Idézet: durkonorbi - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 15:02
Ejha .... nagyon csendben van a topic ... csinált vki vmit, és nem akarja elárulni, vagy senki nem dolgozik a projecten (én sajna speciel nem ...

) ???
Nálam van fejlődés: utolsó fázisához közeledik a procira való heatpipe készítése.
Tegnap vettem a Metellóglóbusnál egy 350*40*5 mm-es réz rudat.
Ez kétszer is elfűrészeltem hosszában (jó sok munka volt,- összesen 70 cm hosszan fűrészeltem a fél centi vastag réz rudat).
Így kaptam 2 db 350*10*5 mm-es rudat. Ezeket még le fogom vágni 300 mm-esre, mert ennyi lesz a heatpipe hossza.
Ezek lesznek a heatpipe oldalai,- a két vörösréz tömb közé mennek.
A maradék anyagból még ki kell vágni 2 rudat (90*10*5 mm) ami a heatpipe tetején. és alján lesz.
Nemsokára nekiállok 'legyártani' a vörösréz port, meg a keményforrasz port.
Lehet, hogy egy kis kézi maróval (fúrógépbe fogva) próbálkozok majd a reszelő helyett, mert az elég fáradtságos munka lenne.
Vettem keményforrasz pálcákat is (ez 2*2mm-es, és 500mm hosszú), ezeknek elég érdekes színük van: ezüstős, egy kis sárgaréz szerű szín beütéssel,- gondolom valami sárgaréz-ezüst ötvözet lehet.
A boltos ajánlott még folyató szert is,- ez fehér por, amit vízben kell feloldani.
Remélem nem kell a folyató szer, mert a kapillárishoz nem lenne éppen szerencsés, ha eltömítené a kapilláris részt.
Szerinted a rézpor-forraszpor összeolvad folyató szer nélkül is?
Számíthat a heatpipe működésében az, hogy adott állandó felületű kapilláris résszel különféle térfogata lehet a heatpipe-nek?
A heatpipe két oldalának (a két nagy réz tömb) kapilláris része: 290*90 mm-es felület.
Ez
552 négyzet cm.
A térfogata pedig
261 köb cm lesz a 10 mm-es távtartó oldal miatt.
Ha egy 8mm átmérőjű és 300mm hosszú csövet veszek alapul (tehát egy ekkora heatpipe-ot), akkor ezek az arányok:
térfogat: 15 köb cm
felület: 7.5 négyzet cm.
Tehát számarányban a felület fele a térfogatnak a cső formájú heatpipe-nál.
Az én heatpipe-omnál pont fordítva lesz kb. a felület, és a térfogat aránya.
Veriakilis
Szerkesztette: Veriakilis 2007. 03. 03. 11:57 -kor