HWSW Informatikai Kerekasztal: A Wireless szolgáltatás jövője - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Wireless szolgáltatás jövője hogy látjátok? Értékeld a témát: -----

#51 Felhasználó inaktív   Bodzafa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 20. 20:00

Hali

Látom megint szidják azt a szerencsétlen kis házi yaginak nevezett antennát.. én már csak nevetek.. amikor az origi yagi belekerül 10enezrekbe és ugyanazt tudja mint az én kis házi antennám, sőt.. a gyári gyengébb is mert a mostani házi antennámmal a 2-3 km távban lévő sectort 67% látom, és feltéve a nagy gyári yagikat ez az értek 3-5% is !csökken! ekkor csak nevetek.. meg amúgy is yopofi.. és nekem nem volt bajom most a -25 fokban sem.. :) szakadó hó nem akadály, simán látok keresztül rajta.. madarak ücsöröknek rajta.. szeretik.. innentől csak annak van baja a házi antennával akinek
1.: Eladó a saját cucca.. érthető..
2.: Nem tud ilyet csinálni.. ez az ő hibája..
3.: Tele van pénzel.. érthető.. ha lenne minimálbérnél magasabb fizum akkor én sem barkácsolnék..
4.: Márkabu*i..

Nekem egy kis dlink dwl520+ kari van a gépemben és nem akarom azt elhinni, hogy csak nekem yo.. mert yo.. atomstabil, a szolgáltatóm ha yot ad nekem semmi bajom vele.. saját kébelillesztések.. n aljzat az antennában, onnan h1000 le tető alá aztán át h155, és az a gépig.. kb 8-10 méter kábel van az antenna és köztem, és semmi bajom vele.. mint mondtam.. a gyári antennát most vette le haver, mert próbálkoztunk de semmit sem ért.. kb azt tudja amit az enyém is csak gyengébb jelszintel.. akkor meg?! :o

Bodzafa

Szerkesztette: Bodzafa 2005. 03. 20. 20:03 -kor

#52 Felhasználó inaktív   Juventus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 08:33

Idézet: Vakukac - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 18:23

Sziasztok!

Mikrohullám????  Az utolsó utáni lehetőség legyen. Én 300 m-re vagyok a toronytól és állandóan szar a kapcsolatom. Mikor reklamáltam egy-egy napra jó lett aztán megint szar az egész. Írtam egy ajánlott levelet az igazgatónak, hogy végre csináljanak valamit erre felmondta a szerződésem! Ez a Magyar mentalitás. Ja ügyelet az nincs, ha péntek este bedöglik a netem hétfőn reggel tudom hívni őket. Most itt a négynapos ünnep megint rossz az egész! A cég amit messzire el kell kerülni Veszprém INFORNAX.

Ilyenek a ping idők:

62.100.224.10 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 398, fogadott = 390, elveszett = 8 (2% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 707ms, maximum = 4041ms, átlag = 1960ms
CTRL-C

Szerintetek ezekkel a ping időkkel mit lehet csinálni? Se játék, se letöltés nem megy!

Vaku

Sziasztok!

Azért ennyire nem rossz a helyzet mindehol! Én több mint 2 éve használok mikruhullámú netet, és az első néhány hónapot kivéve egész jól működik. A pingek időnként magasak , de nem ez a jellemző. Az ára pedig (512/128-as csomag )10000huf. És azt hiszem ez nagyon jó ár mert ennyiért még adsl-t sem lehet kapni.  Azt hiszem ,ha  a szolgáltató nem szarik az egészre akkor ez is tud klasszul működni. Ja és én a toronytól 8km-re!!!! vagyok.
Ime az én pigjeim:

C:\Documents and Settings\csaba>ping index.hu

index.hu [217.20.131.2] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:

Válasz 217.20.131.2: bájt=32 idő=12 ms TTL=59
Válasz 217.20.131.2: bájt=32 idő=14 ms TTL=59
Válasz 217.20.131.2: bájt=32 idő=29 ms TTL=59
Válasz 217.20.131.2: bájt=32 idő=5 ms TTL=59

217.20.131.2 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0 (0% veszteség),
    minimum = 5ms, maximum = 29ms, átlag = 15ms

Üdv.

