HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#101 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 04. 07. 15:04

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 16:00

Hát, ennyi pénzért, esetleg picivel többért egy használt 300D + olcsóbb tele.

:omg: Az csak hat megapikszel! Nem olvastad el az igényeit! :reklamacio:

PS: Szerintem is megfontolandó egy 300D beszerzése, tuti nem bánnád meg. :up:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#102 Felhasználó inaktív   rámiusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 07. 15:51

Hi all

Thanx a sok választ. Nem reméltem, hogy ilyen gyorsan reagáltok...
Naakkor én is kezdem.

Nikon: Nem Ti vagytok az elsők, akik nem ajánljátok. Az okok változatosak voltak. Nem részletezném. Előnye, hogy neki a legnagyobb a zoomja, viszont a legkissebb a nagylátója.
Canon: Előnye a jó nagylátószög, és az ultrahangos zoomobjektív. A legfőbb kifogás ellene, az ára. 210.000 Ft-ot kicsit sokallok. Még akkor is, ha néhol adnak mellé egy 1 GB-s karit!
Sony: Előnye, hogy szép, ( :) mint a szőke nő a kocsira, "meert olyan szééép") a mechanikus zoom, meg a különleges, hologram AF. Hátránya az ára. Mellesleg ez a legdrágább.(!!!) Igaz ugyanúgy 210.000 Ft. Viszont a Canonhoz ennyiért legalább adnak egy nagykapacitású memórakártyát.
Konica/Minolta: Háát igen. Az előnyei mellett vannak hártányai is. Ezt elismerem.
A segédfény tényleg hiányozhat. Viszont ezt az árkategóriát tudom még megfizetni. Néhol cirka 155-160.000 Ft-ért is hozzá lehet jutni.

Ezért sem akarok D-SLR-t venni. Szerintetek nem gondoltam már a Canon EOS 300D-re is??? Az mégiscsak tükrös. DE... Ahhoz még kell objektív is. Legalább kettő. A használtakkal meg vannak fenntartásaim. Az újakat viszont nem bírnám megvenni. Egyszerűen képtelen vagyok egy fényképezőre súlyos százezreket költeni.
Ha tudnék, nem foglalkoznék a felső(bb) kategóriás kompakt gépekkel, hanem vennék egy Canon EOS 20D-t, mellé egy Canon EF 24-85-ös, meg egy Canon EF 70-200-as objektívet meg 2-3 db 1 gigás CF-et és kész. És máris verem a milliót, de még mindig az amatőr kategóriában vagyok.
Mert hol van ez a gép még a közép és nagyformátumú csodáktól, a digitális hátfalaikkat...

De ez nem megy. Sajnos kompromisszumokat kell kötnöm. Így az igényeim maradnak alul a lehetőségeimmel vívott csatában.

Mégegyszer kösz.
Üdv. Rámiusz
Nem akarok Windows-os lélegeztetőgépre kerülniii!!!!! Neeehhhhmmm...

#103 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 07. 16:21

Idézet: rámiusz - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 16:51

Nikon: Nem Ti vagytok az elsők, akik nem ajánljátok. Az okok változatosak voltak. Nem részletezném. Előnye, hogy neki a legnagyobb a zoomja, viszont a legkissebb a nagylátója.

Nikon 8700-as gépe nem sikerült túl jóra, ezért is jött ki hamar a 8800-as, kb mint egy hibajavítás. Az már egy igen korrekt darab és érdemes megfontolásra, mindent tud amit akarsz, viszont az árát így fejből nem tudom.

Egy megjegyzés még. Megértem, hogy nem akarsz DSLR-t az ára miatt, viszont mindjárt kijön a Nikon D50, lesz hozzá olcsó kit obi, egy 70-300-as tele meg nem túl drága, szerintem az még némi kompromisszummal belefér majd a költségvetésedbe és sokkal jobban jársz. Igaz ez pont SD kártyás lesz... Ha mégsem érdekel ez az út akkor meg teljesen feleslegesnek tartom az úgymond "csúcs" kompaktokat megvenni, inkább választanék egy középkategóriás modellt, tudásban alig marad le és az ára sokkal barátibb. Persze tudom izlések és pofonok.

Szerkesztette: saen 2005. 04. 07. 16:28 -kor

#104 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 16:27

Idézet: saen - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 16:21

Nikon 8700-as gépe nem sikerült túl jóra, ezért is jött ki hamar a 8800-as, kb mint egy hibajavítás. Az már egy igen korrekt darab és érdemes megfontolásra, mindent tud amit akarsz, viszont az árát így fejből nem tudom.

Annyiért már van A2 is, 1 megapixeles EVF-el...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#105 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 16:30

A Nikon 8800-zal egyidőben kijött egy igazi nagylátós darab is, nem? :think: Talán 8400-as, és 24mm-től indul az obija, de nem vagyok benne biztos. Cserébe nincs tele, de az már többször bebizonyosodott, hogy egyetlen objektív neigazán tud jó tele, és jó nagylátó is lenni.

#106 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 16:46

Idézet: rámiusz - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 16:51

Hi all

Thanx a sok választ. Nem reméltem, hogy ilyen gyorsan reagáltok...
Naakkor én is kezdem.

Canon: Előnye a jó nagylátószög, és az ultrahangos zoomobjektív. A legfőbb kifogás ellene, az ára. 210.000 Ft-ot kicsit sokallok. Még akkor is, ha néhol adnak mellé egy 1 GB-s karit!
Sony: Előnye, hogy szép, ( :) mint a szőke nő a kocsira, "meert olyan szééép") a mechanikus zoom, meg a különleges, hologram AF. Hátránya az ára. Mellesleg ez a legdrágább.(!!!) Igaz ugyanúgy 210.000 Ft. Viszont a Canonhoz ennyiért legalább adnak egy nagykapacitású memórakártyát.
Konica/Minolta: Háát igen. Az előnyei mellett vannak hártányai is. Ezt elismerem.
A segédfény tényleg hiányozhat. Viszont ezt az árkategóriát tudom még megfizetni. Néhol cirka 155-160.000 Ft-ért is hozzá lehet jutni.

Ezért sem akarok D-SLR-t venni. Szerintetek nem gondoltam már a Canon EOS 300D-re is??? Az mégiscsak tükrös. DE... Ahhoz még kell objektív is. Legalább kettő. A használtakkal meg vannak fenntartásaim. Az újakat viszont nem bírnám megvenni. Egyszerűen képtelen vagyok egy fényképezőre súlyos százezreket költeni.
Ha tudnék, nem foglalkoznék a felső(bb) kategóriás kompakt gépekkel, hanem vennék egy Canon EOS 20D-t, mellé egy Canon EF 24-85-ös, meg egy Canon EF 70-200-as objektívet meg 2-3 db 1 gigás CF-et és kész. És máris verem a milliót, de még mindig az amatőr kategóriában vagyok.
Mert hol van ez a gép még a közép és nagyformátumú csodáktól, a digitális hátfalaikkat...

De ez nem megy. Sajnos kompromisszumokat kell kötnöm. Így az igényeim maradnak alul a lehetőségeimmel vívott csatában.

Mégegyszer kösz.
Üdv. Rámiusz

Tiéd a döntés, de én még spórolnék egy kicsit. Vagy akár többet is. Mert több egy DSLR kristálytiszta 6mp-e, mint egy csúcs kompakt csupa zaj 8mp-e.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#107 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 16:56

Még egy kis számolgatás: 300D kit zsírúj, Canon Hungáriás papírokkal 180k (az indexen folyamatosan hirdet szaboM), hozzá Canon EF 80-200mm f/4.5-5.6 II 50k az SLRFotónál. Az annyi, mint 230k, és biztos, hogy sokkal többet tud, mint egy 210k-s bridge. Tudom, hogy sem a kitobi, sem az említett másik obi nem csúcsminőség, de a bridge-ek minőségét tuti verik. Esetleg a Tokina és Sigma kínálatába is bele lehet nézni, akár a kis lyuk nélkül is le lehet fedni a 27-300 ekvivalens tartományt.

szerk: Sőt, 75-300 szintén USM nélkül csak 15k-val drágább, kisebb a lyuk, és már ~450-es telénél járunk. :)

Szerkesztette: Studi 2005. 04. 07. 16:57 -kor

#108 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 17:00

Idézet: Studi - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 17:30

A Nikon 8800-zal egyidőben kijött egy igazi nagylátós darab is, nem? :think: Talán 8400-as, és 24mm-től indul az obija, de nem vagyok benne biztos. Cserébe nincs tele, de az már többször bebizonyosodott, hogy egyetlen objektív neigazán tud jó tele, és jó nagylátó is lenni.

A hír igaz :) Ráadásul az jóval olcsóbb is, mint a 8800-as.

#109 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 08:38

Idézet: saen - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 18:00

A hír igaz :) Ráadásul az jóval olcsóbb is, mint a 8800-as.

Csak a népnek tízszereszúúm kell legalább. Bár én is így voltam gépvásárláskor, hogy 3-4x-es kompaktból nincs az a konverter, ami minőséget produkálva hozna nagyobb átfogást, és cserélni ugye nem tudom az objektívet. Maradt a megazoom. Nehéz amatőr fejjel annyira tudatosan gépet választani, hogy valaki megvegye ezt a 8400-ast, hisz szinte teljesen le kell mondani a teléről, persze a minőségért cserébe.

