lényegében minddel sikerülhet?
Nemtudom, lehet hogy nem szereted ha afelöl érdeklődnek, hogy megcsinálnád-e másnak is (mondjuk nekem :D ) és Pl. mennyiért, de megkérdezném ha nem indiszkrét.
Ja meg annyi, hogy hatásfokban melyik a jobb: a te megoldásod, a fúrt vagy a mart?

Előre is kösz. A rendszered előtt télleg le a kalappal! :up:

Igen a blokk talpán  teljesen átérnek a tüskék. Ezüst tartalmú pálcával forrasztottam Egy pálca 40 cm hosszú és kb 1000 Ft. Jó pár blokkhoz elég. Egy 50x50x5 mm-s réztömb kb 200 pénz ha jól emlékszem.
A teteje és az oldala 2 mm-s lemezből készült ez pár forint lehet. A töskék 5 mm-s rézpálca. a Blokk belseje 5 mm magas.
MSN időnként megtalász
Én főleg azért nem vettem gyárit, mert a barkácsolás öröme... ezt ajánlom neked is.
Hatásfokot úgy lehetne összehasonlítani, ha egy gépben próbálnánk többféle blokkot. Csak így korrekt :respect:
Nekem p4 2,4 GHz 30%-l túlhajtva (3.12 GHz stabilan), teljes terhelésen nem érte el a 30 fokot (inkáb 27-28 fok) 22 fokos szobában. Ez azt hiszem nem rossz. ;)
A táp megér egy külön misét. Egy Enermaxot alakítottam át. Azt hiszem egy jó táp áráért már vizes tápis kapható!
Ha valamiben segíthetek még írj!
Kösz a dicséretet, de pl ha az alaplapi blokkot jól megnézed ritka ronda lett. :D Ez volt az első próba és először a CPU-t is jól hűtötte :up:

Szerkesztette: DrHIL 2005. 03. 24. 22:40 -kor

#145 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 22:41

Idézet: blancer - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 21:58

A vizes táphoz kell külön tipus amelyikkel meg lehet csinálni, vagy lényegében minddel sikerülhet?

Szerintem ha most kezded ezt a témát, akkor a tápot még ne bántsd.
SPM fokozat pajti!!!

#146 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 22:45

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 22:36

Igen a blokk talpán  teljesen átérnek a tüskék. Ezüst tartalmú pálcával forrasztottam Egy pálca 40 cm hosszú és kb 1000 Ft.

Akkor téged elég rendesen megvágtak-egy AgCu pálca nem olyan drága, kb. 5-6000 egy kilós doboz.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#147 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 22:55

Idézet: freeone - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 23:45

Akkor téged elég rendesen megvágtak-egy AgCu pálca nem olyan drága, kb. 5-6000 egy kilós doboz.

Hol lehet ilyet kapni és hány fokon olvad?

#148 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 23:03

blancer! olvasd el a képek aláírását is a galériában!

#149 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:03

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 22:55

Hol lehet ilyet kapni és hány fokon olvad?

Én a legközelebbi fűtéstechnikai boltban láttam, ráadásul vidéken, szóval Pesten valószínűleg még olcsóbb. Mondjuk magamnak CuP-t vettem, az csak 4k volt, és ugyanúgy megfelel a célnak- mondjuk én egy cilinderes blokkot zártam le vele. Ez olyan 600 körül már szépen futott, és folyasztót sem igényel.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#150 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:34

Idézet: freeone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:03

Én a legközelebbi fűtéstechnikai boltban láttam, ráadásul vidéken, szóval Pesten valószínűleg még olcsóbb. Mondjuk magamnak CuP-t vettem, az csak 4k volt, és ugyanúgy megfelel a célnak- mondjuk én egy cilinderes blokkot zártam le vele. Ez olyan 600 körül már szépen futott, és folyasztót sem igényel.

Ehez folyasztó szer is szükséges, vagy rajta van a pálcán? CuP a neve?

#151 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 19:56

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 16:34

Ehez folyasztó szer is szükséges, vagy rajta van a pálcán? CuP a neve?

Brezetec keményforrasz pálca, CuP a neve.
Folyasztószer: nincs a pálcán, és nem is kell neki, ugyanis amennyiben vrezet vrézhez forrasztasz, úgy AgCuP, és Cup forrpálcák esetén folyasztószer nem szükséges. Sőt, jobb is hogy nem kell, mert ugye erősen korrozív, tehát ha használtál, akkor elég precízen le is kell takarítani az anyagdarabról.

#152 Felhasználó inaktív   croland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 10:07

Végigolvastam az egész topikot, nagyon tetszettek a kész rendszerek...látom vannak néhányan akiknek igencsak kifinomult az izlésük... :respect: .
Nekem csak 1 gondom van ezzel a vizes cuccal..: én kéthavonta cserélgetem az alkatrészeimet és nem lenne türelmem szétkapni az egészet  :D .

Tud valaki egy oldalt ahol összedahonlítják a a blokkokat hatékonyságuk szerint?

#153 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 11:21

Idézet: croland - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 10:07

Végigolvastam az egész topikot, nagyon tetszettek a kész rendszerek...látom vannak néhányan akiknek igencsak kifinomult az izlésük... :respect: .
Nekem csak 1 gondom van ezzel a vizes cuccal..: én kéthavonta cserélgetem az alkatrészeimet és nem lenne türelmem szétkapni az egészet  :D .

Tud valaki egy oldalt ahol összedahonlítják a a blokkokat hatékonyságuk szerint?

www.watercoolplanet.de

Itt van vagy 40-50 blokk...

#154 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 20:48

Arra gondoltam Lufi, hogy furi a radik összecsövezése, de végül is ok. :up:

Na, ramproblémák miatt defaulton megy a procim, és jelentem 39°os max a  proc :cool: . Egy 9800Pro és az A64et hűti a vizecske.
Majd este gémelek kicsit hogy felfűtsem a VGAt is, de intenzív órákig tartó játék esetén is csak max 1°ot emelkedhet. (UDzek).
Várom ám hogy más 0,13as A64 tulajok is közzétegyék hogy ő procijukat az ő cuccuk mennyire hűti. Kíváncsi vagyok milyen lett a rendszerem!
Ja, a szobámban standard 25-26°van.
//Mikor kiszellőztettem 20°ra a szobát, akkor a tuningolt(2500@1,75V) állapotos max45° 42°-ra esett vissza.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#155 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 15:54

Sajnálatos okok miatt kiszereltem a vizet a gépemből :(
Oka egy kettétört K7-es procifoglalat.
Most már tudom hogy mennyi súlyt bírnak el a műanyag pöckök a foglalaton(nem volt lyuk) :rolleyes:
Hamarosan földobok pár képet tanulságnak,hogy hogyan ne szereljétek föl ha nehéz a blokk.
Nagyon ütős az sk939 3000+-os proci,talán ennyi értelme volt a deszka halálának,cserének.
Hank

#156 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 20:26

Idézet: Hank - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 16:54

Sajnálatos okok miatt kiszereltem a vizet a gépemből :(
Oka egy kettétört K7-es procifoglalat.
Most már tudom hogy mennyi súlyt bírnak el a műanyag pöckök a foglalaton(nem volt lyuk) :rolleyes:
Hamarosan földobok pár képet tanulságnak,hogy hogyan ne szereljétek föl ha nehéz a blokk.
Nagyon ütős az sk939 3000+-os proci,talán ennyi értelme volt a deszka halálának,cserének.
Hank

Ember, en ugy tudtam, hogy neked a kezedben marad az egyik fele, nah mostmar semmit nem ertek.:omg:
De eddig miert nem tort le? Szerintem te tettel valamit  :reklamacio:
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#157 Felhasználó inaktív   Blade22 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 30. 20:39

[L]http://img34.exs.cx/...umathlonxpn.jpg[/L]
Itt egy aluminium téglalap alaku rud menne, és a ház+alaplap csavarjai helyetti hossz csavarok rőgzitenék.

Nagyon félek, hogy letőrne a socket, ezért terveltem ezt ki. Mi a véleményetek?
Inno3D 6600GT AGP-re milyen hűtők mennek fel?

#158 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 21:03

Idézet: Blade22 - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 20:39

Itt egy aluminium téglalap alaku rud menne, és a ház+alaplap csavarjai helyetti hossz csavarok rőgzitenék.

le fogja sarkazni a procit. :think:

#159 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 22:04

Idézet: freeone - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 22:03

le fogja sarkazni a procit. :think:

jaja

nem rossz az elgondolás de így nem pont a proci közepére megy a lenyomó erő így tuti törni fog :(

monjuk ha úgy tudod rögzíteni hogy a proci mag közepe felett mennyen át és ott egy csavarral leszorítod akkor már nyert ügyed van

#160 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 22:52

Idézet: Blade22 - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 21:39

Mi lene ha a két joboldalit kötnéd össze egy ruddal, és ehez csatlakozna be a bal oldali, távolabbi lyuktól jövő rúd úgy hogy ez már a proci közepe felett tudna átmenni. Csak vigyázni kéne mert ez a hosszú erőkar baromi nagy erőt tud kifejteni.
Jó ötletnek tűnik, főleg ha az alaplap lefogatást a házhoz is hozzá csavarozod, mert különben az alaplap fog hajolni a nagy távolság miat!!

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.