HWSW Informatikai Kerekasztal: A Wireless szolgáltatás jövője - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Wireless szolgáltatás jövője hogy látjátok? Értékeld a témát: -----

#91 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 08. 14:34

Idézet: chx_o - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 13:33

A zantennád elszíjja a sávszélességet a zojjektumtól, a zoxigénen keresztűl!  :sandor:

:D  :D  :D  :respect:

"kalóz szolgáltatók"-ón mit kell pontosan érteni? Bocsi, ha (nektek) triviálisat kérdezek, de nem vagyok szolgáltató...

#92 Felhasználó inaktív   Bodzafa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 08. 14:58

chx.. te semmit sem változol.. :D lehet elszíjja, de megy.. a többi kit érdekel?? :D majd neked is csinálunk egy házit, hogy neked is elszíjja a sávszélessége!d! a zojjektumbóól.. :D persze a zokszigénen keresztül.. :D :p pááá

#93 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 17:37

Idézet: Warner - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 12:16

...

Én mindkettőtök véleményére kíváncsi vagyok, nem szeretném, ha bárki emiatt hagyná el a topikot!  ;)

Ez most tényleg  :offtopic: , de csak akkor megy privátban, ha a hleyesírási hibát is csak privátba nyomkodjuk, hogy ne zavarja a többieket.
www.kevenet.hu

#94 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 17:42

Idézet: olinka - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 13:34

:D  :D  :D  :respect:

"kalóz szolgáltatók"-ón mit kell pontosan érteni? Bocsi, ha (nektek) triviálisat kérdezek, de nem vagyok szolgáltató...

Az internet szolgáltatás két részlre oszlik:
- elektronikus hírközlési szolágltató leszel (felügyeleti szerv NHH, papírok, üszi, aszf, stb bevizsálva)
- kültéri wireless hálót üzemeltetsz (felügyeleti szerv ua., eszközök, háló dokumentáció, megfelelőségi papírok, stb)

Ezek néklkül is lehet szoálgtatni, mert sem az apeh, sem a rendőrség nem jár el ellened. Sokan csinálják is.
Következmény:
- sz@r szinvonal
- kiszolgáltatott user
- "net bagóért" projektek, ami persze bebukik, de addig is szipkázza az előfizetőt a normális szolágltatók elől
- zavaró hálózat
- kókler megoldások
- előítéletek kiépülése a userekben a wireless-szel szemben

Szal valóban ezeket kell először felszámolni.
Az együttműködés témában egyetértek (mi is voltunk Vácon).
Bízunk benne.
www.kevenet.hu

#95 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 19:18

Idézet: mip - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 18:42

"részlre oszlik:"
", stb bevizsálva)"
"Ezek néklkül is lehet szoálgtatni, " "- sz@r szinvonal"

Ez is tele van hibával és ez 100x zavaróbb mint ba -be ban ben! Játszhatunk ilyet is de én nem látom értelmét! Én soha nem akartalak bántani de most már elegem van!  :fuck:

#96 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 19:31

Idézet: mip - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 3:38

A nyilvánosság egyetlen indoka az okulás. Csak azért, hogy 1 ember fórum kultúrája változzon, nem kezdenék bele az írogatásba.
Bocs, muszály.

Ha nem fejezed be a helyesírási hibák miatti kötekedést, súlyos következményei lesznek!  :mad:
Elnézést, de muszáj volt közbeavatkoznom. Amennyiben folytatódik a dolog, figyelmeztetést kapsz és fel fogom függeszteni a hozzászólási jogodat egy időre.

#97 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 19:35

:banana:  :banana:  :banana:

#98 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 19:36

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 20:35

:banana:  :banana:  :banana:

Azért provokálni nem kellene  :mad:

#99 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 19:45

:offtopic:  Teljesen igazad van! Csak megkönnyebbültem. 100 topicba írok soha senki nem szólt hogy hülye vagyok! -Ba; - be; -ban; -ben  -t én nem igazán tudom, bevallom. Nem direkt írom helyesen! Ha egyszer szóltak volna érte is megértem és százszor jobban figyelek rá azóta is, még mindig van hiba mivel mondom NEM TUDOM EZT! Hol kérdés ban ben, hová ba be! 100x jobban figyelek rá EZ TUTI! De okostojásra nincs szükség! Az internetszolgáltatók összes topicjának a látogatottsága a 0-val egyenlő e miatt, én sajnálom és kérek elnézést! Köszönöm PPeter a segítséget! Bocs a provokálásért nem direkt volt!

