HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1241 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 11. 11:49

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 8:46

Olyan érzéseim vannak mintha az A2 kifutott volna mert én nem láttam egyik nagy forgalmazónál sem árlapon már hónapok óta. Nagyon sokan vettek a nagy felbontású EVF miatt és koppantak mert nem történt csoda az élességállítás terén. Én utoljára márciusban láttam az edigitalban most az A 200 van.

Nem futott ki korlátlanul kapható, a legjobb az élességállítása az összes gép között, kész csoda nem is láttam azt se tudom mi.

#1242 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 11. 11:55

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 12:49

Nem futott ki korlátlanul kapható, a legjobb az élességállítása az összes gép között, kész csoda nem is láttam azt se tudom mi.

:bolond:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1243 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 12:12

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 12:23

Tényleg?

Te tudod, hogy amiatt vették?

Te tudod, hogy koppantak? Tudod, hogy nem történt csoda? Egyáltalán próbáltál már A2-t? (Persze tudom, többször is.)

Imádom az ilyen légből kapott magabiztos kijelentéseket. :(

Én meg utálom azokat, akiket eddig még csak kötekedni láttam ezen a fórumon.

Pont te beszélsz, aki szerint exif info-t hamisítanak egyes review site-ok, csak hogy zajosabbnak tűnjön egy gép képe?  :omg: Honnan tudod, hogy a Z3 képe nem ennyire zajos ISO50-en? Neked az van? Akkor tölts fel mintaképeket, ahogy fentebb már kértelek rá, csak nem válaszoltál. ;)

Szerkesztette: Csybe 2005. 07. 11. 12:13 -kor

#1244 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 13:32

Az én fotós oldalamon csak Z3-al készült képek vannak. Nézd meg az oldalt, ott a címe az aláírásomban.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#1245 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 14:23

Mi a viszhang a Kodak DX6490 gépe felől? Érdemes érte adni 59990 Ft-t? Kevés Kodakost látni itt.. :think:
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1246 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 14:30

Idézet: alexha - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 15:23

Mi a viszhang a Kodak DX6490 gépe felől? Érdemes érte adni 59990 Ft-t? Kevés Kodakost látni itt.. :think:

Ez engem is erdekelne....

#1247 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 15:15

Polárszűrőt hogyan lehet napellenzővel együtt használni? (Pana FZ5) Nyilván legtöbbször együtt kell, ha süt a nap...
Azt term. tudom, hogyan kell összerakni, de gyakorlati használatával van egy kis gondom.
A szűrés mértékét ugye a szűrő forgatásával lehet beállítani. Namost ha fent van a napellenző, nem lehet a szűrőhöz hozzáférni.
Mindig le-fel kell tenni a napellenzőt a polár forgatása előtt/után? Ez elég macerás így, ráadásul amikor rárakom, jó eséllyel elmozdul a szűrő tárcsája is...

Van valami jó ötlet?
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#1248 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 15:37

gépe válogatja, van amelyiknél elég jól hozzá lehet férni napellenzővel is
amelyiknél nem, ott esetleg érdemes lehet drágább, komoly bevonatot kapott polárszűrőt venni (az alapmodelleken egyáltalán nincs is bevonat)

#1249 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 15:41

Sikerült vennem  SD kártyát a Z3-asomba. Végülis Kingston lett Sandisk helyett, ráadásul olcsóbban mint a sandisk és még örökgaris is.:cool:  :dance:  Egy 512-est vettem végülis, letettem az 1GB-osról amit mindenhol csak rendelésre hoztak volna, és úgy hogy azt se tom milyen márkát hoznak, hanem amit sikerül.

#1250 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 15:44

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 12:32

Az én fotós oldalamon csak Z3-al készült képek vannak. Nézd meg az oldalt, ott a címe az aláírásomban.

Látom a képek között van számitógépalkatrészről is fotó. Én is csináltam már párat, eszméletlen jó szupermakrós képeket lehet ezekről csinálni.

#1251 Felhasználó inaktív   csabau 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 11. 17:01

Ha valakit érdekel,Minolta Z-s géphez építettem hálózati tápot,kb 500,- költséggel,-úgy,hogy a trafó és 20 méter drót a az elfekvő otthoni készletből van,de ha meg kell venni akkor sincs többe 3-4 lepedőnél.
A gyári ac-11-es táp 16200 pénz!Tudom,nem nagy ügy,egyedül a gép Dc-dugóját volt macerás beszerezni,na,ebben tudok segíteni.

csaby

Csatolt fájl:

#1252 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 17:57

Idézet: Dorian - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 16:15

Polárszűrőt hogyan lehet napellenzővel együtt használni? (Pana FZ5)

Van valami jó ötlet?

Általában nem lehet, főleg azért mert nem tudod forgatni, ha fennt van a napellenző. DSLR-hez asszem Nikon csinált olyat amil lehet ellenzővel is használni, de még úgy is minimum kényelmetlen...

#1253 Felhasználó inaktív   Ghoost 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 18:44

Helló sziasztok !

Erről "Kodak Z730" a kis gépről kellene nekem szémlyes tapasztalat, aki rendelkezik vele kérem ossza meg mert szeretnék berúházni 1-re de nem találtam magyar teszteket, ja és a külföldi tesztek se valami sokat mondóak.

