Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 23:44
Nézd meg a depo-n ezt a kategóriát, néhány tucat gép adatait megnézheted, a fele kb. kiesik, mert gondolom, olyan gépet nem akarsz, aminek csak digitális zoom-ja van. Ezek után már megfogalmazhatsz néhány szempontot.
A "mindent" akarok fotózni megint nem működik. Vagy arra hajtasz, hogy 2-3 cm-ről tudj makró felvételeket készítni pl. egy darázs szeméről, vagy arra törekszel, hogy autóversenyen minél kisebb bemozdulással minél több képet tudj készíteni. Vagy azt szeretnéd, hogy tűélesek legyenek a képek, vagy azt akarod elérni, hogy a holdfogyatkozásnál is tudj vaku nélkül fotózni.
További szűkítő tényező lehet pl. a kép rögzítése.
Ha arra törekszel, hogy minél nagyobb kapacitású és minél olcsóbb legyen, akkor SD vagy CF kártya kerül előtérbe - ez rögtön determinál néhány gyártó mellett, és másik néhány gyártó kiesik.
Tovább lehet szűkíteni a cserélhető objektiv, külső vaku csatlakoztatása, gyári akku vagy AA akku, stb. szempontok alapján.
Amint látod, pl. _ezek_ az objektiv szempontok, ami alapján lehet csoportositani.
Örülök, hogy segithettem.
Én először konkrét típusra kérdeztem. Valóban olyat keresek, aminek optikai zoomja is van, a másikban nem látok fantáziát...
Makro nem lényeges, gyors fotózás sem. Általános felhasználásra kell! Szép képeket csináljon.
SD vagy CF kártyás, de asszem írtam is hogy xD nem játszik. Külső vakkus szerintem nem ez az árkategória, mint ahogy a gyári akksi sem...

Súgó
A téma zárva.