#100 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 20:09

Megkönnyítem a dolgot. Ezúton búcsuzom a hwsw fórumától. Ennyi.
www.kevenet.hu

#101 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 20:11

Megkönnyítem a dolgot. Ezúton búcsuzom a HWSW fórumától. Ennyi.
www.kevenet.hu

#102 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 20:28

:offtopic:  :offtopic: Írtam emilt de nem kapta meg sajnálom! Ezt írtam és ez az UTOLSÓ OFFOM HA NEM ÍGY LENNE kitilthattok:

EMIL:
"Figyu. Szerintem ez nem megoldás! Én nem szeretném hogy így legyen! Ha ismernél személyesen tudnád, hogy utálok
veszekedni, és nem vagyok ez az "azért is" ember. Nem direkt írtam rosszul, ez a ba be ban ben nekem nem megy. Én mindig
azt mondom hogy falumba nem pedig azt hogy falumban! Én ennek nem érzem súlyát. 4es volt az érettségim magyarból tehát
hülye nem vagyok! De amit te csináltál ez az okoskodó azért is megmondom ember, nem csak az én unszimpátiámat váltotta ki.
Más soha senki nem szólt hogy baj van velem vagy az írásaimmal. Pedig páran olvassák az írásom! Szerintem ezért nem
elhagyni kell a fórumot hanem alkalmazkodni segíteni a másikon például rajtam! És Neked köszönhetően 100x jobban fogok
figyelni a ba be ban ben-re és még a helyesírási kézikönyvet is fellapoztam emiatt hogy átnézzem a hiányosságom! Szerintem
nem érdemes ezért elhagynod a fórumot!

Üdv.:

LACI"

Szerkesztette: Buga_Laci 2005. 04. 08. 20:29 -kor

#103 Felhasználó inaktív   csobal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 18:46

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 19:28

:offtopic:  :offtopic: Írtam emilt de nem kapta meg sajnálom! Ezt írtam és ez az UTOLSÓ OFFOM HA NEM ÍGY LENNE kitilthattok:

EMIL:
"Figyu. Szerintem ez nem megoldás! Én nem szeretném hogy így legyen! Ha ismernél személyesen tudnád, hogy utálok
veszekedni, és nem vagyok ez az "azért is" ember. Nem direkt írtam rosszul, ez a ba be ban ben nekem nem megy. Én mindig
azt mondom hogy falumba nem pedig azt hogy falumban! Én ennek nem érzem súlyát. 4es volt az érettségim magyarból tehát
hülye nem vagyok! De amit te csináltál ez az okoskodó azért is megmondom ember, nem csak az én unszimpátiámat váltotta ki.
Más soha senki nem szólt hogy baj van velem vagy az írásaimmal. Pedig páran olvassák az írásom! Szerintem ezért nem
elhagyni kell a fórumot hanem alkalmazkodni segíteni a másikon például rajtam! És Neked köszönhetően 100x jobban fogok
figyelni a ba be ban ben-re és még a helyesírási kézikönyvet is fellapoztam emiatt hogy átnézzem a hiányosságom! Szerintem
nem érdemes ezért elhagynod a fórumot!

Üdv.:

LACI"

Buga_Laci: próbáld elküldeni neki a mip@kevenet.hu címre.

