HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1571 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 26. 22:20

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 22:10

Én egy hama star 61-et vettem hozzá. Nem a legstabilabb, de megteszi. Viszont, ha most vennék, akkor már 62-őt, vagy 63-at vennék, mert annak jobb az feje.

Nekem 63as van kamerához, nagyon meg vagyok vele elégedve. Asszem az a legnehezebb Hama-ban...
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1572 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 04:39

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 22:50

??????
Semmilyen cikket nem látok, csak pár képet, az "article"-re kattintva csak "coming soon" a válasz.
Nézettséget akarsz növelni, vagy rossz linket adtál meg? ;)

Ha rákattintasz az ezt szóra akkor meglátod...

#1573 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 11:19

"Pontosan nekem is a képstabilizátor a dilemmám...fontos, jó dolog, csak tényleg az a plusz 20 e..... "
Erre valami hozzaerto valasz? Mennyire fontos ez? Amire ki akarnek lyukadni: lehet-e stabilizator nelkul is 10x zoomnal jo kepet csinalni kezbol?

#1574 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 11:26

Idézet: twelve - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 12:19

"Pontosan nekem is a képstabilizátor a dilemmám...fontos, jó dolog, csak tényleg az a plusz 20 e..... "
Erre valami hozzaerto valasz? Mennyire fontos ez? Amire ki akarnek lyukadni: lehet-e stabilizator nelkul is 10x zoomnal jo kepet csinalni kezbol?

Lehet, verőfényes napsütésben. :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1575 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 11:27

Idézet: twelve - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 12:19

ehet-e stabilizator nelkul is 10x zoomnal jo kepet csinalni kezbol?

Lehet, viszont jo fenyviszony kell.
Es meg lehet tanulni a technikajat is hogy ne remegjen annyira a kezed.

Amugy a stabilizator egy nagyon jo dolog.
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#1576 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 11:59

Idézet: Merlot - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 12:27

Es meg lehet tanulni a technikajat is hogy ne remegjen annyira a kezed.

Bal válltól a kézfejig be kell gipszeltetni. :D
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1577 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 27. 12:31

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 12:59

Nem jó mert akkor meg a térde remeg.

#1578 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 20:31

Olvastam véleményeket a Z3-asról és a Z5-ösről egyaránt. Amennyire a Z3-ast dícsérték, a Z5-öt annyira húzták le. Pedig eelvileg semmiben sem rosszabb, sőt, nagyobb felbontású, és +egy két extra. Pedig azt az árkülönbséget megérné, de most dilemmába estem..
Canon Powershot IS2-ről nincs valakinek véleménye? Elég dsrágácska, de tudásában lenyűgöző..

Lenne még pár kérdésem, ami eléggé "lámi" kérdés, de vmikor meg kell tudnom..:
-Az ISO érzékenységek mit takarnak?
-Egy CCD annál jobb, minnél nagyobb? Mert mindig 1/1,8" formátumban adják meg, és nem vagyok biztos h mi a jó..
A szatyor nem táska.

#1579 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 27. 21:26

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 21:31

Lenne még pár kérdésem, ami eléggé "lámi" kérdés, de vmikor meg kell tudnom..:
-Az ISO érzékenységek mit takarnak?
-Egy CCD annál jobb, minnél nagyobb? Mert mindig 1/1,8" formátumban adják meg, és nem vagyok biztos h mi a jó..

Az ISO a gép fényérzékenységét jelenti. Tehát azt hogy egy adott fényből milyen részletességű képet tud előállítani persze ennek ára van. Képzeld el hogy rossz fényben te látsz egy bizonyos képet, egy macska sokkal jobb képet lát mert a szemének fényérzékenysége jobb (nagyobb az ISO-ja ;) Egy adott fényben pld 100 ISO-nál 1/30-ot kell exponálni, akkor  200-nál 1/60-ot 400-nál 1/120-adot, erre is jó az ISO állítás . Ennek filmes és digitális gépnél is az az ára hogy a kép szemcsés lesz.

Nem véletlenül van a komolyabb gépekben akkora CCD mint a kisfilmes kocka. Ezeket ugyanolyan képnagysághoz kevésbé kell nagyítani és a kép kevésbé esik szét, meg ezeken az érzékelőpontok száma is nagy. egy 1/1,8"-os CCD természetesen nagyobb mint egy 1/2,5"-os. Nem feltétlenül ad jobb képet egy nagyobb CCD-vel rendelkező gép mert sok minden az optika felbontóképessége is befolyásolja a képjóságot. Ezért kell gépektől tesztképeket megnézni.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 27. 21:37 -kor

#1580 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 21:43

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 22:26

Az ISO a gép fényérzékenységét jelenti. Tehát azt hogy egy adott fényből milyen részletességű képet tud előállítani persze ennek ára van. Képzeld el hogy rossz fényben te látsz egy bizonyos képet, egy macska sokkal jobb képet lát mert a szemének fényérzékenysége jobb (nagyobb az ISO-ja ;) Egy adott fényben pld 100 ISO-nál 1/30-ot kell exponálni, akkor  200-nál 1/60-ot 400-nál 1/120-adot, erre is jó az ISO állítás . Ennek filmes és digitális gépnél is az az ára hogy a kép szemcsés lesz.

