Idézet: topibacsi - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 16:14
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Ha én egyik ismerősömmel szeretnék olyat létrehozni legális keretek között, internetet megosztani wlan-al 20-30 kliensnek (előfizetőnek), akkor elősször is az eszközökön kívül mi kell még?
Valamelyik szolgáltatóval kell kötni valami szerződést, hogy olyan internet hozzáférést szolgáltatnak, ami erre alkalmas, megosztható, gyors, stb,??
- céget kell alapítani (ami alapból minima 5 M Ft lepergálása ideiglenesen egy bankba + illeték + ügyvédi díj)
- aztán HIF bejelentés (utána havonta jelentés irogatása, negyedéves jelentések, éves jelentések ha elmulasztja a cég büntetés)
- APEH
- Önkormányzat (helyi iparűzési adó)
- TB (munkavállaók bejelentése ha lesz)
- Telephely kell (saját lakás vagy ingatlan bérlet)
- Induló eszköz állomány (antennák, vevők, szerverek, jobb 50e fölötti switchek)
- Egy gerinc szolgáltatóval megállapodni béreltvonalra minimálisan kell 10MB gerinc (Pantel, stb.)
- Kiépíteni a rendszert
- Ezt üzemeltetni (hiba elhárítás, újak telepítése, lemondások)
- Egyéb fizetési kötelezetségek
- Számlázások (fizetések ellenőrzése, behajtás, jóváírások)
- Könyvelés (vagy saját magad vagy könyvelő)
Én speciel alvállakozó vagyok egy IPS-nél, hát elég hektikus a munka és havi 3 alkalom biztos hiba javítás. A kinek dolgozok az reggel 8-tól este 11-ig néha (sokszor) hajnali 4-ig is dolgozik naponta vele és igen tele van néha a hócipője.
Szerkesztette: szaki 2005. 04. 04. 19:36 -kor
Az informatika atok de jo hogy van.