#104 Felhasználó inaktív   Warner 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 08:38

Látjátok, pont erről van szó:

Ha már egy fórumban sem tudtok normálisan kommunikálni, és egy helyesírási versenyt rendeztek, akkor hogyan beszélhetünk összefogásról + együttműködésről?  :mad:

Felnőtt emberek vagytok, szedjétek már össze magatokat!  :reklamacio:

#105 Felhasználó inaktív   chx_o 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 12:06

Idézet: mip - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 17:42

Az internet szolgáltatás két részlre oszlik:
- elektronikus hírközlési szolágltató leszel (felügyeleti szerv NHH, papírok, üszi, aszf, stb bevizsálva)
- kültéri wireless hálót üzemeltetsz (felügyeleti szerv ua., eszközök, háló dokumentáció, megfelelőségi papírok, stb)

Ezek néklkül is lehet szoálgtatni, mert sem az apeh, sem a rendőrség nem jár el ellened. Sokan csinálják is.
Következmény:
- sz@r szinvonal
- kiszolgáltatott user
- "net bagóért" projektek, ami persze bebukik, de addig is szipkázza az előfizetőt a normális szolágltatók elől
- zavaró hálózat
- kókler megoldások
- előítéletek kiépülése a userekben a wireless-szel szemben

Szal valóban ezeket kell először felszámolni.
Az együttműködés témában egyetértek (mi is voltunk Vácon).
Bízunk benne.

Igen, ez így van. A legtöbb ilyen kis cég nem akar annyit befektetni, amennyit kellene, ezen felül gyorsan meg akar gazdagodni. A legtöbben ugye azzal jönnek, hogy a telefonoshoz képest mennyit meg lehet spórolni, de ez már lejárt szöveg. Persze a felhasználóknak kezd megjönni az eszük, rossz szolgáltatás esetén tesznek az ászf-re, úgysem perelik be őket. Aztán meg pampognak a szolgáltatók, hogy mennyire nem éri meg nekik az egész :( Persze lehet mikrón is jól szolgáltatni, csak sajnos nem ez a jellemző...

Üdv:
chx

#106 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 19:47

Ezt én is így látom. Az a baj, hogy az emberek már nem veszik be ezt a dumát hogy nem kell hozzá telefon stb... Meg sávszélbe is jóval alatta van a mikrós net, az ADSL-nek. Ja meg stabilitásba nem is lehet összehasonlítani!

Szerintem az egy elég nagy mínusz volt a wireless net számára, hogy a matáv sávszélt emelt. Mert akárki akármit mondd, stabilan megy a másfél mega is, 1 mega is és olcsóbban mint a wireless. Én nem jósolok nagy jövőt a wirelessnek. Eljön az az idő szerintem amikor olyan olcsó lesz adsl (ja és mindenhol elérhető) hogy a wirelessnek letelt!

Ha rosszul látom sorry :D

#107 Felhasználó inaktív   tjsz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 09:33

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 20:47

Én nem jósolok nagy jövőt a wirelessnek. Eljön az az idő szerintem amikor olyan olcsó lesz adsl (ja és mindenhol elérhető) hogy a wirelessnek letelt!

Hát éppen ez az. Vannak olyan települések, ahol a "fix vonalas" szolgáltatók tojnak kiépíteni az ADSL-t. Sok ilyen hely van. Ott meg fognak élni a wlan cégek.

#108 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 10:12

Figyu ez olyan, hogy amikor szerveztem településünkön ADSL-t 2004. tavasza. Megmondta a MATÁV hogy ott ADSL az elkövetkező 4 évbe nincs benn a fejlesztések között. Erre 2004. július végén elérhető lett az ADSL minden bejelentés, szervezés hiánya nélkül. Szóval erről ennyit! :D

#109 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 10:26

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 19:47

Ezt én is így látom. Az a baj, hogy az emberek már nem veszik be ezt a dumát hogy nem kell hozzá telefon stb... Meg sávszélbe is jóval alatta van a mikrós net, az ADSL-nek. Ja meg stabilitásba nem is lehet összehasonlítani!

Szerintem az egy elég nagy mínusz volt a wireless net számára, hogy a matáv sávszélt emelt. Mert akárki akármit mondd, stabilan megy a másfél mega is, 1 mega is és olcsóbban mint a wireless. Én nem jósolok nagy jövőt a wirelessnek. Eljön az az idő szerintem amikor olyan olcsó lesz adsl (ja és mindenhol elérhető) hogy a wirelessnek letelt!

Ha rosszul látom sorry :D

Napi beszélő viszonyban vagyok nagykutyákkal (MATÁV, Pantel, stb.) a fejlesztéseik igen csak igénytől függnek, meg a környezeti viszonyoktól.
- Van e kereslet az adott szolgáltatásra nem időszakosan (3-5 év)
- a kihelyezett központ képes e lekezelni ADSL egységeket (a vidéki központok 90% alkalmatlan erre, kistelepüléseké)
- a központ szükséges korszerűsítés költsége (nem csak analógot kell már tudnia, hanem ISDN is) és az új funkciókra mekkora a kereslet (magán, céges)
- melyik IPS-sel lehet szerződni
- van e már meglévő IPS (Wlan, Kábeles) ezekkel egyeztetni (mivel a bérelt vonalat tőluk veszik csőd esetén ez igen jelentős helyi bevétel kiesés)

A Wlan megfelelő rendszerben való alkalmazása esetében tud annyit, mint a legkisebb ADSL csomag ma. Egy-két dolgot kiemelnék:
- ADSL esetében is a garantált legkisebb sávszél 64Kbit/s az az ISDN2 előfizetői szint
- Az elérhető legnagyobb a csomag határ
- A csomagok között igen jelentős a differencia árakban is
-- akciós 2 éves
-- akciós 1 éves
-- nem akciós és nincs hűség ez havi 30e-nél kezdődik
- Stabilitás ez kérdéses, hogy mit értünk alatta, lehet folyamatos kapcsolat jellemzője, folyamatos adott sávszélesség tartása, lehet üzemszünet arány havonta órában, lehet hibaelhárítás hibától órában, stb. Ezek a mutatók lehetnek sokkal jobbak, mint ADSL esetében. Mivel a Wlan szolgáltató saját maga épít, javít, felügyel gyorsabban, tud reagálni. Az más kérdés hogy az adott cég ezt miként teszi meg.

A Wlan számára a mínusz leginkább:
- hozzá nem értő szolgáltatók
- nem megfelelő gagyi termékek alkalmazása
- hozzá nem értés
- az a duma a gyártók részéről, hogy pofon egyszerű és bárki minden tudás nélkül használni tudja
- antennák és sávok nem megfelelő használata
- otthoni mode antennák iszonyú zavarása sok esetben
- nem megfelelő tájékoztatás IPS-részéről tisztelet a kivételeknek.

A Wlan igen széles technikai palettát fog le a 2,4 Ghz sáv, a 5Ghz sáv és a tervezett további sávok. Nehéz, sőt lehetetlen megmondani mit hoz a jövő. Ott, ahol lehetetlenség lesz szélsávot kábelen szolgáltatni (egyes falvak, tanyavilág, szigetek Duna és Tisza mentén pld) a Wlan tökéletes eszköz. A cégeknél, ahol sok a mobil eszköz, mezőgazdaság, ahol sok a telephely és különálló épület. A Wlan nem csak adatot képes továbbítani, hanem sok minden mást is (hang, vezérlés, riasztás, kamera képét pld).

De egy biztosan állítható a jövőt sokan megpróbálták megjósolni eddig is sikertelenül.
Az informatika atok de jo hogy van.

#110 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 11:13

szaki: Majdnem mindenben igazad van, kivéve az ADSL fejlesztésnél történt részre! A többi részben 100%-ig igazat adok Neked!

Feletted lévő hozzászólásomba leírtam hogy és mint volt falumban az ADSL kialakulása. ISDN-re alkalmas volt a központ, csak nálunk Lébénybe van a központ ami Mosonszentmiklóstól kb. 3km. És 2004. augusztusában elindult ADSL a semmi miatt :D és utána mondták hogy csak Mosonszentmiklós felén elérhető stb... és ez se igaz! A falu túlsó végén is úgy megy a 1.5 mega mint a zsír! Szóval ennyit a nagy fejlesztésről meg meggondolásról! :D

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó