HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1691 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 03. 11:26

Sziasztok!

Szeptember elején szeretném lecserélni a "jó öreg" C300Z-s Olympus gépemet egy jobbra.
Árban kb. a felső hátár 125e lenne, max 130e, E-digital-os árakat nézve. :)

Amiket néztem (teszteket is a www.dpreview.com -on)

- Canon S2 IS
- Sony DSC-H1
- Olympus C770UZ
- Olympus 7070WZ
- Panasonic DMC-FZ5

Esetleg mást is tudnátok ajánlani? Fontos lenne a jó makró és a nem túl zajos éjjeli képek. Mpixelben nem muszály túl sok, 5Mp körülre gondoltam. Manuális állíthatóság legyen.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1692 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 03. 11:57

Idézet: Charles - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 12:26

Sziasztok!

Szeptember elején szeretném lecserélni a "jó öreg" C300Z-s Olympus gépemet egy jobbra.
Árban kb. a felső hátár 125e lenne, max 130e, E-digital-os árakat nézve. :)

Amiket néztem (teszteket is a www.dpreview.com -on)

- Canon S2 IS
- Sony DSC-H1
- Olympus C770UZ
- Olympus 7070WZ
- Panasonic DMC-FZ5

Esetleg mást is tudnátok ajánlani? Fontos lenne a jó makró és a nem túl zajos éjjeli képek. Mpixelben nem muszály túl sok, 5Mp körülre gondoltam. Manuális állíthatóság legyen.

Üdv!

Sony (106k): saját lencse szerintem nem túl jó ómen, és ugye Memory Stickes, aminek a jövőjére nem lehet alapozni, nem is olcsó. Viszonylag új gép, kevés tapasztalattal, nem jósolok neki nagy jövőt.
Oly 770 (87k): csalóka az olcsósága, mert az xD kártya miatt nincs ekkora eltérés a többi ultrazoomhoz képest. Szerintem a képstabilizátor nélkülisége elég nagy akadály a használhatóságát tekintve, a formája se túl ergonómikus.
Oly 7070 (125k): Ez a gép kilóg a sorból. Ez tán minőségileg a többi felett áll, bár a 7mp-es érzékelő talán kissé eltúlzott. Ha sokat szeretsz városnézni, épületet fotózni, esetleg tájképeket csinálni, akkor ez lehet a legjobb választás, viszont a teléről teljes egészében le kell mondani, a 110mm igen sovány. :(
kihajtható LCD viszont nagy előny makrózáshoz.
Előnye a 770-nel szembe, hogy CF-et is használhatsz vele, ez segíti a pénztárcád egy kicsit.
Pana FZ5 (102K): Nagyon kellemes, talán a legjobb ár/érték arányt képviseli. Tudása megfelelő, stabilizátoros, SD kártyás, jó választás. Kellemes a fogása, bár kicsit nagyobb lehetne, a memóriakártyát is beleszámítva alig drágább, mint az Oly 770, és képstabilizátor is van benne.
Canon S2IS (122k): talán a legjobb gép, az Oly 7070 nagylátósága hiányzik csak belőle. Ára kicsit borsosabb, mint a Pana, neked kell eldöntened, hogy megéri-e, talán nem nyújt annyival többet általános felhasználás mellett. Ami piszok nagy előnye, az a forgatható LCD, makrózásnál nagyon jól jön.

Esetleg nézd még meg melléjük a Pana FZ20-at, árban még belefér, több lehetőséget nyújt, mint az FZ5. valamint a Minolta Z5-öt, árban (memóriakártyával) veri az Oly 770-est, és szerintem minőségben sem marad el.

Bátorkodtam odaírni a pillanatnyi (Extrém) árukat is, összehasonlításképp.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1693 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 13:07

Köszi szépen a részletes értékelést, nekem a Pana eddig is tetszett, és a tesztoldalon is igen jó lett. Hasonlóan az új Canon-hoz. Majd még meglátom!  :respect:

Az FZ20-at néztem, de a tesztje is tavaly volt, ez nem régebbi modell?
Az E-D-nál nem is látok ilyet... Sokkal drágább mint az 5? Látom, hogy van FZ-30, tehát legalább a 20 nem a csúcsmodell, így talán nem "annyira" drága, de sajnos a 120-130e max keret az adott...

A Minolta Z5-öt néztem, de annak annyira nem tetszettek a paraméterei. Az ISO túl kicsi max-ban, és tudom, hogy pl. az A200 és lehet, az A1 is sajnos viszonylag zajos képeket csinál, főleg magas ISO-ban. A másik, hogy a záridő a Z5-nél nem elég hosszú... A macro jó, és amúgy tetszene a gép...

Lehet, hogy végül Pana lesz. :) DV-kamerában is azt szeretnék majd, jövőre 10 éves lesz a VHS-C-s modellem.  :smoker:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1694 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 13:18

Ugy latom egy cipoben jarunk Charles-szal en is ezt a kategoiriat nezegettem de en leginkabb a H1 fele huzok, bar nagyon nehez donteni az fz5 se lenne rossz. :think:

#1695 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 13:20

Nézd meg a tesztet az oldalon!

Digigép tesztek angolul

Üdv!

#1696 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 13:22

Idézet: Charles - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 14:07

Köszi szépen a részletes értékelést, nekem a Pana eddig is tetszett, és a tesztoldalon is igen jó lett. Hasonlóan az új Canon-hoz. Majd még meglátom!  :respect:

Az FZ20-at néztem, de a tesztje is tavaly volt, ez nem régebbi modell?
Az E-D-nál nem is látok ilyet... Sokkal drágább mint az 5? Látom, hogy van FZ-30, tehát legalább a 20 nem a csúcsmodell, így talán nem "annyira" drága, de sajnos a 120-130e max keret az adott...

A Minolta Z5-öt néztem, de annak annyira nem tetszettek a paraméterei. Az ISO túl kicsi max-ban, és tudom, hogy pl. az A200 és lehet, az A1 is sajnos viszonylag zajos képeket csinál, főleg magas ISO-ban. A másik, hogy a záridő a Z5-nél nem elég hosszú... A macro jó, és amúgy tetszene a gép...

Lehet, hogy végül Pana lesz. :) DV-kamerában is azt szeretnék majd, jövőre 10 éves lesz a VHS-C-s modellem.  :smoker:

Üdv!

FZ20-as hivatalosan idén februárban lett bejelentve, furcsa, hogy máris eltűnt a boltokból, 30-as meg még nincs helyette. A depón találni ~131k HUF-ért, kérdés, hogy van-e nekik.

A Z5 a felsorolt gépek közül a Sonynak, és az Oly 770-nek lehet alternatívája, a Panánál, és a S2IS-nél mindenképp gyengébb. Az, hogy a elnagyobb érzékenysége nem 400, hanem 320, sok vizet nem zavar.

#1697 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 13:54

En lehet hogy nem ertek meg annyira a gepekhez de az olvasott ertekelesek alapjan szerintem a H1 jobb mint az FZ5, bar orulnek barmilyen iranyu meggyozo valasznak, ugyanis meg mindig e ketto gep kozott gondolkodom.

#1698 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 13:57

Idézet: Studi - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 14:22

FZ20-as hivatalosan idén februárban lett bejelentve, furcsa, hogy máris eltűnt a boltokból, 30-as meg még nincs helyette. A depón találni ~131k HUF-ért, kérdés, hogy van-e nekik.

A Z5 a felsorolt gépek közül a Sonynak, és az Oly 770-nek lehet alternatívája, a Panánál, és a S2IS-nél mindenképp gyengébb. Az, hogy a elnagyobb érzékenysége nem 400, hanem 320, sok vizet nem zavar.

Ok, értem.

FZ20-at láttam a panasonic-online-nál, 139 akciósan. Remélem olcsóbb lesz & és az E-digitalnál is lesz szeptemberig. :)

Ha nem akkor FZ5 vagy a Canon, de inkább az utóbbi. :)

Üdv!

#1699 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 14:07

Idézet: twelve - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 14:54

En lehet hogy nem ertek meg annyira a gepekhez de az olvasott ertekelesek alapjan szerintem a H1 jobb mint az FZ5, bar orulnek barmilyen iranyu meggyozo valasznak, ugyanis meg mindig e ketto gep kozott gondolkodom.

Fentebb írtam a H1 legfőbb hátrányait: a saját lencse (a Sony a vidkameráiban is Zeisseket használ, ha jól tudom, nem lehet nagy tapasztalata az objektívek terén), valamint a Memory Stick.

#1700 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 14:51

Idézet: Studi - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 15:07

Fentebb írtam a H1 legfőbb hátrányait: a saját lencse (a Sony a vidkameráiban is Zeisseket használ, ha jól tudom, nem lehet nagy tapasztalata az objektívek terén), valamint a Memory Stick.

Az oke de miert ekkora gond a sajat lencse? Semelyik teszten nem irtak hogy ez nagy gond lenne, azt nyilatkoztak rola hogy jo.
Ja a Memory Stick az tenyleg nem olyan jo de csak egyszer kell megvenni, nem hinnem hogy mostanaban kimenne a "divatbol"
Makroban viszont biztos hogy veri az FZ5-ot.
S2 IS se lenne rossz de az dragabb egy huszassal majdnem.
Tenyleg nem igazan tudok donteni.... :(

#1701 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 14:55

Idézet: twelve - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 15:51

Az oke de miert ekkora gond a sajat lencse? Semelyik teszten nem irtak hogy ez nagy gond lenne, azt nyilatkoztak rola hogy jo.
Ja a Memory Stick az tenyleg nem olyan jo de csak egyszer kell megvenni, nem hinnem hogy mostanaban kimenne a "divatbol"
Makroban viszont biztos hogy veri az FZ5-ot.
S2 IS se lenne rossz de az dragabb egy huszassal majdnem.
Tenyleg nem igazan tudok donteni.... :(

Nézd meg >>itt<< az FZ20-at, most ugyan nem látom az árlistájukon. Hívd fel őket, van-e, május elején bruttó 125k volt náluk.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1702 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 14:56

Szia, lehet hogy az MS mostanaban nem fog kimenni a divatbol, csak a géped. Mármint ha két ev mulva veszel egy komolyabb gépet, akkor már nem biztos hogy MS-es akarsz, vagy amit kiszemelsz majd akkor, arra jo lesz az MS. Ezert erdemesebb esetleg XD vagy CF kártyás gépet venni, hogy ne szivj vele ha eljon az ido.
De ez csak egy lehetoseg/felvetés-
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1703 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 15:06

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 15:56

Szia, lehet hogy az MS mostanaban nem fog kimenni a divatbol, csak a géped. Mármint ha két ev mulva veszel egy komolyabb gépet, akkor már nem biztos hogy MS-es akarsz, vagy amit kiszemelsz majd akkor, arra jo lesz az MS. Ezert erdemesebb esetleg XD vagy CF kártyás gépet venni, hogy ne szivj vele ha eljon az ido.

De en akkor sem ertem ezt a hercehurcat a memoriakrtya korul. Ha majd veszek par ev mulva uj gepet akkor gondolom addig a fenykepezogeppel egyutt a memokartya piac is fejlodik, szoval majd akkor veszek hozza egy teljesen ujat ami hozza valo, nem ezt a tobb eves kartyat akarom majd beleeroltetni abba. Egyebkent szerintem ilyen 110-120ezres kategorianal ne legyen mar a 10e forintos memokartya akkora gond.
Te az alapjan veszel gepet hogy milyen memoria kartyad van?
Nekem van ket MMC kartyam egy 128-as meg egy 512-es a telomhoz, szal nyugodtan hasznalhatnam az FZ5-hoz, de megsem akarok FZ5-ot venni csak ez miatt.
Udv.

#1704 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 15:07

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 15:56

Inkább SD, és CF, mint xD, vagy Memory Stick. Szerintem.

#1705 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 15:15

Idézet: Studi - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 16:07

Inkább SD, és CF, mint xD, vagy Memory Stick. Szerintem.

Ezt en is igy gondolom, de azert nem ez az elsodleges tenyezo nalam ami alapjan vasarolok.

#1706 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 15:16

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 15:55

Nézd meg >>itt<< az FZ20-at, most ugyan nem látom az árlistájukon. Hívd fel őket, van-e, május elején bruttó 125k volt náluk.

Neztem de ott en se latom, meg eleg ritka is ahol meg lehet kapni ott meg joval dragabb.
Azert koszi.

#1707 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 15:21

Idézet: twelve - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 16:16

Neztem de ott en se latom, meg eleg ritka is ahol meg lehet kapni ott meg joval dragabb.
Azert koszi.

Telefonálj, egy hívást megér.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1708 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 15:35

Helloka! Van egy HP M307-s digitgép a környezetemben, és fel kellene telepíteni win98 alá. Na most nekem a gyári cuccal vmiért nem sikerült. Van valahol a neten kimondottan win98 alá való driver??? Én még nem találtam. Eléggé sürgős lenne. Köcc. :respect:

#1709 Felhasználó inaktív   CSanal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 15:52

Hali!
Tanácsot szeretnék Tőletek kérni ... Megszületett a kislányom és úgy gondolom ideje leváltanom a 2MP-s gépemet, hogy kellőképpen megörökítsem.... A döntő tényező sajnos az ár. SD kártyám van, így ha olyan gépet ajánlotok akkor kb 50-55e-ig mehetnék el.. ha más tip. kártyást ajánlotok, akkor is 50-55e. de akkor a memk.-nak is bele kell férnie...
Főleg portrékat fényképeznék, ám nem ártana némi nagyobb optikai zoom. Felbontásban  4Mp-nél nem kell nagyobb.
Olvasgattam teszteket de, igazán dönteni nem tudok...  Amire gondoltam első körben KonicaM Z10 vagy Fuji3500 vagy Kodak 7440-s.  Kérek tippeket... Köszönöm!

#1710 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 16:58

Idézet: CSanal - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 16:52

Hali!
Tanácsot szeretnék Tőletek kérni ... Megszületett a kislányom és úgy gondolom ideje leváltanom a 2MP-s gépemet, hogy kellőképpen megörökítsem.... A döntő tényező sajnos az ár. SD kártyám van, így ha olyan gépet ajánlotok akkor kb 50-55e-ig mehetnék el.. ha más tip. kártyást ajánlotok, akkor is 50-55e. de akkor a memk.-nak is bele kell férnie...
Főleg portrékat fényképeznék, ám nem ártana némi nagyobb optikai zoom. Felbontásban  4Mp-nél nem kell nagyobb.
Olvasgattam teszteket de, igazán dönteni nem tudok...  Amire gondoltam első körben KonicaM Z10 vagy Fuji3500 vagy Kodak 7440-s.  Kérek tippeket... Köszönöm!

Üdv!

Sokan jónak tartják Canon A510et is, az SD-s. Tudtommal a Fuji 3500 xD kártyával megy, KonicaMinolta-ból nem tudom lehet e még kapni, de a Z2 is szerintem közeli áron lehet, és elég jó kis gép...
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.