HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1121 Felhasználó inaktív   Magvasbuci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 04. 21:22

Sziasztok!

Látom, sok itt a hozzáértő ember, ezért feltennék egy olyan indiszkrét kérdést, hogy a következő paraméterek alapján mely gépet tudnátok nekem ajánlani (már amennyiben ilyen jellegű késztetést éreztek ;) )
Tehát ami fontos: legyen szép nagy kijelzője (nekem most Kyocera L3v van, jó, nem várom el, hogy akkora legyen neki, de azért mégis  :) ), min 3 megapixel, min 3x optikai zoom, nem korlátozott videófelvétel (kártyakapacitásig), lehetőleg SD kártya, ja és nagyon jó makró (2 cm?). Kellenének még mindenféle izgi beállítások és expozíciós módok (az Olympusoknak szoktak ilyenek lenni, pl. tűzijáték, gyertya, konyha, mozgó gyerekek (bár ezt nem értem, mozgó felnőtteket máshogy kell fotózni?  :confused: ), csak az Olympusoknak meg béndzsa kijelzőjük van)...hmm...talán ennyi. A makró nagyon fontos! Ja, és ne legyen nagy és nehéz, jó lesz nekem a sima téglaforma kompakt kinézet  :p
Hát, ha valakinek erről beugrik valami, akkor azt nagyon megköszönném! :respect:
Bye!

#1122 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 04. 21:24

Jah, ez a gyors kártyához ment volna, csak nem vettem észre, hogy van még1 oldal.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#1123 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 04. 22:09

Idézet: Magvasbuci - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 22:22

Kellenének még mindenféle izgi beállítások és expozíciós módok (az Olympusoknak szoktak ilyenek lenni, pl. tűzijáték, gyertya, konyha, mozgó gyerekek (bár ezt nem értem, mozgó felnőtteket máshogy kell fotózni?  :confused: ), csak az Olympusoknak meg béndzsa kijelzőjük van)...hmm...talán ennyi. A makró nagyon fontos! Ja, és ne legyen nagy és nehéz, jó lesz nekem a sima téglaforma kompakt kinézet  :p
Hát, ha valakinek erről beugrik valami, akkor azt nagyon megköszönném!   :respect:
Bye!

Nézd meg az  edigital.hu digitális fényképezőgépek lapján ahol márka szerint meg tudod nézni a külalakját és az adatlapon le van írva mik a tulajdonságai. Azt remélem nem gondolod komolyan hogy ilyen dolgokat mint konyha ,mozgó gyerekek, tűzijáték, gyertya, be lehet állítani és a gép azt fog fényképezni.                                                                                                                                                    http://www.edigital....ex.php?aptus=62

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 04. 22:15 -kor

#1124 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 22:32

Sikerált megvennem a Z3-ast, de kártyát nem tudtam venni hozzá, mert nem volt.

A hozzá adott 16 MB-os kártya még viccnek is rossz.

Holnap még szétnézek SD kártya ügyben. Aki tudja hogy megeszi-e az 1GB-os SD-t az ne tartsa magában :)

#1125 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 22:54

Hi! Idézet egy másik fórumról:

"Most mindenki csodálkozik hogy a k750 milyen olcsó meg 2 megapixel.
De valójában ezek még mindig csak játék fényképezők.
Meg N90,,,
De 2006-ban már fordul a kocka!
Jönnek a optika zoomos telok.
4-5 megapixeles modellek fogják felváltani a 2. megapixeleseket.

Samsung S2300 már igen jó képeket készít
Samsung ígérete szerint még idén eljön europába a 5 megapixes csodájuk p860 néven

Lehet hogy ez sok embernek nem tetszik hogy egyre fejlettebb optika kerül a telefonba de hát elkel fogadnia.

5 megapixeles CMOS képérzékelő a Samsungtól

Tervei szerint idén év végéig 5 megapixeles, CMOS technológiájú képérzékelőt fejleszti ki a Samsung.

Az új szenzor felhasználási területei elsősorban a mobiltelefonok, digitális fényképezőgépek és videokamerák lehetnek. A gyártó szerint teljesítményben felveszi majd a versenyt a hasonló CCD-érzékelőkkel, melyek a jelenlegi digitális képalkotók fogyasztói piacán még jóval elterjedtebbek CMOS-alapú társaiknál. Utóbbi előnye elsősorban a kisebb fogyasztásban és olcsóbb előállítási költségekben fog mutatkozni.

A korábban kifejlesztett hasonló (CMOS) modellekhez képest javulás, hogy fényérzékenységben 50%-kal múlja felül előző társait, méretben viszont 30%-kal kisebb, miközben felbontóképessége azonos velük. Az érzékelő a gyártó szerint képes lesz VGA (640x480 pixel) felbontású, 30 képkocka/másodperc sebességú mozgókép rögzítésére is, látható képminőség-romlás nélkül.

A Samsung már elkészült egy hasonló, 3,2 megapixel felbontású CMOS kifejlesztésével is, amelyet célzottan mobiltelefonokba szán, sorozatgyártását pedig jövő évtől kezdi."

Link: http://forum.termina...t=27065&start=0

:up: Azért ez már nem sámli!  :rolleyes:

#1126 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 22:56

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 23:32

Sikerált megvennem a Z3-ast, de kártyát nem tudtam venni hozzá, mert nem volt.

A hozzá adott 16 MB-os kártya még viccnek is rossz.

Holnap még szétnézek SD kártya ügyben. Aki tudja hogy megeszi-e az 1GB-os SD-t az ne tartsa magában :)

vidd magaddal a géped a vásárláshoz, normális helyen ki lehet próbálni
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1127 Felhasználó inaktív   Magvasbuci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 04. 23:04

Idézet

Azt remélem nem gondolod komolyan hogy ilyen dolgokat mint konyha ,mozgó gyerekek, tűzijáték, gyertya, be lehet állítani és a gép azt fog fényképezni.

Köszi a tippet! Természetesen nem így gondoltam!  :D Csak szeretem ugyanazt a témát az ilyen különböző módokban lefotózni, érdekes dolgok szoktak kijönni... (pl. a múltkor Balatonon a naplementét olyan fehéregyensúllyal fotóztam, ami neonvilágításhoz van. Eredmény: kék naplemente, ami tiszta olyan, mint valami Photoshop-os idegen bolygó  ;) ) Ezért kellenek ilyenek. Meg aztán ki tudja, lehet, hogy egyszer gyerektábort akarok fotózni?!  :p
Köszi! :)

#1128 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 23:36

A qnadam tanácsára berakom ide:

Itt van a 7 megapixeles, 950 dolláros Samsung V770 mobiltelefon által készült két kép (nem az enyémek  :D  ):

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

A teló kamerájának paraméterei: "The camera functions have been upgraded to include a 3x optical zoom and 5x digital zoom with a 1/1.8" CCD..."  :OOO

Üdv: Bepe

#1129 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 04. 23:49

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 23:56

vidd magaddal a géped a vásárláshoz, normális helyen ki lehet próbálni

Hát nem tudom hogyan a kártyák kemény fehér műanyagban le vannak hegesztve. Még nem láttam kilós kiszerelésben.

#1130 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 04. 23:55

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 0:36

A qnadam tanácsára berakom ide:

Itt van a 7 megapixeles, 950 dolláros Samsung V770 mobiltelefon által készült két kép (nem az enyémek  :D  ):

Kép

Kép

A teló kamerájának paraméterei: "The camera functions have been upgraded to include a 3x optical zoom and 5x digital zoom with a 1/1.8" CCD..."  :OOO

Üdv: Bepe

Látszik hogy a lencse, szándékosan nem optikát írtam eléggé harmatos, minek kellett ehhez 7 megabájtos érzékelő? A lencse nem tudja kiszolgálni.

#1131 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 05:34

Továbbra is kérném, hogy a telefonokat ne itt beszéljétek meg, köszi.

#1132 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 08:32

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 16:07

Sose próbáltam egyet sem, de állítólag ezeknek a gépeknek a legkisebb a shutter lag a kompaktok között ami egy igen nagy előny.

Mi az a shutter lag?  :think:

Másnak semmi tapasztalata/véleménye?
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#1133 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 05. 08:44

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 9:32

Mi az a shutter lag?  :think:

Másnak semmi tapasztalata/véleménye?

Az exponáló gomb benyomása utáni zárkésés, tehát mennyi idő tellik el a kép elkészültéig. Láttam olyan digitgépet aminél a gomb benyomása után kék mezőben egy homokóra jelent meg és a zár 4-5 másodperc múlva exponált, ez a véglet és a tervező bazi nagy hozzánemértése. Bőven egy mp-en belül kell ennek normális gépnél lennie,

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 05. 08:53 -kor

#1134 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 08:47

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 22:49

Hát nem tudom hogyan a kártyák kemény fehér műanyagban le vannak hegesztve. Még nem láttam kilós kiszerelésben.

A z eladó azt mondta mért ne menne bele. Valami 2 MP -es Kodakba is belement, nem hinné hogy ebbe nem megy bele.:)

A Z3-assal kapcsolatbn kérdésem: Nem tudod hogy meglehet nézni, hogy mennyi hely van még a memóriakártyán, vagy majd ha betelik akkor csak azt jelzi ki?

#1135 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 08:48

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 8:44

Az exponáló gomb benyomása utáni zárkésés, tehát mennyi idő tellik el a kép elkészültéig.

Aham.
Igen, neha gond tud lenni...
Egy másik fórumon az adatlapok alapján azt mondja vki, hgoy szarok a casiok. Meghogy canon jobb.
Namost mindenképp olyat keresek, ami zsebben elfér, tehát 2-2,5 cm vastag, és férjen bele a 70eft-os keretbe.
Néztem az ixus-okat, nem tüntek jobbnak...
:think:  :think:
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#1136 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 05. 08:59

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 9:47

A z eladó azt mondta mért ne menne bele. Valami 2 MP -es Kodakba is belement, nem hinné hogy ebbe nem megy bele.:)

A Z3-assal kapcsolatbn kérdésem: Nem tudod hogy meglehet nézni, hogy mennyi hely van még a memóriakártyán, vagy majd ha betelik akkor csak azt jelzi ki?

Ez marhaság amit az eladó mondott ezen az alapon minden gépbe be lehetne tenni. Van olyan gép ami nem is működik. Csak a felvételszámból lehet látni mennyire fogy a hely. Az eladó meg ne higgyen, azt a templomban kell. A gépnek a belső szoftvere kezeli a kártyát. Egy alaplapba se lehet a végtelenségig pakolni a memóriát.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 05. 09:03 -kor

#1137 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 09:03

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 13:38

Igen csak a gépnek is van egy tömörítési és írási sebessége ami a processzorától függ a kártya sebességét lehet a legkevésbé észrevenni mert az a legrövidebb idő  hiába teszek egy gyors kártyát egy lassú gépbe semmit nem érek vele. Sőt előfordulhat hogy nem is működnek együtt. A gyors kártyáknak a tömörítetlen fájloknál van kiemelt jelentősége. Épp most csináltam több felvételt egymásután és észlelhetelen a mentési idő várni gyakorlatilag nem kellett még annyit se mint filmes gépnél a továbbításra. Azt nem írtad milyen géped van.

Azért ez így erős túlzás. Tedd sorozatfelvétel módba és nyomd... Ilyenkor ugye elkezdi (tömörítve!) menteni a belső bufferbe az egymás után készülő képeket (közben folyamatosan ürít a kártyára), majd ha ez megtelik, akkor már csak a kártyára ment, na ezen a ponton kb 1/3-ára vagy 1/4-ére esik vissza a sebesség. Majd amikor elengeded, még vagy 10-15 másodpercig üríti a buffert, azért ez elég messze van attól, hogy "nem érzékelhető". Szerintem igenis számít a kártya sebessége akkor is, ha nem mentesz RAW-ba.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1138 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 09:10

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 23:32

Aki tudja hogy megeszi-e az 1GB-os SD-t az ne tartsa magában :)

Határozottan emlékszem, olvastam valamilyen hivatalos adatlapon, hogy jó bele az 1GB, de most akárhogy keresem, nem lelem...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1139 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 09:11

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 7:59

Ez marhaság amit az eladó mondott ezen az alapon minden gépbe be lehetne tenni. Van olyan gép ami nem is működik. Csak a felvételszámból lehet látni mennyire fogy a hely. Az eladó meg ne higgyen, azt a templomban kell. A gépnek a belső szoftvere kezeli a kártyát. Egy alaplapba se lehet a végtelenségig pakolni a memóriát.

Én is gondoltam rá, hogy ez nem biztos hogy így működik ahogy móricka elképzeli.

Mostmár nem tudom mi legyen:) 512 :think:

Jah te írtad vagy más azt hogy 260 képet lehet 512-esre tolni? Ez a legjobb minőség ugyebár?:)

Viszont ha valaki videót képeket össze vissza vesz fel, ott már nem olyan egyszerű megbecsülni mennyi hely van hátra. AZért az jó lett vlna ha valami szabad kapacitás dolgot mutat a gép. De sebaj így is nagyon tetszik a cucc. Csak még meg kell tanuljak vele fényképezni full manuálba. Nyomtam egy pár képet auutomatán. Voltak amik jók lettek , de voltak amik nem tetszettek annyira.

#1140 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 09:13

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 8:10

Határozottan emlékszem, olvastam valamilyen hivatalos adatlapon, hogy jó bele az 1GB, de most akárhogy keresem, nem lelem...

Ezt meg most olvasom, ....végképp dilemma. :)

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.