HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1551 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:03

Fuji S5500 illetve S7000 tapasztalata/véleménye nincs senkinek?

Denes44, én inkább vmi hozzám közeli multinál, vagy kiskereskedésnél venném, hogy ne legyenek garanciális problémák, meg mégiscsak az a tuti ha az ember boltban veszi, fizikailag. De azért jó tudni h olcsóbb, majd megpróbálom lealkudni ha olyat veszek.. ;) a Z5 csak felbontásában jobb? egyébként írtam a vendégkönyvedbe :)

Szerkesztette: T-lore 2005. 07. 26. 13:04 -kor

A szatyor nem táska.

#1552 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:24

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:03

Fuji S5500 illetve S7000 tapasztalata/véleménye nincs senkinek?

Denes44, én inkább vmi hozzám közeli multinál, vagy kiskereskedésnél venném, hogy ne legyenek garanciális problémák, meg mégiscsak az a tuti ha az ember boltban veszi, fizikailag. De azért jó tudni h olcsóbb, majd megpróbálom lealkudni ha olyat veszek.. ;) a Z5 csak felbontásában jobb? egyébként írtam a vendégkönyvedbe :)

Az edigitalnál is boltban veszed, "fizikailag" :)

És lehet, kevesebb gond van a garival, mint valami útszéli fotóboltban...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1553 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:37

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 9:22

SanDisk

Elnézést a tévedésért...  :respect:

#1554 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 15:54

vki az mondta nekem h a fuji s7000-be a 6,3 MP-hez már kevés az az objektív, a 6x optikai zoom.. mi a véleményetek? a felbontás zoomtól független, nem?
A szatyor nem táska.

#1555 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:27

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 16:54

vki az mondta nekem h a fuji s7000-be a 6,3 MP-hez már kevés az az objektív, a 6x optikai zoom.. mi a véleményetek? a felbontás zoomtól független, nem?

Az nem teljesen jó hogy ehhez a lapkához a 6x-os zoom nem jó. De az igaz hogy a nagyon erős zoomoknál a felbontás romlik. Gondold el a DLSR-ekhez nem véletlen csinálnak kis zoomokat, sőt egy gyújtótávolságú objektíveket. A sok lencsetag miatt a felbontás romlik. A 7000-es vonalas felbontását nem túl jónak ítélik, de nem azért mert 6x-os a zoom, mert van nagyobb átfogású zoom amelynek a részletrajza jó. De a felbontás a nagyobb zoomoknál mindig romlik. Persze meg kell különböztetni a lencse és a lapka felbontását, és a kettő együtt adja a kép összhatását. Az S 5500as nagyobb sikert aratott, pedig annak 10x-es a zoomja.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 26. 16:47 -kor

#1556 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:31

mivel érdemes áttömöríteni a videokat (avi), hogy ne zabáljon annyi helyet a gépen??
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#1557 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:48

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 23:17

Azt hiszem én még várok kicsit gépvásárlással...
KM A200al szemezgetek, csak várok, hátha lemegy még kicsit az ára, nameg Áfa se kevés... :)

Jeaaah ez volt az 500. hozzászólásom :D jubilálok  :D

Gratula!
Várni mindig lehet.
Csak érdemes-e? :D

#1558 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:59

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:27

Az nem teljesen jó hogy ehhez a lapkához a 6x-os zoom nem jó. De az igaz hogy a nagyon erős zoomoknál a felbontás romlik. Gondold el a DLSR-ekhez nem véletlen csinálnak kis zoomokat, sőt egy gyújtótávolságú objektíveket. A sok lencsetag miatt a felbontás romlik. A 7000-es vonalas felbontását nem túl jónak ítélik, de nem azért mert 6x-os a zoom, mert van nagyobb átfogású zoom amelynek a részletrajza jó. De a felbontás a nagyobb zoomoknál mindig romlik. Persze meg kell különböztetni a lencse és a lapka felbontását, és a kettő együtt adja a kép összhatását. Az S 5500as nagyobb sikert aratott, pedig annak 10x-es a zoomja.

Akkor szerinted egy Minolta Z3-nak vagy egy Z5-nek is (12x zoom) romlana a képminősége, ha használjuk a zoom-ot? Nagyon dilemmázok a gépek között, de a képbe belépett egy Canon Powershot S2 IS is, aminek viszont elég húzós az ára.. viszont szép tulajdonságai vannak (szintén 12x optikai)
az S5500-asnak ma már talán túl kevés az a 4 MP, bár nem tudom.. Te mit mondassz?
A szatyor nem táska.

#1559 Felhasználó inaktív   wbtist 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 26. 17:00

Sziasztok.

Z3-hoz milyen állványt ajánlotok? Lehetőleg ne több tízezreset!  :cool:

THX
Levelezz egyszerűbben!
Látogass meg.