:respect: 

#53 Felhasználó inaktív   Warner 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 21. 09:32

[/QUOTE]Látom megint szidják azt a szerencsétlen kis házi yaginak nevezett antennát[QUOTE]

Tudod nem az baj hogy hogy használod a saját antennádat, akármilyen is, hanem hogy ellenőrizetlenül teszed ezt. ( arról már nem is beszélve, hogy kiváncsi lennék milyen pontosan az antennáid karakterisztikája) Könnyen előforulhat, hogy sokkal nagyobb teljesítményű antennát használsz, mint amekkora indokolt lenne. Ezzel lehet sokkal több embernek, ügyfélnek, szolgáltatónak keseríted meg az életét, az ellenőrizhetetlen átlövéseid miatt. Persze ha nem így van, nme vedd magadra, csak az a jellemző,  hogy mindenki szarik bele, hogy merre milyen teljesítménnyel sugároz, a lényeg hogy neki menjen.

Magyarországon több helyen is gyártanak antennát, van pl. 1 cég amelyik világszínvonalon, nem véletlenül kerülnek ezek ennyibe. Ők pl. mindegyikhez kiadják konkrétan a karakterisztikát és a teljesítménye is annyi mint amennyit mondanak. A barkács antennákról pedig nem egyszer kiderült, hogy nem csak egyirányba ad, hanem arra is amerre nem kellene, tovább növelve a zavart.

#54 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 12:37

Ez így igaz! És az ilyen "okos" userektől van az hogy ami keletre ál antenna nyugat fele szór ezerrel, ja és  csatorna egyeztetésről ne is beszéljünk! :D

#55 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 18:58

Bodzafa szolgaltatonkent meg vakarja az ember a fejet de ez meg ment itt 2 hete, es cserelheti a rendszert 2x 3x nagyobb nyeresegu antennara.
Az informatika atok de jo hogy van.

#56 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 19:02

Szaki! Teljesen igazad van :D

#57 Felhasználó inaktív   Vakukac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:45

Idézet: sebajtoni - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 20:19

300m az igen, ha jó a hozzáférési pont nem lehet gáz. Van kültéri antennád, milyen berendezést kaptál? Szerintem a Lajos nem kezeli igy az ügyeit az említett cégben. Nekem semmi közöm hozzá,
de ha megrendelted, akkor bizony menjenek ki és javítsák meg neked!
Egy mezei Ap-vel 300m simán megy, mi egy kábeles cuccot osztottunk meg, kb 400m-re vagyok tőle
és megy rendesen a nagy pingidő is jó!

Szia!

Egy D-LINK DWL-900AP+ van kirakva egy műanyag dobozban a tetőre, az antennát nem nagyon ismerik mindenhol így telepítik. És a Lajos így kezeli az ügyeket! Lehet, hogy fogyasztóvédelem lesz belőle.
Vaku

#58 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 13:44

Vakukac!

Ez melyik cég? mert minden topciba beirogattad a dolgokat de ebből nem szűri le senki hogy mi és hogy? Mesélnél róla?

#59 Felhasználó inaktív   Vakukac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 13:57

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 14:44

Vakukac!

Ez melyik cég? mert minden topciba beirogattad a dolgokat de ebből nem szűri le senki hogy mi és hogy? Mesélnél róla?

Kedves Buga_Laci!

Ez a cég a veszprémi Infornax computer.
A gondom az, hogy a helyi mikrohullámú hálón belül a ping idők ilyenek:

192.168.101.86 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött = 82, fogadott = 79, elveszett = 3 (3% veszteség),
    minimum = 5ms, maximum = 60ms, átlag = 12ms
CTRL-C

ami nagyon jó, de a saját Infornaxos szerverem ping idejei:

62.100.224.10 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött = 122, fogadott = 116, elveszett = 6 (4% vesztes
    minimum = 114ms, maximum = 4354ms, átlag = 2279ms
CTRL-C

ez ugye már nem olyan jó!

