HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1611 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 29. 14:17

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 12:15

a 7000-est se kapkodták, az 5500-as után az bukás volt.

:confused:

A 7000 jóval korábban az 5500 előtt jött ki.

#1612 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 14:19

Az állványokon lévő kis pöcök a csavar mellett mennyire rongálja azt a gépet, aminek csak a csavar helye van meg?
Mennyire lehet a csavart húzni, hogy ne károsodjon (ill. ne forogjon a gép az állványon)?

és

A nem a géphez való vaku rongálja a gépet és a vakut?
Egy régi Yashica vaku került egy FZ20-ra. Rendesen villant is.
Szedjem le vagy maradhat?

Szerkesztette: Jóqtya 2005. 07. 29. 14:23 -kor

Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#1613 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 29. 14:20

"A gép 4x-es optikai zoom-ja egyáltalán nem rontja a kép minőségét, sőt a 9x-es digitális zoomja(összesen 13x-osra nagyít s ebből kivontam az optikai zoom-nak a méretét, így kaptam meg a 9x-es digitális zoom-ot) se rontja a kép minőségét nagyon(szinte egyáltalán). Az igazság az, hogy ezelőtt egy pár nappal vásároltam a gépet és meg nem jutottam odáig, hogy számítógépre is másoljam a készített képeket."

Hogy is van ez? Ja hogy tök nem értünk az elemi fotósismeretekhez és gépet ajánlunk?

A kijelzőn viszont kíválóan lehet képet elemezni az már biztos.

#1614 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 14:21

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 19:26

DSLR-ektől még messze van, de határozottan jobb, mint amit eddig láttam kompaktoktól  :up:

Mivel jobbak azok a tesztképek, mint egy Oly 8800-zal készült képek? Tényleg érdekel a véleményed, én ugyanis semmi egetverő jelét nem látom a fejlődésnek, viszont az EV6 által említett hibák nekem is feltűntek. A sárgaruhás nőt és a mezőt ábrázoló kép egyenesen szörnyű.

#1615 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 14:23

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 15:20

Hogy is van ez? Ja hogy tök nem értünk az elemi fotósismeretekhez és gépet ajánlunk?

Már téged is helyreraktak párszor, mert zöldségeket írtál, úgyhogy leszállhatnál a magas paciról. Részben igazad van, de nem így kéne előadni.

Szerkesztette: Satriani 2005. 07. 29. 14:23 -kor

#1616 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 14:32

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 15:21

Mivel jobbak azok a tesztképek, mint egy Oly 8800-zal készült képek? Tényleg érdekel a véleményed, én ugyanis semmi egetverő jelét nem látom a fejlődésnek, viszont az EV6 által említett hibák nekem is feltűntek. A sárgaruhás nőt és a mezőt ábrázoló kép egyenesen szörnyű.

Szerintem minden hibája ellenére lecsapnak majd rá, hiszen 9(!) megapixeles. :rolleyes: :bolond:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1617 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 14:38

Idézet: twelve - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 15:10

sőt a 9x-es digitális zoomja(összesen 13x-osra nagyít s ebből kivontam az optikai zoom-nak a méretét, így kaptam meg a 9x-es digitális zoom-ot) se rontja a kép minőségét nagyon(szinte egyáltalán). Az igazság az, hogy ezelőtt egy pár nappal vásároltam a gépet és meg nem jutottam odáig, hogy számítógépre is másoljam a készített képeket.
A Canon világmárka ezért bíztam benne

Én kérek elnézést. Ha most gonoszkodni akarnék, azt mondanám, az ilyen dilettánsok véleményétől hangos a net, ettől és nem mástól ilyen népszerűek a Canon kompaktok (...és a Nokia telefonok, dízelgolfok, szuzukiszwiftek, stb. de ez off)

Idézet

lehet, hogy reklámszerűen fogalmaztam de ez ne tólja férre önöket, hogy e mellett válasszanak, mint én.

Érted...

A marketingagymosás egy jellegzetes áldozatát hallhatták. Köszönjük a figyelmet. Kéremkapcsojjaki
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1618 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 14:42

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 15:32

Szerintem minden hibája ellenére lecsapnak majd rá, hiszen 9(!) megapixeles. :rolleyes: :bolond:

Akkor ez több, mint 2× olyan jó, mint az EOS-1D és még az EOS-1D MkII-nél is kicsit :think:  :omg:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1619 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 14:42

Nézegettem mintaképeket a Pana FZ5-től, hát elég szépek.. :)
Azon az áron (105 e) ez tűnik a legjobb választásnak, vagy van aki máshogy gondolja?
Az FZ20 kicsit nagy ugrás árban.. (150, legalábbis az edigital oldalán)

Szerkesztette: T-lore 2005. 07. 29. 14:46 -kor

A szatyor nem táska.

#1620 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 14:45

Idézet: twelve - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 15:10

egy vasarloi visszajelzes Canon a510-rol.: :D
A gép kiváló, szerintem megért mindent hogy ezt a gépet választottam, mivel a boltba egy HP márkájú digitális fényképezőgépet szerettem volna vásárolni de a kiszolgáló nem ajánlotta ezért e mellett döntöttem. Én mindenkinek ajánlom, hogy ezt a gépet vásárolja, mert nagyon olcsó és rengeteg dolgot tud kiváló minőségben.
A gép 4x-es optikai zoom-ja egyáltalán nem rontja a kép minőségét, sőt a 9x-es digitális zoomja(összesen 13x-osra nagyít s ebből kivontam az optikai zoom-nak a méretét, így kaptam meg a 9x-es digitális zoom-ot) se rontja a kép minőségét nagyon(szinte egyáltalán). Az igazság az, hogy ezelőtt egy pár nappal vásároltam a gépet és meg nem jutottam odáig, hogy számítógépre is másoljam a készített képeket.
A Canon világmárka ezért bíztam benne és nem csalódtam, szerintem a legjobb márka a képkészítésben, nekem a nyomtatóm is Canon (Canon i350), kevés tintát fogyaszt, olcsón kapok hozza tintatartályt és a nyomtatási minősége is kiváló.
Remélem ennyi szöveg elég arra, hogy meggyőzhessem önöket, és higyjék el hogy nem fogják megbánni, lehet, hogy reklámszerűen fogalmaztam de ez ne tólja férre önöket, hogy e mellett válasszanak, mint én.

Az optikai/digitalis zoom megallapitasanak modja a szorzas, és nem a kivonas. Tehat ha van 2x optikad és 10x digid akkor az osszesen 20x. Ennek ellenére a jo minosegu digizoom is igen roncsonlja a képet 2x felett, amit lcdn marhara nem látni. (lásd nekem is van C750-em ami 10x optika és 4x digi, de a digi uberszar tud lenni ha akar, és általában errol van szo. perig az olmypus se utso kinai szar)
Ja és tegezhetsz minket  :)

Szerkesztette: Wyco 2005. 07. 29. 14:45 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1621 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 14:51

A digitális zoom végülis mindenképpen jelveszteséggel dolgozik, nem tudja kipótolni a részleteket, meg kitalálni hogy mi van ott, vagy nincs igazam? :) :lama:
Épp ezért nem is nézem vásárlásnál, csak az optikait :)

Ezek a DSLR gépek drasztikusan különböznek a kompaktoktól? És miben? Milyen árban vannak? (tudom hogy utána kéne néznem, de 3 naponta egy órát tudok netezni, és...)
A szatyor nem táska.

#1622 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 14:55

Szia!
Egy alap DSLR, mondjuk egy 300D amit ujonnan egyre kevéssé kapni, 130-200e kozott van, attol fuggoen hogy használt-e, v uj, és hogy hol veszed. Azonban miven az obi ami hozzá jár (kitobi) sem profi minoseget, sem lefedettséget (zoom) nem ad, nem árt ha még legalább 70-100e befektetéssel szamolsz.
Hogy mivel jobb...hát sokkal :) Bár általában az a velemenyem, hogy akinek nincs fölös kb 250e -je, vagy van de nem szan ra annyit annak nem érdemes venni, mert nem biztos hogy élvezné. Sok hátulütője is akad egy DSLR.nek (méret, obik ára, mashogy mukodik [fenymeres/dinamika] mint az eldobhato gépek [aka kompakt] stb)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1623 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 29. 14:57

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 15:19

Az állványokon lévő kis pöcök a csavar mellett mennyire rongálja azt a gépet, aminek csak a csavar helye van meg?
Mennyire lehet a csavart húzni, hogy ne károsodjon (ill. ne forogjon a gép az állványon)?

és

A nem a géphez való vaku rongálja a gépet és a vakut?
Egy régi Yashica vaku került egy FZ20-ra. Rendesen villant is.
Szedjem le vagy maradhat?

Az rúgos pöcök én azt tanácsolom vedd ki. Valami filc vagy műanyaggyűrű van a tányéron gondolom, Meghúzni csak óvatosan de úgy hogy ne lazuljon ki mikor a gépet kezeled. Van műanyag állványmenet amit kevésbé lehet tépni, meg fémből is de az a lényeg ahova csavarozva van az is műanyag, óvatosan.

A vaku életveszélyes lehet a gépre ha régi mechanikus gépre készült, mert talpponti feszültsége 100 V is lehet míg az elektronikusak 10 V alatt vannak. Az elektronikát agyonvághatja. Elektronikus illesztőegységgel szokták az ilyen vakukat feltenni.

#1624 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 29. 15:02

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 15:51

A digitális zoom végülis mindenképpen jelveszteséggel dolgozik, nem tudja kipótolni a részleteket, meg kitalálni hogy mi van ott, vagy nincs igazam? :) :lama:
Épp ezért nem is nézem vásárlásnál, csak az optikait :)

Ezek a DSLR gépek drasztikusan különböznek a kompaktoktól? És miben? Milyen árban vannak? (tudom hogy utána kéne néznem, de 3 naponta egy órát tudok netezni, és...)

A digitális zoom nem a fényképezésre van.Még 10 Mp-es képet is hülyeség azzal rontani.

Azt fel se lehet sorolni, mindenben.

#1625 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 15:02

Na latom bejott mindenkinek az igenyes amator hozzaszolasa a canon 510-hez  :D
Engem nem "tona ferre" a vasarlastol ha ilyen ember ajanlgatna. :D
Az FZ5 kategoriat en is neztem, abban ami meg szamitasba johetne nalam az a Sony H1, de hogy cerkaakksi van hozza azon leesett az allam.
Szoval egyelore en meg nem jutottam dontesre pedig lassan kene vennem valamit.
Masik tema: a photoshop hasznalatat honnan lehet eltanulni?
Velemenyek a Digitalis Fotozas Muhelytitkai cimu konyvrol? Erdemes megvenni es abbol is tanulni?
Udv.

#1626 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 15:15

Idézet: twelve - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 16:02

Velemenyek a Digitalis Fotozas Muhelytitkai cimu konyvrol? Erdemes megvenni es abbol is tanulni?
Udv.

Inkább a National Geographic Fotóiskola Tippek és Trükkök c. kötetét ajánlom.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1627 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 16:58

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 15:21

Az Olympus tesztképeit nem láttam, így ahhoz hasonlítani nem tudom. Ettől függetlenül ISO80-ban meglepően tiszta a kép, mégha látszik rajta némi zajcsökkentés akkor is. Az iso200 is használható simán, bár az már tud zajos is lenni árnyékos helyeken. Az meg hogy aberrál a lencse az egy dolog, ráadásul a kb létező legnagyobb kontrasztú helyen (sötét haj, fehér háttér) sem volt túl sok, ennyire akármelyik 28-300-as obi aberrál még a dslreknél is, profi obiknál is simán láttam már hasonlót. Az, hogy nem tökéletes az tény, de azért messze nem rossz szerintem és sok kompaktot verni fog. Ettől függetlenül lehet, hogy túlárazzák és akkor már megintcsak nem lesz egy jó vétel, de technikailag nekem bejön.

#1628 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 29. 17:12

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 16:15

Inkább a National Geographic Fotóiskola Tippek és Trükkök c. kötetét ajánlom.

Határozottan. Ez a könyv jelenleg a konkurrencia fölé emelkedik. Jó, érdemes elolvasni. Belelapoztam párba, aminek a címében a digitális szó is szerepelt, hát, szerintem elnagyolt, gyorsan, sok képpel piacra dobott könyvek.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1629 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 19:34

NG Fotóiskola Tippek és Trükkök

Én most ezen gondolkozom:
John Freeman:  A fotózás kézikönyve

Régebben volt már egy nagyon jó John Freeman könyv, de ma szinte csak antikváriumban lehet fellelni évente 1 db-ot. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1630 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 21:15

NG-s könyvek tényleg jók, érdemes beszerezni őket.

Amit még tudnék ajánlani, azok Galen Rowell könyvei, igaz ezek magyarul nincsenek tudtommal. Mondjuk ezek már nem arról szólnak, hogy milyen rekeszt használj, de nagyon élvezetesek, nekem kettő van meg egyelőre, de idővel ez biztosan változni fog :)

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.