HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#961 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 17. 13:38

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 14:04

Én, mivel állandóan fent van az obin, a HMC-t választottam, mert elvileg jobb a minősége, és ellenállóbb maga a bevonat is. (Z1-re)

Elinfóban ~500 forinttal olcsóbb, de lehet, hogy rendelni kell nálunk.

Köszi az infot, őket eddig nem ismertem. És mi a tapasztalatod, nem ront a képminőségen?

A többiek véleményét is várom...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#962 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 17. 13:41

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 14:36

Dettó.

Egy betű különbséggel. :p

(Nez Z, hanem S1 :D )
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#963 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 13:44

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 14:38

Köszi az infot, őket eddig nem ismertem. És mi a tapasztalatod, nem ront a képminőségen?

A többiek véleményét is várom...

Az esetek 99,9%-ában nem. Persze lehet olyan helyzeteket találni, ahol ront még a legjobb minőségű UV szűrő is, de ezt elég tudatosan kell keresni. Szerintem a HMC-vel rontó hatást tuti nem fogsz észrevenni. :up: Vedd meg bátran!

Én is jobb szeretem az UV szűrőt pucolni, mint a gép obiját. Főleg, ha a kutyáink lelkesen megszagolgatják. :omg: :D

#964 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 14:15

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 14:44

Az esetek 99,9%-ában nem. Persze lehet olyan helyzeteket találni, ahol ront még a legjobb minőségű UV szűrő is, de ezt elég tudatosan kell keresni. Szerintem a HMC-vel rontó hatást tuti nem fogsz észrevenni. :up: Vedd meg bátran!

Én is jobb szeretem az UV szűrőt pucolni, mint a gép obiját. Főleg, ha a kutyáink lelkesen megszagolgatják. :omg: :D

Ez ugye teljesen színtelen, nem csak a minőséget nem rontja, hanem semmilyen tónust sem ad a képnek?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#965 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 14:16

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 15:15

Ez ugye teljesen színtelen, nem csak a minőséget nem rontja, hanem semmilyen tónust sem ad a képnek?

Igen, színtelen, semmit nem változtat a képen.

#966 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 14:36

Még a létező legjobb filterek is minimum a kontrasztot csökkentik...

#967 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 14:53

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 15:36

Még a létező legjobb filterek is minimum a kontrasztot csökkentik...

Ez igaz, csak nem biztos, hogy ez a gyakorlatban, egy digikompaktnál észrevehető.

#968 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 15:09

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 13:58

Korábban láttam, hogy Thrawn Hoya-t használ az L-es obiján (jól le is vacakoztam, remélem viccnek vette :) ),

Azt hittem, összekeverted a Hamaval. :Đ

Szerk: szerintem vedd meg a drágábbat, néz meg az >>Elinfo<< árait, olcsóbb helyet nem tudok. Náluk rendelni kell, általában 3-4 nap a szállítási határidő.
A minőségvesztésről: nyilván van, tökéletes üveg nincs, de régebben már írtam, hogy nálam a HMC Super Pro1 észrevehető romlást nem okoz. Lehet, hogy - mint azt Studi írta - nagyon-nagyon  keresve bizonyos szituációban találnék, de ez különösebben nem izgat.

Szerkesztette: Thrawn 2005. 06. 17. 15:18 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#969 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 15:25

Köszönöm az infot mindenkinek! :up:

#970 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 20:51

Sziasztok, szeretnék venni egy jobb fényképezőgépet, mint a mostani, ami nagylátószöget is tud, meg makro fényképezésben is jó. Ennek pontosan az olympus Camedia C-7070 felel meg. Az olvasott tesztek alapján egy nagyon jó gép, de kíváncsi vagyok, hogy van-e valakinek ilyenje, mik a tapasztalatai, és esetleg hasonló tudású gépet más típust tudtok-e ajánlani. Köszi!

#971 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 12:50

Pénteken megvettem a Pana FZ5-ömet, fekete színben :)
Nagyon tetszik, azt hiszem szerelmes lettem bele... :) 
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#972 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 19. 17:00

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 14:41

(Nez Z, hanem S1 :D )

(Nem Z, hanem S1 :D )

fender: a 7070 a C-5060 WZ utódja, ez sokmindent elmond. A neten található teszteken az előd és az utód is valóban kifejezetten jól szerepelt. Sajnos tapasztalatom nincs a gépekkel, csak egy rövid kipróbálás erejéig vehettem a kezembe az 5060-ast, de úgy gondolom, nagyot nem hibázol, ha megveszed a 7070-est. Itt van róla egy teszt, aminek az utolsó oldalán található értékelő lap sok mindent elmond: http://www.megapixel...0/c7070-gen.php

Szerkesztette: Satriani 2005. 06. 19. 17:00 -kor

#973 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 17:56

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 17:00

(Nem Z, hanem S1 :D )

fender: a 7070 a C-5060 WZ utódja, ez sokmindent elmond. A neten található teszteken az előd és az utód is valóban kifejezetten jól szerepelt. Sajnos tapasztalatom nincs a gépekkel, csak egy rövid kipróbálás erejéig vehettem a kezembe az 5060-ast, de úgy gondolom, nagyot nem hibázol, ha megveszed a 7070-est. Itt van róla egy teszt, aminek az utolsó oldalán található értékelő lap sok mindent elmond: http://www.megapixel...0/c7070-gen.php

