HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1511 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 24. 11:59

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 12:19

1,4-es optika filmes géphez 50 mm-esben már több mint 30éve volt.

Itt 85mm-ről volt szó...

#1512 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 12:12

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 12:59

Itt 85mm-ről volt szó...

Tudom, ennyire nem vagyok vak :)
Viszont akkor már jon a :lama: kérdés, hogy a 85-ös az miert annyirasokkal drágább mint az 50-es? (Mármint 85-ön mit szokás fotozni amit 50-nel nem?)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1513 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 12:22

Nem neked szólt az üzenet :)

85mm-es azért drágább, mert jóval nehezebb ugyanolyan fényértékkel megcsinálni, mint az 50-est és sokkal több anyag is kell hozzá. Nikon 50mm f1.4-es obi, az egy pici 230g-os darab, 52mm-es szűrőmérettel, a 85mm 1.4-es meg 550g, 77mm-es szűrőmérettel, ráadásul még képminőségben is simán veri a másikat.

#1514 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 24. 13:12

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 13:12

Tudom, ennyire nem vagyok vak :)
Viszont akkor már jon a :lama: kérdés, hogy a 85-ös az miert annyirasokkal drágább mint az 50-es? (Mármint 85-ön mit szokás fotozni amit 50-nel nem?)

A 85mm-est a filmeseknél úgy hívták kistele vagy méginkább portréobjektív. A digiteknél is jó erre.

Meg makróval is párosíthatják.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 24. 13:18 -kor

#1515 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 24. 17:36

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 23:10

Tényleg, mennyiben igaz szerintetek, hogy a CF vagy SD a jövő, a Memory Stick és xD egyre inkább kiszorul, vagy egyre drágábbá válik?

Nem válik drágábbá, sőt, a Memory Stick, és az xD kártya licencét is kiadták már külső gyártóknak, így az ára csökken, bár a CF/SD párosnál szvsz mindig drágább lesz.
Ami a MS és xD legnagyobb hátránya, az a korlátozott felhasználhatósága. Még a gyártók is tipikusan az olcsóbb gépeibe rak csak ilyen foglalatot, ennek korábban az volt a lényege, hogy így egy olcsóbb géphez mindenképp tőlük kellett memóriakártyát venni. A komolyabb Sony/Fuji/Olympus gépek mindegyikén van CF, vagy SD foglalat. Szerintem mindenképp érdemes ilyen kártyákkal működő gépeket beszerezni.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1516 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 17:39

Idézet: ujjzol - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 18:15

Akkor itt a bankjegyes, vagy virágos macro parasztvakítás..?

Nem ez a gond, hanem az, hogy ha három-négy centiről fényképezel valamit, akkor azt az esetek túlnyomó többségében nem fogod tudni tisztességesen bevilágítani. Hasonló leképezési arányt el lehet érni más gyújtótávolság/élességtartomány kombinációval is, úgy, hogy az gép, vagy az objektív ne takarja a fényt.

#1517 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 22:15

Idézet: Studi - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 18:36

Nem válik drágábbá, sőt, a Memory Stick, és az xD kártya licencét is kiadták már külső gyártóknak, így az ára csökken, bár a CF/SD párosnál szvsz mindig drágább lesz.

Ami a MS és xD legnagyobb hátránya, az a korlátozott felhasználhatósága. Még a gyártók is tipikusan az olcsóbb gépeibe rak csak ilyen foglalatot, ennek korábban az volt a lényege, hogy így egy olcsóbb géphez mindenképp tőlük kellett memóriakártyát venni.

Ezt nem értem. :-((
Ha az olcsóbb gépekbe építik be, akkor miért drágább a kártya?
Pont fordítva kéne lenni, nem?
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1518 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 22:17

Idézet: Studi - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 18:36

A komolyabb Sony/Fuji/Olympus gépek mindegyikén van CF, vagy SD foglalat. Szerintem mindenképp érdemes ilyen kártyákkal működő gépeket beszerezni.

Tehát akkor gépválasztásnál sd vagy cf kártyás gépekre érdemes koncentrálni legalább két éven belül.
Kun Pál

#1519 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 22:21

Idézet: Studi - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 18:39

három-négy centiről fényképezel valamit, akkor azt az esetek túlnyomó többségében nem fogod tudni tisztességesen bevilágítani.

Ezért nem értem, hogy a pici bogarakat fotózva miért nem ég be a háttér, illetve hogyan tudnak vakut használni? 3-4 centiről a vaku fényének be kellene robbannia az optikába, ezzel a háttér besötétedne. Mégis, a fotók némelyikén látszik a vaku csillogása a bogár kitinvázán, de megmarad a napsütéses háttér is.
Kun Pál

#1520 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 22:28

Vannak makro-obira szerelheto spéci vakuk. Megeshet, hogy egy ilyennel találkoztál.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1521 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 22:35

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 23:28

Vannak makro-obira szerelheto spéci vakuk.

Na, úgy látom, le vagyok maradva a mai technikától. Gondolom, hamarosan már légkondi meg színhőmérséklet-elemző is lesz hamarosan.;)
Kun Pál

#1522 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 22:40

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 23:28

Vannak makro-obira szerelheto spéci vakuk. Megeshet, hogy egy ilyennel találkoztál.

Pl.:
Kép
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1523 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 22:44

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 23:40

Pl.:
Kép

Ilyesmire gondoltam, thnx :)
Egyebkent annyira nem mai a dolog, sőt szerintem már elég régen is hallottam ilyesmikrol.

Szerkesztette: Wyco 2005. 07. 24. 22:44 -kor

#1524 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 22:44

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 23:35

színhőmérséklet-elemző is lesz hamarosan.;)

az volt 30 eve is, csak kulon :)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1525 Felhasználó inaktív   ujjzol 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 24. 23:54

Idézet: Studi - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 18:39

Nem ez a gond, hanem az, hogy ha három-négy centiről fényképezel valamit, akkor azt az esetek túlnyomó többségében nem fogod tudni tisztességesen bevilágítani. Hasonló leképezési arányt el lehet érni más gyújtótávolság/élességtartomány kombinációval is, úgy, hogy az gép, vagy az objektív ne takarja a fényt.

Hya, tisztában vok én ezzel, azért is írtam, h nem látom sok értelmét a dolognak. A diavetítéssel arra céloztam volt, h ilyenkor amikor a téma rá van pakolva a front lencsére csak úgy tudod megvilágitani, ha belevilágítasz az obiba (ellenfény)  :cool:
A parasztvakítást meg arra értettem, h van egy frankó opció a gépben amit tul. képpen a gyakorlatban szinte soha nem tudsz használni.
Egyre gondoltunk sz.tem :)

Üdv.: ujjzol
Az alkatrész amelyik áram alatt van ugyanúgy néz ki mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása...

#1526 Felhasználó inaktív   tetova 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 25. 01:32

Na, errol kernek velemenyeket!

http://index.hu/tech...kek/ixus50_r/!1

#1527 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 10:21

Idézet: ujjzol - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 0:54

Hya, tisztában vok én ezzel, azért is írtam, h nem látom sok értelmét a dolognak. A diavetítéssel arra céloztam volt, h ilyenkor amikor a téma rá van pakolva a front lencsére csak úgy tudod megvilágitani, ha belevilágítasz az obiba (ellenfény)  :cool:
A parasztvakítást meg arra értettem, h van egy frankó opció a gépben amit tul. képpen a gyakorlatban szinte soha nem tudsz használni.
Egyre gondoltunk sz.tem :)

Üdv.: ujjzol

Tényleg egyre gondoltunk. :)

A diaduplikártorok diffúz (szórt) fényt adnak, ami abszolút nem hasonlít a szóban forgó ellenfényre. Főleg nem a dián keresztül. :)

#1528 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 10:26

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 23:15

Ezt nem értem. :-((
Ha az olcsóbb gépekbe építik be, akkor miért drágább a kártya?
Pont fordítva kéne lenni, nem?

Ez azért van, mert aki olcsón szeretne gépet venni, annak csábító lehet egy 10-15%-kal olcsóbb Fuji/Sony/Olympus gép, viszont ezek a gyártók az alacsonyabb ár miatti kiesést tudják azzal pótolni, hogy csak a saját gyártmányú memóriakártyákat engedik a gépbe. Szóval végül ugyanannyiért veszel mondjuk egy Olympus/xD kombót, mint amennyiért egy Canon/CF-et vennél, holott téged arra szuggeráltak, hogy te egy olcsóbb gépet vettél, ami ugyanannyit tud, és ez igaz is. De összességében pont ugyanannyit fizettél, vagy ha még veszel memóriakártyákat, akkor tán még többet is.

Ez a differencia csökkenni fog a xD és Memory Stick licencek eladásával, de én még mindig kételkedek ezen memóriamodulok hosszútávú életképességével kapcsolatban.

#1529 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 12:34

Sziasztok!

Most állok gépvásárlás előtt, szóval Panasonic DMC-FZ4-ről szeretnék jót-rosszat hallani!
Akinek volt/van tapasztalata ezzel a típussal, ne kíméljen. Esetleg hasonló kaliberű/tudású/árfekvésű gépeket is ajánlhatnátok!

Köszönöm.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1530 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 13:26

Idézet: Seven of Nine - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 13:34

Sziasztok!

Most állok gépvásárlás előtt, szóval Panasonic DMC-FZ4-ről szeretnék jót-rosszat hallani!
Akinek volt/van tapasztalata ezzel a típussal, ne kíméljen. Esetleg hasonló kaliberű/tudású/árfekvésű gépeket is ajánlhatnátok!

Köszönöm.

Azt a gepet en is nezegettem, bar en egy picit dragallom. Igazabol szerintem semmi kulonos nincs benne kiveve a kepstabilizatort. Bar most  is gondolkodom rajta de szerintem ar/tudas szempontjabol a Kodak DX6490/7590 jobb, mar amennyire en meg tudtam itelni.
Persze az erdekelne nagyon mennyire letfontossagu egy ultrazoom-os gepben a kepstabilizator, meger-e +20e ft-ot.
Udv.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.