#1560 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 26. 17:17

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:59

Akkor szerinted egy Minolta Z3-nak vagy egy Z5-nek is (12x zoom) romlana a képminősége, ha használjuk a zoom-ot? Nagyon dilemmázok a gépek között, de a képbe belépett egy Canon Powershot S2 IS is, aminek viszont elég húzós az ára.. viszont szép tulajdonságai vannak (szintén 12x optikai)
az S5500-asnak ma már talán túl kevés az a 4 MP, bár nem tudom.. Te mit mondassz?

Mindegyiknek romlik kisebb nagyobb mértékben ez teljesen egyéni, vannak jól és kevésbé jól sikerült optikák. Ezt a tesztlapokon lehet megnézni, de az általad felsorolt gépek nagyon azonos szinten vannak, csak hangyányi eltérések vannak közöttük.

#1561 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 17:25

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:59

velemenyek:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=8...dpost&p=2959521
https://forum.hwsw.hu/index.php?act=ST&f=29...dpost&p=3033429
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#1562 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 26. 17:54

Idézet: wbtist - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 18:00

Sziasztok.

THX

Hát ez teljesen attól függ hogy mennyit szánsz rá, erre nem lehet semmit tanácsolni. Azt te is látod hogy melyik masszívabb erősebb a 420mm-hez pedig az kell.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 26. 18:13 -kor

#1563 Felhasználó inaktív   wbtist 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 26. 20:13

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 18:54

Hát ez teljesen attól függ hogy mennyit szánsz rá, erre nem lehet semmit tanácsolni. Azt te is látod hogy melyik masszívabb erősebb a 420mm-hez pedig az kell.

Gyártóknak, típusoknak örülnék. Elég mazsola vagyok még... :respect:
Levelezz egyszerűbben!
Látogass meg.

#1564 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 26. 20:23

Idézet: wbtist - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 21:13

Gyártóknak, típusoknak örülnék. Elég mazsola vagyok még... :respect:

http://www.edigital....ptus=62_172_185

Itt van választék bőséges.

#1565 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 21:10

Idézet: wbtist - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:00

Sziasztok.

THX

Én egy hama star 61-et vettem hozzá. Nem a legstabilabb, de megteszi. Viszont, ha most vennék, akkor már 62-őt, vagy 63-at vennék, mert annak jobb az feje.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#1566 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 21:22

Állvány tippre ezt a cikket ajánlanám, bár úgyis komolytalannak fogtok tartani...

#1567 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 21:50

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 22:22

Állvány tippre ezt a cikket ajánlanám, bár úgyis komolytalannak fogtok tartani...

??????
Semmilyen cikket nem látok, csak pár képet, az "article"-re kattintva csak "coming soon" a válasz.
Nézettséget akarsz növelni, vagy rossz linket adtál meg? ;)
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1568 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 22:00

Idézet: wbtist - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 18:00

Z3-hoz milyen állványt ajánlotok? Lehetőleg ne több tízezreset!

Elfogult vagyok, mert egy évtizeddel ezelőtt kipróbáltam néhány állványt. A véleményem egyértelműen az, hogy eddig egyetlen M betüs cég termékét találtam elfogadhatónak, mert a többinél mind görbültek vagy behajlottak az állvány lábai. azaz remegés, bizonytalanság, eldőlés, stb. mind előjött.

Ugyanakkor nem volt még annyi pénzem, hogy ennek a cégnek az állványát megvegyem - örömmel látom, hogy számokban kifejezve ugyan annyi a jelenlegi ára, mint tiz éve volt, igy ami anno fél éves átlagfizetés volt, az most már egy havi minimálbérrel ér fel.;)

Amúgy az M betűs céget nem kedvelem, csak elgondolkodtató, hogy egyedül neki jutott eszébe valóban tartós, valóban alaktartó és szabályos kör, vagy sokszög lábakat létrehozni.
Emellett a racsnis megoldást eleve rossznak tartom, amikor a középső függőleges rúd tartja össze a lábakat és nem lehet kivenni belőle - mintha egy satut próbáltak volna átmenteni, de ez se elég, hogy a gyenge anyag miatti rossz fizikai tulajdonságokat ellensúlyozzák.

Úgyhogy a válaszom röviden:
vagy profi állványt veszel, amiben megbízol, vagy olcsót, amivel divatozol, és pár évente veszel egy másikat, vagy dühöngsz, vagy egyszerűen nem veszed tudomásul a problémákat. :-)

Persze, ha videora nem hazsnálod, akkor a remegés és a lassú oldalra dőlés kevésbé fontos.;)
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1569 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 22:17

Idézet: chhoward - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:48

Gratula!
Várni mindig lehet.
Csak érdemes-e? :D

Hát ha az embernek nincs elegendő pénze rá, muszály...  :p
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1570 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 26. 22:18

"Persze, ha videora nem hazsnálod, akkor a remegés és a lassú oldalra dőlés kevésbé fontos"

Nekem itthoni használatra egycollos vascsőből hegesztett állvány van és ha a holdat fényképezem 420-as telével a tíz másodperces időzítő sokszor nem elég hogy a remegés megálljon.Egy hordozható alu állvány nem lehet merev, ha ez a hegesztett vascső nem az.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.