HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész

#201 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 30. 13:01

Idézet: hnono - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 12:53

Más:Itt  vitatkoztok hogy egy olcsóbb gép mennivel rosszabb egy drágánál!!!
De fél éve  még 300k fölött volt a mostani 200-220k gépek tehát majdnem másfélszer annyi akkor fél éve még jobb volt?

Igen. Pontosabban ha úgy vesszük. Akkor a legjobb gép gyengébb volt, mint ma.

Az előbb vki idézte azt, hogy a Merci jó, de mégsem venne A osztályt.
Hogy hasonlítsak én is, autoból is a topban van egy haccázas merci, vagy egy ányócas audi, vagy egy hetesbömös, mégis, valahogy keveset látni az utakon, sőt, szuzukit határozottan többet látok az utakon.
(klíma, elektromos ablak, légzsák, 15-ös könnyűfelni nélkül, mégis szeretik az emberek az autójukat)
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#202 Felhasználó inaktív   E 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 13:33

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 11:50

De szeretem az ilyen okoskodó majd én megmondom hozzászólásokat... Főleg ha a feltételek adottak voltak...

1. NEM magam veszem, én csak kérdeztem más számára.
2. Ami engem illet sose szoktam gyagyi szart venni és szerintem a vásárló sem. Szerinted nem venné meg mindenki a "sima" 72-es tv helyett a plazmát vagy Lcd-t, ha LENNE rá pénze??? Azért nem vesz 350e-res laptopot mert - nincs rá annyi pénz - nem használná ki és nem is kell neki akkora teljesítmény
3. vsz. félreértetted a dolgot, azt hitted, hogy én az ECS-t akarom megvenni? Amúgy meg nézd meg yeahsp által indított topicot, az árához képest még az sem rossz.
4. Ki mondta, hogy az IBM-re 1 év a gari? Ki mondta, hogy 1 év mulva tönkremegy??? Épp a support ami nagyon jó!!!
5. Eleve kölcsönnel LESZ megvéve, mert ez a 220 is úgy van... tudod nem tud előre összegyűjteni, mert vannak másféle kiadások is.

Ennyi.

Üdv!

bocs

#203 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 15:25

Idézet: E - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 13:33

bocs

Nem haragszom, nincs szükség erre. :) Csak kicsit felkaptam a vizet.
Szerintem megvenné ő a 600e res laptopot is, ha a pénz nem számítana...

Látom neked viszont IBM-ed van, írjál már valami jót róla. Még ha esetleg a kistesó is lenne...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#204 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 30. 16:20

Charles, a pénz mennyisége egy igen nehezen, sokszor veszélyesen növelhető kategória,  ez kétségtelen.

Idézet

Azért nem vesz 350e-res laptopot mert [...] nem használná ki és nem is kell neki akkora teljesítmény

Ez viszont talán a legnagyobb marhaság, amely note vásárlása előtt el szokott hangzani. Fogjuk már fel egyszer, hogy a notebookoknál nem a teljesítményt kell megfizetni tisztán, hanem igenis a minőséget, ergonómiát, megbízhatóságot, tartósságot, méretet, súlyt, akkuidőt. Szerinted min lehet spórolni úgy, hogy az ne látszódjon a specifikációk között? Kondenzátorokon, anyagokon, vezérlő áramkörökön, ventilátorokon, hűtési rendszeren, merevlemez típusán, touchpaden, akkumulátor tartósságán stb-stb. Itt egy dollár, ott egy dollár, százezres, milliós tételben nyomatva már pénz.

#205 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 16:39

Csapongok... es errol mi a velemenyetek?
Kép
1400 euro - Sonoma/1,6 Dothan; 512MB; 80GB; 15,4WXGA; GF6200/128MB; DVD+/-RW

Szerk: ezt mar lattam eloben... szep darab.

Samott

Szerkesztette: Samott 2005. 03. 30. 16:40 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#206 Felhasználó inaktív   K_Nándi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 30. 16:45

Idézet: hnono - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 13:53

Sziasztok!

Most értem a végére elolvastam az összes hozzászólásotokat 1-2 napom ráment de még mindig nem vagyok tisztában egy két dologgal ezt szeretném megkérdezni milyen tipusú processzort érdemes venni elvárástól függetlenül???Egy AMD 3000+ os mennyivel rosszab vagy esetleg jobb egy Pentium centrino Dothan 1500-hoz képest???? :think:

Más:Itt  vitatkoztok hogy egy olcsóbb gép mennivel rosszabb egy drágánál!!!
De fél éve  még 300k fölött volt a mostani 200-220k gépek tehát majdnem másfélszer annyi akkor fél éve még jobb volt?(Most csak próbálom védeni a szegényebbeket akiknek mint nekem is nem biztos hogy telik egy "2* drágábbra"!

