Hisztogramm leolvasásában tudnátok valami helpet adni?
Más kérdés.
Olvastam, hogy bizonyos távolság után (mondjuk 5m) már be lehet állítani végtelenre a fokust. Ez tényleg igaz? Azt hittem, hogy a fókusz-automatika a gépben minden távolságnál be kell finomhangoljon.
Tehát szabadtéren, ahol általában az ember távoli dolgokat fényképez, elég egyszerűen végtelenre állítani a fókuszt, hogy még gyorsabban lehessen elkapni egy bizonyos dolgot?
Ehhez kapcsolódik még egy kérdés.
Vegyünk egy szituációt: kimegyek egy autóversenyre, állok az út mentén, és várom, hogy elhaladjon az autó mellettem. Durván 4-5 méterre halad el tőlem várhatóan. Ugyebár ezek az autók általában gyorsak, tehát nagy zársebességet kell alkalmazni, és lehetőleg akkor kéne "elsülnie", amikor beér a fényképezőgép látomezőjébe. Ilyenkor valahogy el kéne hagynom a fókuszálási időt. De hogy? Már nyomom félig az exponálógombot fél perccel azelőtt, hogy jönne a kocsi, beállítva arra a távolságra a fókuszt ezáltal, ahol el fog haladni a kocsi? Vagy beállítom végtelenre a fókuszt, és nem kell keresgélnie pont abban a pillanatban, amikor már fotózni kéne?
Ha valaki már volt hasonló "gyors" eseményen, pls segítsen, hogy álljak neki ezek fényképezéséhez.