HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1501 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 23. 23:48

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 0:45

Én akkor sem választottam volna a Z5-öt, ha az ára megegyezett volna a 3-aséval, mert én szeretek éjszakai felvételeket csinálni és a 4mp erre alkalmatlan. Bár a Z3-ason van 30mp T idő, és szerintem a Z5-ösnek is van valami hosszabb ideje, de az adatlapokból nem derül ki semmi.

Akkor megvárom egy Z5-el rendelkező fórumtárs tapasztalatait is... :)
Még úgyis elhúzódik a gépvásárlás...
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1502 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 24. 08:23

"Bár a Z3-ason van 30mp T idő, és szerintem a Z5-ösnek is van valami hosszabb ideje, de az adatlapokból nem derül ki "

A Z3-as adatlapjain ráadásul B idő van írva, nem tudom hogy csak figyelmetlenségből, vagy nem tudják mi a B  és T idő között a különbség.

#1503 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 24. 08:43

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 23:12

Mostanában elég sokat emlegetik a canon a510 és a520 gépeket - divatosak lettek, vagy valamiért tényleg műszakilag jó gépek?

Az 510 és 520  az A70  és A80  utódai, azok voltak elég jók  az újak két elemesre lettek tervezve, nem biztos hogy szerencsés megoldás. Persze van akinek egy a lényeg a gép minél könnyebb legyen, azzal nem törődik hogy működési problémák jelentkeznek ami a vakunál meg is van, nehezen tölti fel a két elem (akku) a vakut. Hogyan képzeli bárki is hogy amit 4 akku látott el azt ugyanúgy kettő is megteszi, ha meg kisebb teljesítményű motorokat tettek bele akkor meg....

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 24. 08:47 -kor

#1504 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 10:48

De nem mindegy, hogy Z5, vagy FZ5!
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#1505 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 10:50

Most neztem valaki egy masik helyen fotozott egy 85mm f/1.4-es obival (nikonhoz). Mennyi lehet egy olyan?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1506 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 10:53

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 11:50

Most neztem valaki egy masik helyen fotozott egy 85mm f/1.4-es obival (nikonhoz). Mennyi lehet egy olyan?

~1000$ körül van, de jelenleg kb mindenhol hiánycikk, könnyen lehet, hogy lassan jön az utóda. Egyébként egyik legjobb képminőségű obi amit Nikon valaha gyártott...

#1507 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 10:58

Utoda? Wow, és az mi lesz f/0.8? :)
Szép árak, asszem az az a katagoria amit már csak az fizet meg akinek (a) ez a munkaja és ebbol él, vagy (b) nem tud mit kezdeni a pénzével...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1508 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 11:11

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 11:58

Szép árak, asszem az az a katagoria amit már csak az fizet meg akinek (a) ez a munkaja és ebbol él, vagy (b) nem tud mit kezdeni a pénzével...

Nem, ugyanez silentwave motorral, esetleg VR-rel. Persze ez még nem tuti, csak ilyen találgatás megy, illetve ilyen objektívet reklamáltak nagyon sokan.

#1509 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 24. 11:19

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 11:58

1,4-es optika filmes géphez 50 mm-esben már több mint 30éve volt. A fényértéksorban az 1-es következik.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 24. 11:21 -kor

#1510 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 11:25

Látom van egyebkent Canonhoz is 50/1.8-as kb 30 ezer forintért, bár elég kétes amit irnak rola (Canon EF 50mm f1.8 II Normal)

#1511 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 11:59

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 12:19

1,4-es optika filmes géphez 50 mm-esben már több mint 30éve volt.

Itt 85mm-ről volt szó...

#1512 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 12:12

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 12:59

Itt 85mm-ről volt szó...

Tudom, ennyire nem vagyok vak :)
Viszont akkor már jon a :lama: kérdés, hogy a 85-ös az miert annyirasokkal drágább mint az 50-es? (Mármint 85-ön mit szokás fotozni amit 50-nel nem?)

#1513 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 12:22

Nem neked szólt az üzenet :)

85mm-es azért drágább, mert jóval nehezebb ugyanolyan fényértékkel megcsinálni, mint az 50-est és sokkal több anyag is kell hozzá. Nikon 50mm f1.4-es obi, az egy pici 230g-os darab, 52mm-es szűrőmérettel, a 85mm 1.4-es meg 550g, 77mm-es szűrőmérettel, ráadásul még képminőségben is simán veri a másikat.

#1514 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 24. 13:12

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 13:12

Tudom, ennyire nem vagyok vak :)
Viszont akkor már jon a :lama: kérdés, hogy a 85-ös az miert annyirasokkal drágább mint az 50-es? (Mármint 85-ön mit szokás fotozni amit 50-nel nem?)

A 85mm-est a filmeseknél úgy hívták kistele vagy méginkább portréobjektív. A digiteknél is jó erre.

Meg makróval is párosíthatják.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 24. 13:18 -kor

#1515 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 24. 17:36

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 23:10

Tényleg, mennyiben igaz szerintetek, hogy a CF vagy SD a jövő, a Memory Stick és xD egyre inkább kiszorul, vagy egyre drágábbá válik?

Nem válik drágábbá, sőt, a Memory Stick, és az xD kártya licencét is kiadták már külső gyártóknak, így az ára csökken, bár a CF/SD párosnál szvsz mindig drágább lesz.
Ami a MS és xD legnagyobb hátránya, az a korlátozott felhasználhatósága. Még a gyártók is tipikusan az olcsóbb gépeibe rak csak ilyen foglalatot, ennek korábban az volt a lényege, hogy így egy olcsóbb géphez mindenképp tőlük kellett memóriakártyát venni. A komolyabb Sony/Fuji/Olympus gépek mindegyikén van CF, vagy SD foglalat. Szerintem mindenképp érdemes ilyen kártyákkal működő gépeket beszerezni.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1516 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 24. 17:39

Idézet: ujjzol - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 18:15

Akkor itt a bankjegyes, vagy virágos macro parasztvakítás..?

Nem ez a gond, hanem az, hogy ha három-négy centiről fényképezel valamit, akkor azt az esetek túlnyomó többségében nem fogod tudni tisztességesen bevilágítani. Hasonló leképezési arányt el lehet érni más gyújtótávolság/élességtartomány kombinációval is, úgy, hogy az gép, vagy az objektív ne takarja a fényt.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1517 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 22:15

Idézet: Studi - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 18:36

Nem válik drágábbá, sőt, a Memory Stick, és az xD kártya licencét is kiadták már külső gyártóknak, így az ára csökken, bár a CF/SD párosnál szvsz mindig drágább lesz.

Ami a MS és xD legnagyobb hátránya, az a korlátozott felhasználhatósága. Még a gyártók is tipikusan az olcsóbb gépeibe rak csak ilyen foglalatot, ennek korábban az volt a lényege, hogy így egy olcsóbb géphez mindenképp tőlük kellett memóriakártyát venni.

Ezt nem értem. :-((
Ha az olcsóbb gépekbe építik be, akkor miért drágább a kártya?
Pont fordítva kéne lenni, nem?
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1518 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 22:17

Idézet: Studi - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 18:36

A komolyabb Sony/Fuji/Olympus gépek mindegyikén van CF, vagy SD foglalat. Szerintem mindenképp érdemes ilyen kártyákkal működő gépeket beszerezni.

Tehát akkor gépválasztásnál sd vagy cf kártyás gépekre érdemes koncentrálni legalább két éven belül.
Kun Pál

#1519 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 22:21

Idézet: Studi - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 18:39

három-négy centiről fényképezel valamit, akkor azt az esetek túlnyomó többségében nem fogod tudni tisztességesen bevilágítani.

Ezért nem értem, hogy a pici bogarakat fotózva miért nem ég be a háttér, illetve hogyan tudnak vakut használni? 3-4 centiről a vaku fényének be kellene robbannia az optikába, ezzel a háttér besötétedne. Mégis, a fotók némelyikén látszik a vaku csillogása a bogár kitinvázán, de megmarad a napsütéses háttér is.
Kun Pál

#1520 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 22:28

Vannak makro-obira szerelheto spéci vakuk. Megeshet, hogy egy ilyennel találkoztál.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.