Előre is kösz

U.I: Itt egy kis link ha valaki nem ismerné: !Kodak Z730

#1254 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 11. 19:55

Idézet: Ghoost - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 19:44

Helló sziasztok !

Erről "Kodak Z730" a kis gépről kellene nekem szémlyes tapasztalat, aki rendelkezik vele kérem ossza meg mert szeretnék berúházni 1-re de nem találtam magyar teszteket, ja és a külföldi tesztek se valami sokat mondóak.

Előre is kösz

A gép azonos tudású mint a Canon a 520. Átnézeti keresője van tehát a keresőben nem azt látod és nem úgy ahogy a képre kerül. Viszonylag kicsi a 4x-es zoom. a Kodak minőség garancia az ára elég magas. A makrója sem a legjobb tíz centi az ebben a kategóriában sok 5cm v. annál rövidebb lehetne. Attól függ mire akarod használni. Makrózásra, állat madárfotózásra nem kimondottan jó. Éjszakai felvételekhez ha igaz a 64mp záridő nagyon jó mozgóképhez is de a lapon egy szó sincs hogy vesz -e fel hangot. Csak a lyukakból lehet következtetni hogy van mikrofonja és hangszórója is.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 11. 20:04 -kor

#1255 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 11. 20:04

Idézet: Ghoost - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 19:44

Helló sziasztok !

Előre is kösz

Szerintem érdemesebb rárepülni az előző oldalon említett, Electro Worldben akciós DX6490-re sokoldalúbb gép, hasonló áron. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1256 Felhasználó inaktív   Ghoost 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 20:11

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 18:55

A gép azonos tudású mint a Canon a 520. Átnézeti keresője van tehát a keresőben nem azt látod és nem úgy ahogy a képre kerül. Viszonylag kicsi a 4x-es zoom. a Kodak minőség garancia az ára elég magas. A makrója sem a legjobb tíz centi az ebben a kategóriában sok 5cm v. annál rövidebb lehetne. Attól függ mire akarod használni. Makrózásra, állat madárfotózásra nem kimondottan jó. Éjszakai felvételekhez ha igaz a 64mp záridő nagyon jó mozgóképhez is de a lapon egy szó sincs hogy vesz -e fel hangot. Csak a lyukakból lehet következtetni hogy van mikrofonja és hangszórója is.

Köszi!

Nem természetfotózása akarom használni tehát a macró része annyira nem érdekel, a keresőjéről hallottam hogy nem ugyanazt mutatja mint ami kerül a gépre :( .
Azt mondod drága? igazából a kodak DX7590-et néztem ki ami még drágább csak aztán meggondoltam magam mert nem kell nekem az a 10x-es zoom, meg a sok manuális állítási lehetőség.

Tundál ajánlani jó gépet egészen 65k-ig, 5megapixel 4-5x zoom; szép kinézet-e legyen :D ,de csak ha nem gond. KÖSZI

Ja és csak baráti fotókat készítek tehát inkább emberekről.

#1257 Felhasználó inaktív   Ghoost 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 20:13

Idézet: Studi - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 19:04

Szerintem érdemesebb rárepülni az előző oldalon említett, Electro Worldben akciós DX6490-re sokoldalúbb gép, hasonló áron. :)

Hmmm... Megfontolandó az is :)

KÖSZI, 60k-ért elég jó vétel és nekem elég lenne az a 4,2 Megapixel

Szerkesztette: Ghoost 2005. 07. 11. 20:16 -kor

#1258 Felhasználó inaktív   tetova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 23:49

Hali!

Szeretnek egy digitalis fenykepezo gepet venni, de nincs tul sok penzem ra. Ertsd: 80-85e Ft. Ezert szerintetek mit erdemes venni? Eddig a Canon gepeket nezegettem (haverom szerint az az igazi, es o egy kicsit jobban ert hozza), de olvasva a forumot, elbizonytalanodtam. Igazabol nem akarok semmi komolyat csinalni vele, de jo lenne egy olyan gep, amivel szep kepeket lehet csinalni, 5Mpixeles legyen, jo minosegu, es meg lehessen vele tanulni rendesen fenykepezni. Elsosorban szobaban lenne hasznalva, mesterseges fenyben, de akkor se illetodjon meg, ha esetleg a szabadban keszitek kepeket, akar termeszet-kepeket is. Vagyis kicsit "advanced-ebb" elso digit-gep. A Canon-ok kozul a PS S50-nel, PS A95-tel, es az IXUS 50-nel baratkoztam kicsit, ezek kozelitik meg az igenyeimet leginkabb (bar az IXUS 50-nel szerintem az 1/2.5"-os erzekelo meret nagy, lehet, hogy jobb lenne kisebb?). Ti mit javasoltok?

U.I.: Bocs, ha mar volt a temarol szo, nincs idom/kedvem atlapozni az osszes hozzaszolast...

#1259 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 00:12

hm, en mindenesetre nem az ixus-iranyt valasztanam, ha tenyleg akarsz vele tanulni, hanem a masik ketto  (vagy esetleg egyeb markak is) fele nezegetnek, mert ezeknek vannak manualis beallitasaik.

Szerkesztette: alvaro 2005. 07. 12. 00:12 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1260 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 07:25

Minolta Z3?
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

Téma megosztása: