Elfajzottam.
Vettem egy Pana DMC-FZ20-ast játszani, kurva rég fotóztam már, aztán otthon áll a sok nagy gép.
5 mega, 35-430-as zoom, végig f=2,8 fényerő, optikai képstabi. Kellemes kis játékszer, jól elvagyok vele, bár komolyan venni a fotózást mostanság semmi időm nincs, úgyhogy egyelőre csak amolyan "ténymegörökítés" gyanánt hurcolom magammal, és minden szir-szart lefényképezek vele. Vissza kell szokni a gyakorlatba, na.
És tök jó, kezeli manuális módban a kis vakumat, amit még anno a Zenit-hez vettem.
Csak egy bajom van a géppel, illetve kettő. Az egyik, hogy a legszűkebb rekesz f=8, ez nagyon karcsú, nagy telénél ez nulla mélységélességben. A Minolta nagytelém 300-as állásban f=32-re is lerekeszelhető. Az akárhogy is számolom, sok fényerő plusz!!!
A másik meg, hogy csak 850mAh-s akksi van hozzá, sehol nem is létezik erősebb, és ezzel kicsit karcsúan bírja a gép, pedig csak az EVF-et használom, nem használok AF segédfényt, meg semmi hülyeséget, hangok kikapcsolva, stb... Mondjuk cserébe a töltője alig pár óra alatt feltölti.