Köszi Satriani, már rég jártam a hwsw fórumán, hála istennek nincsenek a család gépeivel problémák, ha jól emlékszem (off) a fórum agóra szigetben váltottunk pár üzenetet gitár ügyben. Most hamarosan utazom, és vennék egy jobb fényképezőgépet. Csak hogy irígykedjetek: irány Írország, állítólag van Dublinban olyan utca, ami csak hangszerbolt és kocsma. (on) Üdv: Fender

#974 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 20. 10:14

Lenne 1 kérdésem. Mivel venni akarok 256MB-os xD kártyát, amire ugye (relativ) sok kép ráfér és a digitgép USB1.1-es csatival rendelkezik, ezért elég lassan szedné le a sok-sok képet. Ezért gondoltam, veszek kártyaolvasót, mert az ugye még is csak gyorsabb. Itt jön a kérdés. Nem árthat meg az érzékeny kártyának a sok ki-be tevés? Nem sérül az érintkező?  :confused: Mert ugye nem valami olcsó az xD kártya és nem szeretném tönkre tenni.

Előre is köszönöm!
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#975 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 11:40

Nekem ugyan cf kártyáim voltak csőstől, de nem fáradtak el a sok ki-be dugdosástól az olvasó érintkezői vagy a kártya foglalata. Szerintem az sd/mmc és xd kártyák érintkezői strapabíróbbak...

#976 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 12:43

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 12:40

Nekem ugyan cf kártyáim voltak csőstől, de nem fáradtak el a sok ki-be dugdosástól az olvasó érintkezői vagy a kártya foglalata. Szerintem az sd/mmc és xd kártyák érintkezői strapabíróbbak...

a CF-el csak az a veszélyes, ha a tüskékre nem pont merőlegesen nyomják rá a kártyát - sajnos nem lehetetlen (bár nyilván foglalattól is függ), sokan jártak már úgy, h elgörbült egy-két szélső tüske
ha az olvasóbar történik az persze nem túl nagy gáz, de egy kameránál mindenképp óvatosnak kell lenni, nem szabad kapkodni!

az újabb kártyatípusok kétségtelenül jobbak ebből a szempontból, azoknál ilyesmire nem kell ügyelni

#977 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 12:46

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 12:40

Köszönöm a választ neked is és Degeczi-nek is!  :respect: Akkor megveszem a kártyaolvasót is! ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#978 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 17:56

Nekem egy noname (vagyis Amzor) SD kari már majdnem tönkre ment így. A végén a csatik között van vékony műanyag. Azok már letörtek mindenhonnan.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#979 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 18:49

Na megvettem a fényképezőgépet. Éppen azon gondolkoztam, hogy a 7 mp kicsit sok átlagos használatra, jó lenne nekem az olympus 5060-os is, csak már nem lehet kapni. Hát még volt egy a MM-ban. A plusz 2 mp nem igazán ért meg nekem plusz 50 ezer forintot. Úgyhogy most töltödik az akkuja, még éppen egy 512 kártya is volt 7 ezerért (az is utolsó darab volt), alig várom, hogy kipróbáljam. Remélem, hogy annyira elégedett leszek vele, mint az olympus is 200 analóg gépemmel voltam. Annak is 28-110 volt az objektívje, szinte minden helyzetben tökéletes volt. (mondjuk a még korábbi gépem, egy praktika két objektívvel még jobb gép volt, de nehéz volt, cserélegetni kellett az objektívját, és egyszer végigfényképeztem egy filmet úgy, hogy üres volt a gép, nem jelezte ki, hogy nincs benne film:-)). Na mindegy, a technikai fejlődés töretlen, (off) amikor megvettem az első cd lejátszómat, és meghallgattam az első cd lemezemet, szinte sírva fakadtam, annyira vacakul szól a bakelithez képést, ma meg már elő sem veszem a bakelitet. (on). Csak éppen nem találtunk hozzá a boltban uv szűrőt, majd keresgélek itt -ott.

#980 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 18:59

Idézet: fender - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 19:49

Na megvettem a fényképezőgépet. Éppen azon gondolkoztam, hogy a 7 mp kicsit sok átlagos használatra, jó lenne nekem az olympus 5060-os is, csak már nem lehet kapni. Hát még volt egy a MM-ban. A plusz 2 mp nem igazán ért meg nekem plusz 50 ezer forintot. Úgyhogy most töltödik az akkuja, még éppen egy 512 kártya is volt 7 ezerért (az is utolsó darab volt), alig várom, hogy kipróbáljam. Remélem, hogy annyira elégedett leszek vele, mint az olympus is 200 analóg gépemmel voltam. Annak is 28-110 volt az objektívje, szinte minden helyzetben tökéletes volt. (mondjuk a még korábbi gépem, egy praktika két objektívvel még jobb gép volt, de nehéz volt, cserélegetni kellett az objektívját, és egyszer végigfényképeztem egy filmet úgy, hogy üres volt a gép, nem jelezte ki, hogy nincs benne film:-)). Na mindegy, a technikai fejlődés töretlen, (off) amikor megvettem az első cd lejátszómat, és meghallgattam az első cd lemezemet, szinte sírva fakadtam, annyira vacakul szól a bakelithez képést, ma meg már elő sem veszem a bakelitet. (on). Csak éppen nem találtunk hozzá a boltban uv szűrőt, majd keresgélek itt -ott.

:respect: :up: Szerintem elégedett leszel vele, mith ahogy Satriani mondta, nem jó kis gép mindkettő! :)

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.