:respect:  Különben minden tiszteletem a TIetek!!!!  :respect:

Hali!

:offtopic: Elvárástól függetlenül szerintem nem lehet vásárolni, ha nem tudod mit akarsz venni, mennyi pénzből, és mire, akkor inkább ne vegyél semmit, szerintem. AZért, h a polcon porosodjon, nem éri meg.

OFF vége

Szerintem ki kellett volna derülni az eddigiekből, de akkor röviden:

Teljesítményben 1500ös Pentium M sokkal gyengébb, mint az AMD, fogyasztásban viszont simán jobb. Nekem pl 2 órát megy csak akksiról, még intel akár állítólag 4 órát is. Melegedni jobban melegszik az AMD, de ha felteszed a powernow! drivert, akkor nem vészes ez sem, mert ha nincs használva a proci, akkor lehúzza az órajelet, meg a feszültséget => ha nincs terhelve, ennek is csak néha van hangja. Ja és effektív a melegedést max a képernyőn figyelheted, érezni nem fogod a billentyűkön /legalábbis én  nem tapasztaltam eddig, pl vinyó fölött inkább érezni, h melegszik/

Nem elhanyagolható továbbá az árbeli különbség a AMD javára.

A leírt jelenségek Mobile Athlon64 3000+ra vonatkoznak.

Üdv,
Nándi

#207 Felhasználó inaktív   E 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 17:50

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 14:25

Nem haragszom, nincs szükség erre. :) Csak kicsit felkaptam a vizet.
Szerintem megvenné ő a 600e res laptopot is, ha a pénz nem számítana...

Látom neked viszont IBM-ed van, írjál már valami jót róla. Még ha esetleg a kistesó is lenne...

Üdv!

Ha volt okod felkapni a vizet, akkor szukseg van ra.

A notimrol a legjobb amit irni tudok, hogy nem tudok rola rosszat irni :). Szerintem ez eleg. Na jo, kicsit bovebben ismet (korabban volt amr elmenybeszamolo):
-csak 2 usb neha keves. Ugyan van belso bt, de igy is kellene a 3 usb nekem (eger, pendrive es most fejlesztes miatt, maskor mas miatt szokott meg lenni 3. eszkoz is)
-ha sokat akarnam cipelni, akkor lecserelnem, mivel azert a 2.5 kilo koruli suly valoban nem keves, a 2.5 ora koruli akkus ido meg valoban nem tul sok. nekem egyik sem problema, mivel 7ente max 1* utaztatom es akkor epp 2.5 orat kell kibirnia :)
-ugye nincs firewire. _engem_ _most_ ez sem zavar
-van hangja! accaka ha belepek a szobaba es nagyon fulelek, akkor hallom. igaz, ha a neon fel van kapcsolva akkor elnyomja, de megiscsak felhaborito, hogy hangja van! :)
-particionalas kulon buveszkedes, ha meg akarod tartani az ibm featurekat (pl bootolaskor a rescue opciot). de csak egyszer kell tullenni rajta.
-a ins,home,pgup,pgdwn ... billentyuket lehet hogy jobban szeretnem a bill. jobboldalan egymasalatt, mint eredeti elrendezesben de a bill. tetejen. megszokas kerdese. en eddig megszoktam, hogy 1 kezzel nyomom a shift+pgdwn -t vagy mast, ha kijelolni akarok

Pozitivumokat nem irok, irnak eleget az ibm topikban :).

Szerkesztette: E 2005. 03. 30. 17:51 -kor

#208 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 19:21

Idézet: hzcs - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 23:44

Nézegetek egy Fujitsu-Siemens Amilo M-et, elég jó tulajdonságai vannak. http://geizhals.at/a138214.html
De: látom pár helyen, hogy a 9700 az csak 64 bit. Mivel azt mondjátok, hogy 9700 = asztali 9600xt, az meg 128 bit, akkor csak az FS tesz bele 64 bitet, vagy minden noti 9700-ese 64 bit? Tudom hogy amilo, meg sokan szidják, meg nem is csak 1 évre kell, hanem min. 5-re, de az otthoniak nem engedik azt a faca x700-as Acert, ami 570 valamennyi a notebook.hu-n :( :( :(
Tehát akor 64, vagy 128, vagy minden 9700 64? :D

A Mobile 9700 Radeon 128bit-es, legalabbis az enyem az.Gondolom mindegyik az.
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#209 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 23:24

