HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész

#2941 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 24. 19:41

az art a notebooknak, ha csak ugy lehuzom a 220rol? es nem kapcsolom ki, mert most nincs eleg hely bedugni a nyomtatot:)) es ki kellene huzni, de ha nem art, akkor nem kapcsolom ki, csak kihuzom, utana meg vissza....

#2942 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 12. 24. 21:08

Idézet: pauz - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 20:41

az art a notebooknak, ha csak ugy lehuzom a 220rol? es nem kapcsolom ki, mert most nincs eleg hely bedugni a nyomtatot:)) es ki kellene huzni, de ha nem art, akkor nem kapcsolom ki, csak kihuzom, utana meg vissza....

Minden készüléknek árt ha kirántják a konnektorból, mert az áram megszakításakor ún. bekapcsolási áramlökés indul, megemelkedika feszültség.

#2943 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 07:50

Idézet: Larson - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 10:25

Köszönöm a hozzászólásokat.

Én is úgy tudtam, hogy egy cég legyárt pár gépet és minden márka ráragasztja az emblémáját nagyjából. De azért érdekelne, hogy melyiket kell relatíve nem vinni minden héten szervízbe.

Használat szempontjából. Nem játékra kellene. Inkább grafikai progikra.

Minimum 1,5Gigás, 80GB merevlemezzel, min. 512es Rammal kellene. 1280x800 felbontás.

http://www.notebook..../asus-a6va-q034

Ezt pl. jónak találom, amit carcass irt. Szerintetek?

Sajnos notebookokkal hadilábon állok, és azért nem szeretnék ennyi pénzt elkölteni egy olyanra ami "széttörik" és egyfolytában szervizbe van mert mindig vmi baja van.

pl. van két gericomos céges gép, azokkal mindig valami baj van. Ezt pl. nem akarom. Ezért gondoltam, hogy vásárlás előtt kikérném a tanácsokat hátha tudnak vmi megbizhatót.

Örülök ha adtam egy jó tippet. :) De azért PeC-nek igaza van.Nekem munkára kell a cucc azért fogok ilyet venni.Ha neked nem arra kell akkor vegyél egy gyengébbet.
Szerintem attól továbbra sem kell tartani hogy szervizbe kell hordani a gépet.Úgyhogy hajrá. :up:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2944 Felhasználó inaktív   attosz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 25. 10:33

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 22:08

Minden készüléknek árt ha kirántják a konnektorból, mert az áram megszakításakor ún. bekapcsolási áramlökés indul, megemelkedika feszültség.

Mondjuk tekintve hogy ott van külön a tápegység, kétlem hogy a notebookod túl sokat megérezne abból a feszültségemelkedésből...

#2945 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 25. 19:18

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 21:08

Notesznél, ami akkuról megy? Ennyire azért ne parázzunk már, nem ettől fog tönkremenni.
Make love not Wor.

#2946 Felhasználó inaktív   pazsin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 19:41

emberek most néztem:

FUJITSU SIEMENS Amilo Pi 1536
Pentium M Core Duo T2300 1660 MHz
1 GB DDR2 533 MHz memória
100 GB SATA 5400 rpm 8 MB vinyó
DVD dual layer író
ATI Mobility Radeon X1400 HM 512 MB

mindez 375 ezerért bruttó, januártól 360 ezerért

szerintetek korrekt ha pl archicadhez kellene (proci render miatt és monitorkártya opengl miatt - bár tudom h a geforce jobb opengl-ben de azért ez sem hangzik rosszul)

#2947 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 15:48

Idézet: pazsin - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 20:41

emberek most néztem:

FUJITSU SIEMENS Amilo Pi 1536
Pentium M Core Duo T2300 1660 MHz
1 GB DDR2 533 MHz memória
100 GB SATA 5400 rpm 8 MB vinyó
DVD dual layer író
ATI Mobility Radeon X1400 HM 512 MB

mindez 375 ezerért bruttó, januártól 360 ezerért

szerintetek korrekt ha pl archicadhez kellene (proci render miatt és monitorkártya opengl miatt - bár tudom h a geforce jobb opengl-ben de azért ez sem hangzik rosszul)

Figyu, nekem is archicadhez kell a notebook, ebben az árban van ez is:
http://www.notebook.hu/notebook/asus/a6v/asus-a6va-q034
az forintra ugyanannyi és szerintem minőségre sokkal jobb.
Igaz hogy a hdd kisebb meg kevesebb a ram, de az archicadhez untig elég.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#2948 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 15:52

Lassan már kinéz innen mindenki vagy azt hiszi, hogy valami asus beépített ember vagyok. :) De én akkor is ezt ajánlom.

Bravo

#2949 Felhasználó inaktív   BlueBoy7068 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 26. 20:59

ŐŐŐ remélem jó helyre írok :)
Szal a következő problémám lenne: Van nekem egy ACER ASPIRE 3003LMi laptopom.
Az a helyzet vele, hogy szerettem volna felrakni rá az MSN Messenger 7.5-öt.
De ez egyátalán nem megy rajt.A Windows messenger pedig megy.Leszedtem, felraktam mégegyszer, semmi.Kikapcsoltam a tűzfalat(zone alarm), semmi.Routerrel, router nélkül sem.
Ezt írja ki:Bejelentkezés (a kövezkezőre MSN Messenger) sikertelen, mert a szolgáltatás nem elérhető.Kérjük próbálja meg később.Már próbáltam kb 20ezerszer.
Ha esetleg valakinek lenne ötlete, azt szívesen fogadnám!
Ui:esetleg létezik olyan, hogy egy laptopon, nem müxik az MSN?(ha ez hülyeség wolt, kéretik nem röhögni :D )
Előre is köszi!
bye

#2950 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 21:56

Idézet: BlueBoy7068 - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 21:59

ŐŐŐ remélem jó helyre írok :)
Szal a következő problémám lenne: Van nekem egy ACER ASPIRE 3003LMi laptopom.
Az a helyzet vele, hogy szerettem volna felrakni rá az MSN Messenger 7.5-öt.
De ez egyátalán nem megy rajt.A Windows messenger pedig megy.Leszedtem, felraktam mégegyszer, semmi.Kikapcsoltam a tűzfalat(zone alarm), semmi.Routerrel, router nélkül sem.
Ezt írja ki:Bejelentkezés (a kövezkezőre MSN Messenger) sikertelen, mert a szolgáltatás nem elérhető.Kérjük próbálja meg később.Már próbáltam kb 20ezerszer.
Ha esetleg valakinek lenne ötlete, azt szívesen fogadnám!
Ui:esetleg létezik olyan, hogy egy laptopon, nem müxik az MSN?(ha ez hülyeség wolt, kéretik nem röhögni :D )
Előre is köszi!
bye

jah, sztem tuti hulyeseg:)
bar lehet hogy vmi megfogja az MSN-t.... de ha te nem allitottad be hogy megfogja, akkor lehetetlen h ne menjen.... sokszor nehez mostanaban belepni MSN-re, lehet karacsonyi tumultus miatt.... probalkozz...

#2951 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 11:32

Idézet: carcass - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 7:50

Örülök ha adtam egy jó tippet. :) De azért PeC-nek igaza van.Nekem munkára kell a cucc azért fogok ilyet venni.Ha neked nem arra kell akkor vegyél egy gyengébbet.
Szerintem attól továbbra sem kell tartani hogy szervizbe kell hordani a gépet.Úgyhogy hajrá. :up:

És a munkánál kihasználod az X700 vidikarit a 6200-al szemben?  :think:
inkább ugyanabból a notiból a gyengébb vidikarit (6200) a maradék pénzből pedig plussz 512 ram, és egy jó táska. Még marad is lé.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#2952 Felhasználó inaktív   BlueBoy7068 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 28. 13:11

Idézet: pauz - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 21:56

jah, sztem tuti hulyeseg:)
bar lehet hogy vmi megfogja az MSN-t.... de ha te nem allitottad be hogy megfogja, akkor lehetetlen h ne menjen.... sokszor nehez mostanaban belepni MSN-re, lehet karacsonyi tumultus miatt.... probalkozz...

hi
hát nem tudom, sztem, más lehet a gond.Mondjuk igy látatlanban nem könnyű.Csak pld a Win messenger simán megy..Hát azért nem szívesen raknám újra a gépet..

#2953 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 16:18

Idézet: BlueBoy7068 - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 13:11

hi
hát nem tudom, sztem, más lehet a gond.Mondjuk igy látatlanban nem könnyű.Csak pld a Win messenger simán megy..Hát azért nem szívesen raknám újra a gépet..

Szia!

Nekem hasonló volt a problémám.

Feltettem a MS Update-ről a .NET csomagot és azóta megy rendesen. Egy próbát megér.

Üdv!

#2954 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 17:40

Idézet: carcass - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 16:48

Figyu, nekem is archicadhez kell a notebook, ebben az árban van ez is:
http://www.notebook.hu/notebook/asus/a6v/asus-a6va-q034
az forintra ugyanannyi és szerintem minőségre sokkal jobb.
Igaz hogy a hdd kisebb meg kevesebb a ram, de az archicadhez untig elég.

Azért ArchiCAD-hez nem árt az 1 giga ram, sőt....
Nekem tetszik ez a Fujitsu... én is nézegetek ilyenfajta felhasználásra notit, de én még az asztali-erősebb vs. notebook-hordozható kérdésnél járok :)

Szerkesztette: begbie 2005. 12. 29. 17:51 -kor

#2955 Felhasználó inaktív   Stormrider 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:14

A hírekből:
Asustek may ship more branded notebooks than Sony in 2006, says paper

"In 2006, Asustek will have the potential to outpace Sony in branded global notebook shipments..."
"...Asustek will reportedly be one of Dell’s major notebook contract makers for 2006."
"...Foxconn Electronics and Quanta Computer have secured most of Sony’s notebook orders for 2006."
"The closer you are to death. The more you realize you are alive." - Joe Simpson

#2956 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:26

aki Acer Travelmate 2xxx -et hasznal, legyen szives nekem megnezni a benne levo ram tipusat, sehol nem talalom, es fontos lenne tudni, PLZZZ

#2957 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:59

Hello!
Fóleg irodai melóra keresek notit bruttó 300ezerig. Eddig IBM R50e-ben gondolkoztam 3 év garral, mert WLAN kellene, és a kikapcsolódásos játékomhoz legalább 512RAM, és minél jobb proci, bár már P3-on is elmegy, viszont most találtam ezt.
2 év gar, clevo, de kissé jobb proci.
Mi a véleményetek? Esetleg valami jobb ebben a kategóriában?
Üdvözlettel:
Gabi

#2958 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 11:54

Sziasztok !

Most szeretném lecserélni a jelenlegi noteszt (Clevo 430v P4 3.0ghz, 1gb ram, dvd rw, ati mob.9600)
A gondom az vele, hogy nekem inkább hosszabb akkuidejü, hordozhatóbb modell kéne, nem dtr.

A következökre használom:
netezés, office, dvd, divx lejátszás, nagyméretü digitális fotó szerkesztése (photoshop), videószerkesztés, tévézés,néha játék.

A köv. elvárássaim lennének :

A legfontosabb : HALK legyen !!!

A fontosabbak :
-Kis fogyasztású, de gyors proci.
-Legalább 512, de inkáb 1024mb ram, lehetöleg modern, ddr2-es
-Olyan vga, aminek jó az energiagazdálkodása (azaz böngészés közben nem zabálja le az akkut), viszont ha játszani szeretnék, enyhe kompromisszumokkal futassa az összes jelenlegi játékot.
-3-4 óra rendelkezésre állás.
-Mem. kártya olvasó.
-tft 12-15 collig
-firewire, usb 2
-jó minöségü chipset
-strapabíró ház
-bluetooth (ha lehet, az új, 2.0-ás)
-Wlan min. 54mbit-es
-Kis súly

Ami szintén jó lenne, de nem élethalál kérdés :
-tv tuner (analóg/digitális)
-webkamera
-magyar billentyüzet

Az a baj, hogy már keresgéltem, de olyat ami mindnek megfelelt, még nem sikerült találni.
Eddig :

-acer 5512 :Pentium-M 740 1.73GHz • 512MB • 80GB • DVD+/-RW DL • ATI Mobility Radeon X700 128MB • USB 2.0/FireWire/Modem/Gb LAN/WLAN 802.11bg • 4in1 Card Reader (SD/MMC/MS/MS Pro) • Hybrid TV-Tuner (analog/DVB-T) • 15.4" WXGA TFT (1280x800) • Windows XP Home Edition • Li-Ionen-Akku • 3.08kg

