HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#761 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 01. 19:11

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 20:07

Pedig a tükrös megoldás az olcsóbb sajna.

Igen, ezt írtam én is, ottokar mondatára reagálva, amit így utólag visszaolvasva nemigen tudok kibogozni. :D
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#762 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 01. 19:13

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 18:33

Már be is jelentették...

Igen, de részben nekem is igazam volt. :)

Idézet: Phil Askew - Dátum: Dpreview

This information was supposed to be embargoed until later on today however both Pentax Sweden and Pentax USA appear to have now posted full details of the camera (including specifications) hence the embargo is now dead.

"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#763 Felhasználó inaktív   beetee 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 02. 22:46

Helló!

Kérdésem a következő lenne: egyenlőre hobbi célokra szeretnék egy gépet. Fontos lenne, hogy manuális beállításokkal is tudjak szórakozni-tanulni.
A következő két gép között vacilálok: K-Minolta Z20 ill. Fuji s5500...
Ti melyiket ajánlnátok, vagy hasonló árkategóriában más ajánlat?

Van egy "régi" Fuji 2800-asom, de többre vágyok egy automatánál. Ezzel ugyan meg vagyok elégedve, amire használtam, arra nagyon jó volt.
Tehát nálam a Fuji előnnyel indul. A Minolta múltkor volt a kezemben egy üzletben...
Sport és makró témák egy kicsit előtérben vannak nálam.

#764 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 06. 03. 17:28

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 20:02

Nem hiszem, hogy három kis darab tükör legyártása drágább lenne, mint egy jól csiszolt pentaprizmáé. Ráadásul tömegben elég nagy eltérés van a két megoldás között, a tükrök súlya elhanyagolható a prizmáéhoz képest. Az, hogy a tükröket hanyag minőségben gyártják, már más kérdés, ez nem hiszem, hogy a nagy cégeknél komolyabban felmerülne.

Láttam lebontva a burkolatot a tükrök fölül és beigazolódott amit erősen sejtettem, a tükröknek egy fémlemezből épített tartószerkezetük van nem a levegőben vannak az egész szerkezet többe kerül mint a prizma legalábbis nem olcsóbb.

#765 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 03. 18:37

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 20:07

Pedig a tükrös megoldás az olcsóbb sajna.

Ha olcsóbb is volna az 2-3000 Ft lenne a prizmás használhatósága ennél sokkal többet ér. De mivel láttam hogy a tükörtartó szerkezet milyen, egy fémből készült tetőéltartó annak és a tükröknek az elkészítése, erősen kérdőjeles hogy melyik olcsóbb és könnyebb-e. Nehogy azt tessék hinni hogy a tetőélprizma olyan horribilis összegbe kerül.

Szerkesztette: ottokar 2005. 06. 03. 18:39 -kor

#766 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 03. 20:00

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 19:37

Ha olcsóbb is volna az 2-3000 Ft lenne a prizmás használhatósága ennél sokkal többet ér. De mivel láttam hogy a tükörtartó szerkezet milyen, egy fémből készült tetőéltartó annak és a tükröknek az elkészítése, erősen kérdőjeles hogy melyik olcsóbb és könnyebb-e. Nehogy azt tessék hinni hogy a tetőélprizma olyan horribilis összegbe kerül.

Feltételezem nem egy nagy termelő cégnél dolgozol. Ekkora összeg rengeteg, simán megjátszanak ilyen költségcsökkentést ha arról van szó...

#767 Felhasználó inaktív   wdragon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 20:03

Sziasztok!

Rákerestem az egész fórumban de semmi eredmény nem volt erről a két gépről:
HP Photosmart M517
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hu/hu/sm/WF...6-12086948.html
HP Photosmart R507
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hu/hu/sm/WF...75-8320411.html

Mivel jelenleg mindkettőt meg lehet venni 39900Ft-ért ezért komolyan érdekelne. Ki mit ajánl?
Miért jobb az egyik vagy a másik? Mi lehet a hátrány?
Az hogy az egyik 4 a másik 5 Mp az nem érdekes mert korábban egy 2Mp-es gépet próbálhattam ki kb 1000-1200képet készítettem és nekem az is elegendőnek tűnt(az Hp volt, azt hiszem a 435-ös).

Köszi ha válaszoltok érdemben.
ALAPLAP: ASUS K8N,    CPU: AMD Sempron 2600+,    RAM: 1024Mb PC2700,    VGA: ASUS A9550GE/TD 256Mb,    HDD: SAMSUNG SP1203N, SAMSUNG HD160JJ

#768 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 03. 20:57

http://index.hu/tech/digicam/mutat_mc?dc_l...er&dc_m_name=HP

Itt nézd meg az adatlapokat. De ezek a gépek nem jobbak v. rosszabbak a másiknál hanem eltérnek.

#769 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 16:38

"A vég: Kodak SLR/n és SLR/c"
Kodak befejezi a ff DSLR gépek gyártását.
http://index.hu/tech...05.06.01

Mivel a Nikon ragaszkodik az 1,5x crophoz, a Canon marad az egyedüli fullframe gyártó.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#770 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 17:09

dpreview hír szerint nem egyértelműen (ff) dslr piacról száll ki a kodak, egyedül ezt a modellt hagyja abba, későbbiekben bármi elképzelhető
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#771 Felhasználó inaktív   beetee 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 06. 05. 09:50

Idézet: beetee - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 23:46

Helló!

Kérdésem a következő lenne: egyenlőre hobbi célokra szeretnék egy gépet. Fontos lenne, hogy manuális beállításokkal is tudjak szórakozni-tanulni.
A következő két gép között vacilálok: K-Minolta Z20 ill. Fuji s5500...
Ti melyiket ajánlnátok, vagy hasonló árkategóriában más ajánlat?

Van egy "régi" Fuji 2800-asom, de többre vágyok egy automatánál. Ezzel ugyan meg vagyok elégedve, amire használtam, arra nagyon jó volt.
Tehát nálam a Fuji előnnyel indul. A Minolta múltkor volt a kezemben egy üzletben...
Sport és makró témák egy kicsit előtérben vannak nálam.

Tényleg érdekelne, hogy melyiket lenne érdemes beszerezni egy lelkes amatőrnek...

#772 Felhasználó inaktív   hnono 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 11:15

Sziasztok segitségeteket kérném!!!

Szeretnék venni valami kis digitális fényképezőt!!
Amit rá szánok az maximum brutto 30k nem sok de ennyia keret!
Két gépet néztem ki ezt és ezt.
meg tudnátok mondani hogy melyik a jobb és miért ti melyiket vennétek meg ebben a kategóriában???? :think:
Esetleg más ötlet???

Válaszaitokat előre is köszönöm!! :respect:

#773 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 11:52

Idézet: hnono - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 10:15

Sziasztok segitségeteket kérném!!!

Szeretnék venni valami kis digitális fényképezőt!!
Amit rá szánok az maximum brutto 30k nem sok de ennyia keret!
Két gépet néztem ki ezt és ezt.
meg tudnátok mondani hogy melyik a jobb és miért ti melyiket vennétek meg ebben a kategóriában???? :think:
Esetleg más ötlet???

Válaszaitokat előre is köszönöm!! :respect:

Én 1értelműen az Olympus-t venném, a képminősége miatt. Igaz, én ennek a nagyobbik testvérét vettem (50eHUF-ért), de csak azért, mert 1 hónapig jártam itt Gyöngyösön az üzleteket, hogy mikor lesz ez a C-370-es, de ba...tak hozni!  :mad:  :reklamacio: Amúgy ezt vettem volna. ;) 1ébként már nem bánom, mert nagyon gyönyörű képet készít ez a C-470-es! Jóval szebbett, mint az 1esek által "istenesített" Canon, ami 1 nyomorult valósághű képet nem bír magából kiadni (A510 és A520-ra értettem)!  :rolleyes: Hozzátenném, hogy engem legkevésbé az érdekel, hogy mennyi manuális beállítás van rajta, annál jobban a készített kép valódisága és minősége! Ezért is csak 2 olyan "márka" van, ami szerintem a legjobb képminőséget produkálja: Olympus és Panasonic. Én csak ezen két géppel készült képre tudok úgy rátekinteni, hogy igen, ez az! Igaz, láttam ismerősöm gépével készült képet (Canon EOS-300D) és érdekes módon annak a képe is ok. Persze, az már nem kompakt ugye... (Meg láttam Finn ismerős gépével készült képet, aminek a közelébe se ér a fentebb említett Canon gép :D Kitalálja valaki milyen fényképező volt?  :smoker: )
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#774 Felhasználó inaktív   Tadeusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 12:08

