HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1081 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 30. 15:33

Idézet: Bucy - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 16:12

Nincs számítógépe! :)

akkor plane semmi gond. szubjektive nekem papiron kevesbe feltuno a zaj, es ha van, kevesbe zavaro :)
csinaltattam A4-es kepet ISO800-rol, es tenyleg ugy kell szimatolni utana, hogy eszrevedd, hogy van valami rajta, monitoron azert jobban feltunik. persze ez mas kategoria, de azert ez az arany allhat mas gepre is.
ha pedig 10x15-os kepet csinal, ott nagyon kicsik lesznek a pixelek egy Z3-mal is (Z2-es kepeim vannak 10x15-os meretben, es egyaltalan nem zajosak), nagyon finomszemcses lesz az a kis zaj.
felteve, hogy nem akarja szandekosan ISO400-on hasznalni, mert ott ronda lenne valszeg mindenkepp, de automataban a gep nem is megy el odaig.

szerk. most neztem meg, konkretan Z2 ISO 200 kep 10x15-ben siman kiszurhato a zaj, de nem fog belehalni, meg nem is lesz szerintem ebben a ketegoriaban sokkal zajtalanabb gepe (kis erzekelo), esetleg, ha egy jol sikerult 'kisebb zoomos' darabot vesz, mert azokban nagyobbak az erzekelok.

Szerkesztette: alvaro 2005. 06. 30. 15:38 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1082 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 16:17

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 16:33

esetleg, ha egy jol sikerult 'kisebb zoomos' darabot vesz, mert azokban nagyobbak az erzekelok.

Az olympus-ban nagyobb, nehéz így dönteni, ezért keresek olyat aki próbálta mindhármat esetleg és van összehasonlítási alapja. Nekem sajnos nincs módom rá. :(

#1083 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 30. 16:38

Idézet: Bucy - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 17:17

Az olympus-ban nagyobb, nehéz így dönteni, ezért keresek olyat aki próbálta mindhármat esetleg és van összehasonlítási alapja. Nekem sajnos nincs módom rá. :(

Az érzékelő mérete ugyanakkora, csak a zoom nagyobb. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1084 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 19:07

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 17:38

Az érzékelő mérete ugyanakkora, csak a zoom nagyobb. :)

Melyikre gondolsz mert az Olympus-ban 1/1,8" a Z3-ban 1/2,5".

#1085 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 06. 30. 20:54

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 15:53

Nekem Z3-asom van, és jó gép. Annyira nem is zajos, a többit meg eltünteti a NeatImage. ;)

Most vettem egy Z 3-ast. Mi zörög az optika belsejében hátul? Meg vaagyok ijedve!

#1086 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 22:29

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 20:54

Most vettem egy Z 3-ast. Mi zörög az optika belsejében hátul? Meg vaagyok ijedve!

Sok minden. AF, képstabi, féynmérés. Ezt a 3 féle hangot tudja kiadni.  :D
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#1087 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 30. 23:39

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 23:29

Sok minden. AF, képstabi, féynmérés. Ezt a 3 féle hangot tudja kiadni.  :D

Ja, köszi a választ. Szokatlanul erős a hangja a régebbi gépeimhez képest, meg most akadtam rá hogy utánozza valami régi híres gép tükörfelcsapódását, eldobom az agyam hisz nem is tükrös gép. Igaz volt olyan gépem ahol meg zárműködéshez kutyaugatást lehetett beállítani, annál azért normálisabb ez.

#1088 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 01. 07:24

Idézet: Bucy - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 20:07

Melyikre gondolsz mert az Olympus-ban 1/1,8" a Z3-ban 1/2,5".

Bocs, én az eredetileg kinézett Canon/Oly párosra gondoltam. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1089 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 08:19

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 0:39

Igaz volt olyan gépem ahol meg zárműködéshez kutyaugatást lehetett beállítani, annál azért normálisabb ez.

:omg:

Még a végén le lehet majd tölteni tükörfelcsapás hangokat a netről, mint a mobiloknál a csengőhangot. :omg:

Szerk: ezek a választható hangok nyilván jelentős mértékben emelik a gép használati értékét. :rolleyes:

Szerkesztette: Thrawn 2005. 07. 01. 08:25 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1090 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 01. 08:27

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 9:19

:omg:

Még a végén le lehet majd tölteni tükörfelcsapás hangokat a netről, mint a mobiloknál a csengőhangot. :omg:

Szerk: ezek a választható hangok nyilván jelentős mértékben emelik a gép használati értékét. :rolleyes:

"Szokatlanul erős a hangja a régebbi gépeimhez képest, meg most akadtam rá hogy utánozza valami régi híres gép tükörfelcsapódását, eldobom az agyam hisz nem is tükrös gép."

Ennél már nem kell mert először nem értettem mi az a csattanás az expozíciónál, meg voltam ijedve.
Csak amikor beleolvastam a kezelésibe akkor derült ki.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 01. 08:32 -kor

#1091 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 08:46

A Z3 semmivel nem zajosabb, mint a többi kompakt gép. A Canonok valamivel intenzívebben csökkentik a zajt szoftveresen, de még így sincs igazán jelentős különbség. Az automata üzemmódokkal semmi baj nincs, nem tudom ezt hol olvastad, többnyire én is így használom és hibátlan képeket készít. Az 1/1.8" szenzortól meg nem kell hasraesni, egy 1/2.5"-os simán lehet zajtalanabb, ha mondjuk 1-2 generációval újabb vagy jobban sikerült fejlesztés.

ottokar
Lehet állítani, hogy tükrös vagy kompakt gépet utánozzon és milyen hangerővel, de ki is kapcsolhatod.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1092 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 01. 08:58

Zárhang [Shutter FX ]
Amikor a zár kiold, a zár hangjelzése erõsíti meg az expozíció
létrejöttét. Ezt a hangjelzést a beállítási mód menü 3. részében
kikapcsolhatja (86. oldal). Két zárhang közül választhat: 1-es a
Dynax 9 tükörreflexes kamera zárhangja és a 2-es a
mechanikus. A mechanikus hangot a legendás Minolta CLE
géptõl kölcsönözték, a kompakt távmérõ reprezentálja a Leitz-
Minolta CL fejlõdését.

Na itt van eldobom az agyam!

#1093 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 10:11

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 9:46

A Z3 semmivel nem zajosabb, mint a többi kompakt gép. A Canonok valamivel intenzívebben csökkentik a zajt szoftveresen, de még így sincs igazán jelentős különbség. Az automata üzemmódokkal semmi baj nincs, nem tudom ezt hol olvastad, többnyire én is így használom és hibátlan képeket készít. Az 1/1.8" szenzortól meg nem kell hasraesni, egy 1/2.5"-os simán lehet zajtalanabb, ha mondjuk 1-2 generációval újabb vagy jobban sikerült fejlesztés.

Az indexes értékeléseket olvastam. Ha van összehasonlítási alapod akkor elhiszem, hogy nem rosszabb.
A CCD mérettől nem vagyok hasraesve, nem én hoztam fel. Igazán a saját szememnek hinnék, de sajnos nincs lehetőségem kipróbálni a gépeket, tapasztalat nélkül meg nem tudok nyugodt szívvel ajánlani senkinek semmit, ezért próbálok infókat gyüjteni.

#1094 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 10:33

Idézet: Bucy - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 11:11

Az indexes értékeléseket olvastam. Ha van összehasonlítási alapod akkor elhiszem, hogy nem rosszabb.
A CCD mérettől nem vagyok hasraesve, nem én hoztam fel. Igazán a saját szememnek hinnék, de sajnos nincs lehetőségem kipróbálni a gépeket, tapasztalat nélkül meg nem tudok nyugodt szívvel ajánlani senkinek semmit, ezért próbálok infókat gyüjteni.

Van tapasztalatom néhány kompakttal. Z3 az saját, ezenkívül több Canon (IXUS v, PS A75, S1IS, stb.), Olympus néhány típusa, ezek alapján mondom.

Indexes értékelés... :omg: Szóval én nem igazán adnék rá. Mértékadó forrásnak kettőt javasolnék: www.dpreview.com és www.steves-digicams.com. Sajnos pont a Z3-at egyikük sem tesztelte, dpreviewnél Z5 teszt van, Steve-nél Z2. Előbbi lap egyébként szerintem eléggé elfogult a Canon irányába, ezt érdemes figyelembe venni az értékelésnél.

Ha megnézed a Z5 tesztet, no ahhoz képest a Z3 sokkal zajtalanabb, a Z5 érzékelője nem sikerült túl jóra, valószínűleg nem véletlenül csökkentették a max. ISO-t 400-ról 320-ra.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1095 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 10:51

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 11:33

...Mértékadó forrásnak kettőt javasolnék: www.dpreview.com és www.steves-digicams.com. Sajnos pont a Z3-at egyikük sem tesztelte...