Nem véletlenül van a komolyabb gépekben akkora CCD mint a kisfilmes kocka. Ezeket ugyanolyan képnagysághoz kevésbé kell nagyítani és a kép kevésbé esik szét, meg ezeken az érzékelőpontok száma is nagy. egy 1/1,8"-os CCD természetesen nagyobb mint egy 1/2,5"-os. Nem feltétlenül ad jobb képet egy nagyobb CCD-vel rendelkező gép mert sok minden az optika felbontóképessége is befolyásolja a képjóságot. Ezért kell gépektől tesztképeket megnézni.

Köszi, nagyon korrekt válasz volt! ;)

Tehát minnél szélesebb az ISO skála, illetve minnél nagyobb a CCD annál jobb a gép.

Panasonic FZ5-ről, illetve Canon Powershot S2 IS gépről nincs vmi véleményed?
A szatyor nem táska.

#1581 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 21:55

azt még fontos tudni, h a dolognak nemigen van szabványos mérése (amire pedig az "ISO" jelölés utalhatna), így messze nem biztos, két névleg azonosan beállított kamera valóban azonos érzékenységű lenne...

a kompakt Canon-okra pl az volt jellemző, h kicsit érzékenyebbek voltak a névlegesnél, míg a régi Fuji-k érzéketlenebbek (tehát pl egy azonos fényerejű optikával ellátott, de másik gyártótól származó gép mondjuk ISO 100-ra állítva választott ugyanolyan időket, mint a Fuji 602 ISO 160-on vagy akár esetleg 200-on)
manapság nem tudom mi a helyzet

#1582 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 22:08

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:37

Elnézést a tévedésért... 

Igen, a helyes mondat igy hangzik:
two beer, or not two beer? :-)
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1583 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 22:09

Igazából ennél bonyolultabb egy kicsit a helyzet, nem az érzékenység a más, hanem az expozíció linearitása. Ugyanez megvan még dslr-eknél is.

Ráadásul digitális gépek is kicsit hasonlóak a filmhez, minden érzékelőnek van egy alap érzékenysége és ezzel trükköznek, ezért is romlik a minőség mindig ha akár +/- irányban eltérünk ettől. Kicsit olyan, mint a push/pull hívás volt régen.

#1584 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 22:14

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 12:59

Ha pedig egy hirtelen mozdulattal meg akarja vakarni a viszkető orrát, vagy nyakát, akkor a mellette állóknak is peche van. :-)
Kun Pál

#1585 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 22:18

Most jön a 20 forintos kérdés:
Merre tudtok ajánlani olyan üzletet, boltot, bemutatótermet, egyebet ( nem kivant torlendo) ahol ki lehet probalni a gepeket, akar ugy is, hogy en viszem az akkut, hogy ne az ovek kopjon. ;)
Tehat nem csak kezbevetel, hanem kepek keszitese is lehetseges, lehessen latni a felbontast, szinek torzitasat, piros szemu vakuhatast, hogy a makrozasrol ne is beszeljek. :)
Kun Pál

#1586 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 27. 23:02

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 22:43

Köszi, nagyon korrekt válasz volt! ;)

Tehát minnél szélesebb az ISO skála, illetve minnél nagyobb a CCD annál jobb a gép.

Panasonic FZ5-ről, illetve Canon Powershot S2 IS gépről nincs vmi véleményed?

Az ISO lehetőség arra hogy rossz fényviszonyok között is legyen képed, mert egy 1600, 3200 ISO-val ott is pillanatfelvételt tudsz készíteni ahol 100-al még kép se lesz. A CCD-ről meg a DSLR-ek képei mesélnek.

A két gépet konkrétan nem használtam de kategóriájuk legjobbjai közé tartoznak.

#1587 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 27. 23:12

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 23:18

Most jön a 20 forintos kérdés:
Merre tudtok ajánlani olyan üzletet, boltot, bemutatótermet, egyebet ( nem kivant torlendo) ahol ki lehet probalni a gepeket, akar ugy is, hogy en viszem az akkut, hogy ne az ovek kopjon. ;)
Tehat nem csak kezbevetel, hanem kepek keszitese is lehetseges, lehessen latni a felbontast, szinek torzitasat, piros szemu vakuhatast, hogy a makrozasrol ne is beszeljek. :)

A budai Mammutban ki vannak a gépek téve hosszú pultokon, ott talán meg lehet nézni még felvételkészítés közben is a gépeket.

#1588 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 28. 05:54

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 0:12

A budai Mammutban ki vannak a gépek téve hosszú pultokon, ott talán meg lehet nézni még felvételkészítés közben is a gépeket.

A Mammut csak Budán van. :Đ Te a Mammutban levő Saturn áruházra gondolsz szerintem. :)

Egyébként Saturnokban, Media Marktokban meg kehet nézni, taperolni, de általában nincs benne akksi, és cserélgetni, sajátot beletenni nemigen lehet. Az Extrémnél viszont biztos szívesen megmutatják, csinálhatsz vele egy-két próbaképet. (amikor én vettem a sajátom, még biztos volt erre lehetőség.)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1589 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 09:07

Van a Mammutban Extreme Digital is :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1590 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 13:21

No és mik azok a DSLR-ek? :)  :lama:
A szatyor nem táska.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78