Kitalálom: NIKON

#775 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 12:12

Idézet: Tadeusz - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 11:08

Kitalálom: NIKON

Nem, nem nyert! Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy nem ilyen árkategóriában gondolkodj! Magasabban jóval! Így tipp? ;)

Szerk.: Megemlítem, hogy Nikon D70-el készült képeket láttam és mit mondjak. Nekem a képminősége jobban teccett a fenti Canon D300-nál. Na nem sokkal, de 1 "hajszállal" a Nikon győzött! :D Azt is hozzáteszem, hogy abszolút nem értek a gépekhez, mindössze a kapott kép minősége ami nálam számít! :cool:

Szerkesztette: Csokis 2005. 06. 05. 12:22 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#776 Felhasználó inaktív   hnono 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 12:38

Idézet: Csokis - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 12:52

Én 1értelműen az Olympus-t venném, a képminősége miatt. Igaz, én ennek a nagyobbik testvérét vettem (50eHUF-ért), de csak azért, mert 1 hónapig jártam itt Gyöngyösön az üzleteket, hogy mikor lesz ez a C-370-es, de ba...tak hozni!  :mad:  :reklamacio: Amúgy ezt vettem volna. ;) 1ébként már nem bánom, mert nagyon gyönyörű képet készít ez a C-470-es! Jóval szebbett, mint az 1esek által "istenesített" Canon, ami 1 nyomorult valósághű képet nem bír magából kiadni (A510 és A520-ra értettem)!  :rolleyes: Hozzátenném, hogy engem legkevésbé az érdekel, hogy mennyi manuális beállítás van rajta, annál jobban a készített kép valódisága és minősége! Ezért is csak 2 olyan "márka" van, ami szerintem a legjobb képminőséget produkálja: Olympus és Panasonic. Én csak ezen két géppel készült képre tudok úgy rátekinteni, hogy igen, ez az! Igaz, láttam ismerősöm gépével készült képet (Canon EOS-300D) és érdekes módon annak a képe is ok. Persze, az már nem kompakt ugye... (Meg láttam Finn ismerős gépével készült képet, aminek a közelébe se ér a fentebb említett Canon gép :D Kitalálja valaki milyen fényképező volt?  :smoker: )

Köszi!!

Még valaki aki esetleg használt a két gép közül valamilyet???

Nekem is az olympus "tetszik" jobban még csak az a problémám vele hogy a SD kártyát 512MB kapok XD 256Mb árába.... :reklamacio:

#777 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 12:41

Idézet: hnono - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 11:38

Köszi!!

Még valaki aki esetleg használt a két gép közül valamilyet???

Nekem is az olympus "tetszik" jobban még csak az a problémám vele hogy a SD kártyát 512MB kapok XD 256Mb árába.... :reklamacio:

Igen, ez sajnos igaz! :( Viszont vígasztaljon az a tudat, hogy a legkissebb memóriakártya a gépekbe és olcsóbb, mint a Sony Memory Stick-je! :Đ ;)

Szerkesztette: Csokis 2005. 06. 05. 12:42 -kor

#778 Felhasználó inaktív   hnono 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 14:27

Idézet: Csokis - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 13:41

Igen, ez sajnos igaz! :( Viszont vígasztaljon az a tudat, hogy a legkissebb memóriakártya a gépekbe és olcsóbb, mint a Sony Memory Stick-je! :Đ ;)

Tehát memóriakártya ide memóriakártya oda OLYMPUS!!! :up:

#779 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 08:43

Idézet: Csokis - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 12:52

Csak az én szememet zavarják ezek az értelmetlen kiemelések? :rolleyes:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#780 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 09:46

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 7:43

Csak az én szememet zavarják ezek az értelmetlen kiemelések? :rolleyes:

Nem értelmetlen számomra...  :rolleyes:

Szerkesztette: Csokis 2005. 06. 06. 09:54 -kor

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.