150mm kb a cső hossza,ez a taknyolt darab egy kisérleti próbadarab/próbaforrasztás volt.
Ma összeraktam egy sokkal szebbet és 300mm hosszút.Kb az építendő házban ez lesz a leghosszabb csőméret.

Jól látszik a peltier elem és a bordából kiinduló heatpipe.Rajta lévő szétfurkált rézdarab,csak távtartó szerepet tölt be.Még nincs szilikonpasztával bekenve,mert szárad a sziloplaszt a cső másik felén
ezért:
Ez egy kicsit nagyra sikerült,de látszik rajta minden rendszerkomponens(vödör kivételével
Igen ez egy heatpipe-vízhűtés kombó lesz.
Hirtelen ez jutott eszembe a gyors összerakás miatt.Fúrni farigcsálni egy blokkot a pipe-nak nem volt kedvem,ezért 2 vízhűtésre való alkatrészekből összeraktam egy próbamodellt.
Kezd valós "szaga" lenni a dolognak
Mióta kapilláris csővel dolgozom,azóta nem tudok tubusos módszerrel szívni.Nincs hozzá jó gumicsövem ezért forralásos módszerrel készítettem mindkét pipe-ot.
Első modell 4 fok delta T-vel dolgozott,és nagyon gyorsan átmelegedett.A 300mm hosszú pipe már jóval lomhább,pontos delta T-t nem akarok mondani,mert lehet hülyeséget mértem/vagy cső lett rossz???
Úgy vettem észre hogy a kapilláris csőfelöli oldal mindig hidegebb maradt,szerintem a befolyt forraszanyag dugót képezett és ezért mértem marhaságokat.20mm lentebb már minden jó volt.
Síma rézcsövet soha nem használtam,mert nem jó pipe-nak.Mindig kell bele vlamilyen töltelék.Esetemben
koax árnyékoló harisnya.
Estefelé kb (9-10 óra körül) beüzemelem a heatpipe-vízhűtés kombót.Beszámolok az eredményekről.
Hank

Súgó
A téma zárva.