C:\Documents and Settings\Vaku>tracert www.index.hu

Útvonal követése a következőhöz: www.index.hu [217.20.131.2]
legfeljebb 30 ugrással:

1  2920 ms  2186 ms  1912 ms  192.168.101.1
  2  2168 ms  1682 ms  2245 ms  siofok.net.infornax.hu [62.100.226.1]
  3  2669 ms  3038 ms  3771 ms  62.100.226.4
  4  2850 ms  3953 ms  2068 ms  autonexus-link.vivendi-th.net [213.163.26.125]
  5  1953 ms  2646 ms  3174 ms  vh-pe0.vivendi-th.net [213.163.27.12]
  6  2580 ms  2543 ms  2128 ms  GE-V30.core0.interware.hu [193.188.137.25]
  7  4208 ms  2033 ms  1996 ms  ldir-loopback.index.hu [217.20.131.2]
Az útvonalkövetés elkészült.

Ez megint (szerintem) nagyon rossz! És ezek csak MAGYAR oldalak! Ilyen ping időkkel nem megy a játék és a letöltés sem! Már többször reklamáltam a szolgáltatómnál, de nem történt semmi csak az, hogy KIRÚGTAK azzal az indokkal "az Ön vételezési helyén a mikrohullámú szolgáltatásunk nem működik". Pedig köztem és a torony között a kapcsolat tökéletes. A hiba náluk van!

Itt a szolgáltatóm címe és a díjcsomagom a hullám privát: http://www.infornax....internet_hullam

Üdv:Vaku

#60 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:38

Mondjuk úgy hogy tényleg nem jó! Vivenditől veszi a sávot?

A honlapjuk is elég fura, nincs odaírva melyik csomag milyen sávszél.

"az Ön vételezési helyén a mikrohullámú szolgáltatásunk nem működik".

ez mi is? nem értem. működik mivel használod. Kötelesek megcsinálni, említsd meg náluk a fogysztóvédelem illetve nhh nevét ja és ha kinevetnek ne légy nekik rest írni! és akkor majd Te nevetsz! :D

#61 Felhasználó inaktív   enginer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 18:46

neteasy-vel van valakinek tapasztalata?
Megbizhatóak?

#62 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 18:47

A fórumjukat aktívan olvasgatom, szerintem korrekt! De kérdezz ott!

#63 Felhasználó inaktív   Vakukac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 21:13

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 15:38

Mondjuk úgy hogy tényleg nem jó! Vivenditől veszi a sávot?

A honlapjuk is elég fura, nincs odaírva melyik csomag milyen sávszél.

"az Ön vételezési helyén a mikrohullámú szolgáltatásunk nem működik".

ez mi is? nem értem. működik mivel használod. Kötelesek megcsinálni, említsd meg náluk a fogysztóvédelem illetve nhh nevét ja és ha kinevetnek ne légy nekik rest írni! és akkor majd Te nevetsz! :D

Üdv!

Sajnos nem tudom kitöl veszi a sávot. A sávszél az egész településnek 1,5 Mbit amire 12-15 egyéni felhasználó és egy teleház kapcsolódik, aki kapja-marja alapon. A csomag nem tartalmaz fix sávszélességet! Mivel nem tudnak garantálni semmit, csak Nekem kell garantálni, hogy befizetem a csekket amit küldenek. Sajna itt Nálunk más szolgáltató nincs csak ez vagy a modem.

Ma égész délután ment a pingelés, a saját szolgáltatóm szerverét pingeltem:

62.100.226.1 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött = 9149, fogadott = 8377, elveszett = 772 (8% veszteség),
    minimum = 37ms, maximum = 4496ms, átlag = 2493ms
CTRL-C

Üdv: Vaku

#64 Felhasználó inaktív   enginer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 21:58

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 19:47

A fórumjukat aktívan olvasgatom, szerintem korrekt! De kérdezz ott!

Én is olvasom a fórumjukat, kérdeztem is.
Tényleg korrektek.
Engem igazából a szolgáltatás minősége, tapasztalatok érdekelnének.

#65 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 05:23

En pedig ismerem az "anyaceg" fo-fo fonoket. Nem ma kezdte es ertenek az ISP szakma minden reszehez!
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#66 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 13:51

Vakukac!