Én még ajánlanám az http://www.imaging-resource.com -ot. Véletlenül tesztelték a Z3-at is. :) Van Z1-Z2-Z3 összehasonlító táblázat.
http://www.imaging-r...DS/KMZ3/Z3A.HTM

A comparometer szolgáltatásuk is tetszik, amivel 2 kamera képét lehet összehasonlítani.
http://www.imaging-r...OMP/COMPS01.HTM

Szerkesztette: eszpe 2005. 07. 01. 11:14 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1096 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 11:56

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 11:51

Én még ajánlanám az http://www.imaging-resource.com -ot. Véletlenül tesztelték a Z3-at is. :) Van Z1-Z2-Z3 összehasonlító táblázat.
http://www.imaging-r...DS/KMZ3/Z3A.HTM

A comparometer szolgáltatásuk is tetszik, amivel 2 kamera képét lehet összehasonlítani.
http://www.imaging-r...OMP/COMPS01.HTM

Kösz a linkeket, olvasgatok, de ha személyes tapasztalat alapján mondjátok, hogy jobb hiszek nektek. :)

#1097 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 13:14

Kérdezz. Mit szeretnél tudni.
Az aláírásomban ott van a fotós oldalam címe, azokat a képeket Z3-al készítettem. ;)
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#1098 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 01:05

Holnap leszek boldog tulajdonosa egy Minolta Z3-as gépnek + 512MB vagy 1 GB memóriakártyának, még filózok hogy vegyek e 1GB-osat. Apropó, aki tudja , milyet érdemes venni a minoltába? SD kártya kellene. Márkásat, vagy noname-t szereti?

Szerkesztette: Manitou 2 2005. 07. 04. 01:07 -kor

#1099 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 04. 08:23

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 2:05

Holnap leszek boldog tulajdonosa egy Minolta Z3-as gépnek + 512MB vagy 1 GB memóriakártyának, még filózok hogy vegyek e 1GB-osat. Apropó, aki tudja , milyet érdemes venni a minoltába? SD kártya kellene." Márkásat, vagy noname-t szereti?"

Az utolsó mondatodra azt lehet mondani, hogy ez egy nagyon rossz kérdés. A gép ha együtt tud működni a kártyával akkor jó de a különböző kártyák között sebességbeli különbség van csak nem jelentős. A noname is lehet jó, hiszen minden cég valamikor kis ismeretlenként kezdte,és azért lett ismert mert jót gyártott. Árban különben jelentéktelen a különbség a márkásabb és az ismeretlenebb között. Mellesleg a chipek a kártyákban azonos gyártásúak általában, chipeket nem bütykölnek.Mindenesetre mivel én egy hete vettem Z3-at azt tudom mondani hogy a gép igényli a kézi beállításokat, arra fel lehetsz készülve, nem olyan hogy beállítok egy automatikát aztán minden meg van oldva, van egy ún. totál automatika hát arra nem bízhatja az ember rá magát mert a szándékomat nem tudja kitalálni. Mellesleg az SD kártyák gyorsabbak az MMC kártyáknál az angol kezelési könyvben egy szó sincs arról hogy viszi e az 1 G-t, az 512-esre 260 felvétel fér a legjobb minőségből.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 04. 08:45 -kor

#1100 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 10:21

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 7:23

Az utolsó mondatodra azt lehet mondani, hogy ez egy nagyon rossz kérdés. A gép ha együtt tud működni a kártyával akkor jó de a különböző kártyák között sebességbeli különbség van csak nem jelentős. A noname is lehet jó, hiszen minden cég valamikor kis ismeretlenként kezdte,és azért lett ismert mert jót gyártott. Árban különben jelentéktelen a különbség a márkásabb és az ismeretlenebb között. Mellesleg a chipek a kártyákban azonos gyártásúak általában, chipeket nem bütykölnek.Mindenesetre mivel én egy hete vettem Z3-at azt tudom mondani hogy a gép igényli a kézi beállításokat, arra fel lehetsz készülve, nem olyan hogy beállítok egy automatikát aztán minden meg van oldva, van egy ún. totál automatika hát arra nem bízhatja az ember rá magát mert a szándékomat nem tudja kitalálni. Mellesleg az SD kártyák gyorsabbak az MMC kártyáknál az angol kezelési könyvben egy szó sincs arról hogy viszi e az 1 G-t, az 512-esre 260 felvétel fér a legjobb minőségből.

:think: Huh. Akkor még jó hogy benéztem ide :) Nagyon nem vágom még ezeket a dolgokat. Mellesleg tudom hogy automatán nem a legjobb, de ki akarja azon használni :)  Tehát lehet 1GB nem is megy bele? Ahol veszem vajon kipróbálható hogy megy-e benne , vagy elküldenek a búsba  Amúgy mindjárt indulnék venni.

Ez a sebesség beli külömbség miben jelentkezik a géphasználat során? Annyit tudok hogy vannak gyors(általában elég drágák) meg nem olyan gyors kártyák. Vagy ez csak a gép és számítógép közötti adatátviteli sebességre vonatkozik?

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.