HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész

#3001 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 04. 18:42

Idézet: hartyi - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 11:13

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni notebook vásárlás ügyben... Szóval olyan subnotit (~1.5 kg) keresek, amely bruttó 300 alatt megkapható és van rá világgarancia (Anglia). Nem kell atomerőműnek lennie (azért Cerka ne legyen), sokkal fontosabb a hosszú akksi üzemidő, meg a tényleges hordozhatóság.
Olyan gép is szóba jöhet, amiben nincs optikai meghajtó.

Köszi: Hartyi

Esetleg kerdezd meg itt is, talan jobban tudnak segiteni. :)

#3002 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 19:25

Idézet: cloudnoise - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 0:30

2. olvastam itt a DTR és T&L típusokról, de ez nem teljesen világos számomra. a DTR inkább "asztali noti", míg a másik a "hordozható noti"? hogyan tudom megállapítani egy adott technikai leírásból, hogy a szóban forgó gép milyen? most nálam van használatra egy Compaq Evo N1020v és kb. tíz percenként bekapcsol benne valami ventillátor és istenemre mondom: majdnem hangosabb, mint a PC-m! ez jelent valamit? azért van, mert p4-es proci van benne? mert ha veszek, akkor nem szeretném ha otthon derülne ki, hogy a frissen vásárolt gépemtől nem tudok dolgozni :)

3. a nálam lévő Compaq-ban 2,4 Ghz-s processzor van és felfigyeltem rá, mikor mostanában elkezdtem  notikat keresni, hogy alig van köztük olyan ami 2 Ghz fölé menne. olvasgattam a topikot és valaki írta, hogy a Dothan procik olyasmi teljesítményűek, mint a P4, vagy valami ilyesmi. akkor most ez hogy van? ha ezt látom a technikai leírásban például:
Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533 1600 MHz CPU
akkor ezt most mihez hasonlíthatom? az asztali P4-es 1,6Ghz-s cuccomhoz képest ez milyen? vagy egyáltalán: milyen viszonyítási alapot nézzek?

4. tudom, az én hibám, hogy nem olvastam elejétől végéig a topikot, de be kell látni, nagyon hosszú és a régebbi hozzászólásokban akadnak már kevésbé aktuális dolgok. szóval azt szeretném kérni, hogy tudna e valaki esetleg valami lista jellegű dolgot írni a különbőző típusokkal szerzett tapasztalatairól, vagy arról, hogy ebben a hosszúhosszú topikban a hozzászólásokból milyen általánosnak nevezhető vélemények alakultak ki.
azt már láttam, hogy sokan dícsérik az ASUS-t, meg a Toshibát a megbízhatóságuk miatt. nekem is ASUS-t ajánlottak. de olyasmire is gondolok, hogy pl. melyik típus/márka "felejtős" (nem csak notiban, hanem pl. prociban, vga-ban). főleg az érdekelne, hogy mit szűr le olyasvalaki, aki esetleg szervízben dolgozik, vagy egyszerűen csak folyamatosan követi a topik hozzászólásait.
szóval szeretném szűkíteni a szóbajöhető darabok számát, meg szeretnék egy picit világosabban látni a felhozatalban, mert sokan sokfélét mondanak és csak még jobban összezavarodok.

huh, azt hiszem ennyi...
ha valaki hajlandó válszolni, annak nagyon köszi és örök hála! :)
hülyézni is lehet engem a hülye kérdések miatt, abból is lehet tanulni :)

Idézet

1. a "laptop" ugyanaz,...

Fogjuk ra, ill ne foglalkozz vele. Regen azt hiszem kulonbseget tettek, de mara a ket szo inkabb szinonimaja egymasnak.

Idézet

2. olvastam itt a DTR és T&L típusokról,...