Ez így nagyon gáz! De semmiféle csomag nincs náluk? Küldesz nekem egy szerződést vagy ászf-et tőlük? Ezt kötelesek kiadni! És tudok segíteni! NHH vagy Fogy. Védelem ide kell levelet írni! Küldjél nekem ha tudsz papirokat cső!

#67 Felhasználó inaktív   Vakukac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 10:10

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 14:51

Vakukac!

Ez így nagyon gáz! De semmiféle csomag nincs náluk? Küldesz nekem egy szerződést vagy ászf-et tőlük? Ezt kötelesek kiadni! És tudok segíteni! NHH vagy Fogy. Védelem ide kell levelet írni! Küldjél nekem ha tudsz papirokat cső!

Szia!

Március 29-én voltam a fogyasztóvédelemnél és tettem bejelentést. 30-án írtam egy e-mailt a szolgáltatómnak, hogy a ping idők nagyonmagasak 2200-2900ms és javítsák ki a hibát! 31-én hazamentem és a sebesség 762/128 kbit/s lett stabilan ilyen jó még SOHA nem volt! Most szombat 11 óra van most a sebesség már 100-600 kbit/s között változik, de remélem csak a hétvégi csúcs miatt.
Mióta nekem jó lett, azóta a havernál szar. Úgy néz ki, aki reklamál annak megcsinálják, és a többi le van tojva.
Semmiféle csomag nincs náluk!

A szerzödést itt megnézheted, szerintem teljesen egyoldalú: http://www.infornax.hu/infornax_szerz/inte...odes_hullam.doc

Üdv és köszi: Vaku

#68 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 15:36

Megnéztem. Én nem akarom elhinni, hogy ezt a szerződést, valamelyik felügyeleti szerv is jóváhagyta. Nagyon nagyon gáz. Na mind1! Reméljük a legjobbakat!

#69 Felhasználó inaktív   topibacsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 16:14

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. Ha én egyik ismerősömmel szeretnék olyat létrehozni legális keretek között, internetet megosztani wlan-al 20-30 kliensnek (előfizetőnek), akkor elősször is az eszközökön kívül mi kell még?

Valamelyik szolgáltatóval kell kötni valami szerződést, hogy olyan internet hozzáférést szolgáltatnak, ami erre alkalmas, megosztható, gyors, stb,??
A Biblia arra tanít, hogy szeresd felebarátodat. A Káma Szutra pedig megmagyarázza, hogyan...

#70 Felhasználó inaktív   Bodzafa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 17:24

Halika..

Egyenlőre szerintem nem nálam van a bibi.. :) sajna az a helyzet, hogy nekem akkor is megy a net ha másnak semmit nem tud a cucca, pedig másoknak aztán a mindenki álltal profinak titulált cucca van (nem egynek 100ezerjébe került.. sux.. nekem az egész gépem mindenestől nem kelült annyiba).. nah mind1.. nekem ez jobb annyival, hogy ne érje meg vennem gyárit, főleg, hogy azzal gyengébb lesz a jelszintem.. káoszt én nem sokat took művelni.. egy fullon a lakóhelyünkön a legszélen lakó kis emberke vagyok.. hátam mögött csak a halottak vannak.. nekik nem kell net.. :D ugye ez kilőve.. de én mondtam.. szolgáltatónak érdeke eladni a sajátját.. ez nem is baj, én is valahol ebből élek.. nem netet hanem mást adok el.. nekem is a sajátom a bolt, csak a nettel én senkit sem károsítok, a híres nagy bevásárlóközpontok olcsó, de yo termékeikkel meg igen.. nah mind1, ez megint az én bajom.. mint ahogyan a szolgáltatóé, hogy az ő cuccai neki is eladók (és nem mennek).. nem baj nekem most is megy.. másnak meg akárki hívott senkinek pedig egész nap nem volt a gépem on.. önyim tuti nem kavarhatott és senkinek sem ment.. most is itt vagyok ez elég bizonyíték.. nem? :D (többiek meg sehol... :p )

bodzafa

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.