HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1681 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 02. 20:53

Idézet: alexha - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 21:43

mintha ez a topic a fényképezőgépek témáról a fényképezés témára váltana.. :offtopic:  :reklamacio:

B@sszál már le, légyszives! :omg: :bolond:

Kukkants bele az említett könyvekbe, nem keveset fogsz megtudni a fényképezőgépekről.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1682 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 02. 20:56

Idézet: twelve - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 11:52

Irhatnal valamit rola, mennyire vagy megelegedve vele, probaltad mar-e makrora, milyen a zoom stabilizator nelkul stb.
Koszi.

Makrózni most csak kb 10 cm-ről tudok, de zoomal akár 1m-ről is ugyanazt fotózom, mint zoom nélkül 10 cm-ről. (ez jó benne, mert nem kell fellöknöm a témát, és az árnyékom sem zavar.  :D A zoomos távoli képek kivétel nélkül élesek (régóta fotózok, nem rángatom a gépet) és szép rajzolatúak, színhelyesek. Nagyon jó az objektív!!! Üveglencse. (ezért az árért.) Ami a képek részletgazdagságát illeti, előbb elégedetlenkedtem vele, majd megnéztem más hasonló árkategóriáju gépek képét, s mit mondjak nem is rosszak ezek a képek. Nem bántam meg, hogy megvettem. Ezt legalább viszem magammal mindíg, nem féltem, mint egy 2-300 EFt-s gépet. Végre kedvemre kattogtatok. A makrónál, még próbálni fogok egy 3x nagyítású lencsét elé rakni, így már akár a bolha **kén a pattanást is le lehet majd fotózni. (régen csináltam ilyet egy Olympus Z3030 tipussal).  :D
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1683 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 20:59

Idézet: Studi - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 19:53

B@sszál már le, légyszives! :omg: :bolond:

Kukkants bele az említett könyvekbe, nem keveset fogsz megtudni a fényképezőgépekről.

Kikérem magamnak ezt a hangot!
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1684 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 02. 21:03

Civakodásról semmiképpen sem szól ez a topic.

#1685 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 22:01

Talán azért mégsem annyira  :offtopic:

Mivel ez a 100. hozzászólásom, úgy döntöttem, írjak valami maradandót is.  ;)
Picit elgondolkoztam a mai helyzeten, körülnéztem az emlékeim könyvespolcán, és a következő listát ajánlom mindazoknak, akiket _valóban_ érdekel a fényképezés:

Chochol Károly: Fotótrükkök, felvételi fogások
Csörgeő-Sevcsik: Fotóhibák
Dékán: Digitális fényképezés
Dékán: Fantázia és fényképezés
Dékán: Képmódosítások, labortrükkök
Iczkovits: Portréfényképezés
Radics: Képszerkesztés, sajtófotó
Sárközi-Sevcsik: Fotóamatör zsebkönyv
Sevcsik: Fényképészeti ismeretek
Sevcsik: Gyakorlati fényképezés
Sevcsik: Perspektíva és fényképezés
Sevcsik-Hefelle: Fényképészet

Az évszámok többsége sajnos 1960-80 közötti, a sorrend technikai okok miatt szerzők és címek alapján abc szerinti sorrend. A lista korántsem teljes, néhány saját könyvön túl sajnos most csak néhány olyan cím jutott eszembe, amit valamikor olvastam.

Azt tudom, hogy a Radics könyvét a Muosz-ban meg lehet venni, ha máshonnan nem, a könyvtárból. Azonban minden további nélkül ki lehet kölcsönözni több könyvtárból is, mert sokan csak átlapozzák.
Nagyon jó könyv, de elsősorban kompozíciós szempontból, azaz a kép kompozíciója és szerkesztése terén lehet nagyon sokat tanulni belőle. Aki elolvassa, ezernyi példa alapján eljuthat a felismeréshez, hogy a fénykép nem ott ér véget, hogy megtörtént az exponálás!

Végezetül egy megjegyzés:

Mielőtt valaki azt hinné, hogy elég megvenni egy könyvet és máris megtanul fotózni, tegyen meg _legalább_ annyit, hogy megnézi néhány nagy fotós néhány alkotását.

Tényleg csak mutatóba néhány név, akiknek képei könyvek révén is megismerhetőek:

Féner Tamás
Gink Károly
Lugosi Lugo László

Az első gondolatmenetem itt véget ér, aki úgy dönt, hogy még egyszer el akarja olvasni, mielőtt tovább olvassa az írásomat, annak azt ajánlom, kövesse ezt az irányt:  :up:

Végezetül még egy - talán nem is annyira :offtopic: - megjegyzés:

A fényképészet technológiája vegyi eljárásokra épült, ez alapján alkotott egységet. A fényképezés anno a fényviszonyokkal kezdődött, a fotó az optikai leképezésen és a vegyi alapú rögzítésen keresztül a vegyi alapú feldolgozás révén rögzült, majd a kép a megszerkesztése révén nyerte el végső formáját.

Manapság a digitális technika van elterjedőben, ami a vegyi eljárásokat ki akarta küszöbölni, helyette az elektronikus technológia vette át a helyét. Ettől függetlenül megmaradt a két legfontosabb tényező, amiről nagyon sokan megfeledkeznek:

1. optikai leképezés

Ez elkezdődik a fényviszonyokkal, ami miatt a (cserélhető!) optikák  szerepét továbbra is az első számú szempontok között kell figyelembe venni;
folytatódik a színhőmérséklettel, - ami nem szűnt meg, hanem megváltozott, mert másként alakulnak a színek vegyi és elektronikus rögzítés következtében;
valamint a kép rögzítésével és a további feldolgozásával fejeződik be.

2. kompozíció, képszerkesztés

Ez pedig a fotós felelősségére teszi a hangsúlyt, azaz a fotózás során a kép megkomponálása az első fontos szellemi tevékenység, míg a rögzített kép feldolgozása, szerkesztése és esetleges módosításai révén nyeri el a kép a végleges formáját.

Azaz a technológiai folyamat kezdete és vége az az emberi tevékenység, ami a fotóst jellemzi. :D

Remélem, ha valaki ezt elolvassa, elgondolkozik, esetleg rádöbben arra, hogy egyetlen technológia sem helyettesíthet semmilyen emberi, szellemi tevékenységet.  Ha idáig eljutott, akor már elértem a célomat, és rájön, hogy ez az írás sem volt igazából off-topic, csupán visszatértünk az alapokhoz - amit az utóbbi időben egyre inkább el akarnak felejteni.  :(

A magam részéről ezzel zárom a 100. hozzászólásomat és kívánok hasznos gondolatokat mindenkinek, hogy a fórumban a továbbiakban csak értelmes hozzászólásokat olvashassunk. :respect:
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1686 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 22:06

Idézet: alexha - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 21:43

mintha ez a topic a fényképezőgépek témáról a fényképezés témára váltana.. :offtopic:  :reklamacio:

Mivel korábban ebben a topicban már szóba került az akkumulátor/memóriakártya/táska/állvány (ne adj' Isten a MAMMUT), ezért szerintem elférnek pár sorban azok a könyvek, melyekből tanulni lehet. Lehet akármilyen "fényképezőgéped", ha azt a tudás, a tudatos "fényképezés" hiányában nem tudod használni.

Amúgy ha visszaolvasol, láthatod, hogy valaki segítséget kért. Próbáltam segíteni. Nem ugrottam neki offtopictáblával, meg reklamációszmájlival.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1687 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 06:50

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 21:06

Mivel korábban ebben a topicban már szóba került az akkumulátor/memóriakártya/táska/állvány (ne adj' Isten a MAMMUT), ezért szerintem elférnek pár sorban azok a könyvek, melyekből tanulni lehet. Lehet akármilyen "fényképezőgéped", ha azt a tudás, a tudatos "fényképezés" hiányában nem tudod használni.

Amúgy ha visszaolvasol, láthatod, hogy valaki segítséget kért. Próbáltam segíteni. Nem ugrottam neki offtopictáblával, meg reklamációszmájlival.

Talán nem kell említenem, hogy ugyanitt kiemelt fórumtémaként igen nagy látogatottságnak örvendő Digitális fényképezés (≠ digitális fényképezőgépek topic) fórum is létezik. A magánvéleményem az, hogy könnyebb a fórumokban (főleg az ennyi hozzászólással rendelkezőkben) odaillően keresni, és tájékozódni, ha a címhez illő tartalommal töltjük fel.
"Mivel korábban ebben a topicban már szóba került az akkumulátor/memóriakártya/táska/állvány..." erre csak azt tudom mondani, hogy ide még befér a gép használati útmutatója, de nem illik ide a fotózás (kép komponálása, tájkép, riport, stb) technikai és művészi tartalma, mintahogy a hardver elemeknél sem a szoftverrel foglalkozunk (pedig együtt működnek.)
Ettől függetlenül nem kell egymást sértegetni.
Sokkal inkább segíteni kellene egymásnak.
Ezért nagyra értékelem a segítőkészségedet, s ezzel a részemről ez a kérdés itt lezárult.
:) 

#1688 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 08:09

Idézet: alexha - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 7:50

Talán nem kell említenem, hogy ugyanitt kiemelt fórumtémaként igen nagy látogatottságnak örvendő Digitális fényképezés (≠ digitális fényképezőgépek topic) fórum is létezik. A magánvéleményem az, hogy könnyebb a fórumokban (főleg az ennyi hozzászólással rendelkezőkben) odaillően keresni, és tájékozódni, ha a címhez illő tartalommal töltjük fel.
"Mivel korábban ebben a topicban már szóba került az akkumulátor/memóriakártya/táska/állvány..." erre csak azt tudom mondani, hogy ide még befér a gép használati útmutatója, de nem illik ide a fotózás (kép komponálása, tájkép, riport, stb) technikai és művészi tartalma, mintahogy a hardver elemeknél sem a szoftverrel foglalkozunk (pedig együtt működnek.)
Ettől függetlenül nem kell egymást sértegetni.
Sokkal inkább segíteni kellene egymásnak.
Ezért nagyra értékelem a segítőkészségedet, s ezzel a részemről ez a kérdés itt lezárult.
:) 

Elnézést kérek a durva hangnemért, elvetettem a sulykot. :(
Úgy éreztem, hogy eszpével mozgunk annyit a fotós topicokba, hogy segítség nélkül is megítéljük, hogy mi hova fér be. Az említett könyvek zöme tényleg foglalkozik a fényképezés eszközeivel is, lehet belőlük tanulni. Másrész segítségképp indult az a fonal, bár semmi kétség, kicsit továbbvittük, de én még mindig azt mondom, hogy bele kell hogy férjen.

#1689 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 08:34

Idézet: Studi - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 7:09

Elnézést kérek a durva hangnemért, elvetettem a sulykot. :(
Úgy éreztem, hogy eszpével mozgunk annyit a fotós topicokba, hogy segítség nélkül is megítéljük, hogy mi hova fér be. Az említett könyvek zöme tényleg foglalkozik a fényképezés eszközeivel is, lehet belőlük tanulni. Másrész segítségképp indult az a fonal, bár semmi kétség, kicsit továbbvittük, de én még mindig azt mondom, hogy bele kell hogy férjen.

Elnézni nem fogom, hisz az szerint nyugodtan lehet egymást sértegetni.  :(

Megbocsájtani viszont bármikor kész vagyok, ha ez irányu volt a hozzászólásod.  :)

Csak türelmesen, és segítőkészen kell a hozzászólásokhoz nekikezdeni, s nem indulatosan.

#1690 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 11:18

Idézet: kun - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 21:22

Miért nem könyvtárakban keresgélsz?
Ott megvannak a jó könyvek, és nem a címek meg a borító alapján tudnál dönteni.

Hat ha itt Del-Kelet Angliaban mutatsz nekem egy olyan boltot ahol ezek a konyvek fellelhetok, akkor bemegyek oda es nemcsak a neten nezem oket  :D

Azert koszi mindenkinek a segitseget, megha ebbol vitta is lett ;)

#1691 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 03. 11:26

Sziasztok!

Szeptember elején szeretném lecserélni a "jó öreg" C300Z-s Olympus gépemet egy jobbra.
Árban kb. a felső hátár 125e lenne, max 130e, E-digital-os árakat nézve. :)

Amiket néztem (teszteket is a www.dpreview.com -on)

- Canon S2 IS
- Sony DSC-H1
- Olympus C770UZ
- Olympus 7070WZ
- Panasonic DMC-FZ5

Esetleg mást is tudnátok ajánlani? Fontos lenne a jó makró és a nem túl zajos éjjeli képek. Mpixelben nem muszály túl sok, 5Mp körülre gondoltam. Manuális állíthatóság legyen.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1692 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 11:57

Idézet: Charles - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 12:26

Sziasztok!

Szeptember elején szeretném lecserélni a "jó öreg" C300Z-s Olympus gépemet egy jobbra.
Árban kb. a felső hátár 125e lenne, max 130e, E-digital-os árakat nézve. :)

Amiket néztem (teszteket is a www.dpreview.com -on)

- Canon S2 IS
- Sony DSC-H1
- Olympus C770UZ
- Olympus 7070WZ
- Panasonic DMC-FZ5

Esetleg mást is tudnátok ajánlani? Fontos lenne a jó makró és a nem túl zajos éjjeli képek. Mpixelben nem muszály túl sok, 5Mp körülre gondoltam. Manuális állíthatóság legyen.

Üdv!

Sony (106k): saját lencse szerintem nem túl jó ómen, és ugye Memory Stickes, aminek a jövőjére nem lehet alapozni, nem is olcsó. Viszonylag új gép, kevés tapasztalattal, nem jósolok neki nagy jövőt.
Oly 770 (87k): csalóka az olcsósága, mert az xD kártya miatt nincs ekkora eltérés a többi ultrazoomhoz képest. Szerintem a képstabilizátor nélkülisége elég nagy akadály a használhatóságát tekintve, a formája se túl ergonómikus.
Oly 7070 (125k): Ez a gép kilóg a sorból. Ez tán minőségileg a többi felett áll, bár a 7mp-es érzékelő talán kissé eltúlzott. Ha sokat szeretsz városnézni, épületet fotózni, esetleg tájképeket csinálni, akkor ez lehet a legjobb választás, viszont a teléről teljes egészében le kell mondani, a 110mm igen sovány. :(
kihajtható LCD viszont nagy előny makrózáshoz.
Előnye a 770-nel szembe, hogy CF-et is használhatsz vele, ez segíti a pénztárcád egy kicsit.
Pana FZ5 (102K): Nagyon kellemes, talán a legjobb ár/érték arányt képviseli. Tudása megfelelő, stabilizátoros, SD kártyás, jó választás. Kellemes a fogása, bár kicsit nagyobb lehetne, a memóriakártyát is beleszámítva alig drágább, mint az Oly 770, és képstabilizátor is van benne.
Canon S2IS (122k): talán a legjobb gép, az Oly 7070 nagylátósága hiányzik csak belőle. Ára kicsit borsosabb, mint a Pana, neked kell eldöntened, hogy megéri-e, talán nem nyújt annyival többet általános felhasználás mellett. Ami piszok nagy előnye, az a forgatható LCD, makrózásnál nagyon jól jön.

Esetleg nézd még meg melléjük a Pana FZ20-at, árban még belefér, több lehetőséget nyújt, mint az FZ5. valamint a Minolta Z5-öt, árban (memóriakártyával) veri az Oly 770-est, és szerintem minőségben sem marad el.

Bátorkodtam odaírni a pillanatnyi (Extrém) árukat is, összehasonlításképp.

#1693 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 13:07

Köszi szépen a részletes értékelést, nekem a Pana eddig is tetszett, és a tesztoldalon is igen jó lett. Hasonlóan az új Canon-hoz. Majd még meglátom!  :respect:

Az FZ20-at néztem, de a tesztje is tavaly volt, ez nem régebbi modell?
Az E-D-nál nem is látok ilyet... Sokkal drágább mint az 5? Látom, hogy van FZ-30, tehát legalább a 20 nem a csúcsmodell, így talán nem "annyira" drága, de sajnos a 120-130e max keret az adott...

A Minolta Z5-öt néztem, de annak annyira nem tetszettek a paraméterei. Az ISO túl kicsi max-ban, és tudom, hogy pl. az A200 és lehet, az A1 is sajnos viszonylag zajos képeket csinál, főleg magas ISO-ban. A másik, hogy a záridő a Z5-nél nem elég hosszú... A macro jó, és amúgy tetszene a gép...

Lehet, hogy végül Pana lesz. :) DV-kamerában is azt szeretnék majd, jövőre 10 éves lesz a VHS-C-s modellem.  :smoker:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1694 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 13:18

Ugy latom egy cipoben jarunk Charles-szal en is ezt a kategoiriat nezegettem de en leginkabb a H1 fele huzok, bar nagyon nehez donteni az fz5 se lenne rossz. :think:

#1695 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 13:20

Nézd meg a tesztet az oldalon!

Digigép tesztek angolul

Üdv!

#1696 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 13:22

Idézet: Charles - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 14:07

Köszi szépen a részletes értékelést, nekem a Pana eddig is tetszett, és a tesztoldalon is igen jó lett. Hasonlóan az új Canon-hoz. Majd még meglátom!  :respect:

Az FZ20-at néztem, de a tesztje is tavaly volt, ez nem régebbi modell?
Az E-D-nál nem is látok ilyet... Sokkal drágább mint az 5? Látom, hogy van FZ-30, tehát legalább a 20 nem a csúcsmodell, így talán nem "annyira" drága, de sajnos a 120-130e max keret az adott...

A Minolta Z5-öt néztem, de annak annyira nem tetszettek a paraméterei. Az ISO túl kicsi max-ban, és tudom, hogy pl. az A200 és lehet, az A1 is sajnos viszonylag zajos képeket csinál, főleg magas ISO-ban. A másik, hogy a záridő a Z5-nél nem elég hosszú... A macro jó, és amúgy tetszene a gép...

Lehet, hogy végül Pana lesz. :) DV-kamerában is azt szeretnék majd, jövőre 10 éves lesz a VHS-C-s modellem.  :smoker:

Üdv!

FZ20-as hivatalosan idén februárban lett bejelentve, furcsa, hogy máris eltűnt a boltokból, 30-as meg még nincs helyette. A depón találni ~131k HUF-ért, kérdés, hogy van-e nekik.

A Z5 a felsorolt gépek közül a Sonynak, és az Oly 770-nek lehet alternatívája, a Panánál, és a S2IS-nél mindenképp gyengébb. Az, hogy a elnagyobb érzékenysége nem 400, hanem 320, sok vizet nem zavar.

#1697 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 13:54

En lehet hogy nem ertek meg annyira a gepekhez de az olvasott ertekelesek alapjan szerintem a H1 jobb mint az FZ5, bar orulnek barmilyen iranyu meggyozo valasznak, ugyanis meg mindig e ketto gep kozott gondolkodom.

#1698 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 13:57

Idézet: Studi - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 14:22

FZ20-as hivatalosan idén februárban lett bejelentve, furcsa, hogy máris eltűnt a boltokból, 30-as meg még nincs helyette. A depón találni ~131k HUF-ért, kérdés, hogy van-e nekik.

A Z5 a felsorolt gépek közül a Sonynak, és az Oly 770-nek lehet alternatívája, a Panánál, és a S2IS-nél mindenképp gyengébb. Az, hogy a elnagyobb érzékenysége nem 400, hanem 320, sok vizet nem zavar.

Ok, értem.

FZ20-at láttam a panasonic-online-nál, 139 akciósan. Remélem olcsóbb lesz & és az E-digitalnál is lesz szeptemberig. :)

Ha nem akkor FZ5 vagy a Canon, de inkább az utóbbi. :)

Üdv!

#1699 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 14:07

Idézet: twelve - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 14:54

En lehet hogy nem ertek meg annyira a gepekhez de az olvasott ertekelesek alapjan szerintem a H1 jobb mint az FZ5, bar orulnek barmilyen iranyu meggyozo valasznak, ugyanis meg mindig e ketto gep kozott gondolkodom.

Fentebb írtam a H1 legfőbb hátrányait: a saját lencse (a Sony a vidkameráiban is Zeisseket használ, ha jól tudom, nem lehet nagy tapasztalata az objektívek terén), valamint a Memory Stick.

#1700 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 14:51

Idézet: Studi - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 15:07

Fentebb írtam a H1 legfőbb hátrányait: a saját lencse (a Sony a vidkameráiban is Zeisseket használ, ha jól tudom, nem lehet nagy tapasztalata az objektívek terén), valamint a Memory Stick.

Az oke de miert ekkora gond a sajat lencse? Semelyik teszten nem irtak hogy ez nagy gond lenne, azt nyilatkoztak rola hogy jo.
Ja a Memory Stick az tenyleg nem olyan jo de csak egyszer kell megvenni, nem hinnem hogy mostanaban kimenne a "divatbol"
Makroban viszont biztos hogy veri az FZ5-ot.
S2 IS se lenne rossz de az dragabb egy huszassal majdnem.
Tenyleg nem igazan tudok donteni.... :(

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.