Leginkabb 3 fo csoportot kulonboztethetunk meg...
Subnotik: Kicsik, konnyuek, ezaltal konnyen hordozhatoak, barhol hasznalhatok. Teljesitmenyben kevesebbet adnak, de ugye a meret es a suly miatt komprommisszumokat kell kotni. Soxor kimarad az optikai drive is. A jobbakban ULV (csokkentett feszultsegu) proci van, ami megjobban megnoveli az uzemidot. Energiatakarekossaguk fejlett. 12"-nal kisebb a kijelzojuk, 2 kg alattiak. Az utazok kedvence. :)
Thin&Light: Mereten nagyobbak a suboknal, de meg mindig kompaktak. Leginkabb a kijelzo hatarozza meg a meretet, 12-15", de ez utobbinal mar inkabb csak a nem wide kepernyojuek - legalabbis szerintem, de vannak itt is gepek, amik elegge hataresetek. Mindenesetre ezek a gepek mar alkalmasak mindenre, akar grafikai munkara is nagy felbontasu kijelzovel, teljesitmenyben sem kell szegyenkezni, de meg hordozhatoak 3kg alattiak.
DTR, azaz DeskTop Replacement: Mint ahogy a neve is mondja, leginkabb az asztali gepek kivaltasara keszulnek. Itt nem fontos a meret es a suly, altalaban tenyleg csak a fonok irodajanak asztalan lapul egesz eleteben. :) Itt a meret miatt abszolut nem kell komprommisszumot kotni a teljesitmeny rovasara, mehet bele minden ami szem-szajnak ingere, es hatalmas 17-es kijelzok. Ezek a masinak akkurol eleg csekely idot tudnak futni a nem kihegyezett energiatakarekossag miatt es a nagy teljesitmeny miatt. Terheles alatt ezek is tudnak hangoskodni, no de ugye ide kell is altalaban a hutes.
TabletPC: Leginkabb a subok es a T&L gepekhez sorolhatjuk oket. A kulonlegesseguk a kifordithato kijelzo, amit visszacsukva a gepre vegul is egy hatalmas PDA-t kapunk toll vagy erinteserzekeny kijelzovel. Terepen nagyon hasznos lehet. Sztem ez a jovo, csak sajna meg gyerekcipoben jar.

Idézet

2. ... most nálam van használatra egy Compaq Evo N1020v és kb. tíz percenként bekapcsol benne valami ventillátor és istenemre mondom: majdnem hangosabb, mint a PC-m!

Igy van, teljesen jo a meglatasod. Azert ilyen hangos. Elkell felejteni az asztali megoldasokat a notikba. Emiatt ne aggodj, egy normalisan megtervezett mobil procis gep nem lesz ilyen hangos.

3: Erre mar elottem valaszoltak.

4. Konkret tipusokat pro es kontra sajnos en sem nagyon tudok ajanlani, de ha az alapveto dolgokkal tisztaban leszel, akkor vszinuleg te magad is helyesen fogsz tudni donteni.

Amit meg donts el szerintem, hogy hagyomanyos 4:3-as kijelzot szeretnel avagy a szelesvasznu wide tetszik e jobban.
Illetve minel jobban beleasod magad a notik vilagaba, annal jobban fognak noni az igenyek es nyilna tagasabbra a penztarca... :D
Remelhetoleg tudtunk segiteni, kerdezni meg nem szegyen. :)

#3003 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 19:30

Idézet: Bozz - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 22:54

Otthon lenne az asztalon a gép, úgyhogy az akkumulátor teljesítmény nem fontos.
Elég az 1024-es felbontás, nem használok olyan programokat, amihez ennél nagyobb kéne.
Bővíthetőségen azt értem, hogy memóriát tudjak még bele tenni, bár gondolom ez alap, ill.
későbbiekben nagyobb procira cserélni.
Játékokban főleg olyanokra gondoltam, amiknek nem kell olyan hatalmas erőmű, mint pl
stratégiai játékok, de nem ez a mérvadó.

Vmi jo minosegi hasznalt beleponoti kellene neked szerintem vmi normalisabb markabol garanciaval. Ha tok mindegy az akkus ido, akkor akar AMDben is gondolkozhatsz. Esetleg azt dontsd meg ell, hogy 4:3-as hagyomanyos, vagy szelesvasznu tetszik e jobban.

#3004 Felhasználó inaktív   Bozz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 04. 21:26

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 18:30

Vmi jo minosegi hasznalt beleponoti kellene neked szerintem vmi normalisabb markabol garanciaval. Ha tok mindegy az akkus ido, akkor akar AMDben is gondolkozhatsz. Esetleg azt dontsd meg ell, hogy 4:3-as hagyomanyos, vagy szelesvasznu tetszik e jobban.

Az asztali gépemben AMD proci ketyeg és teljesen meg vagyok elégedve vele, mégis laptopba inkább Intelt választanék. Bár azt nem tudom hogy ár-teljesítményt nézve itt is AMD jön-e ki olcsóbban.
Amire még kíváncsi lennék, hogy van valami jelölés a szélesvásznú lapotoknál? Őszintén szólva eddig nem is tudtam hogy létezik ilyen. :confused:
Köszönöm az eddigi segítséget is!

#3005 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 22:00

Idézet: Bozz - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 21:26

Az asztali gépemben AMD proci ketyeg és teljesen meg vagyok elégedve vele, mégis laptopba inkább Intelt választanék. Bár azt nem tudom hogy ár-teljesítményt nézve itt is AMD jön-e ki olcsóbban.
Amire még kíváncsi lennék, hogy van valami jelölés a szélesvásznú lapotoknál? Őszintén szólva eddig nem is tudtam hogy létezik ilyen. :confused:
Köszönöm az eddigi segítséget is!

Szived joga. Az Intel mobiltechnologiaja kiforrottabb, de mostansag mar Az AMD is kezd jo lenni, es szerintem kotlseghatekonyabb is es meg tan teljesitmenyben is jobb lehet. A fejletlenebb energiagazdalkodas miatt gondoltam csak hogy esetleg az is okes lehet szamodra kedvezobb ar mellett, ha nem lenyeges az akkus ido. De amugy meg ki tudja hogy nem lesz ra szukseged fel-1 ev mulval.

Van ra jeloles igen. Altalaban ugy adjak meg a kepernyot, hogy pl 14.1" XGA, avgy 15" XGA, 15"SXGA+, stb... Ez azt jelenti az elsonel, hogy 4:3-as keparany 14"-ban 1024x768, a masik ue, csak 15"ban, a harmadik felbontasa pedig 4:3 mellett 1400x1050.
A szelesvasznu annyiban kulonbozik, hogy a keparanya altalaban 16:10 es egy W betut biggyesztenek ele, azaz WXGA, WSXGA+... Ezek eleg osszevissza felbontasuak, de alt 1280x800, 1680x1050, ilyesmik. Ha sokat moziznal rajta akkor erdemes elgondolkozni a szelesvasznun, ami igy jobban kihasznalhato.

#3006 Felhasználó inaktív   cloudnoise 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 22:01

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 17:26

A laptop és a notebook szerintem szinonimák.
DTR & T&L: megnézed a külméretet és a tömeget  :cool:  Csak úgy hasra: előbbiek mondjuk 15" kijelzősök vagy nagyobbak (17-es is van, na azt biztosan öröm lehet hurcolni...) és mondjuk olyan 3 kg körüliek. A piciminik meg mondjuk 12" körüli kijelzővel (de attól még nagy felbontással), kisebb mérettel és 2 kg alatt vannak, ezekben szinte mindig eccerűbb grafikus rendszer van (osztott memóriás).
A mobil procik (szerintem főként a többszörös cache miatt) mindig jóval gyorsabbak a közelítő órajelű asztali prociknál, ahogy xedos is írta. Pl. amit beírtál Dothan procit, abban 2 MB mittoménmilyen cache van, az asztali gépedben meg talán 512 KB (ha meg P4 celeron, akkor 128KB)

köszi a választ!

igen, azóta rájöttem, hogy amelyik laptop technikai leírásában "mezei" P4 van, az valószínüleg asztali lehet inkább, bár ilyenből mostanában már nem is láttam egyet se...

és a cache-t is figyelem mostantól :)

#3007 Felhasználó inaktív   Bozz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 22:25

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 21:00

Szived joga. Az Intel mobiltechnologiaja kiforrottabb, de mostansag mar Az AMD is kezd jo lenni, es szerintem kotlseghatekonyabb is es meg tan teljesitmenyben is jobb lehet. A fejletlenebb energiagazdalkodas miatt gondoltam csak hogy esetleg az is okes lehet szamodra kedvezobb ar mellett, ha nem lenyeges az akkus ido. De amugy meg ki tudja hogy nem lesz ra szukseged fel-1 ev mulval.

Van ra jeloles igen. Altalaban ugy adjak meg a kepernyot, hogy pl 14.1" XGA, avgy 15" XGA, 15"SXGA+, stb... Ez azt jelenti az elsonel, hogy 4:3-as keparany 14"-ban 1024x768, a masik ue, csak 15"ban, a harmadik felbontasa pedig 4:3 mellett 1400x1050.
A szelesvasznu annyiban kulonbozik, hogy a keparanya altalaban 16:10 es egy W betut biggyesztenek ele, azaz WXGA, WSXGA+... Ezek eleg osszevissza felbontasuak, de alt 1280x800, 1680x1050, ilyesmik. Ha sokat moziznal rajta akkor erdemes elgondolkozni a szelesvasznun, ami igy jobban kihasznalhato.

Körülnéztem használt laptopok között és aproneten találtam is megfelelőket.
Remlélem nem vagyok nagyon a terhedre, de folyamatosan jönnek elő a kérdések.:)
Szóval mire kell odafigyelni egy laptop vásárlásánál? Milyen tesztprogramokat
érdemes futtatni a gépen ill ehhez hasonló dolgokra lennék kíváncsi, mert a gép
maga már körvonalazódik.:)
Köszi mégegyszer is!

#3008 Felhasználó inaktív   cloudnoise 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 22:26

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 19:25

Leginkabb 3 fo csoportot kulonboztethetunk meg...[...]

[...]Amit meg donts el szerintem, hogy hagyomanyos 4:3-as kijelzot szeretnel avagy a szelesvasznu wide tetszik e jobban.
Illetve minel jobban beleasod magad a notik vilagaba, annal jobban fognak noni az igenyek es nyilna tagasabbra a penztarca... :D
Remelhetoleg tudtunk segiteni, kerdezni meg nem szegyen. :)

köszi a körültekintő választ!
sokat tanultam belőle, most már legalább tudom, hogy kb. milyen típusok között kellene vacillálnom...

igazából tökre szeretnék egy subnotit, mert kicsit, meg szépek és ráadásul könnyűek is, de sajna nem csak irodai munka menne rajta, úgyhogy erősen megfontolandó...

heh... nekem is volt olyan főnököm akinek az aztalába már szinte beleágyazódott egy 17-es laptop... még billentyűzetet is kötött rá, azt vártam, mikor jelenik meg egy külön monitorral, amit szintén ráköt :D
egyébként van a külső tulajdonságok mellett (3kg, 15-17" stb.) olyan technikai paraméter, amiből még ki lehet szűrni, hogy melyik gépet szánták inkább asztali felhasználásra? gondolok itt pl. procitípusra (a mobil pentiumot már felismerem:)), vagy videókártyára stb.

az bíztató hogy a mobilprocikkal nem lesz zajpróbléma, mert tényleg nagyon idegesítő tud lenni. a PC-mnek még elnézem, de egy notinak....

a pro és kontra dologgal kapcsolatban igazából arra lennék kíváncsi, hogy pl. melyik típus hajlamos az elrepedésre a flip-nél, melyik esik szét hamarabb, még ha nem is használom sokat... ilyesmik.
azt tudom, hogy bármilyet veszek, abban valószínüleg ugyanazok, vagy hasonló kaliberű belső alkatrészek lesznek, de azért mégis vannak gyártókra jellemző jó, vagy rossz tulajdonságok, amiket a tapasztaltabbak már kiszúrtak és sokat segítene a választásban.

és hát igen, az igények... teljesen igazad van, csak nőnek és növekednek... de azért még visszafogom magam :)
azt viszont már tudom, hogy egy jó kis widescreen monitorost szeretnék. ez mondjuk az egyik legelső igényem volt a dologgal kapcsolatban. nem csak mozizni, de dolgozni is kellemesebb egy olyannal:)
csak remélem majd találok is olyat, ami wide is, meg teljesítményben és kiegészítőkben is megfelel. mert amiket végignéztem, azoknál sokszor az volt a probléma, hogy ha W(S)XGA volt, akkor ez vagy az hiányzott máshonnan, ami pedig benne volt egy sima 4:3-asban...
szóval ez is nehéz ügy lesz. de asszem hajlandó vagyok kompromisszumokra, csak jól működjön és csendes legyen: ez a fő! :D

#3009 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 22:50

Idézet: Bozz - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 22:25

Körülnéztem használt laptopok között és aproneten találtam is megfelelőket.
Remlélem nem vagyok nagyon a terhedre, de folyamatosan jönnek elő a kérdések.:)
Szóval mire kell odafigyelni egy laptop vásárlásánál? Milyen tesztprogramokat
érdemes futtatni a gépen ill ehhez hasonló dolgokra lennék kíváncsi, mert a gép
maga már körvonalazódik.:)
Köszi mégegyszer is!

Hmm..hmmm.
Lehetoleg ne aluljaroban kottessek az uzlet. Ilyen nagy erteku dolognal nem art ha van szamlaja is es garanciaja is a cuccnak. De azert ti is kossetek adasvetelit.
A gond azzal van, hogy fel ora alatt de meg napok alatt sem jonnek elo a rejtett hibak, ezt kiszurni nagyon nehez. Mindenesetre azert kivulrol eszrelehet venni ha serult. Kikapcsolt allapotban ne legyenek foltok a kijelzon, az megnyomodast sejtet. Bekapcs utan mindenkeppen celszeru mondjuk egy Everesttel megnezni mindent mi is van a gepben, lehetoseg szerint az osszes integralt eszkozt kiprobalni, hogy mukodik e rendesen. BIOSba sem art belenezni, nehogy jelszoval vedett legyen. Ha vmi mas kod van a gephez, elkerni azokat. Normalisabb markaknal a weboldaluknal utanalehet nezni a serial es egyeb adatok alapjan a garancianak, illetve hogy mikor es hol kerult forgalomba milyen kiszerelesben, ha elteres van a jelenlegi konfigtol, akkor az miert van...
Pixelhibat keresni tobbfele hatterszinnel. Nyuzni nyustolni es figyelni ha barmi szokatlan tortenik. Jol leterhelni, hogy a hutes megfelelo-e, nem lesz e szamodra terhes a hangja. Erre polo Prime95 megfelel, nagyon jo stabilitasteszt, es megterheli rendesen a rendszert. A VGAnak megfelelo 3DMARKot is lehet nezni rajta, hogy a VGA okes-e. MEMTEST86-al memot csekkolni, ehhez meg boot CD szukseges floppy hianyaban...  Akkut lecsekkolni. Ezt mondjuk nem egyszeru feladat, de erre is van progi (Batteryeater), bar en ezt meg nem probaltam. Billt vegignyomogatni hogy muxik e minden rajta, beleertve a funkciobilleket. Tapipadot csekkolni. Vinni gyari, irott, ujrairhato CD/DVD-t...
Igy omlesztve ezek jutottak eszembe, de biztos kilehet meg egesziteni. (pl kibe hajtogatni a kijelzot, nem e kontaktos...) Egy fel nap is szinte keves ra.

De leginkabb megbizhato embertol kell vasarolni, de talan ez a legnehezebb...

Szoval nem egyszeru. Ha esetleg van egy olyan ismerosod, aki ert hozza, akkor szolni neki mindenkepp hogy menjen veled, de egyebkent is alapervenyu, hogy tobb szem tobbet lat. :)

#3010 Felhasználó inaktív   Bozz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 23:06

Hasznos tanácsok, köszönöm! Csakis garanciális notit vennék ennyi pénzért,
mert azért kicsit tartok tőle. Mára kifogytam a kérdéskből, mégegyszer köszönöm!
Jó éjt!

#3011 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 23:12

Idézet

köszi a körültekintő választ!
sokat tanultam belőle, most már legalább tudom, hogy kb. milyen típusok között kellene vacillálnom...

Akkor mar volt ertelme hogy beneztel ide. :) Sokan csak vesznek egy notit es utana jonnek ra hogy nem is passzol az igenyeikhez...

Idézet

igazából tökre szeretnék egy subnotit, mert kicsit, meg szépek és ráadásul könnyűek is, de sajna nem csak irodai munka menne rajta, úgyhogy erősen megfontolandó...

Mire hasznalnad meg konkretan? Mert nem olyan gyengek am ezek azert! Es velemenyem szerint ezek az igazi notik. :D Csak sajnos egy jo sub nem olcso mulatsag.

Idézet

heh... nekem is volt olyan főnököm akinek az aztalába már szinte beleágyazódott egy 17-es laptop... még billentyűzetet is kötött rá, azt vártam, mikor jelenik meg egy külön monitorral, amit szintén ráköt :D

No ugye... :D

Idézet

egyébként van a külső tulajdonságok mellett (3kg, 15-17" stb.) olyan technikai paraméter, amiből még ki lehet szűrni, hogy melyik gépet szánták inkább asztali felhasználásra?

Leginkabb a meret, mert ugye ez es a suly koti leginkabb ezeket a gepeket az asztalhoz. De ha mar van hely es azt rakunk bele amit akarunk, mert nem lenyeg a suly, akkor miert gazdalkodjunk? Mindent bele, menni fog ezerrel es nem kell annyi innovacio. Vhogy igy gondolkozhatnak a gyartok.
Mindenesetre az eros VGA is tud sokat fogyasztani es nagy hot terhelni, igy inkabb ezek is ezekben a notikban foglalnak helyet, de nem feltetlenul. Erdemes figyelni az akku meretet. Soxor csak 2-2.4 ezres 4 cellas akkukat adnak, ami eleg karcsu. 6-8 cellas nem art azert. Persze a subokban soxor csak ilyen fer, de meg azokbol is kitudjak soxor hozni a sok-sok orat.

Idézet

a pro és kontra dologgal kapcsolatban igazából arra lennék kíváncsi, hogy pl. melyik típus hajlamos az elrepedésre a flip-nél, melyik esik szét hamarabb, még ha nem is használom sokat... ilyesmik.

Ha mar idaig eljutottal, az jo, de meg mindig nehez eldonteni. Alapervenyu, hogy vannak ugyebar a belepo, consumer modellek es a business class noteszek. Nem veletlen, hogy egy business class noti kozel masfel-ketszeresebe kerul egy hasonlo felszereltsegu consumernel. Ez nem veletlen. Innovacio, anyagok (itt mar azert megjelenik a fem is), tartossag, megbizhatosag. Altalaban ezekre a modellekre a garancia is hosszabbtavu. De minden gyartonak vannak olyan tipusai, amik jol vagy kevesbe sikerultek, en konkretumot sajnos nem tudok mondani. Ez ugyben azt tanacsolnam, hogy nezz ki nehany neked szimpatikus gepet, es vszinuleg talalsz ahhoz a gyartohoz kapcsolodo topicot, ahol megtobb infot kaphatsz a tulajoktol. Mindenkepp erdemes eloben is megnezni oket, megtapizni stb, itt mar sokat szamithat a szubjektivitas is.

Szerkesztette: a t o s z 2006. 01. 04. 23:12 -kor

#3012 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 11:38

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 18:42

Esetleg kerdezd meg itt is, talan jobban tudnak segiteni. :)

Köszecs...  Figyelmetlen voltam. :respect:
Attól még, hogy paranoiás vagyok, nem biztos, hogy nem üldöznek...

#3013 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 12:05

Egy másik kiszemelt: ACER Aspire5024 WLMI_100
http://www.notebook.hu/notebook/acer/aspir...re_5024wlmi_100
:confused:  :think:
ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#3014 Felhasználó inaktív   cloudnoise 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 12:15

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 23:12

No ugye... :D

Idézet

Mire hasznalnad meg konkretan? Mert nem olyan gyengek am ezek azert! Es velemenyem szerint ezek az igazi notik. :D Csak sajnos egy jo sub nem olcso mulatsag.

az fel sem merült bennem, hogy gyengék! csak a képernyő mérete miatt gondolom, hogy inkább szövegszerkesztésre, táblázatkezelésre ilyesmikre alkalmasabb, mint mondjuk grafikai munkákra, 3D alkalmazásokra, vagy videó editálásra. de nem tudom. én otthon 17"-os monitort használok és nekem teljesen alkalmas mindenre. de lehet, hogy később ugyanolyan alkalmas lenne notiban egy 12"-os is. nem tudom. de a súlyuk, meg az aksi időtartamuk elég csábító számomra.

és igen, a külalakjuk mellett, az áruk is lenyűgöző :) nyáron berlinben futólag láttam a Sony Centerben az új Vaio-kat és hát nemigen tudtam elmenni mellettük csak úgy. iszonyú szépek voltak és iszonyú drágák (€3000).

Idézet

Erdemes figyelni az akku meretet. Soxor csak 2-2.4 ezres 4 cellas akkukat adnak, ami eleg karcsu. 6-8 cellas nem art azert. Persze a subokban soxor csak ilyen fer, de meg azokbol is kitudjak soxor hozni a sok-sok orat.

azt hol látom, hogy hány cellás egy akku? rá van írva valahol? mivel még sose vettem laptopot, azt sem tudom: külön van csomagolva az aksi és neked kell berakni?
és mit jelent az, hogy "2-2.4 ezres"? ezt az árára értetted?

ja, és ha lesz már valami konkrétum, valószínüleg azt tenném én is, amit mondasz, hogy olyan fórumokat néznék ahol konkrét típusokról megy a vita. csak sajnos nézegettem már hasonlókat, csak mobiltelefonokról és az kb. olyan volt, mint Zuzu Petazzal beszélgetni: enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas :D
mert arról ment a vita, hogy: az enyém jobb - nem, az enyém jobb - nem, az enyém rosszabb - nem, mindenkié rossz, csak az enyém nem... :)

#3015 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 05. 12:54

cloud, néhány dolog:

-- nem a kijelző mérete számít a munkaterületnél, hanem a felbontás. most azt gondolnád, szoros az összefüggés, pedig nem. a legtöbb gép 1024x768-as panellel érkezik (4:3), vagy 1280x800 (16:9). ez igaz a 10"-es ultrahordozhatóktól kezdve a 15"-ös gépekig. ergo 10,4"-on ugyanazt nézed, kisebben, mint 15-ön. ez az XGA, illetve a WXGA.  nagyobb felbontással rendelkező gépek prémium árasak, de SXGA+ is van akár 12,1"-ben is. ekkor nagyobb a munkaterületed, mint egy sima 15-ösön. a kijelző mérete egyéni preferencia, nekem a 12,1 tökéletes, a nagyobb zavar, kisebben még nem dolgoztam sokat. az asztali monitorok mérete nem releváns, egy notebookot teljesen máshogyan használsz.

-- ha sokat gyalog cipelni, út közben használni akarod a gépet, 12-es vagy 10-es gépet vegyél. egy 14,1 már túl nagy, nem praktikus ölbe téve.

-- cipeléshez tömeghatár legyen 1,8 kiló

-- asztaltól-asztalig-naponta-egyszer buliban jók a thin&lightok is, 1,8-2,2 kg, 13,3-14,1"

-- a Sonyk felárasak

-- a márka nem számít. kínában, tajvanon, koreában és még néhány helyen készül az errefelé kapható gépek 95 százaléka, szerződéses gyártóknál, ritkábban saját üzemekben. előbbieket úgy hívjuk, hogy ODM-ek, original design manufacturers. belőlük van egy tucat nagy, gyártanak szartól csúcstechnikáig mindent, amire igény van. ezeket címkézik fel az ameriaki és japán nagymárkák. ha minőséget akarsz, a gép legyen business class. ismeretőjegy: Windows XP Professional jár hozzá, és a leírásban a business és travel sokszor szerepelnek, és alapból 3 év legtöbbször a garancia. a konzumer vonalak nem cipelésre, mozgatásra, napi 8-12-16 órás üzemre lettek kitalálva, hanem arra, hogy naponta 1-2 órában pornót nézz rajta, hétvégén meg játssz esetleg.

-- akksiban az igazán releváns a mWh vagy Wh lenne, azt meg nem adják meg legtöbbször.

-- gyári garancia, gyári garancia, gyári garancia. 1 évvel hazárdjáték, 2 évvel bátorság, 3 évvel okos dolog notit venni, 4-5 éves kiterjesztés pedig végképp bölcs dolog.

-- ha kevés a pénz, vagy nem akarsz rászánni, akkor inkább még érvényes, legalább 1 éves gyári garanciával használtan, mint újonnan szart. itthon tombol a HP renew program, néha el lehet csípni 200-250 körül faszán felszerelt nc4000-es sorozatú ultrahordozható gépeket

-- tényleg a tablet a jövő :)

Szerkesztette: special 2006. 01. 05. 13:15 -kor

#3016 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 13:18

special remekul leirta! :)

A 2-2.4 ezresre 2000-2400mAH-t ertettem, ezek eleg kicsik, bar soxor csak egy ekkora fer egy subba. Ezt es hogy hany cellas azert fel szoktak tuntetni, ha nem, akkor mindenkepp rakell kerdezni. Ahogy nezem hajlamosak am a boltok mindenfelet ferditeni, hogy most miert van ez, marketing, hanyagsag vagy hozzanemertes miatt, azt nem tudom, de sztem mind3. Erdemes a gyari oldalrol megkuksizni a manualt, az azert nem szokott hazudni. :D

Vhogy kikene probalnod nehany kijelzo meret es felbontas parositast. Itt tenyleg nem mervadoak az asztali TFT-k. Mindenkeppen a felbontas szamit. Nekem spec 14"-ban 1400x1050-es kijelzom van es fantasztikus. Egyeduli zavaro hataskent legfeljebb a fix meretu weboldalak, de igazabol ez sem zavar, ha meg dolgozni kell, akkor van hely boven. Nekem a 14-15-os XGAk eszmeletlenul pixelesnek, masszanak tunik. Grafikara semmikepp, altalanos celra jo.

Tudom nem szep dolog az ellent reklamozni, de ez esetben sztem erdemes a PH forumat is olvasgatni, ott vhogy jobban porog ez a tema, es sok hasznos infohoz juthatsz egyes markakkal kapcsolatban. LINK

#3017 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 13:25

Magyarán a 2 év garis Clevo M551V azért bátrabb választás, mint a 3 év garis IBM R50e, mert rövidebb a garidő, és nem a márka miatt? :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#3018 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 13:49

A saját személyes tapasztalat, és mások tapasztalatai szintén nagyon fontosak, itt a benyomásra, anyagminőségre gondolok. 3 év mindenesetre lényegesen nagyobb biztonság, mint 2, szerintem. Ugyanakkor lehet, hogy a Clevo jobb minőség, és jobb felszereltségű. Ezek a modellek egyébként "irodai asztali gép" helyett típusúak inkább.

#3019 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 14:11

Sziasztok!

Akadt egy kis problémám ezért segítséget szeretnék kérni.
Adott egy ASUS A2800S noti aminek a billentyűzetébe beleborult egy kis citromos NESTEA :)
Gyors kikapcsolás, kitörölgetés, szétszedés, billentyűzetből lé kiöntése után a szituáció a következő: a billentyűzetnek csak bizonyos gombjai reagálnak, de a jellemzőbb inkább az, hogy nem, hanem csak csipog a gép ill. teljesen más csinál mint amilyen gombot megnyomok. Mit lehet ezzel tenni?
A gép még garis. Vigyem vissza? Szárítsam még hajszárítóval óvatosan? Pihentessen pár napig, hátha meggyógyul? Vegyek másikat?
A billentyűzet úgy néz ki mint a csatolt képen.
Ennyi van ráírva a billentyűzet hátulján:
Model: K991162B1
REV: 02 HG
P/N: 04-N7F1KHUN1
és egy serail szám.

Csatolt fájl:

#3020 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 14:16

beleszáradt a zacc, azon kell gondolkodni, mivel lehetne kitakaríani belőle a szennyeződést, amely rövidre zárja a vezetékeket. biztos van erre bevett megoldás, nekem a desztillált, ioncserélt víz jut eszembe, utána meg a gyors megszárítás, utána fűtőtesten kiszárítás (nehogy ráolvadjon:))

Téma megosztása:

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.