HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#2381 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 20:04

hát nem könnyű felrakni.
először csavarozd fel a fet bordáját, és csak utána a blokkot. én a fetbordával együtt raktam fel, és egy icipicit ferde lett. érdemes szerintem egy kicsivel több csövet hagyni mint ami pont elég, igy könnyebben hajtogatod.
jah, és én viz nélkül tettem össze.

a ph!-n valaki árult házi készitésű ramblokkokat, olyat, hogy 4 is elfér egymás mellé, és normál csövekkel használható. nem is drágán, azt hiszem 4k körül volt nikkelezve.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2382 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 12:29

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 20:58

Szvsz az a 6/4-es cső elég vékonyka és nem is tudom hogy melyik pumpán van ilyen kis csatlakozó amibe ezeket a 6/4-es gyorscsatikat bele lehetne dugni. :think:
Sztem inkább hívd fel Zollkát és kérdezd meg hogy emberi lyukméretekkel megáldott RAM hűtése van-e ( 1/4" ) és akkor máris jobb a helyzet.
Veszel egy olyan RAM blokkot, meg azt az SLI-s chipsetblokkot amit gemini ajánlott, hozzá megveszed azt a tartályt meg a radit és kész.
Bár kételkedem abban hogy az a radiátor egetverő képességekkel rendelkezne... Főleg úgy beszorítva az 5.25"ös helyre.
Nincs a házad hátulján esetleg egy 12cm-s vagy egy 8cm-s venti ami a házból kifelé szívja a luftot? Mert akkor meg van oldva. Veszel a TT radi helyett egy szimpla 8 vagy 12-es radit és csak shimán rácsavarozod a házventire, ezáltal a termelt hő nem reked meg a házban hanem távozik szépen a hátulján.
Arra a tartályra meg igazán nincs szükség, mert ha megveszed mondjuk az X2O pumpát Zollka boltjából azon alapból rajta van a tartály, RAM és NB hűtéséhez sztem bőven elég víz lesz a rendszerben. Én CPU-t hűtök vele, igaz nekem dupla 12-es radim van de bőven elég.

Nekem is van egy kérdésem. Watercool polipot, mikor szereljem rá a kártyára? A feltöltés előtt, vagy utánna? Célszerű utánna gondolom mert feltöltés közben esetleg ráfolyhat a víz és akkor kanyec filma, de ha rajta vannak a tömlők, nem nehéz felrakni? :think:

A ram blokkokat T csatlakozóval illik a rendszerbe kötni, éppúgy, mint a hasonlóan kis átmérőjű csatikkal rendelkező HK NB Microt. A T csatival bekötve nem növeli nagyon a rendszer ellenállását, ram és chipset hűtésére pedig elegendő vizet fog kapni. A TT vizescuccairól pedig nagy átlagban elmondható, hogy felejtősek.

#2383 Felhasználó inaktív   VhanDale 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 10. 13:39

Lojá, ha semmi mást nem szeretnék hűteni, csak a chipsetet, meg a ramokat, akkor is párhuzamosan kéne kötni? Mert láttam, meg olvastam, hogy van ez a T-dugós cucc, amivel be lehet applikálni a rendszerbe, de gondoltam ha más nincs rajta akkor simán sorba is köthetném. Vagy az nem úgy megy?

A TT cuccokról valamiért legbelül éreztem, talán mert túl olcsóak?  :think:

#2384 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 14:40

Idézet: VhanDale - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 14:39

Lojá, ha semmi mást nem szeretnék hűteni, csak a chipsetet, meg a ramokat, akkor is párhuzamosan kéne kötni? Mert láttam, meg olvastam, hogy van ez a T-dugós cucc, amivel be lehet applikálni a rendszerbe, de gondoltam ha más nincs rajta akkor simán sorba is köthetném. Vagy az nem úgy megy?

A TT cuccokról valamiért legbelül éreztem, talán mert túl olcsóak?  :think:

Értem én, de akkor sem érdemes a szivattyút ölni vele szerintem. Nem egy hatalmas összeg szerintem egy darab T csatlakozó. Ha mégis drágállod a fém verziót, akkor vehetsz műanyagot is:Kép
A minőség nem feltétlen az ár függvénye. Az általad linkelt cuccok teljesítménye és minősége nem TT színvonal, annak jóval felette van. ;)

#2385 Felhasználó inaktív   VhanDale 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 10. 17:01

A rendszer motorját BIGfoot által javasolt X2O képezné, mellé egy nexxxos radi. Abból elég lenne a pro verzió? Ahogy méregettem, az extreme modell már túl közel lenne a procihűtőhöz a bekötésnél.
Az úgy jó, hogy van egy hurok amibe a pumpa meg a radiátor van bekötve, és erre párhuzamosan rárakom a blokkokat? 2 RAM, meg egy chipset. Elegendő áramlás megy majd a szűkebb keresztmetszeten keresztül ahhoz, hogy legyen rendes keringés? Kezdem azt érezni, hogy tényleg felejtős ez a micro cucc. Sajnálnám, mert nagyon tetszik :(

#2386 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 17:07

Idézet: VhanDale - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 17:01

A rendszer motorját BIGfoot által javasolt X2O képezné, mellé egy nexxxos radi. Abból elég lenne a pro verzió? Ahogy méregettem, az extreme modell már túl közel lenne a procihűtőhöz a bekötésnél.
Az úgy jó, hogy van egy hurok amibe a pumpa meg a radiátor van bekötve, és erre párhuzamosan rárakom a blokkokat? 2 RAM, meg egy chipset. Elegendő áramlás megy majd a szűkebb keresztmetszeten keresztül ahhoz, hogy legyen rendes keringés? Kezdem azt érezni, hogy tényleg felejtős ez a micro cucc. Sajnálnám, mert nagyon tetszik :(

Ha már csinálod csináld normálisan szvsz. Lehet hogy később begőzölsz és berakod a procit is a körbe meg a VGA-t is. Sztem ha minden normál lyukméretű vagy ezzel a T megoldással csinálod akkor jobb. Amit Lojá is mond hogy a kis keresztmetszeten való vízátpréselés nem tesz jót a pumpának.
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#2387 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 18:35

Kedves Mindenki

Ma érdekes napom volt... Egész nap a vizhütésemet bütyköltem...
Az alapprobléma az volt hogy nagyon lassu volt a vizkeringés sebessége, de ezt én a sok blokk ellenállásának tulajdonitottam...
Namost, a következő kincsre bukkantam (kizárásos alapon jutottam el a hibás darabhoz) a CPU blokk szétszerelésekor:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Némi alga és rengeteg vizkő totálisan eldugitotta az egész rendszert, még levegőt is alig tudtam átfujni rajta.
Amikor tiszta lett, ugy ment a viz, mint a csapból :)
Viszont rájöttem hogy nagyon nem jó konstrukció ez a cpu blokk, mivel nagyon hajszálvékonyak a rovátkái és bármilyen pici kis szöszmő azonnal hat a az áramlásra... Valahogy ki fogom majd tágitani...

Tanulságos volt...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#2388 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 17:16

Idézet: Adept - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 18:35

Kedves Mindenki

Ma érdekes napom volt... Egész nap a vizhütésemet bütyköltem...
Az alapprobléma az volt hogy nagyon lassu volt a vizkeringés sebessége, de ezt én a sok blokk ellenállásának tulajdonitottam...
Namost, a következő kincsre bukkantam (kizárásos alapon jutottam el a hibás darabhoz) a CPU blokk szétszerelésekor:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Némi alga és rengeteg vizkő totálisan eldugitotta az egész rendszert, még levegőt is alig tudtam átfujni rajta.
Amikor tiszta lett, ugy ment a viz, mint a csapból :)
Viszont rájöttem hogy nagyon nem jó konstrukció ez a cpu blokk, mivel nagyon hajszálvékonyak a rovátkái és bármilyen pici kis szöszmő azonnal hat a az áramlásra... Valahogy ki fogom majd tágitani...

Tanulságos volt...

Az ok ,hogy ezek a mikrocsatornás blokkok egy szinten gyűjtik a koszt ,de azért azt remélem nem gondolod ,hogy a rendszered teljesen megfelel az alap tisztasági elvárásoknak....Próbáltam már én is Nexxxos XP-t ,meg Heatkillert is...Kb. 7-8 hónap után nekem az XP-ben kb. 2 csatorna gyűjtött be egy kis koszt és dugult el...Namost ott kb. 16 csatorna van...Szóval ha tiszta a rendszer akkor évente elég a blokkot kimosni...Nade ami nálad van benne zért alap szinten elfogadhatatlan...Eleve vízkő ,hogy lehet a blokkban meg alga???? Ne is haragudj de ez sokkal inkább a te felelőtlenséged ,hogy a blokk vízkövesedik meg algásodik mint a blokk hibás konstrukciója....

#2389 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 20:57

Ne izgulj, nem az üzletet akarom rontani...  :D

Hát a kérdés az hogy a többi blokkban mért nem volt cuccos..? Amugy ha visszaolvasol, már amikor felszereltem, akkor irtam hogy valami fehét rutymó oldodott bele a vizbe (akkor azt mondtad hogy ki kellett volna mostni felszerelés előtt a blokkot  :confused: ), szerintem ez annak a maradéka lehetett...

Abban viszont maradéktalanul egyetértek hogy ez az én felelőtlenségem... Mindig tanulunk valamit....
Persze ettől még lehet hogy beleköszörülök kicsit a blokkba... :D

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#2390 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 23:04

Idézet: Adept - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 20:57

Ne izgulj, nem az üzletet akarom rontani...  :D

Hát a kérdés az hogy a többi blokkban mért nem volt cuccos..? Amugy ha visszaolvasol, már amikor felszereltem, akkor irtam hogy valami fehét rutymó oldodott bele a vizbe (akkor azt mondtad hogy ki kellett volna mostni felszerelés előtt a blokkot  :confused: ), szerintem ez annak a maradéka lehetett...

