HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész

#2981 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 02. 16:00

A Clevokról mik a véleményetek? Nekem felemás infókat sikerült összeszednem, miszerint vagy jót fogok ki, és akkor happy, vagy olyat, amivel csak szívni fogok. mennyire sólyos a helyzet? A fenntebb belinkelten lenne 2 év gar. :think:
THX :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#2982 Felhasználó inaktív   somasl 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 02. 16:39

Idézet: Kornspitz - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 11:29

BUÉK!
Van egy Acer Travelmate 370-es gépünk.
Mostanában néha elkezd vibrálni a képernyő. A kép teljesen elmegy és fekete fehér csíkok vibrálnak vízszintesen.
Van ötlet, hogy mi okozhatja ezt?
Szerviznek kit ajánlotok Rikvest?
Köszi.

Hello!

Attól függ, hogy garis-e vagy nem. Ha garis, akkor a rikvest, ha nem akkor a www.notebookzone.hu szervizt ajánlom, ahol alaplap szinten javítanak.

#2983 Felhasználó inaktív   somasl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 16:44

Idézet: carcass - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 16:52

Lassan már kinéz innen mindenki vagy azt hiszi, hogy valami asus beépített ember vagyok. :) De én akkor is ezt ajánlom.

Hát igen az Asus az egyikek legjobbja szerintem is. A világ egyik legjobb alaplajgyártója közé tartozik, ami  a legfontosabb egy notebookban. Mivel a gyártó adja az alaplapot és a desijn-t. Amiben szerintem jók. A többi winyó, memória, videokártya, proci, képernyő és akkumulátor... az mind beszállítóktól és más gyártóktól származnak.

#2984 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 16:58

Idézet: somasl - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 17:44

Hát igen az Asus az egyikek legjobbja szerintem is. A világ egyik legjobb alaplajgyártója közé tartozik, ami  a legfontosabb egy notebookban. Mivel a gyártó adja az alaplapot és a desijn-t. Amiben szerintem jók. A többi winyó, memória, videokártya, proci, képernyő és akkumulátor... az mind beszállítóktól és más gyártóktól származnak.

Nem személyeskedés de az első mondatod olyan összeszavakat a keverem típusú. :) Azért örülök hogy egyetértünk. :beer:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2985 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 17:16

hali

most telepitek ujra rencert, es a telepito particionalasanal latni hogy -: vagyis egy minusz meghajtot, azt szerintetek mi lehet?

#2986 Felhasználó inaktív   Bozz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 21:13

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni. Megér-e a következő notebook 155e ft-ot?

ASUS 2500H 2800Mhz proci, 768MB memória, 40GB vinyo, CD-író DVD-olvasó, 5db 2.0 USB port, infraport, kártyaolvasó( SD,MMC), mini USB port, 15"-os kijelző

2005. májusában vette az illető. Nem nagyon vagyok otthon a laptop témában, de nekem ez első hallásra nem rossz vételnek tűnik. Ti hogy látjátok?

Előre is köszi!

#2987 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 00:57

Idézet: Bozz - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 21:13

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni. Megér-e a következő notebook 155e ft-ot?

ASUS 2500H 2800Mhz proci, 768MB memória, 40GB vinyo, CD-író DVD-olvasó, 5db 2.0 USB port, infraport, kártyaolvasó( SD,MMC), mini USB port, 15"-os kijelző

2005. májusában vette az illető. Nem nagyon vagyok otthon a laptop témában, de nekem ez első hallásra nem rossz vételnek tűnik. Ti hogy látjátok?

Előre is köszi!

Udv!

En tut nem vennem meg. Egy notibol elvbol nem vennek asztali procist...

Mindenkepp azt tanacsoljuk, hogy szanj ra jopar orat es olvasgasd pl ezt a topicot. De mindenkepp ird le, hogy mire szeretned hasznalni a gepet, nagyjabol mik az elvarasaid, es mennyit szansz ra.

#2988 Felhasználó inaktív   Bozz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 02:00

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 23:57

Udv!

En tut nem vennem meg. Egy notibol elvbol nem vennek asztali procist...

Mindenkepp azt tanacsoljuk, hogy szanj ra jopar orat es olvasgasd pl ezt a topicot. De mindenkepp ird le, hogy mire szeretned hasznalni a gepet, nagyjabol mik az elvarasaid, es mennyit szansz ra.

Látom megérte írnom, köszönöm a segítséget, én erre nem is gondoltam.
Mindenképp szakítok rá időtt, hogy átböngésszem az idevágó topicokat.
Az a helyzet, hogy le szeretném cserélni az asztali gépemet notebookra.
Hogy mire szeretném használni? Netezésre, letöltésekre, dvd írásra.
Bővíthető legyen (pl a Vistahoz), nem árt ha pár játék elfut rajta,
de nem ez a legfontosabb.
Arra gondoltam, hogy 80 GB hdd, 512 MB RAM, Dual Layeres DVD író ami
kéne bele. Újonan gondolom nem lehet ilyet 150 körül kihozni, úgyhogy a
használt is megfelelne.
Köszök előre is minden segítő hozzászólást!

