Vízhűtés és rejtelmei # VI.
Elküldve: 2007. 03. 09. 20:04
először csavarozd fel a fet bordáját, és csak utána a blokkot. én a fetbordával együtt raktam fel, és egy icipicit ferde lett. érdemes szerintem egy kicsivel több csövet hagyni mint ami pont elég, igy könnyebben hajtogatod.
jah, és én viz nélkül tettem össze.
a ph!-n valaki árult házi készitésű ramblokkokat, olyat, hogy 4 is elfér egymás mellé, és normál csövekkel használható. nem is drágán, azt hiszem 4k körül volt nikkelezve.
Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2
Elküldve: 2007. 03. 10. 12:29
Idézet: BIGfoot - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 20:58

Sztem inkább hívd fel Zollkát és kérdezd meg hogy emberi lyukméretekkel megáldott RAM hűtése van-e ( 1/4" ) és akkor máris jobb a helyzet.
Veszel egy olyan RAM blokkot, meg azt az SLI-s chipsetblokkot amit gemini ajánlott, hozzá megveszed azt a tartályt meg a radit és kész.
Bár kételkedem abban hogy az a radiátor egetverő képességekkel rendelkezne... Főleg úgy beszorítva az 5.25"ös helyre.
Nincs a házad hátulján esetleg egy 12cm-s vagy egy 8cm-s venti ami a házból kifelé szívja a luftot? Mert akkor meg van oldva. Veszel a TT radi helyett egy szimpla 8 vagy 12-es radit és csak shimán rácsavarozod a házventire, ezáltal a termelt hő nem reked meg a házban hanem távozik szépen a hátulján.
Arra a tartályra meg igazán nincs szükség, mert ha megveszed mondjuk az X2O pumpát Zollka boltjából azon alapból rajta van a tartály, RAM és NB hűtéséhez sztem bőven elég víz lesz a rendszerben. Én CPU-t hűtök vele, igaz nekem dupla 12-es radim van de bőven elég.
Nekem is van egy kérdésem. Watercool polipot, mikor szereljem rá a kártyára? A feltöltés előtt, vagy utánna? Célszerű utánna gondolom mert feltöltés közben esetleg ráfolyhat a víz és akkor kanyec filma, de ha rajta vannak a tömlők, nem nehéz felrakni?

A ram blokkokat T csatlakozóval illik a rendszerbe kötni, éppúgy, mint a hasonlóan kis átmérőjű csatikkal rendelkező HK NB Microt. A T csatival bekötve nem növeli nagyon a rendszer ellenállását, ram és chipset hűtésére pedig elegendő vizet fog kapni. A TT vizescuccairól pedig nagy átlagban elmondható, hogy felejtősek.
Elküldve: 2007. 03. 10. 13:39
A TT cuccokról valamiért legbelül éreztem, talán mert túl olcsóak?

Elküldve: 2007. 03. 10. 14:40
Idézet: VhanDale - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 14:39
A TT cuccokról valamiért legbelül éreztem, talán mert túl olcsóak?

Értem én, de akkor sem érdemes a szivattyút ölni vele szerintem. Nem egy hatalmas összeg szerintem egy darab T csatlakozó. Ha mégis drágállod a fém verziót, akkor vehetsz műanyagot is:

A minőség nem feltétlen az ár függvénye. Az általad linkelt cuccok teljesítménye és minősége nem TT színvonal, annak jóval felette van.

Elküldve: 2007. 03. 10. 17:01
Az úgy jó, hogy van egy hurok amibe a pumpa meg a radiátor van bekötve, és erre párhuzamosan rárakom a blokkokat? 2 RAM, meg egy chipset. Elegendő áramlás megy majd a szűkebb keresztmetszeten keresztül ahhoz, hogy legyen rendes keringés? Kezdem azt érezni, hogy tényleg felejtős ez a micro cucc. Sajnálnám, mert nagyon tetszik

Elküldve: 2007. 03. 10. 17:07
Idézet: VhanDale - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 17:01
Az úgy jó, hogy van egy hurok amibe a pumpa meg a radiátor van bekötve, és erre párhuzamosan rárakom a blokkokat? 2 RAM, meg egy chipset. Elegendő áramlás megy majd a szűkebb keresztmetszeten keresztül ahhoz, hogy legyen rendes keringés? Kezdem azt érezni, hogy tényleg felejtős ez a micro cucc. Sajnálnám, mert nagyon tetszik

Ha már csinálod csináld normálisan szvsz. Lehet hogy később begőzölsz és berakod a procit is a körbe meg a VGA-t is. Sztem ha minden normál lyukméretű vagy ezzel a T megoldással csinálod akkor jobb. Amit Lojá is mond hogy a kis keresztmetszeten való vízátpréselés nem tesz jót a pumpának.
Elküldve: 2007. 03. 10. 18:35
Ma érdekes napom volt... Egész nap a vizhütésemet bütyköltem...
Az alapprobléma az volt hogy nagyon lassu volt a vizkeringés sebessége, de ezt én a sok blokk ellenállásának tulajdonitottam...
Namost, a következő kincsre bukkantam (kizárásos alapon jutottam el a hibás darabhoz) a CPU blokk szétszerelésekor:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Némi alga és rengeteg vizkő totálisan eldugitotta az egész rendszert, még levegőt is alig tudtam átfujni rajta.
Amikor tiszta lett, ugy ment a viz, mint a csapból

Viszont rájöttem hogy nagyon nem jó konstrukció ez a cpu blokk, mivel nagyon hajszálvékonyak a rovátkái és bármilyen pici kis szöszmő azonnal hat a az áramlásra... Valahogy ki fogom majd tágitani...
Tanulságos volt...
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2007. 03. 11. 17:16
Idézet: Adept - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 18:35
Ma érdekes napom volt... Egész nap a vizhütésemet bütyköltem...
Az alapprobléma az volt hogy nagyon lassu volt a vizkeringés sebessége, de ezt én a sok blokk ellenállásának tulajdonitottam...
Namost, a következő kincsre bukkantam (kizárásos alapon jutottam el a hibás darabhoz) a CPU blokk szétszerelésekor:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Némi alga és rengeteg vizkő totálisan eldugitotta az egész rendszert, még levegőt is alig tudtam átfujni rajta.
Amikor tiszta lett, ugy ment a viz, mint a csapból

Viszont rájöttem hogy nagyon nem jó konstrukció ez a cpu blokk, mivel nagyon hajszálvékonyak a rovátkái és bármilyen pici kis szöszmő azonnal hat a az áramlásra... Valahogy ki fogom majd tágitani...
Tanulságos volt...
Az ok ,hogy ezek a mikrocsatornás blokkok egy szinten gyűjtik a koszt ,de azért azt remélem nem gondolod ,hogy a rendszered teljesen megfelel az alap tisztasági elvárásoknak....Próbáltam már én is Nexxxos XP-t ,meg Heatkillert is...Kb. 7-8 hónap után nekem az XP-ben kb. 2 csatorna gyűjtött be egy kis koszt és dugult el...Namost ott kb. 16 csatorna van...Szóval ha tiszta a rendszer akkor évente elég a blokkot kimosni...Nade ami nálad van benne zért alap szinten elfogadhatatlan...Eleve vízkő ,hogy lehet a blokkban meg alga???? Ne is haragudj de ez sokkal inkább a te felelőtlenséged ,hogy a blokk vízkövesedik meg algásodik mint a blokk hibás konstrukciója....
Elküldve: 2007. 03. 11. 20:57

Hát a kérdés az hogy a többi blokkban mért nem volt cuccos..? Amugy ha visszaolvasol, már amikor felszereltem, akkor irtam hogy valami fehét rutymó oldodott bele a vizbe (akkor azt mondtad hogy ki kellett volna mostni felszerelés előtt a blokkot :confused: ), szerintem ez annak a maradéka lehetett...
Abban viszont maradéktalanul egyetértek hogy ez az én felelőtlenségem... Mindig tanulunk valamit....
Persze ettől még lehet hogy beleköszörülök kicsit a blokkba...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2007. 03. 11. 23:04
Idézet: Adept - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 20:57

Hát a kérdés az hogy a többi blokkban mért nem volt cuccos..? Amugy ha visszaolvasol, már amikor felszereltem, akkor irtam hogy valami fehét rutymó oldodott bele a vizbe (akkor azt mondtad hogy ki kellett volna mostni felszerelés előtt a blokkot :confused: ), szerintem ez annak a maradéka lehetett...
Abban viszont maradéktalanul egyetértek hogy ez az én felelőtlenségem... Mindig tanulunk valamit....
Persze ettől még lehet hogy beleköszörülök kicsit a blokkba...

Én nem izgulok csak egy ilyen szép és jó blokkot vétek így használni...Nézd én ezeket cuccokat szeretem azért is árulom és ha ilyet látok egy szinten elkeseredek ,hogy valaki nem vigyáz a drága és frankó cuccaira... Ha beleköszörűlsz a blokkba azzal az egész az értelmét veszti, akkor vehettél volna ordasi féle blokkot is... Tiszta és normális rendszer kell ennyi.... Nem lada meg ilyen ocsmányság radiátorok amiből 5 kiló gané oldódik ki naponta... Mindennek megvan a normális módja és használata...Egy vízhűtésnek is vannak alapvető szabályai...Ennyi a dolog lényege szerintem...
Elküldve: 2007. 03. 12. 06:52
Idézet: Zollka - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 0:04
Igazad van, de most ez van. Ebből kell főzni...
Mi bajod van a Ladával?

Elküldve: 2007. 03. 14. 20:43
Nemrég én nekem is szét kellett kapnom, a vga blokkomat (heatk. 2.5) a "polipot" szereltem rá, de hála égnek nalam nem voltak ilyen lerakódások. Egy kevés apró fekete szemcse volt más nem, fülpiszkával is alig tudtam kiszedni, szóval nem volt sok

Szerencsére amikor Zollkanal voltam vettem egy kis korrózió elleni folyadékot biztos ami biztos.
Anno kb 1 éve mikor beszereltem a kezdeti cuccot, bő vizzel kimostam, mert egy kis piszok volt a blokkban, de ezt mondta a zollka is hogy ki kell alaposan tiszítani.
Kb 1-2 hetente én is ellenőrizni szoktam hogy a csöven milyen sebességgel megy a víz, (szerencsére buborékok nincsenek a rendszerben) lekopogom, de eddig piszok gyorsan kering a víz

Szerkesztette: Mekré 2007. 03. 14. 20:44 -kor
Elküldve: 2007. 03. 16. 23:01
NA ez maradt ki nekem, info szintjén és cselekvésben is

Elküldve: 2007. 03. 16. 23:06
ennyit tesz a gyári rendszer

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2
Elküldve: 2007. 03. 16. 23:44

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben
Elküldve: 2007. 03. 16. 23:54
Elküldve: 2007. 03. 17. 03:39
Elküldve: 2007. 03. 17. 08:37
Elküldve: 2007. 03. 17. 09:57
Idézet: gemini - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 0:06
ennyit tesz a gyári rendszer

Tőled is és ^Sunrise^-tól is kérdezem, hogy milyen blokkot használtok? Csak kíváncsiság.

Köszi!
Elküldve: 2007. 03. 17. 10:41
Idézet: Lojá - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 9:57

Köszi!
En Alphacool Nexxxos HP Pro-t hasznalok, de vmikor szeretnem lecserelni a kozeljovoben egz Heatkillerre.