Abban viszont maradéktalanul egyetértek hogy ez az én felelőtlenségem... Mindig tanulunk valamit....
Persze ettől még lehet hogy beleköszörülök kicsit a blokkba... :D

Én nem izgulok csak egy ilyen szép és jó blokkot vétek így használni...Nézd én ezeket  cuccokat szeretem azért is árulom és ha ilyet látok egy szinten elkeseredek ,hogy valaki nem vigyáz a drága és frankó cuccaira... Ha beleköszörűlsz a blokkba azzal az egész az értelmét veszti, akkor vehettél volna ordasi féle blokkot is... Tiszta és normális rendszer kell ennyi.... Nem lada meg ilyen ocsmányság radiátorok amiből 5 kiló gané oldódik ki naponta... Mindennek megvan a normális módja és használata...Egy vízhűtésnek is vannak alapvető szabályai...Ennyi a dolog lényege szerintem...

#2391 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 06:52

Idézet: Zollka - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 0:04

Én nem izgulok csak egy ilyen szép és jó blokkot vétek így használni...Nézd én ezeket  cuccokat szeretem azért is árulom és ha ilyet látok egy szinten elkeseredek ,hogy valaki nem vigyáz a drága és frankó cuccaira... Ha beleköszörűlsz a blokkba azzal az egész az értelmét veszti, akkor vehettél volna ordasi féle blokkot is... Tiszta és normális rendszer kell ennyi.... Nem lada meg ilyen ocsmányság radiátorok amiből 5 kiló gané oldódik ki naponta... Mindennek megvan a normális módja és használata...Egy vízhűtésnek is vannak alapvető szabályai...Ennyi a dolog lényege szerintem...

Igazad van, de most ez van. Ebből kell főzni...
Mi bajod van a Ladával? :cool:  :D  :D

#2392 Felhasználó inaktív   Mekré 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 20:43

Hi

Nemrég én nekem is szét kellett kapnom, a vga blokkomat (heatk. 2.5) a "polipot" szereltem rá, de hála égnek nalam nem voltak ilyen lerakódások. Egy kevés apró fekete szemcse volt más nem, fülpiszkával is alig tudtam kiszedni, szóval nem volt sok :)

Szerencsére amikor Zollkanal voltam vettem egy kis korrózió elleni folyadékot biztos ami biztos.

Anno kb 1 éve mikor beszereltem a kezdeti cuccot, bő vizzel kimostam, mert egy kis piszok volt a blokkban, de ezt mondta a zollka is hogy ki kell alaposan tiszítani.

Kb 1-2 hetente én is ellenőrizni szoktam hogy a csöven milyen sebességgel megy a víz, (szerencsére buborékok nincsenek a rendszerben) lekopogom, de eddig piszok gyorsan kering a víz :D

Szerkesztette: Mekré 2007. 03. 14. 20:44 -kor

#2393 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 23:01

Anno kb 1 éve mikor beszereltem a kezdeti cuccot, bő vizzel kimostam, mert egy kis piszok volt a blokkban, de ezt mondta a zollka is hogy ki kell alaposan tiszítani.

NA ez maradt ki nekem, info szintjén és cselekvésben is :D

#2394 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 23:06

junius óta most szedtem szét a rendszert először, a blokk tiszta, lerakódásmentes...
ennyit tesz a gyári rendszer :)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2395 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 23:44

Attol eltekintve, hogy a cpu blokk belsejen a rez vmiert tok fekete, nekem sincsenek gondjaim 1 ev utan sem. Viszont a viz vmiert enyhen kekes szinu. Lehet, hogy kicsit marja a kek innova csoveimet? :think:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#2396 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 23:54

Lehet hogy engedi a műanyag a színét kicsit. Én is attól félek hogy a vízben lévő alkohol elkezdi majd a csöveket marni. Remélem nem fogja. :confused:
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#2397 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 03:39

nemhiszem hogy olyan kis mennyiség kárt tenne benne. kicsit kioldja a színét. (nálam a piros csőtöl rózsaszín a víz. )
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#2398 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 08:37

Attol azert en sem tartok, hogy szetmarja a csoveket, mert ha tobb mint 1 ev alatt nem volt vele gond, akkor mar csak nem lesz.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

#2399 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 09:57

Idézet: gemini - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 0:06

junius óta most szedtem szét a rendszert először, a blokk tiszta, lerakódásmentes...
ennyit tesz a gyári rendszer :)

Tőled is és ^Sunrise^-tól is kérdezem, hogy milyen blokkot használtok? Csak kíváncsiság. :rolleyes:
Köszi!

#2400 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 10:41

Idézet: Lojá - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 9:57

Tőled is és ^Sunrise^-tól is kérdezem, hogy milyen blokkot használtok? Csak kíváncsiság. :rolleyes:
Köszi!

En Alphacool Nexxxos HP Pro-t hasznalok, de vmikor szeretnem lecserelni a kozeljovoben egz Heatkillerre.

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.