Idézet: Charles - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 12:26
Sziasztok!
Szeptember elején szeretném lecserélni a "jó öreg" C300Z-s Olympus gépemet egy jobbra.
Árban kb. a felső hátár 125e lenne, max 130e, E-digital-os árakat nézve.
Amiket néztem (teszteket is a www.dpreview.com -on)
- Canon S2 IS
- Sony DSC-H1
- Olympus C770UZ
- Olympus 7070WZ
- Panasonic DMC-FZ5
Esetleg mást is tudnátok ajánlani? Fontos lenne a jó makró és a nem túl zajos éjjeli képek. Mpixelben nem muszály túl sok, 5Mp körülre gondoltam. Manuális állíthatóság legyen.
Üdv!
Sony (106k): saját lencse szerintem nem túl jó ómen, és ugye Memory Stickes, aminek a jövőjére nem lehet alapozni, nem is olcsó. Viszonylag új gép, kevés tapasztalattal, nem jósolok neki nagy jövőt.
Oly 770 (87k): csalóka az olcsósága, mert az xD kártya miatt nincs ekkora eltérés a többi ultrazoomhoz képest. Szerintem a képstabilizátor nélkülisége elég nagy akadály a használhatóságát tekintve, a formája se túl ergonómikus.
Oly 7070 (125k): Ez a gép kilóg a sorból. Ez tán minőségileg a többi felett áll, bár a 7mp-es érzékelő talán kissé eltúlzott. Ha sokat szeretsz városnézni, épületet fotózni, esetleg tájképeket csinálni, akkor ez lehet a legjobb választás, viszont a teléről teljes egészében le kell mondani, a 110mm igen sovány.
kihajtható LCD viszont nagy előny makrózáshoz.
Előnye a 770-nel szembe, hogy CF-et is használhatsz vele, ez segíti a pénztárcád egy kicsit.
Pana FZ5 (102K): Nagyon kellemes, talán a legjobb ár/érték arányt képviseli. Tudása megfelelő, stabilizátoros, SD kártyás, jó választás. Kellemes a fogása, bár kicsit nagyobb lehetne, a memóriakártyát is beleszámítva alig drágább, mint az Oly 770, és képstabilizátor is van benne.
Canon S2IS (122k): talán a legjobb gép, az Oly 7070 nagylátósága hiányzik csak belőle. Ára kicsit borsosabb, mint a Pana, neked kell eldöntened, hogy megéri-e, talán nem nyújt annyival többet általános felhasználás mellett. Ami piszok nagy előnye, az a forgatható LCD, makrózásnál nagyon jól jön.
Esetleg nézd még meg melléjük a Pana FZ20-at, árban még belefér, több lehetőséget nyújt, mint az FZ5. valamint a Minolta Z5-öt, árban (memóriakártyával) veri az Oly 770-est, és szerintem minőségben sem marad el.
Bátorkodtam odaírni a pillanatnyi (Extrém) árukat is, összehasonlításképp.