Szerk: Ahhoz meg elég nagy, és drága gép, hogy hordjon egyet az ember nagylátó objektívvel, meg egyet telével. Pedig milyen jó lenne egy tele-kompakt, mondjuk 80 vagy 100-400 obival. :)

Szerkesztette: Studi 2005. 04. 08. 08:39 -kor

#110 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 10:03

Sziasztok!

Van egy Canon A70 fényképezőm. A kérdésem annyi, hogy árt-e neki, ha a napot fényképezem: Pl. nap tükröződése vízfelületen, napfény fák között, stb.  Csodaszép képeket lehet csinálni, de nem akarom, hogy baja legyen a gépnek.

Előre is köszönöm!

#111 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 10:48

Idézet: Oli35 - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 11:03

Sziasztok!

Van egy Canon A70 fényképezőm. A kérdésem annyi, hogy árt-e neki, ha a napot fényképezem: Pl. nap tükröződése vízfelületen, napfény fák között, stb.  Csodaszép képeket lehet csinálni, de nem akarom, hogy baja legyen a gépnek.

Előre is köszönöm!

Elvileg nem árt, gyakorlatilag nem ajánlott direkt nappal szemben fotózni. Nehéz is, mert nemigen tudnak a kompakt gépek elég rövid expozíciós időt, és elég szűk blendét. Tegnap pl estefelé, naplementekor fotóztam szembe a napot, ISO 50-nel, 8-as blendével, és 1/1000 záridővel, és még ez is egy hangyányit sok volt, pedig az ég se volt teljesen tiszta, és a nap is közel volt már a horizonthoz.

#112 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 11:05

Idézet: Studi - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 11:48

Elvileg nem árt, gyakorlatilag nem ajánlott direkt nappal szemben fotózni. Nehéz is, mert nemigen tudnak a kompakt gépek elég rövid expozíciós időt, és elég szűk blendét. Tegnap pl estefelé, naplementekor fotóztam szembe a napot, ISO 50-nel, 8-as blendével, és 1/1000 záridővel, és még ez is egy hangyányit sok volt, pedig az ég se volt teljesen tiszta, és a nap is közel volt már a horizonthoz.

Záridőn tudtál volna még csökkenteni - 1/2000 a legkisebb.

Szerkesztette: Picassu 2005. 04. 08. 11:05 -kor

#113 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 11:15

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 12:05

Záridőn tudtál volna még csökkenteni - 1/2000 a legkisebb.

Neked lehet, nekem nem. :)

#114 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 11:41

Idézet: Studi - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 12:15

Neked lehet, nekem nem. :)

Igaz, félreértettem. :) Azt hittem neked is Canon A70 van.

#115 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 11:49

Idézet: rámiusz - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 14:51

A Canon 630 € (160 eFt) a Sony pedig 690 € (170 eFt).
A Sonyt 200e-ért megkapod a pótakksival és egy 512-es kártyával

más

A Pana FZ20-hoz lehet feltenni obit?
ITT

Szerkesztette: Jóqtya 2005. 04. 08. 11:52 -kor

Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#116 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 11:58

>> ez << vajh milyen lehet? már azon kívül, hogy drága... ez a cserélhető Leica objektív megfogott :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#117 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 11:59

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 12:49

A Canon 630 € (160 eFt) a Sony pedig 690 € (170 eFt).
A Sonyt 200e-ért megkapod a pótakksival és egy 512-es kártyával

más

A Pana FZ20-hoz lehet feltenni obit?
ITT

Ha már euróban számolunk, akkor Olympus E300 kit alig több, mint 700 EUR, és nem egy kategória ezekkel. 300D kit szintén valami ilyesmi áron van.

szerk: Igen, tele konverter a legtöbb gépre beszerezhető kétes és elfogadható minőségben is. Még esetleg ennél erősebb, 2x-es telekonvertert is találhatsz.

Szerkesztette: Studi 2005. 04. 08. 12:02 -kor

#118 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 12:03

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 12:58

>> ez << vajh milyen lehet? már azon kívül, hogy drága... ez a cserélhető Leica objektív megfogott :)

Távmérős váz. Ez az, aminek a működési elvét már sokszor elolvastam, de még nem fogtam fel. :) Egyet kézbe kellene venni, talán akkor megérteném én is. :)

#119 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 12:21

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 11:58

review
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#120 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 12:31

hmm. nem rossz, viszont marha drága :)
egyébként mostanság a nagylátószögre vagyok rákattanva, ez a kis Epson egy 12mm-es objektívvel... hmm, az még mindig megfelel egy 18mm-esnek :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »