HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész

#3021 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 05. 14:17

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 14:11

Sziasztok!

Akadt egy kis problémám ezért segítséget szeretnék kérni.
Adott egy ASUS A2800S noti aminek a billentyűzetébe beleborult egy kis citromos NESTEA :)
Gyors kikapcsolás, kitörölgetés, szétszedés, billentyűzetből lé kiöntése után a szituáció a következő: a billentyűzetnek csak bizonyos gombjai reagálnak, de a jellemzőbb inkább az, hogy nem, hanem csak csipog a gép ill. teljesen más csinál mint amilyen gombot megnyomok. Mit lehet ezzel tenni?
A gép még garis. Vigyem vissza? Szárítsam még hajszárítóval óvatosan? Pihentessen pár napig, hátha meggyógyul? Vegyek másikat?
A billentyűzet úgy néz ki mint a csatolt képen.
Ennyi van ráírva a billentyűzet hátulján:
Model: K991162B1
REV: 02 HG
P/N: 04-N7F1KHUN1
és egy serail szám.

Gombokat leszed, ha lehet akkor szétszed, KONTAKT WL lemosóval átmos.
Ha jó akkor örül, ha nem nem vesztettél semmit, mivel a beázás sohasem garis :)

#3022 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 14:33

Hello!

Mennyire jók a nem előre konfigurált gépek?
Én konkrétan a notebook.hu-n egy ilyen MSI konfigot állítottam össze magamnak:

MSI

1x1024Mb mamória azért, hogy tudjak mellétenni később még. Ami viszont nem derült ki nekem: tudja-e dualban kezelni a memóriákat, vagy nem?
További kérdések:
1. érdemes-e 7200 RPM-es winchesterrel venni, vagy annyival nem gyorsabb, amennyivel többet fogyaszt (és drágább)?
2. az említett memória kérdés: mennek-e dualban ebben a ramok?
3. érdemes-e várni az új NAPA platformra? Hasonló árból kijönne az itt már korábban említett FUSI Amilo Pi 1536
4. általános vélemény az MSI notikról? Nem túl régen gyártanak, de minden másban azért minőséget jelent az MSI név....

Amire használnám a gépet: ArchiCAD, Photosop, 3dStudio, néha játék... szóval a teljesítmény elég fontos lenne....annyira nem szempont a mobilitás, de azért nem árt a kis fogyasztás sem...
A következő konfigot váltanám erre: MSI 845 PEMax2+ 2,66 P4 Northwood, 1024 Mb RAM, ATI 9800 Pro

előre is köszi a válaszokat!

üdv.: begbie

#3023 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 14:55

begbie:

Az az egy darab modul magaban sehogysem lesz kepes a dual mukodesere, de gondolom arra iranyult volna a kerdesed, hogy a kesobbiekben vasarolando RAM-mal menne e egyutt. Sztem igen, ha a csipkeszlet tudja.

A 7200-as vinyok azert tudnak melegedni rendesen. Sztem ha nem nagyon lenne kihasznalva es nem egetveroen fontos, akkor sztem kar ra a plusz love.

Illetve grafikara sztem keves az a felbontas.

A tobbirol nem tudok nyilatkozni.

#3024 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 15:12

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 14:17

Gombokat leszed, ha lehet akkor szétszed, KONTAKT WL lemosóval átmos.
Ha jó akkor örül, ha nem nem vesztettél semmit, mivel a beázás sohasem garis :)

Érdekes megoldású egyébként ez a billentyűzet. A gombokat nehezen le lehet szedni, de közvetlen a nyomógomb funkciót egy kis "harang" szerű gumi végzi el, az nyomódik be és ér hozzá az elektronikához. Magát a billentyűzetet nem lehet szétszedni szerintem, összesen egy csavar van a hátulján és sok kis műanyag "pöcök" szerű valami. Majd lefényképezem.

Mennyieb kerül és hol lehet kapni ilyen billentyűzetet? Bontva is megfelel nekem :)

#3025 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 15:14

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:55

begbie:

Az az egy darab modul magaban sehogysem lesz kepes a dual mukodesere, de gondolom arra iranyult volna a kerdesed, hogy a kesobbiekben vasarolando RAM-mal menne e egyutt. Sztem igen, ha a csipkeszlet tudja.

A 7200-as vinyok azert tudnak melegedni rendesen. Sztem ha nem nagyon lenne kihasznalva es nem egetveroen fontos, akkor sztem kar ra a plusz love.

Illetve grafikara sztem keves az a felbontas.

A tobbirol nem tudok nyilatkozni.

A chipkészlet elméletileg Intel 915PM, ennek tudnia kellene... bár EBBEN a tesztben azt írják(igaz másik MSI gépről) hogy nem DDR2-es memóriákat szereltek bele, így nem megy a dual....
Igen, azért kérdeztem, hogy legyen először 1x1024, vagy inkább 2x512?

A vinyókérdésre köszönöm a választ, igen, a melegedés/zaj is egy fontos szempont, ezt elfelejtettem mondani... akkor marad az 5400 RPM.

Felbontás.... hát, nem tudom, én a 19-es CRT-met 1280x960-ben használom és ez nekem elég.... a nagyobb felbontású kijelzővel szerelt gépek hasonló teljesítménnyel, iszonyat drágák....

De köszi a válaszokat!
A többire esetleg valaki?

kösz.: begbie

#3026 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 15:14

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:12

Érdekes megoldású egyébként ez a billentyűzet. A gombokat nehezen le lehet szedni, de közvetlen a nyomógomb funkciót egy kis "harang" szerű gumi végzi el, az nyomódik be és ér hozzá az elektronikához. Magát a billentyűzetet nem lehet szétszedni szerintem, összesen egy csavar van a hátulján és sok kis műanyag "pöcök" szerű valami. Majd lefényképezem.

Mennyieb kerül és hol lehet kapni ilyen billentyűzetet? Bontva is megfelel nekem :)

A harangok alján egy valószínűleg szén alapú korong van. Ezek koszolódtak be. Csak a Kontakt WL segíthet, más nem nagyon jó erre a célra. Ugyanez az anyag vált be a mobilos szervizekben a gumi billentyűzet és az alatta lévő érintkező sor tisztítására beázás esetén.

Asus-hoz nem tudom hol lehet billt kapni.

#3027 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 15:22

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:14

A harangok alján egy valószínűleg szén alapú korong van. Ezek koszolódtak be. Csak a Kontakt WL segíthet, más nem nagyon jó erre a célra. Ugyanez az anyag vált be a mobilos szervizekben a gumi billentyűzet és az alatta lévő érintkező sor tisztítására beázás esetén.

Asus-hoz nem tudom hol lehet billt kapni.

Ezt a "Kontakt WL" nevű anyagot hol lehet kapni?

#3028 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 15:32

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:22

Ezt a "Kontakt WL" nevű anyagot hol lehet kapni?

Időközben találtam egy közeli boltot, 2000 alatt van az ára. Veszek majd egyet :)

#3029 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 16:40

Újabb fejlemény: megnéztem közelebbről a billentyűzetet megint és nem lehet szétszedni, mivel a hátulján kis műanyag részek vannak (elég sűrűn) amik oda vannak olvasztva. Semmi szétpattintással, csavarral nem lehet szétszedni, nagyon úgy tűnik, hogy összerakták annó a gyárban és csak roncsolással lehetne szétszedni.

#3030 Felhasználó inaktív   cloudnoise 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 05. 16:57

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 12:54

-- nem a kijelző mérete számít a munkaterületnél, hanem a felbontás.

köszi a soksok segítséget! :)

a felbontásokkal tisztában vagyok. csak abban bizonytalankodom, hogy a kisebb képernyőméretnél - bár ugyanakkora a munkaterületem, mint korábban - nem gúvad e ki a szemem, hogy meglássak egy pixelt, vagy valami.
az tény, hogy egy notebook monitorára más ránézni, mint egy simára, meg hogy nagyobbnak tűnik, mint amekkora valójában. de azért atosznak is igaza van: ki kell majd próbálnom pár képernyőméretet, meg felbontást :)

igazából elég sokat hurcolnám, de valószínüleg főleg nem az ölemben dolgoznék vele, mert a precíz munkához az talán nem valami jó...

na mindegy, majd megpróbálok hozzáférni egy 12,1-eshez, hogy legyen arról is tapasztalatom :)
most 1024*768-ban melózok 17"-os monitorral és már hozzászoktam. kíváncsi vagyok milyen élmény egy nagyobb felbontás pár hüvelykkel kisebb területen :D

atosz egyébként neked milyen a képernyőd? wxga, wuxga netán? :)

#3031 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 17:08

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:32

Időközben találtam egy közeli boltot, 2000 alatt van az ára. Veszek majd egyet :)

Kapható a XIII. Gömb utca 30 alatti Etalon2000-ben, 800FT körül van a nagy (400ml).
Vagy a klinikáktól ha megyünk az Europark felé, akkor az Üllői út-Márton utca utáni sarkon lévő vegyipari boltban.

Jól át kell vele fújni, csöpögjön orrán-száján. Vagy bontsd fel a flakont, lehet hogy 400ml elég a beáztatáshoz is.

#3032 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 17:20

Idézet: begbie - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:33

Hello!

Mennyire jók a nem előre konfigurált gépek?
Én konkrétan a notebook.hu-n egy ilyen MSI konfigot állítottam össze magamnak:

MSI

1x1024Mb mamória azért, hogy tudjak mellétenni később még. Ami viszont nem derült ki nekem: tudja-e dualban kezelni a memóriákat, vagy nem?
További kérdések:
1. érdemes-e 7200 RPM-es winchesterrel venni, vagy annyival nem gyorsabb, amennyivel többet fogyaszt (és drágább)?
2. az említett memória kérdés: mennek-e dualban ebben a ramok?
3. érdemes-e várni az új NAPA platformra? Hasonló árból kijönne az itt már korábban említett FUSI Amilo Pi 1536
4. általános vélemény az MSI notikról? Nem túl régen gyártanak, de minden másban azért minőséget jelent az MSI név....

Amire használnám a gépet: ArchiCAD, Photosop, 3dStudio, néha játék... szóval a teljesítmény elég fontos lenne....annyira nem szempont a mobilitás, de azért nem árt a kis fogyasztás sem...
A következő konfigot váltanám erre: MSI 845 PEMax2+ 2,66 P4 Northwood, 1024 Mb RAM, ATI 9800 Pro

előre is köszi a válaszokat!

üdv.: begbie

Szia!

Nekem MSI 1029-esem van amit írnak még M635-ösnek is. Egyébként TARGA.
Annyi a különbség, hogy ebben Turion proci és X700-as van.
Szerintem nagyon jó noti! 1év alatt ez a 4. erős notim, de talán a legjobb is!
Melegedni csak a gép jobb oldala a ventillátornál melegszik. Alap esetben csendes a venti, csak játékok alatt hangosodik. A kijelzője nagy látószögü, szépek a színei.
Az enyémhez van távírányító is  :-)
Ugyanakkor kevés notiról lehet elmondani - de ez fémházas!!!!!
Az LCD fedele és a gép alja az! Még a winyó és a memória fedele is !!!
Szerintem rakd bele nyugodtan a 7200-es winyót! Nekem kettőben az volt - gyorsabb!!!!!
Melegedni és hangra szinte észre sem venni a különbséget.
A gond az az ára...

Bár most nézem, nem is rossz!!!

Sajna az enyémben nincs infra és mikrofon, cserébe viszint van wifi és bluetooth.

#3033 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 17:22

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 17:08

Kapható a XIII. Gömb utca 30 alatti Etalon2000-ben, 800FT körül van a nagy (400ml).
Vagy a klinikáktól ha megyünk az Europark felé, akkor az Üllői út-Márton utca utáni sarkon lévő vegyipari boltban.

Jól át kell vele fújni, csöpögjön orrán-száján. Vagy bontsd fel a flakont, lehet hogy 400ml elég a beáztatáshoz is.

Hmm, nagyobb baja ettől nem lesz? Mint írtam nem lehet szétszedni teljesen a billentyűzetet. A jobb oldala, ahova a a tea jutott most már kicsit nehezebben jár.

#3034 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 17:45

Idézet: cloudnoise - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 16:57

atosz egyébként neked milyen a képernyőd? wxga, wuxga netán? :)

14"-ban 1400x1050, azaz SXGA+. Sztem egyaltalan nem fog kiguvadni a szemed. :)
Az a 17"os moncsi, amin dolgozol, az meg CRT?

#3035 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 17:54

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 13:49

A saját személyes tapasztalat, és mások tapasztalatai szintén nagyon fontosak, itt a benyomásra, anyagminőségre gondolok. 3 év mindenesetre lényegesen nagyobb biztonság, mint 2, szerintem. Ugyanakkor lehet, hogy a Clevo jobb minőség, és jobb felszereltségű. Ezek a modellek egyébként "irodai asztali gép" helyett típusúak inkább.

Megnéztem már az IBMet, a másikat nem, de nekem irodai felhasználsra kéne, néhe prociszerető játék futtatására kikapcsolódásként, de elsődlegesen meló. Mivel teljesítményben a Clevo sokkal jobb, így megnézem melyik tetszik jobban anyagra, azt max megbánom? :think:  :D
Üdvözlettel:
Gabi

#3036 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 17:58

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 17:22

Hmm, nagyobb baja ettől nem lesz? Mint írtam nem lehet szétszedni teljesen a billentyűzetet. A jobb oldala, ahova a a tea jutott most már kicsit nehezebben jár.

Próbáld ki egy helyen és ha nem bántja a műanyagot, akkor nyugodtan mosd vele. Láttam már olyan szar műanyagot amit megmattított, de kb 100-ból egy anyag ilyen.

Ezért mondtam, hogy szedd le a sapkákat, akkor nem mattulnak meg :)

#3037 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 17:58

Idézet: xedos - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 18:20

Szia!

Nekem MSI 1029-esem van amit írnak még M635-ösnek is. Egyébként TARGA.
Annyi a különbség, hogy ebben Turion proci és X700-as van.
Szerintem nagyon jó noti! 1év alatt ez a 4. erős notim, de talán a legjobb is!
Melegedni csak a gép jobb oldala a ventillátornál melegszik. Alap esetben csendes a venti, csak játékok alatt hangosodik. A kijelzője nagy látószögü, szépek a színei.
Az enyémhez van távírányító is  :-)
Ugyanakkor kevés notiról lehet elmondani - de ez fémházas!!!!!
Az LCD fedele és a gép alja az! Még a winyó és a memória fedele is !!!
Szerintem rakd bele nyugodtan a 7200-es winyót! Nekem kettőben az volt - gyorsabb!!!!!
Melegedni és hangra szinte észre sem venni a különbséget.
A gond az az ára...

Bár most nézem, nem is rossz!!!

Sajna az enyémben nincs infra és mikrofon, cserébe viszint van wifi és bluetooth.

Köszi!

Ez elég jó hír, hogy elégedett vagy a minőségével. Ahogy néztem a 1032 felépítésre szinte ugyanaz. Külön örülök annak, amit a kijelzőről írtál. A felbontása elég lehet, de a színek is fontosak, szépek legyenek, és éles legyen a kép.
Egyedül ez a memória-dolog bánt egy kicsit. Nem értem, hogy ha ilyen chipset van a gépben, akkor miért nem DDR2-es ramokat tesznek bele párban....  :confused:
Na mindegy, legfeljebb ha nem lesz más megoldás, akkor megveszem 512-vel és veszek bele 2x512 DDR2-t, ami benne volt, azt meg eladom.... (hopp, most jut eszembe: a gari ugrik ilyenkor? gondolom igen...  :(  )

Esetleg ez lehet egy másik versenyző 1 giga rammal, de valahogy az MSI minőségében jobban bízom:
CLEVO M40AE Pro 02

Ennek az előnyei:
-nagyobb felbontású kijelző
-SATA vinyó
-DDR 2-es memóriák
-bluetooth, webkamera, ajándék táska

Igaz, ez drágább is... na meg CLEVO...

Szóval köszönöm az eddigi válaszokat!

NAPA platform? Érdemes várni?

#3038 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 18:03

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 17:58

Próbáld ki egy helyen és ha nem bántja a műanyagot, akkor nyugodtan mosd vele. Láttam már olyan szar műanyagot amit megmattított, de kb 100-ból egy anyag ilyen.

Ezért mondtam, hogy szedd le a sapkákat, akkor nem mattulnak meg :)

Köszi, megtesztelem hétvégén :)

#3039 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 18:14

Idézet: begbie - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 18:58

Köszi!

Ez elég jó hír, hogy elégedett vagy a minőségével. Ahogy néztem a 1032 felépítésre szinte ugyanaz. Külön örülök annak, amit a kijelzőről írtál. A felbontása elég lehet, de a színek is fontosak, szépek legyenek, és éles legyen a kép.
Egyedül ez a memória-dolog bánt egy kicsit. Nem értem, hogy ha ilyen chipset van a gépben, akkor miért nem DDR2-es ramokat tesznek bele párban....  :confused:
Na mindegy, legfeljebb ha nem lesz más megoldás, akkor megveszem 512-vel és veszek bele 2x512 DDR2-t, ami benne volt, azt meg eladom.... (hopp, most jut eszembe: a gari ugrik ilyenkor? gondolom igen...  :(  )

Esetleg ez lehet egy másik versenyző 1 giga rammal, de valahogy az MSI minőségében jobban bízom:
CLEVO M40AE Pro 02

Ennek az előnyei:
-nagyobb felbontású kijelző
-SATA vinyó
-DDR 2-es memóriák
-bluetooth, webkamera, ajándék táska

Igaz, ez drágább is... na meg CLEVO...

Szóval köszönöm az eddigi válaszokat!

NAPA platform? Érdemes várni?

Nekem volt Clevom... M400A....
Szerintem kaszni mínőségben odaver az MSI !!!!
Ha a Clevo kijelzője nem glare typeos akkor szintén...
A webcam ha még a régi 300.000pixeles, akkor nem sokat jelent...
Az M400A-ban 2x512M DDR RAM-om volt nem dualban... mégis memtesztben megverte a
M400A Pro változatot 2x512M DDR2 Dualban !!!!!
A táskát csak hátizsákban hordva ajánlanám.
A billentyűzete viszont a Clevonak jobb - puhább.
SATA winyóval van egy gondom - nem láttam még átalakítót hozzá! Azaz, ha elszáll, nem igazán tudsz róla adatot menteni!

#3040 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 18:23

Utánanéztem egy kicsit, a konfigurálható MSI 1032 ugyanaz a kasztni, mint ami EBBEN a tesztben szerepel M645 néven. Itt semmi kifogásolnivalót nem találnak a gép külsejében, sőt a kijelzőt kifejezetten dícsérik. Problémaként a memóriakezelést hozzák fel. Ezért vagyok arra kíváncsi, hogy lehet-e bele DDR2-t tenni párban, és akkor menne dualban...
Nekem is szimpatikusabb az MSI, olcsóbban is kijönne, még a memóriacserebere után is... csakhát ez a gari-kérdés.... rá kellene kérdeznem, hogy lehet-e úgy kérni a konfogot, hogy párban van benne kettő DDR2....

Téma megosztása:

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.