A Wireless szolgáltatás jövője hogy látjátok?
Elküldve: 2005. 03. 30. 18:47
Elküldve: 2005. 03. 30. 21:13
Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 15:38
A honlapjuk is elég fura, nincs odaírva melyik csomag milyen sávszél.
"az Ön vételezési helyén a mikrohullámú szolgáltatásunk nem működik".
ez mi is? nem értem. működik mivel használod. Kötelesek megcsinálni, említsd meg náluk a fogysztóvédelem illetve nhh nevét ja és ha kinevetnek ne légy nekik rest írni! és akkor majd Te nevetsz!
Üdv!
Sajnos nem tudom kitöl veszi a sávot. A sávszél az egész településnek 1,5 Mbit amire 12-15 egyéni felhasználó és egy teleház kapcsolódik, aki kapja-marja alapon. A csomag nem tartalmaz fix sávszélességet! Mivel nem tudnak garantálni semmit, csak Nekem kell garantálni, hogy befizetem a csekket amit küldenek. Sajna itt Nálunk más szolgáltató nincs csak ez vagy a modem.
Ma égész délután ment a pingelés, a saját szolgáltatóm szerverét pingeltem:
62.100.226.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 9149, fogadott = 8377, elveszett = 772 (8% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 37ms, maximum = 4496ms, átlag = 2493ms
CTRL-C
Üdv: Vaku
Elküldve: 2005. 03. 30. 21:58
Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 19:47
Én is olvasom a fórumjukat, kérdeztem is.
Tényleg korrektek.
Engem igazából a szolgáltatás minősége, tapasztalatok érdekelnének.
Elküldve: 2005. 03. 31. 05:23
Olyan mint a CISCO router ;-)
Elküldve: 2005. 03. 31. 13:51
Ez így nagyon gáz! De semmiféle csomag nincs náluk? Küldesz nekem egy szerződést vagy ászf-et tőlük? Ezt kötelesek kiadni! És tudok segíteni! NHH vagy Fogy. Védelem ide kell levelet írni! Küldjél nekem ha tudsz papirokat cső!
Elküldve: 2005. 04. 02. 10:10
Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 14:51
Ez így nagyon gáz! De semmiféle csomag nincs náluk? Küldesz nekem egy szerződést vagy ászf-et tőlük? Ezt kötelesek kiadni! És tudok segíteni! NHH vagy Fogy. Védelem ide kell levelet írni! Küldjél nekem ha tudsz papirokat cső!
Szia!
Március 29-én voltam a fogyasztóvédelemnél és tettem bejelentést. 30-án írtam egy e-mailt a szolgáltatómnak, hogy a ping idők nagyonmagasak 2200-2900ms és javítsák ki a hibát! 31-én hazamentem és a sebesség 762/128 kbit/s lett stabilan ilyen jó még SOHA nem volt! Most szombat 11 óra van most a sebesség már 100-600 kbit/s között változik, de remélem csak a hétvégi csúcs miatt.
Mióta nekem jó lett, azóta a havernál szar. Úgy néz ki, aki reklamál annak megcsinálják, és a többi le van tojva.
Semmiféle csomag nincs náluk!
A szerzödést itt megnézheted, szerintem teljesen egyoldalú: http://www.infornax.hu/infornax_szerz/inte...odes_hullam.doc
Üdv és köszi: Vaku
Elküldve: 2005. 04. 02. 15:36
Elküldve: 2005. 04. 04. 16:14
Egy kérdésem lenne. Ha én egyik ismerősömmel szeretnék olyat létrehozni legális keretek között, internetet megosztani wlan-al 20-30 kliensnek (előfizetőnek), akkor elősször is az eszközökön kívül mi kell még?
Valamelyik szolgáltatóval kell kötni valami szerződést, hogy olyan internet hozzáférést szolgáltatnak, ami erre alkalmas, megosztható, gyors, stb,??
Elküldve: 2005. 04. 04. 17:24
Egyenlőre szerintem nem nálam van a bibi..
bodzafa
Elküldve: 2005. 04. 04. 18:01
Ez nem olyan egyszerű. Bejelentési kötelezettséged van a HIF felé, mivel szolgáltatni szeretnél illetve cégnek is kell lenni. Engedély a 2.4re, átjátszóra engedély, eszközöket olyan helyről kell beszerezni ami HIF engedéllyel rendelkezik stb... Netet, bérelt vonalat kell vennetek, ami szintén nem olcsó, sima ADSL-t mondjuk hivatalosan nem osztogathatsz! ez az ügy elég bonyolult!
Szerkesztette: Buga_Laci 2005. 04. 04. 18:01 -kor
Elküldve: 2005. 04. 04. 19:34
Idézet: topibacsi - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 16:14
Egy kérdésem lenne. Ha én egyik ismerősömmel szeretnék olyat létrehozni legális keretek között, internetet megosztani wlan-al 20-30 kliensnek (előfizetőnek), akkor elősször is az eszközökön kívül mi kell még?
Valamelyik szolgáltatóval kell kötni valami szerződést, hogy olyan internet hozzáférést szolgáltatnak, ami erre alkalmas, megosztható, gyors, stb,??
- céget kell alapítani (ami alapból minima 5 M Ft lepergálása ideiglenesen egy bankba + illeték + ügyvédi díj)
- aztán HIF bejelentés (utána havonta jelentés irogatása, negyedéves jelentések, éves jelentések ha elmulasztja a cég büntetés)
- APEH
- Önkormányzat (helyi iparűzési adó)
- TB (munkavállaók bejelentése ha lesz)
- Telephely kell (saját lakás vagy ingatlan bérlet)
- Induló eszköz állomány (antennák, vevők, szerverek, jobb 50e fölötti switchek)
- Egy gerinc szolgáltatóval megállapodni béreltvonalra minimálisan kell 10MB gerinc (Pantel, stb.)
- Kiépíteni a rendszert
- Ezt üzemeltetni (hiba elhárítás, újak telepítése, lemondások)
- Egyéb fizetési kötelezetségek
- Számlázások (fizetések ellenőrzése, behajtás, jóváírások)
- Könyvelés (vagy saját magad vagy könyvelő)
Én speciel alvállakozó vagyok egy IPS-nél, hát elég hektikus a munka és havi 3 alkalom biztos hiba javítás. A kinek dolgozok az reggel 8-tól este 11-ig néha (sokszor) hajnali 4-ig is dolgozik naponta vele és igen tele van néha a hócipője.
Szerkesztette: szaki 2005. 04. 04. 19:36 -kor
Elküldve: 2005. 04. 04. 20:03
Elküldve: 2005. 04. 05. 16:27
Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 16:36
Szia!
Március 29-én voltam a fogyasztóvédelemnél és tettem bejelentést. Ma azaz április 5-én kaptam egy ajánlott levelet az INFORNAX vezetőjétől Sári Lajostól amelyben közölte, hogy ki vagyok rúgva április 4.-ei dátummal! VISSZAMENŐLEG! Valószínűleg a fogyasztóvédelemnél tett bejelentés miatt! MOST MIT CSINÁLJAK!! AZ ILYEN CÉG HOGY TUD MEGÉLNI!! NINCS MA MAGYARORSZÁGON SEMMI LEHETŐSÉG A MONOPOL HELYZETBEN LÉVŐ CÉGEK ELLENI FELLÉPÉSRE? MINDENT MEGTEHETNEK? MINDENKIT MAGASRÓL LETOJHATNAK?
Kedves Buga_Laci kérlek segíts!
Üdv.:Vaku
Elküldve: 2005. 04. 05. 16:57
cső
Elküldve: 2005. 04. 05. 20:26
Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 17:57
cső
Szia!
Igen az ügyfelük voltam, és az ajánlott levélben felmondták az előfizetői szerződésemet. Még nemszereltek le semmit, és nem is írták, hogy mikor jönnek leszerelni az access pointot. Jól írtad "reklamáltam, rohadjak meg és ne legyek az ügyfelük". Ők is tudják nincs más lehetőségem vagy ez vagy a modem. De Én nem hagyom Magam! Holnap megyek a Fogyasztóvédelemhez és meglátjuk mi lesz. Mást mit tehetek? Kell az internet!
Üdv.:Vaku
Elküldve: 2005. 04. 05. 20:36
Elküldve: 2005. 04. 06. 07:38
Különösen a "Buga Laci segíts" tetszik. És ha nem mentek semmire, akkor hívjátok a Tenkes Kapitányát is? Jól odamentek és csúzlival szétlövitek az átjátszót?
A rádiós internet alapvető tulajdonsága, hogy van ahol elérhető, van ahol nem. Nem közszolgáltatás, ellátási kötelezettség nincs. Ha valakinél kiépítették és nem megy, simán lehet, hogy mégsem megfelelőek a vételi viszonyok. A szolgáltató ilyenkor felmondhatja a szerződést arra hivatkozva, hogy a szolgáltatást nem tudja biztosítani. Akár tetszik, akár nem. Vitatkozni max a belépési díjon lehet.
A piac szabályozó szerepe meg akkor működne, ha a magyar társadalom nem lenne ennyire bííírka. Addig nem.
BL: ha továbbra sem leszel hajlandó a -ban -ben toldalékok helyes használatára, feljelentelek valamelyik modnál. Ellentétes a fórumszabályzattal a gyakorlat, amit folytatsz.
Elküldve: 2005. 04. 06. 08:14
Abban teljesen igazat adok, hogy van ahol megy, van ahol nem. Nincs kötelezettség, ez is tény. De az hogy azért bontanak valakivel szerződést mert szarul szolgáltatnak ez is azért elég gáz. A szerződés mind a két félt kötelezi. Kit erre, kit arra!
Elküldve: 2005. 04. 06. 20:11
Csatolt fájl:
-
flood__bl.jpg (0byte)
Letöltések:: 0

Súgó
A téma zárva.