Idézet: Hank - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 22:02
Elvileg tudok venni a Metaloglobusnál hasonlatos hűtőbordát,meglátom mit tudnak adni.
Komolyan gondolod hogy egy réztömbből akarod kimaratni a hűtőbordát???
Szerintem egy ekkora súlyú réztömb kb 50 ezer HUF,kicsit húzós az ára.
Súlyárba árúlnak alubordákat,kb 5-7 ezer HUF ból megúszható a dolog.
Remélem sikerül használható darabot csinálnom a közeljövőben.
Hank
Mármint olyan alubordát a Metelloglobusnál, mint ami a feljebb (az általam) belinkelt oldalon volt?
Ha van és olcsóbb (gondolom, hogy olcsóbb a réz tömbnél), akkor én is inkább olyat veszek.
A réz tömböt illetően még csak a tájékozódásnál tartok.
Az árán múlik a dolog.
Az 5-7 eFt elég baráti ár.
Én most a kapilláris rétegen töröm a fejem.
A prohardwaren szétdaraboltak egy Coolink Bear bordát.
Elsősorban a hwatpipe miatt.
Először csak kifúrták, és viszazették a procira,- 70C fok fölé ment a hőmérséklete.
Azután szétvágták.
Heatpipe bellűlről:
http://www.prohardware.hu/rios3_content.ph...d=20&id=519&p=5
Rákérdeztem, hogy milyen vastag a kapilláris réteg,- a képen nem látszik sajnos jól.
Ezt a választ kaptam:
'A Bear belsejében csak a porózus felületben volt víz, ami kb 5x5 mm-en tüntet el egy vízcseppet, szóval jól bírja. A felület vastagsága kb fél és egy milliméter között van.'
Szóval szerintem porózus réteg nélkül nem fog menni a házi heatpipe.
De ez nem azt jelenti, hogy nem tudjuk elkészíteni. Valamit majd csak kitalálunk.
Azt eddig is gondoltam, hogy a gyári hp-kben nem lötyög a víz, hanem a kapilláris rétegben van(mármint a cseppfolyós része).
Tehát a gyári hp-ben nem forr a víz, hanem a forrássban lévő víz párolgási sebességéhez mérhetően nagyon gyorsan párolog.
5x5 mm-en tüntet el egy vízcseppet: ebből lehet következtetni arra, hogy mennyi víz van benne.
Szerintem 1-4ml,- de ezt még kiszámolom pontosan (a felület vastagsága kb fél és egy milliméter között van).
Mi lenne, ha alumíniumot galvanizálnánk a vörösrézcső belsejébe, vagy fordítva rezet az alucsőbe?
Van valami megoldásod a kapilláris rétegre?
Veriakilis