- acer 1694 :Pentium-M 760 2.00GHz • 1024MB (2x 512MB) • 100GB • DVD+/-RW DL • ATI Mobility Radeon X700 256MB • USB 2.0/FireWire/Modem/Gb LAN/WLAN 802.11bg/Bluetooth • 4in1 Card Reader (SD/MMC/MS/MS Pro) • 15.4" WXGA TFT (1280x800) • Windows XP Home • Li-Ionen-Akku • 2.95kg

-asus w5a :Pentium-M 740 1.73GHz • 512MB • 60GB • DVD+/-RW • Intel i915 onboard Grafik max.128MB shared memory • USB 2.0/FireWire/Modem/LAN/WLAN 802.11bg/Bluetooth • 4in1 Card Reader (MMC/SD/MS/MS Pro) • integrierte Web-/Videokamera (1.3 Megapixel) • 12.1" WXGA TFT (1280x800) • Windows XP Professional • Li-Ionen-Akku • 1.60kg
(bár itt a vga nincs a topon)

Annyira nem ismerem a többi márkát, ezért nagy köszönettel szívesen várnék minden segítséget!!!

Szerkesztette: krisz123 2005. 12. 30. 12:14 -kor

#2959 Felhasználó inaktív   kaare 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 15:08

Sziasztok!
Új regisztráltként kicsit félve szólok hozzátok... egy másik, nem gépekkel foglalkozó fórumon törzstag vagyok, így vmennyire tudom , milyen érzés az, amikor egy új regisztráló hülyébbnél hülyébb első hozzászólásokkal meg kérdésekkel bombázza a tagokat...a kötelező penzum is megvolt, ezt a majd' 100 oldalt is átolvasgattam, tehát igyekszem baromságokat nem kérdezni..
Tehát mint olya sokan mások, laptop vásárlásán töröm a fejem..nem sürgős, a vizsgaidőszak végére kell, addig még van egy hónap, azért döntöttem így, mert legalább az áfacsökkentés is közbejátszik, az a jó pár ezer forint is számít valamennyit..lassan már vagy egy fél hónapja nézegetem a típusokat rengeteg oldalon és úgy vettem észre, legalábbis nekem az jött le, hogy az ASUS-ok egy elég összerakott gépnek tűnnek (meg ahogy másokkal is beszéltem, ezt ajánlották)..
kinéztem egy gépet itt:

http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=580&page=1

azért itt, mert ezt a típust itt találtam meg a legolcsóbban. mire is kéne a gép?, hmmm. jó kérdés, igazából kollégista vagyok Budán, csak hétvégente vagyok-ha vagyok- otthon, viszont az otthoni gépemet nem akarom felvinni a koleszba. A koliban van tűrhető net, tehát elsősorban net elérése a fontos, mind veztékes, mind vezetéknélküli, mert a suliban van nekünk ingyen wlan, és azt bizony jó lenne kihasználni...
ezen kívül Word, Excel, meg Statgraph, SPSS ,tehát ilyen különböző statisztikai cuccok (is) mennének rajta...és ha már gép, akkor jó lenne játszani is vele- nem nagy igényű játékokat, pl. Colin 3 (4?), GTA Vice City, meg talán NFS,persze valamelyik régebbi verzió... persze nem vagyok nagy játékos, illetve arra megteszi az itthoni gép is..szóval az ár az olyan 230 lenne max. és ez itt éppen belefér...tudom, ezért csak integrált videókarit lehet kapni, de itt jönne az első kérdésem: ha már integrált, akkor mennyire teszi meg ez az ATI kártya?úgy értem, hogy jobb mintha egy Intel, vagy SIs-t néznék??
a másik hogy viszonylag fontos az aksi is, és ebből a szempontból, ahogy néztem a FuSi meg az Acer nem áll valami jól-már ami a viszonylag alapabb gépeiket illeti...teáht maradjak az ASUS-nál, vagy esetleg nézzek szét még? ha igen, akkor esetleg mit ajánlanátok?

a vége már lehet nagyon általánosítás, de remélem azért tudtok segíteni
Köszi a segítséget előre is ;)
Kaare
;)

#2960 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 19:04

Tényleg, CLEVO-nak van olyan notija, ami tudja azt amit 2 hozzászólással ezelött elképzeltem?
Esetleg hol- és mennyiért lehet venni?

Téma megosztása:

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.