#2989 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 12:39

Nekem is Asus van és Asus fan (nem, nem a venti) vagyok :)

#2990 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 12:47

Notebook vásárlás előtt állok..
Nagyon tetszik a FUJITSU-SIEMENS Amilo A1667G (05)
Szerintetek milyen? Ja és egyébként Mobile Athlon64 vagy Turion64 a jobb?
http://www.notebook....amilo_a1667g_05

Szerkesztette: Sensation 2006. 01. 03. 12:48 -kor

ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#2991 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:35

Idézet: Bozz - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 2:00

Látom megérte írnom, köszönöm a segítséget, én erre nem is gondoltam.
Mindenképp szakítok rá időtt, hogy átböngésszem az idevágó topicokat.
Az a helyzet, hogy le szeretném cserélni az asztali gépemet notebookra.
Hogy mire szeretném használni? Netezésre, letöltésekre, dvd írásra.
Bővíthető legyen (pl a Vistahoz), nem árt ha pár játék elfut rajta,
de nem ez a legfontosabb.
Arra gondoltam, hogy 80 GB hdd, 512 MB RAM, Dual Layeres DVD író ami
kéne bele. Újonan gondolom nem lehet ilyet 150 körül kihozni, úgyhogy a
használt is megfelelne.
Köszök előre is minden segítő hozzászólást!

Milyen korulmenyek kozt hasznalnad? Ertem itt az alatt, hogy csak otthon lenne az asztalon, vagy esetleg sokat hurcolasznad. Akku teljesitmenye mennyire mervado? Jelenleg milyen kijelzot hasznalsz? Eleg a 1024-es felbontas - bar gondolom igen, es azert a 150-es hatar nem is enged meg igazan nagyobbat.
Jahh a bovithetosegen mit ertesz? Ill milyen jatekokra gondolsz? :)

#2992 Felhasználó inaktív   Maffya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 18:31

Sziasztok!

Lenne egy új Apacer 256Mb /333MHZ Notebook Ram-om eladó.
Ár :6000.-FT
Tökéletes,de Notebook váltás miatt megmaradt,mert az új notiban 400-as van,és mint tudjuk nem igazán dolgoznak együtt jól a 400-as a 333MHz-essel.

#2993 Felhasználó inaktív   Bozz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 22:54

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 16:35

Milyen korulmenyek kozt hasznalnad? Ertem itt az alatt, hogy csak otthon lenne az asztalon, vagy esetleg sokat hurcolasznad. Akku teljesitmenye mennyire mervado? Jelenleg milyen kijelzot hasznalsz? Eleg a 1024-es felbontas - bar gondolom igen, es azert a 150-es hatar nem is enged meg igazan nagyobbat.
Jahh a bovithetosegen mit ertesz? Ill milyen jatekokra gondolsz? :)

Otthon lenne az asztalon a gép, úgyhogy az akkumulátor teljesítmény nem fontos.
Elég az 1024-es felbontás, nem használok olyan programokat, amihez ennél nagyobb kéne.
Bővíthetőségen azt értem, hogy memóriát tudjak még bele tenni, bár gondolom ez alap, ill.
későbbiekben nagyobb procira cserélni.
Játékokban főleg olyanokra gondoltam, amiknek nem kell olyan hatalmas erőmű, mint pl
stratégiai játékok, de nem ez a mérvadó.

#2994 Felhasználó inaktív   cloudnoise 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 00:30

szervusztok!

még sosem volt laptopom/notebookom, de most szeretnék egyet venni, olyan max. 350 pénzes kategóriában.
az a bajom, hogy szétnéztem a "piacon" és annyi féle fajta típus van, hogy egyszerűen belezavarodok.
már jojózik a szemem a sok technikai adattól, mert persze mindig azt nézem elsőként. a márka, vagy a típus nem érdekel, csak új legyen és megbízható és hozza minimum azt a teljesítményt, amit a 3 éves PC-m (1,6 Ghz, 1Gb Ram, Nvidia FX 5600 256Mb), de persze a dizájn sem elhanyagolandó :)

a topicban visszaolvastam pár oldalt, de az egészre sajna nem volt időm, szóval nyugodtan hülyézzetek le, ha hülyeségeket kérdezek.

1. a "laptop" ugyanaz, mint a "notebook"? vagy a két megnevezésnek tartalmi különbsége is van? már csak a miheztartás végett kérdezem...

2. olvastam itt a DTR és T&L típusokról, de ez nem teljesen világos számomra. a DTR inkább "asztali noti", míg a másik a "hordozható noti"? hogyan tudom megállapítani egy adott technikai leírásból, hogy a szóban forgó gép milyen? most nálam van használatra egy Compaq Evo N1020v és kb. tíz percenként bekapcsol benne valami ventillátor és istenemre mondom: majdnem hangosabb, mint a PC-m! ez jelent valamit? azért van, mert p4-es proci van benne? mert ha veszek, akkor nem szeretném ha otthon derülne ki, hogy a frissen vásárolt gépemtől nem tudok dolgozni :)

3. a nálam lévő Compaq-ban 2,4 Ghz-s processzor van és felfigyeltem rá, mikor mostanában elkezdtem  notikat keresni, hogy alig van köztük olyan ami 2 Ghz fölé menne. olvasgattam a topikot és valaki írta, hogy a Dothan procik olyasmi teljesítményűek, mint a P4, vagy valami ilyesmi. akkor most ez hogy van? ha ezt látom a technikai leírásban például:
Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533 1600 MHz CPU
akkor ezt most mihez hasonlíthatom? az asztali P4-es 1,6Ghz-s cuccomhoz képest ez milyen? vagy egyáltalán: milyen viszonyítási alapot nézzek?

4. tudom, az én hibám, hogy nem olvastam elejétől végéig a topikot, de be kell látni, nagyon hosszú és a régebbi hozzászólásokban akadnak már kevésbé aktuális dolgok. szóval azt szeretném kérni, hogy tudna e valaki esetleg valami lista jellegű dolgot írni a különbőző típusokkal szerzett tapasztalatairól, vagy arról, hogy ebben a hosszúhosszú topikban a hozzászólásokból milyen általánosnak nevezhető vélemények alakultak ki.
azt már láttam, hogy sokan dícsérik az ASUS-t, meg a Toshibát a megbízhatóságuk miatt. nekem is ASUS-t ajánlottak. de olyasmire is gondolok, hogy pl. melyik típus/márka "felejtős" (nem csak notiban, hanem pl. prociban, vga-ban). főleg az érdekelne, hogy mit szűr le olyasvalaki, aki esetleg szervízben dolgozik, vagy egyszerűen csak folyamatosan követi a topik hozzászólásait.
szóval szeretném szűkíteni a szóbajöhető darabok számát, meg szeretnék egy picit világosabban látni a felhozatalban, mert sokan sokfélét mondanak és csak még jobban összezavarodok.

huh, azt hiszem ennyi...
ha valaki hajlandó válszolni, annak nagyon köszi és örök hála! :)
hülyézni is lehet engem a hülye kérdések miatt, abból is lehet tanulni :)

#2995 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:07

Idézet: cloudnoise - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 1:30

szervusztok!

még sosem volt laptopom/notebookom, de most szeretnék egyet venni, olyan max. 350 pénzes kategóriában.
az a bajom, hogy szétnéztem a "piacon" és annyi féle fajta típus van, hogy egyszerűen belezavarodok.
már jojózik a szemem a sok technikai adattól, mert persze mindig azt nézem elsőként. a márka, vagy a típus nem érdekel, csak új legyen és megbízható és hozza minimum azt a teljesítményt, amit a 3 éves PC-m (1,6 Ghz, 1Gb Ram, Nvidia FX 5600 256Mb), de persze a dizájn sem elhanyagolandó :)

a topicban visszaolvastam pár oldalt, de az egészre sajna nem volt időm, szóval nyugodtan hülyézzetek le, ha hülyeségeket kérdezek.

1. a "laptop" ugyanaz, mint a "notebook"? vagy a két megnevezésnek tartalmi különbsége is van? már csak a miheztartás végett kérdezem...

2. olvastam itt a DTR és T&L típusokról, de ez nem teljesen világos számomra. a DTR inkább "asztali noti", míg a másik a "hordozható noti"? hogyan tudom megállapítani egy adott technikai leírásból, hogy a szóban forgó gép milyen? most nálam van használatra egy Compaq Evo N1020v és kb. tíz percenként bekapcsol benne valami ventillátor és istenemre mondom: majdnem hangosabb, mint a PC-m! ez jelent valamit? azért van, mert p4-es proci van benne? mert ha veszek, akkor nem szeretném ha otthon derülne ki, hogy a frissen vásárolt gépemtől nem tudok dolgozni :)

3. a nálam lévő Compaq-ban 2,4 Ghz-s processzor van és felfigyeltem rá, mikor mostanában elkezdtem  notikat keresni, hogy alig van köztük olyan ami 2 Ghz fölé menne. olvasgattam a topikot és valaki írta, hogy a Dothan procik olyasmi teljesítményűek, mint a P4, vagy valami ilyesmi. akkor most ez hogy van? ha ezt látom a technikai leírásban például:
Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533 1600 MHz CPU
akkor ezt most mihez hasonlíthatom? az asztali P4-es 1,6Ghz-s cuccomhoz képest ez milyen? vagy egyáltalán: milyen viszonyítási alapot nézzek?

4. tudom, az én hibám, hogy nem olvastam elejétől végéig a topikot, de be kell látni, nagyon hosszú és a régebbi hozzászólásokban akadnak már kevésbé aktuális dolgok. szóval azt szeretném kérni, hogy tudna e valaki esetleg valami lista jellegű dolgot írni a különbőző típusokkal szerzett tapasztalatairól, vagy arról, hogy ebben a hosszúhosszú topikban a hozzászólásokból milyen általánosnak nevezhető vélemények alakultak ki.
azt már láttam, hogy sokan dícsérik az ASUS-t, meg a Toshibát a megbízhatóságuk miatt. nekem is ASUS-t ajánlottak. de olyasmire is gondolok, hogy pl. melyik típus/márka "felejtős" (nem csak notiban, hanem pl. prociban, vga-ban). főleg az érdekelne, hogy mit szűr le olyasvalaki, aki esetleg szervízben dolgozik, vagy egyszerűen csak folyamatosan követi a topik hozzászólásait.
szóval szeretném szűkíteni a szóbajöhető darabok számát, meg szeretnék egy picit világosabban látni a felhozatalban, mert sokan sokfélét mondanak és csak még jobban összezavarodok.

huh, azt hiszem ennyi...
ha valaki hajlandó válszolni, annak nagyon köszi és örök hála! :)
hülyézni is lehet engem a hülye kérdések miatt, abból is lehet tanulni :)

Proci teljesítmény:
A Dothan proci a saját órajelének a másfélszeresét tudó P4-nek felel meg kb.
1600-os kb 2400-as. Persze alkalmazás függő...
AMD Turionnál pedig nagyjából az azonos órajelen futó Athlon64-nek...

#2996 Felhasználó inaktív   cloudnoise 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:17

Idézet: xedos - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 10:07

Proci teljesítmény:
A Dothan proci a saját órajelének a másfélszeresét tudó P4-nek felel meg kb.
1600-os kb 2400-as. Persze alkalmazás függő...
AMD Turionnál pedig nagyjából az azonos órajelen futó Athlon64-nek...

köszi!
ezzel is előrébb vagyok legalább!

#2997 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 11:13

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni notebook vásárlás ügyben... Szóval olyan subnotit (~1.5 kg) keresek, amely bruttó 300 alatt megkapható és van rá világgarancia (Anglia). Nem kell atomerőműnek lennie (azért Cerka ne legyen), sokkal fontosabb a hosszú akksi üzemidő, meg a tényleges hordozhatóság.
Olyan gép is szóba jöhet, amiben nincs optikai meghajtó.

Köszi: Hartyi

Szerkesztette: hartyi 2006. 01. 04. 11:14 -kor

Attól még, hogy paranoiás vagyok, nem biztos, hogy nem üldöznek...

#2998 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 12:55

Mobile Athlon64 vagy Turion64 a jobb?
Erről mondjatok lécci véleményt. Lehet ezt fogom megvenni.. (Bár jobb volna bele egy X800XT:))Köszi
ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#2999 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 17:26

Idézet: cloudnoise - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 1:30

:)

Szia!

A laptop és a notebook szerintem szinonimák.
DTR & T&L: megnézed a külméretet és a tömeget  :cool:  Csak úgy hasra: előbbiek mondjuk 15" kijelzősök vagy nagyobbak (17-es is van, na azt biztosan öröm lehet hurcolni...) és mondjuk olyan 3 kg körüliek. A piciminik meg mondjuk 12" körüli kijelzővel (de attól még nagy felbontással), kisebb mérettel és 2 kg alatt vannak, ezekben szinte mindig eccerűbb grafikus rendszer van (osztott memóriás).
A mobil procik (szerintem főként a többszörös cache miatt) mindig jóval gyorsabbak a közelítő órajelű asztali prociknál, ahogy xedos is írta. Pl. amit beírtál Dothan procit, abban 2 MB mittoménmilyen cache van, az asztali gépedben meg talán 512 KB (ha meg P4 celeron, akkor 128KB)

#3000 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 18:08

Idézet: Sensation - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 13:55

Mobile Athlon64 vagy Turion64 a jobb?
Erről mondjatok lécci véleményt. Lehet ezt fogom megvenni.. (Bár jobb volna bele egy X800XT:))Köszi

Ne ez az igazi kazán!
A Turion igazából majdnem egy Athlon64... kisebb fogyasztással!
Ugyanakkor ennyiért inkább e MediaMarktban venném meg a Fusi 3438G-t!
1.73-as dothan proci 1024M RAM,120G winyó, Gef 6800/256M és 17" !!!!!

Téma megosztása:

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.