Idézet: hzcs - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 22:44

Nézegetek egy Fujitsu-Siemens Amilo M-et, elég jó tulajdonságai vannak. http://geizhals.at/a138214.html
De: látom pár helyen, hogy a 9700 az csak 64 bit. Mivel azt mondjátok, hogy 9700 = asztali 9600xt, az meg 128 bit, akkor csak az FS tesz bele 64 bitet, vagy minden noti 9700-ese 64 bit? Tudom hogy amilo, meg sokan szidják, meg nem is csak 1 évre kell, hanem min. 5-re, de az otthoniak nem engedik azt a faca x700-as Acert, ami 570 valamennyi a notebook.hu-n :( :( :(
Tehát akor 64, vagy 128, vagy minden 9700 64? :D

kb. egy másfél héten belül lesz itthon ugyanez a masina - igaz csak 1.7-tel - de minden más paraméter stimmel, kb. 50 rugóval olcsóbban. Nem kérdezted, csak úgy mondtam.

#210 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 08:20

Idézet: zsozso - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 0:24

kb. egy másfél héten belül lesz itthon ugyanez a masina - igaz csak 1.7-tel - de minden más paraméter stimmel, kb. 50 rugóval olcsóbban. Nem kérdezted, csak úgy mondtam.

Na ez nem is rossz hír. És gondolom magyar bil, magyar win. Ha ez igaz, akkor nem is lesz rossz vétel itthon (remélem). Kösz hogy szóltál!

#211 Felhasználó inaktív   AtomTej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 12:16

Sziasztok!

Milyen notebook-ot vegyek?
Utazáshoz kellene illetve mobil munkaeszköznek. Ami számítana nekem:

hosszú aksiidő
halk legyen
wlan
512 ram
két év garancia
magyar billentyűzet
önálló grafikai memó

Ezekből az első kettő lenne kiemelten fontos a többi az árral kompenzálható.
Leginkább programozásra, office alkalmazásokra, illetve némi kikapcsolódásra lenne használva (játék, film, zene)

kb. nettó 200-240e lenne rá.

Tud valaki ajánlani ilyen árkategóriában csendes hosszan nyúzható gépet?
Köszi.
Konfig: Commodore 16

#212 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 13:31

Idézet: special - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 16:20

Charles, a pénz mennyisége egy igen nehezen, sokszor veszélyesen növelhető kategória,  ez kétségtelen.

Ez viszont talán a legnagyobb marhaság, amely note vásárlása előtt el szokott hangzani. Fogjuk már fel egyszer, hogy a notebookoknál nem a teljesítményt kell megfizetni tisztán, hanem igenis a minőséget, ergonómiát, megbízhatóságot, tartósságot, méretet, súlyt, akkuidőt. Szerinted min lehet spórolni úgy, hogy az ne látszódjon a specifikációk között? Kondenzátorokon, anyagokon, vezérlő áramkörökön, ventilátorokon, hűtési rendszeren, merevlemez típusán, touchpaden, akkumulátor tartósságán stb-stb. Itt egy dollár, ott egy dollár, százezres, milliós tételben nyomatva már pénz.

Ok, megértem ezt is. Akkor úgy is mondom, hogy biztos meg tudná fizetni a minőséget, de csak ennyi van rá... Most kezdjem el, hogy mire ment el a pénz (szokásos dolgok bárkit leégetnek... :) autó, bútor, stb.)?

Bizonyára jobb a minőség, az alkatrészek, több a gari. De mondjuk ebben a kategóriában akkor (220 br max) a legjobb minőségű melyik?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#213 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 13:35

Idézet: E - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 17:50

...

Pozitivumokat nem irok, irnak eleget az ibm topikban :).

Biztos jó gép, látszik, hogy elégedett vagy nagyjából... :)

Közben sajnos tárgytalan lett ez a 220e-res IBM, mert úgy tudom, nem kapható semmilyen IBM sulinetben... Márpedig abban lesz véve a cucc...

Erről valamit tudtok?

ASUS A2512HB Combo

CPU : Celeron® 2,8GHz
• RAM : 256MB DDR
• HDD : 40GB
• LCD : TFT 15" XGA
• FELBONTÁS : 1024x768
• CHIPSET : SiS M650+ Sis 962
• VGA: Integrált
• CD/DVD/CDRW : Combo Drive
• FDD : Opcionális USB 1,44
• INTEGRÁLT HANGKÁRTYA
• INTEGRÁLT 56K MODEM
• INTEGRÁLT ETHERNET 10/100
• 5 db USB2.0 PORT
• 1 db INFRA PORT
• 1 db IEEE 1394
• PCMCIA
• VGA out
• S-Video out
• Egyéb portok : Párhuzamos
• AKKU : Li-Ion (1 év

Ára barátságos, és Sulinetes. Sajnos az Acer-eken (Sulinet, 220e max) nincs s-video-out...

