HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#141 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 10. 16:09

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 15:47

A D70-nek normális mérete van, szerintem az egy tisztességesen megcsinált belépő szintű gép. Ez persze szigorúan szubjektív dolog, lehet, hogy én ragaszkodom mániákusan egy olyan méretű vázhoz,  amiben már jól meg lehet kapaszkodni.

A D70 nem belépő szintű gép, hanem amatőr kategória teteje. Vagyis annak hívják, de nálam nem az :)

Számomra is a méret a lényeg :) Egy gépet tényleg meg kell tudni fogni, és az ilyen pici szarokat nem lehet.

Szerkesztette: saen 2005. 04. 10. 16:55 -kor

#142 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 16:11

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 16:29

Szerk: ja, el is felejtettem. Asszony kezébe DSLR-t? :eek:  Soha! :Đ Na jó, szigorúan csak felügyelet alatt. :D

Láttam én már fotós csajt 20D-vel meg 70-200 f2.8-cal kézből végigfotózni jégkorongmeccset, ráadásul az illető egy olyan "40kg-os törékeny darab" volt, ha szabad ilyet mondani.  :D

#143 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 16:51

nem ertem en ezt az egeszet. en siman a Kedvesem kezebe adom a 20d-t :)

Szerkesztette: alvaro 2005. 04. 10. 16:51 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#144 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 16:57

mi a normális méret?
számomra vertikális grip nélkül eleve kicsi és kényelmetlen minden slr...
(legyen az beépített, vagy extra grip)  súly is fura ha 1-1,5 kg alatt van.

persze az egész megszokás kérdése...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#145 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 17:46

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 16:51

nem ertem en ezt az egeszet. en siman a Kedvesem kezebe adom a 20d-t :)

Én is... (;  Bár nem 20D-t, hanem 300D-t, de ez lényegében mindegy.
Az viszont igaz, h a kitobjektívet jobban szerette, mint a 24-70L-et (;

#146 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 18:14

Idézet: szeder - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 17:46

Az viszont igaz, h a kitobjektívet jobban szerette, mint a 24-70L-et (;

ha csak ez a gond... van egy felesleges kitobim, amit szívesen elcserélek :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#147 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 18:15

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 18:14

ha csak ez a gond... van egy felesleges kitobim, amit szívesen elcserélek :D

Az megvan még nekem is...  De azóta valahogy nem került fel (;

#148 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 18:48

Idézet: szeder - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 18:15

Az megvan még nekem is...  De azóta valahogy nem került fel (;

hehe
ismerős, nekem is valahol szekrény mélyén pihen, 17-40L váltotta :)

#149 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 23:02

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 16:29

Nem is elsősorban a súlyára, inkább a méretére gondoltam (bár a kettő között van némi összefüggés).

Ó, nekem kis kezem van, semmi szükségem egy vertical gripre vagy egy méretes házra ahhoz, hogy belekapaszkodjak egy gépbe :)

#150 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 07:32

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 0:02

Ó, nekem kis kezem van, semmi szükségem egy vertical gripre vagy egy méretes házra ahhoz, hogy belekapaszkodjak egy gépbe :)

... de ha lesz egy méretes obid? :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#151 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 04. 11. 07:52

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 8:32

... de ha lesz egy méretes obid? :D

Nekünk Satrianival olyan obink van, amiről te csak álmodhatsz: 38-380mm. :Đ Simán megfogjuk, ő az IS miatt, én iszok hozzá egy kis célzóvizet. :D :D

Egyébként tényleg viccos, hogy a gépem expogombjának lenyomásához nagyobb erőt kell kifejteni, mint a gép tartásához. Emiatt mindig elbillen a kezembe. :omg:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#152 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 08:05

Idézet: Studi - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 8:52

Nekünk Satrianival olyan obink van, amiről te csak álmodhatsz: 38-380mm. :Đ Simán megfogjuk, ő az IS miatt, én iszok hozzá egy kis célzóvizet. :D :D

Egyébként tényleg viccos, hogy a gépem expogombjának lenyomásához nagyobb erőt kell kifejteni, mint a gép tartásához. Emiatt mindig elbillen a kezembe. :omg:

A zasszonynak a 20D is elbillen a kezében, olyan vehemenciával exponál. :Đ Pedig vasággyal 50 kiló.

Szerk: pedig ott állok mellette, mondom finoman, de nem, nyomja neki, ezerrel. :omg:

Szerkesztette: Thrawn 2005. 04. 11. 08:06 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#153 Felhasználó inaktív   rámiusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 11. 08:24

OFF on

Hello mindenkinek

Hétvégén agyaltam mint egy barom. És rá kellett jönnöm valamire. Lehet, hogy kicsit nyakatekerten fogom kifejezni magam és valakit esetleg meg is bántok. Tőle előre is SOORY.
Visszaolvasva a topicban, meg a hétvégi agyalásom után arra kellett rájönnöm, hogy vannak emberek, - hozzáértők-e vagy sem lényegtelen - akik ha valaki ki meri ejteni a száján, hogy sajnos nem engedhet meg magnak egy jó képességű D-SLR felszerelést és kénytelen a kompaktok közül választani, rögtön  :reklamacio:

Pedig a legtöbb magyar ember ha digitális fényképezőt akar, a fizetésnek nevezett valamijéből sajnos nem engedhet meg magának hiper-szuper cuccost. Még az olcsónak titulált 300D-t sem, meg az "olcsó" objektíveket sem.
Ezért maradnak a viszonylag "olcsó" kompaktok. Sanjos EZ a MAI Magyarország.
Amikor 2003-ban megvettem a Canon PS A300-asomat, örültem mint majom a farkának, hogy ki tudtam bekkelni a 80.000 Ft-t rá. (gondolom ezért is megkapom majd a magamét  :confused: )
Igaz, hogy fix fókuszos, bizonyos emberek szerint maszat ócskaság, de gyönyörő képeket készítettem Vele. Összehasonlítva egy 8 MP-s Nikon CP8700/Canon PS Pro 1 képével a kis 3 MP-s képem sokkat tisztább, élethűbb volt. Minimális szinezéssel. A Nikon meg tele volt lila elszíneződésekkel. Igaz a helyszín és az időpont nem volt ugyanaz. A Nikonnal San Fransiscoban fotóztak. Én meg Budapesten. Viszont mindkét kép verőfényes napsütésben készült.
Lassan kezdem szimpatikusnak találni a Panasonic FZ-20-asát is... Mégha 5 MP-es is... Biztos vagyok benne, hogy lesznek élethelyzetek, amikor hiányozni fog az a + 3 MP, de azt hizem túl fogom élni valahogy. A képeimet meg úgyis CD-n tárolom. 2 x 3 m-es posztereket meg nem nyomtattatok.
A munkahelyem Casio QV-5700 MP-es gépével is csodás részletgazdag képek készíthetők.

Akiket megbántottam azoktól ismét elnézést kéek.

OFF off
Nem akarok Windows-os lélegeztetőgépre kerülniii!!!!! Neeehhhhmmm...

#154 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 11. 08:41

Sziasztok!

Igaz csak közvetve a digit fényképező téma, de nem akartam uj topicot nyitni neki. Meg nem is tudok rákeresni, mert nem tudom a nevét annak a hordozható, akár zsebben elférő vinyós ketyerének, amire le lehet menteni digitgépről menteni a képeket. Olyan is van aminek van kis LCD kijelzője, amin a képeket nézegetni lehet.
Arra kéne, ha pl. elutazok 2 hétre külföldre soxor még a 2x512 MB memcsi sem elég, erre meg le lehetne menteni a képeket, hogy a memorycard felszabaduljon. ( A kollegám a laptopját cipeli ilyenkor, de az nem túl praktikus. arról nem is beszélve, hogy nekem nincs laptomon és anyagi helyzetemet nézne nem is lesz...  :( )
Ráadásul ebből az egyik épp most ment tönkre. :mad: (Kingston; na ennyit hires Kingstonról  :rolleyes: )

Remélem érthető mire gondolok? :)
Megéri-e? Milyen árak vannak. Jó lenne olyan is amin nem lehet képeket nézegetni, csak állapotkijelző LCD-je van.

Szerkesztette: Brett Shaw 2005. 04. 11. 08:43 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#155 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 08:46

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 9:41

Sziasztok!

Igaz csak közvetve a digit fényképező téma, de nem akartam uj topicot nyitni neki. Meg nem is tudok rákeresni, mert nem tudom a nevét annak a hordozható, akár zsebben elférő vinyós ketyerének, amire le lehet menteni digitgépről menteni a képeket. Olyan is van aminek van kis LCD kijelzője, amin a képeket nézegetni lehet.
Arra kéne, ha pl. elutazok 2 hétre külföldre soxor még a 2x512 MB memcsi sem elég, erre meg le lehetne menteni a képeket, hogy a memorycard felszabaduljon. ( A kollegám a laptopját cipeli ilyenkor, de az nem túl praktikus. arról nem is beszélve, hogy nekem nincs laptomon és anyagi helyzetemet nézne nem is lesz...  :( )
Ráadásul ebből az egyik épp most ment tönkre. :mad: (Kingston; na ennyit hires Kingstonról  :rolleyes: )

Remélem érthető mire gondolok? :)
Megéri-e? Milyen árak vannak. Jó lenne olyan is amin nem lehet képeket nézegetni, csak állapotkijelző LCD-je van.

>>Itt<< nézz szét Brett, a főnököm innen vett. A 3310-et nem ajánlom, spéci akkuja van, ha elhal, körülményes újat venni. Sajnos nem olcsó mulatság, főleg, hogy telepakolják a fotós számára felesleges funkciókkal.

#156 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 08:55

Idézet: rámiusz - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 8:24

Lassan kezdem szimpatikusnak találni a Panasonic FZ-20-asát is... Mégha 5 MP-es is... Biztos vagyok benne, hogy lesznek élethelyzetek, amikor hiányozni fog az a + 3 MP, de azt hizem túl fogom élni valahogy.

mi az a helyzet ahol hiányzik a +3 mpixel? :)
ha nem írtad volna, hogy ezek a gépek érdekelnek (amik drágábbak mint egy szerinted drága 300D kit) akkor FZ20at javasoltam volna...  bár a nagylátója neki is csak 36 mm

#157 Felhasználó inaktív   rámiusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 11. 09:37

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 10:55

mi az a helyzet ahol hiányzik a +3 mpixel? :)

Hello mindenkinek

Wizard. A helyzet, ahol hiányzik az a + 3 MP: tudod, a máj... "Bebeee eeenyééém 8 meeegááás..."  ;)

A 36 mm-es nagylátószöggel szerintem meg lehet barátkozni. Ha nem fér a képbe a tárgy, hátrébbmegyek. Ha még úgy sem fér bele, megpróbálkozok a panoráma móddal. Ha úgysem fér bele, az valószínűleg a 0,00000000000000001 mm-es nagylátószögbe sem férne bele.
Drága Wizardom. Nekem a 300D-ben pont az nem tetszik amiért olyan ku...a jó gép. A cserélhető objektíves kialakítás. Tudom nagyon jól, hogy ezzel klasszisokkal jobb minden másnál. De egyszerűen nincs rá szükségem.
Lehet, sőt biztos, hogy a Pana lesz a befutó. A mostanit meg meghagyom "bulisgépnek" Mert amennyiért el tudnám adni, egy normális méretű SD karit sem tudnék venni. (Őszintén, ki venne meg egy több mint 2 éves, fix fókuszos 3.2 MP-es gépet?)
Nem akarok Windows-os lélegeztetőgépre kerülniii!!!!! Neeehhhhmmm...

#158 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 11. 10:01

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 9:46

>>Itt<< nézz szét Brett, a főnököm innen vett. A 3310-et nem ajánlom, spéci akkuja van, ha elhal, körülményes újat venni. Sajnos nem olcsó mulatság, főleg, hogy telepakolják a fotós számára felesleges funkciókkal.

Köszi erre gondoltam. :up:  Olvastam róla korábban, csak az a hülye X's név nem jutott eszembe. :(
Igy már tudok tipusok és árak után nyomozni, böngészni.
De ha valakinek még van tapasztalata ez ügyben, szívesen veszem. :) :up:
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#159 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 10:23

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 10:01

Köszi erre gondoltam. :up:  Olvastam róla korábban, csak az a hülye X's név nem jutott eszembe. :(
Igy már tudok tipusok és árak után nyomozni, böngészni.
De ha valakinek még van tapasztalata ez ügyben, szívesen veszem. :) :up:

Image Tank, milyet vegyek..., Mobil háttértár/kártyaolvasó

#160 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 11. 11:03

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 11:23

thanks....

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.