Idézet
Totál nem fontos szerintem, aki komoly gépet vesz az tanuljon meg fényt mérni, nekem a legritkább esetben kell újralőnöm már egy képet és mesze nem vagyok még fotózásilag ott ahol szeretnék. Ha véletlenül meg valami mellé megy akkor gyorsan újralövöm, nem nagy gond. Ha meg akcióról van szó, akkor előtte lehet néhány próbalövést csinálni, végülis ingyen van.
sajnos egyik gépnek sem tökéletes a fénymérése, vagy az automata fehéregyensúlya és mindenképpen jobb az ilyet előre látni
szép dolog a "valóságot látni" a keresőben - de a kamera nem azt fogja rögzíteni, hanem annak egy általa technikai szempontok szerint módosított leképezesét! nem igazán szól semmi az ellen, h mindezt előre lehessen látni és a kamera rögtön a saját verzióját mutassa
Idézet
A mai DSLR-ek előnye pedig pont ott van, hogy nagyon kevés a késleltetésük, jól lehet velük akciót fotózni. Berakni még egy késleltető dolgot a folyamatba nem igazán szerencsés
nem további késleltetés,
éppen fordítva: az EVF-el mellett használt elektronikus zár pont arra jó, h megszűnjön a tükörreflexesek mindenképp meglévő (az a "szinte 0" valójában 1 tized mp alá nemigen csökkenthető) tükörfölcsapási ideje!
az EVF saját késlekedése is csökkenőben, már most a tükörfölcsapás tartományában van - és ez csak tovább csökkenthet, míg a mechanikus mozgatás nem...
az AF módja pedig nem szükségszerűen kapcsolódik a kereső működéshez, az lehet EVF mellett is egy gyors, fázisdetektáló rendszer