HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés III. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#621 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 26. 13:51

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 14:30

Fényképezésnél az átlagember / pórnép - hogy kicsit bunkón fogalmazzak - sz@rik a kompozícióra és a képalkotásra.  ;) Megnyomja a gombot, katt, és kész. Ebből áll a fotózás, nálam is.  :rolleyes: Na nem azt mondom, hogy ez a követendő példa, de ne várjunk egy kezdő fotóstól (aki nem is akar profi lenne) a fentebb látható Margit-hídas képhez hasonló fotókat..  :respect:

Üdv: Bepe

Maaargit? :think: Addíg jó, amíg csak itt kevered össze a női neveket. :pokeas2: :lol:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#622 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 26. 14:03

Kép

Kép

kattints a képre, hogy nagy legyen, kerethez nincs kedvem, szépet nem tudok, szart nem akarok

Szerkesztette: WiZARD 2005. 06. 26. 14:07 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#623 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 06. 26. 15:31

"kattints a képre, hogy nagy legyen, kerethez nincs kedvem, szépet nem tudok, szart nem akarok "

Minek ehhez keret, nem tudom mi ez a nagy keretmánia és korábban meg olyan "keretet" láttam ami miatt úgy nézett ki a kép minha egy kutya rágcsálta volna körbe.

#624 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 15:40

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 16:31

"kattints a képre, hogy nagy legyen, kerethez nincs kedvem, szépet nem tudok, szart nem akarok "

Minek ehhez keret, nem tudom mi ez a nagy keretmánia és korábban meg olyan "keretet" láttam ami miatt úgy nézett ki a kép minha egy kutya rágcsálta volna körbe.

:offtopic:
A hozzászólások jobb felső sarkában van egy "válasz" feliratú gomb. Használad azt, sokkal éttekinthetőbb lesz a fórum.

#625 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 26. 15:42

"4x dig. zoom, Extended méret, 1280x, képminőség: finomra állítva"

Hogy miért rossz a kép az két dologból áll, egyrészt jellegtelen semmitmondó a táj másszor még rátesz a technikailag nagyon rossz minőség. A digitális zoommal nem szabad fényképezni! Lehet egy kép jó ha technikailag nem sikerült de akkor a motívumnak olyannak kell lennie.

Szerkesztette: ottokar 2005. 06. 26. 15:59 -kor

#626 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 16:31

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 14:30

Fényképezésnél az átlagember / pórnép - hogy kicsit bunkón fogalmazzak - sz@rik a kompozícióra és a képalkotásra.  ;) Megnyomja a gombot, katt, és kész. Ebből áll a fotózás, nálam is.  :rolleyes: Na nem azt mondom, hogy ez a követendő példa, de ne várjunk egy kezdő fotóstól (aki nem is akar profi lenne) a fentebb látható Margit-hídas képhez hasonló fotókat..  :respect:

A profi nálam azt jelenti, hogy ebből él. Attól még valaki lehet nagyon tuti fotós (van is erre számtalan példa), vagy legalább törekedhet erre mégha nem ez a foglalkozása akkor is.

#627 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 16:32

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 16:31

:up:

Fején találtad a szöget :)

#628 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 16:37

Idézet: kAy - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 14:28

tudnál ajánlani átfogó, hasznos fotós oldalakat? valóban kezdő vagyok, igy nem veszem fikázásnak amit mondasz, hisz tudom magamról, hogy.

viszont a fotózás mint olyan érdekel, szóval várok minden építő jellegű tanácsot.

Elsősorban nézz meg rengeteg képet, próbálj meg gondolkozni rajta, hogy miért tetszik, mi fogott meg benne. A neten elsősorban technikai jellegű leírások vannak, amik főleg arra jók, hogy meg akard venni a létező legújabb, legdrágább kütyüt. Ja és fotózz rengeteget, nézd meg a képeid, a gyengébbeken is gondolkodj el, hogy mi nem tetszett, mit lehetett volna másképp. Mutasd meg rengeteg embernek a képeket, kérj tőlük véleményt. Persze ne csak szűk családi/baráti körben, mert ők nem feltétlenül elfogulatlanok. Kb ez a legjobb módja a tanulásnak.

Kezdésnek valami ilyesmit javaslok, ezektől a cikkektől megjön a kedved a fotózáshoz, bár konkrétan nem fog megtanítani sokmindenre, de a lelkesedést nagyon tudja növelni :)

#629 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 16:45

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 16:42

"4x dig. zoom, Extended méret, 1280x, képminőség: finomra állítva"

Hogy miért rossz a kép az két dologból áll, egyrészt jellegtelen semmitmondó a táj másszor még rátesz a technikailag nagyon rossz minőség. A digitális zoommal nem szabad fényképezni! Lehet egy kép jó ha technikailag nem sikerült de akkor a motívumnak olyannak kell lennie.

A 4x dig. zoomot nem tudom, hogy hogyan kell kikapcsolni a K500i-n.  :( Meg szerintem nem is lehet, mert ilyen a beépített optikája, és a telefonmenüben a fényképező-beállításoknál nem találtam ilyet sajnos.  :(
A másik oldala: ebben biztos voltam, hogy megkapom, hogy semmitmondó, jellegtelen, ocsmány a táj, a kép, stb.  :D

#630 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 26. 17:27

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 17:45

A 4x dig. zoomot nem tudom, hogy hogyan kell kikapcsolni a K500i-n.  :( Meg szerintem nem is lehet, mert ilyen a beépített optikája, és a telefonmenüben a fényképező-beállításoknál nem találtam ilyet sajnos.  :(
A másik oldala: ebben biztos voltam, hogy megkapom, hogy semmitmondó, jellegtelen, ocsmány a táj, a kép, stb.  :D

Digitális fotózásnál alapszabály a dig. zoom használatának mellőzése. A képet szokták megnézni digitális nagyítással.  Azt meg nem hiszem hogy túlsokat kell keresgélni hogy ennél jobb tájat találj, vagy bármilyen más témát, amiről más is azt mondhatja hogy van benne valami. A digitális zoomnak meg az optikának nincs köze egymáshoz, mert a felvevőlapka képét húzza szét a dig. zoom azért romlik nagyon még kétszeres zoomnál is nemhogy négyszeresnél.

Szerkesztette: ottokar 2005. 06. 26. 17:40 -kor

#631 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 17:34

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 17:32

:up:

Fején találtad a szöget :)

Szerintem a keret azért kell, hogy kiemeld a környezetéből. Egy papírkép, vagy egy vetített dia jól kiemelkedik, egy digitális kép is, amennyiben teljes képernyőn nézed. Ellenben a fórumba beillesztve szerintem sokkal jobban mutat egy hozzá passzoló kerettel.

:offtopic: Boldog szülinapot, saen! :birthday: :birthday2:

#632 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 17:41

Köszi :)

Nem azzal van baj, hogy van keret, hanem azzal, hogy milyen. Egy szolid visszafogott kerettel tényleg lehet javítani az összhatáson, azonban itt a forumon 99%-uk csak ront a képen, de komolyan.

#633 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 19:03

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 18:27

Digitális fotózásnál alapszabály a dig. zoom használatának mellőzése. A képet szokták megnézni digitális nagyítással.  Azt meg nem hiszem hogy túlsokat kell keresgélni hogy ennél jobb tájat találj, vagy bármilyen más témát, amiről más is azt mondhatja hogy van benne valami. A digitális zoomnak meg az optikának nincs köze egymáshoz, mert a felvevőlapka képét húzza szét a dig. zoom azért romlik nagyon még kétszeres zoomnál is nemhogy négyszeresnél.

OK. Akkor nézzétek el nekem, mert az SEK500i nem digitális fényképezőgép, hanem telefon.  :( Ez csak ilyen sz@rt tud egyelőre csinálni...  :) Úgyhogy szerintem ennek fényében nem is olyan rossz az a két kép, amit beszúrtam az előző oldalon.  :respect:

#634 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 19:08

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 20:03

OK. Akkor nézzétek el nekem, mert az SEK500i nem digitális fényképezőgép, hanem telefon.  :( Ez csak ilyen sz@rt tud egyelőre csinálni...  :) Úgyhogy szerintem ennek fényében nem is olyan rossz az a két kép, amit beszúrtam az előző oldalon.  :respect:

Ne haragudj ránk, hogy nem tudjuk ilyen szemmel nézni a dolgokat. Alapvetően nem a technika határozza meg, hogy egy kép jó-e. De ennél egy ezresér beszerezhető Szmenával is jobb képeket lehet csinálni. Valaki írta, hogy ezekhez az objektívekhez képest egy Zenit alapobjektívje Hubble űrteleszkóp bonyolultságú, és ez nem lehet véletlen.
Ha fényképezni szeretnél, azt tedd fényképezővel, ha emlék/buliképeket szeretnél csinálni, akkor azt bátran csináld a telefonoddal. :up: ;)

#635 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 19:10

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 20:08

Ne haragudj ránk, hogy nem tudjuk ilyen szemmel nézni a dolgokat. Alapvetően nem a technika határozza meg, hogy egy kép jó-e. De ennél egy ezresér beszerezhető Szmenával is jobb képeket lehet csinálni. Valaki írta, hogy ezekhez az objektívekhez képest egy Zenit alapobjektívje Hubble űrteleszkóp bonyolultságú, és ez nem lehet véletlen.
Ha fényképezni szeretnél, azt tedd fényképezővel, ha emlék/buliképeket szeretnél csinálni, akkor azt bátran csináld a telefonoddal. :up: ;)

Nem haragszom.

:up:  ;) :respect:

Szerkesztette: bepe_79 2005. 06. 26. 19:11 -kor

#636 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 26. 19:42

"képest egy Zenit alapobjektívje Hubble űrteleszkóp bonyolultságú"

A Zenit Helios objektívjét az oroszok a német Voigtlander gyár Heliar nevű portréobjektívjéről másolták. És a ruszkik amit lemásoltak azt meg is csinálták nagyon jó minőségben.

#637 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 19:53

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 20:42

"képest egy Zenit alapobjektívje Hubble űrteleszkóp bonyolultságú"

A Zenit Helios objektívjét az oroszok a német Voigtlander gyár Heliar nevű portréobjektívjéről másolták. És a ruszkik amit lemásoltak azt meg is csinálták nagyon jó minőségben.

Ezeket úgy írjátok a fórum topicjába, hogy ott az öletekbe egy könyv, vagy ezeket fejből tudjátok?  :think:  :) Mert ha fejből, akkor minden tiszteletem és csodálatom a tiétek!  :respect: Én még olyan  :lama: vagyok az objektív témában, hogy ihajj...  :(

#638 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 26. 20:05

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 20:53

Ezeket úgy írjátok a fórum topicjába, hogy ott az öletekbe egy könyv, vagy ezeket fejből tudjátok?  :think:  :) Mert ha fejből, akkor minden tiszteletem és csodálatom a tiétek!  :respect: Én még olyan  :lama: vagyok az objektív témában, hogy ihajj...  :(

Hát nehéz volna könyvekből most kikeresni de én is mint sokan a fotózással együtt az elméleti részt is megtanulta könyvekből melyek között 40-50 éves könyvek is vannak mivel a digitális fotózás rengeteg szálon fut együtt a filmessel. Sőt a legjobb digit gépek és a filmesek azonos optikákat használnak. Csakazt tudhat valaki amit megtanult, és miért ne segítsünk annak akit érdekel annál is inkább mert az eladók többsége a boltokban meglepően felkészületlen.

Szerkesztette: ottokar 2005. 06. 26. 20:24 -kor

#639 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 20:14

Mai szentendrei kirándulásról:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Még pár kép: ITT

Szerkesztette: zZsOlTi 2005. 06. 26. 20:17 -kor

-ZsOlTi-

#640 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 20:15

Idézet

Sőt a legjobb digit gépek és a filmesek azonos optikákat használnak.

Az elektronikai világ 25 legnagyobb tévedése

Idézet

3. A digitális tükörreflexes fotógépeknél minőségromlás nélkül használhatóak az analóg gépek objektívjei
Logikusnak tűnik, hogy ha valaki sok százezer forintért a legkülönbözőbb objektíveket vásárolt, egy digitális tükörreflexes gépre váltás után is szeretné drága lencséit tovább használni megegyező márkájú új készülékén. Mindez azonban a minőség rovására mehet. Az analóg objektíveknél ugyanis a beérkező fénynyaláboknál a középre eső sugarak merőlegesen, míg a szélsők oldalról érik a film felületét. A digitális gépek ellenben jóval érzékenyebbek a fénynyalábok beesési szögére, amelynek eredményeként túlszínezés, csalóka árnyékok, túlégett képek, túl éles, illetve teljesen életlen fotók

In Flames We Trust

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.