Üdv!

#214 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 13:39

Idézet: AtomTej - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 12:16

Sziasztok!

Milyen notebook-ot vegyek?
Utazáshoz kellene illetve mobil munkaeszköznek. Ami számítana nekem:

hosszú aksiidő
halk legyen
wlan
512 ram
két év garancia
magyar billentyűzet
önálló grafikai memó

Ezekből az első kettő lenne kiemelten fontos a többi az árral kompenzálható.
Leginkább programozásra, office alkalmazásokra, illetve némi kikapcsolódásra lenne használva (játék, film, zene)

kb. nettó 200-240e lenne rá.

Tud valaki ajánlani ilyen árkategóriában csendes hosszan nyúzható gépet?
Köszi.

Pl. ez?

20889 Compaq nx9030 (PG574EA) 

• Pentium-M 725 (1.6GHz), 15 XGA disp, 512MB DDR RAM, 40GB HDD, 24X DVD/CD-RW combo, 56K Modem, 10/100 LAN, WLAN 802.11b/g, LiIon Battery, Windows XP Pro, 1 év garancia

Nettó 231999.

Kép

Üdv!

Szerkesztette: Charles 2005. 03. 31. 13:41 -kor

#215 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 15:15

No még pár lehetőség:

ECS G553

Kép

Van sulinetben, ráadásul 240k körül!!!!!

A másik lehetőség: LG LS50 J56H, 512 ram, és 224e, viszont nincs Tv-out... :(

Üdv!

#216 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 31. 15:27

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 13:31

Bizonyára jobb a minőség, az alkatrészek, több a gari. De mondjuk ebben a kategóriában akkor (220 br max) a legjobb minőségű melyik?

Azé' mégis csak IBM, én már hiszek a névnek:

http://www.notebook....inkr/ibm_r50e_2
Make love not Wor.

#217 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 15:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 15:27

Azé' mégis csak IBM, én már hiszek a névnek:

http://www.notebook....inkr/ibm_r50e_2

Ja, csak mint mondtam SULINET Express-ben lenne véve, és abban nincs IBM...  :rolleyes:

Üdv!

#218 Felhasználó inaktív   [Joe] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 16:13

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 15:31

Ja, csak mint mondtam SULINET Express-ben lenne véve, és abban nincs IBM...  :rolleyes:

Üdv!

Az LG szerintem nem lehet rossz választás, az IBM-hez is van valami köze.:)  LG LS50 J56H milyen procival van szerelve? Az LG mindenütt  2év garanciás?

Szerkesztette: [Joe] 2005. 03. 31. 16:14 -kor

#219 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 17:29

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 15:15

No még pár lehetőség:

ECS G553

Kép

Van sulinetben, ráadásul 240k körül!!!!!

A másik lehetőség: LG LS50 J56H, 512 ram, és 224e, viszont nincs Tv-out... :(

Üdv!

Hat ha ez az ECS tenyleg anyiba kerul, es pentium M, akkor szerintem mindenkepp erdemes kozelebbrol megnezni..Meg formara is eleg kellemes, ha ez van a kepen.Ebben az arkategoriaban szerintem teljesen mindegy "mi van rairva", vagyis a marka, meg kell nezni, hogy az adott keretbol, melyik a legjobb teljesitmenyu gep, es azt kell valasztani. Szerintem. :)
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#220 Felhasználó inaktív   gpek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 17:45

Szerintem meg nem mondjuk nem akarok kötekedni....

Azt kell venni amelyik a legjobb:
Valakinek a teljesítmény számít (nekem pl nem annyira)
Összerakottság
Des. Forma
Strapabíróság
Súly
Kijelző
üzemidő
stb stb

Ezek mind bizonyos szempontok. Ma már nagyon nagy a választék és túlkinálatvan a piacon.
Persze kompromisszumokat kell kötni és úgy törekedni a legjobbra.

A HP-t nem javaslom volt nekem is ennek elődje 9005 hát azt ne...
Az Asus nem rossz strapabíró ECS viszont szép nem valószínű hogy sokat bírna, de szép...
FUSI-t nem néztél vannak neki is jó könnyő szép gépei... vagy ACER
Vagy valami alap nagyobb márka Dell vagy Toshiba de itt értelem szerüen alap gépekről van szó.
GPEK WEBDESIGN & SITEBUILD
2004 www.gpek.hu | gpek@vipmail.hu

Téma megosztása:

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »