Ajánlom magamat Némi olvasnivaló...
Elküldve: 2005. 03. 24. 19:41
Elküldve: 2005. 03. 24. 19:54
Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 18:40
Szia!
Teljesen igazad van! Én is csak leírtam a véleményem a cikkben megjelent jogszabályokkal kapcsolatban, és bár nem vagyok kereskedő, Szélmalomharcos barátunk rögtön nekem támadt, hogy tőlem aztán soha nem venne semmit, pusztuljon az ilyen kereskedő!
Holott a jogszabállyal egyet nem értés még nem jelenti annak be nem tartását.
Az egyik ismerősömnek van számtech boltja, azért érdekel engem is a háttér, és ő sem ért egyet sok mindennel, mégis tisztességesen végzi a dolgát, cseréli a garis cuccokat.
A véleményre ellenvéleményt kell írni, nem pedig megjegyzéseket.
Biborkékhovirág
Elküldve: 2005. 03. 24. 20:11
Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 19:32
Akkor nevesítek: Don Xihote de La Mancha csucs elleni kirohanása(i) nekem nekiesés-szagú(ak) volt(ak).
Persze könnyen lehet, hogy tévedek. Volt már ilyen, és lesz is.
Elküldve: 2005. 03. 24. 20:17
Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 19:40
A vita egyik része az elállási joggal kapcsolatos, amely - bár én, min már írtam nem vagyok kereskedő - hátrányosan érinti a kereskedőt, és a fogyasztót olyan joggal ruházza fel, amely jelentős visszaélésekre ad lehetőséget.
Biborkékhóvirág
Ui.: Szerintem, semmilyen értelme NINCS!
Van értelme. Veszel egy DVD írót pénteken, hétvégén kiísz vele 100 filmet, hétfőn visszaküldöd, mégcsak magyarázatot sem adsz.
Ez egy tipp volt, tessék, csak tessék, szabad, mert a jogszabály a vevő oldalán áll a warezben is!
Elküldve: 2005. 03. 24. 20:28
Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 19:17
Ez egy tipp volt, tessék, csak tessék, szabad, mert a jogszabály a vevő oldalán áll a warezben is!
Szia!
Értem én az íroniát, de a visszaadott DVD-íróval mi lesz?
Biborkékhóvirág
Elküldve: 2005. 03. 24. 20:44
Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 20:28
Értem én az íroniát, de a visszaadott DVD-íróval mi lesz?
Biborkékhóvirág
Nem tudom, hogy a jogalkotóknak mi az álláspontja és mi alapján döntöttek így a visszavétellel kapcsolatban. Fentebb leírtam, nekünk például nincs lehetőségünk. Nagyker nem veszi vissza, el padig nem adhatjuk, mivel használt termék, ami nincs a tevékenységi körünkben és nem is kívánunk használt számítástechnikai keredkedéssé vállni. Jótállásra nem használható, mivel ott kikötés, hogy csak vacsiúj termék, vagy vacsiúj alkatrész kerülhet bele, azaz a cégem számára bukta. Nem hinném, hogy szükségünk lenne 15 dvd íróra bent... Egyszóval ezen a téren teljes baromság ez a jogszabály. A termékek leírásából egyértelműen kiderül, hogy: a termék mit tud, mivel kompatibilis, egyetlen szépséghiba a magyar nyelvű leírás, magyar nyelvű oldal, de ennek is utána lehet járni, valamint a következő generációs shopunkban lehető legtöbb információt fel fogunk tüntetni egy termékkel kapcsolatban (oem vásárlással kapcsolatban is). Kábé amit ez amit tehetünk, bár ez a vevők számára ugye érdektelen.
Elküldve: 2005. 03. 24. 20:59
Szerkesztette: Netmaster 2005. 03. 24. 21:00 -kor
Elküldve: 2005. 03. 24. 21:01
Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 18:53
Tudod, kurvaegyszerű egy másik ember kompetenciáját kétségbe vonni, ráadásul érdemi megbeszélés nélkül!!! Én nem szerzem meg Neked azt az örömöt, hogy hozzád hasonlóan járjak el, tévedésed ellenére várom, hogy mit akarsz mondani (konkrétan)!
üdv
csucs
Nem vagyok képtelen a szemedbe mondani, csak előbb látni akartam, mi van a tarsolyodban.
Én azt utálom, ha valaki zöldségeket beszél és még jól meg is magyarázza, h az úgy is van.

Nekem ez nem jelent örömöt egyáltalán. Sokkal jobb lenne, ha az érintettek utánajárnának a dolgoknak, és nem nekem kellene itt szájbarágni.
Szerkesztette: fram 2005. 03. 24. 21:45 -kor
Elküldve: 2005. 03. 24. 21:22
A sved itt a saját fordítását (ollózását) írta le, nem pedig a MS hivatalosan, partnerei felé kiadott verzióját. Az általad beollózott leírás nem a microsoft által kiadott tájékoztató, ami nem tér ki az előtelepítés kényszerére, és nem tér ki arra, hogy az esetleges hardveres upgradet csak az OEM partner végezheti!
Igazad van, én is "utálom, ha valaki zöldségeket beszél és még jól meg is magyarázza, h az úgy is van" és "sokkal jobb lenne, ha az érintettek utánajárnának a dolgoknak, és nem nekem kellene itt szájbarágni".
A svedről meg vagy jót, vagy semmit, ez a saját véleményem, volt, hogy egy cimborámtól vettek MS szoftvert. Miért? Mert Nála "olcsó" volt. Ugye érted? Az ms ügyintézőm is tudna beszélni, de ugye nem fog...
Elküldve: 2005. 03. 24. 21:26
Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 20:59
Paradoxon, de sajnos az ügyfeleink örülnek, hogy original csomagban kapják meg azt a terméket, melyről tájékozódtak, hogy mit tud. Ha kibontjuk és kipróbáljuk, akkor onnantól használt termék. Van lehetőség, ha a vevő kéri, kipróbáljuk és bízunk abban, hogy ha gond van vele, akkor van annyi súlyunk, hogy a nagyker/importőr visszaveszi. Jogilag sajnos 22-es csapdája, teccikérteni? Ha gond van, újra forgalomba fog kerülni, mint új termék, várhatóan nem nálunk, de jogszabály sértés, mivel valaki új termékkent fogja eladni, miközben az áru HASZNÁLT!!!
komprende?
Elküldve: 2005. 03. 24. 21:30
Elküldve: 2005. 03. 24. 21:36
-az idegbaj bir kerulgetni, amikor 1bites(!) kepet jpg-ben csatol valaki. Konyorgom, miert? Miert nem jobb a 170 kbyte-os, a betuk szelet elcsunyito jpg helyett egy 1bites, tokeletes minoseget biztosito PNG, amivel 14kbyte lenne a fenti kep???
ON
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2005. 03. 24. 21:37
Itt arról szól a vita, hogyan van hivatalosan. Hivatalosan végfelhasználó nem kaphat zacskós OEM XPt.
Tisztelt Korrekt Kereskedő Úr.
upd: dőlt betű
Szerkesztette: fram 2005. 03. 24. 22:01 -kor
Elküldve: 2005. 03. 24. 21:39
Elküldve: 2005. 03. 24. 21:55
Idézet: fram - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 21:37
Itt arról szól a vita, hogyan van hivatalosan. Hivatalosan végfelhasználó nem kaphat zacskós OEM XPt.
Tisztelt Korrekt Kereskedő Úr.
Ezek szerint a Microsoft másként tájékoztatja az OEM és másként a DSP partnereit?
Úgy gondolom, hogy ezt a Microsofttal kéne "megbeszélned", hacsak nem Ők fogják Veled.
Az IM-nal valahogy más tájékoztatás van fent és ha rákeresel (arra, amit fentebb írtam), akkor mindenhol a MS által az OEM partnerek felé küldött tájékoztatót olvashatod. Persze a sved a kiry
Ennyi, csak kérlek, de lehet válaszod durva és sértő, vagy cáfolhatsz is, csak ettől még nem lesz igazad. Ennyi.
üdv
csucs
ps. Értem mit akarsz sugallni, igazad is lehetne (egyéb oem ügyben), de két oldal közé (sőt 3) vagyok szorítva: vevő, imp/nagyker és gazdasági lehetőségek. Szívás, érdemes lenne minden embernek kipróbálni.
Szerkesztette: csucs 2005. 03. 24. 22:00 -kor
Elküldve: 2005. 03. 24. 22:13
Idézet: fram - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 21:37
Ennek az ironikus megjegyzésnek szentelnék egy kis szösszenetet.
Eddig 2 húzósabb (garanciális) jótállás esetünk volt. Az egyik, mikor az egyik ügyfél rájött, hogy egy év eltelte után 2 DVD-írót vehetne abból a pénzből, miből egy évvel azelőtt. Ez eléggé szíven ütött minket, mivel sok helyen, még ezen a forumon is olvasható volt (eltávolításig) olyan topic, ami arról szólt, hogyan tegyük tönkre egy dvd írót, milyen ügyvédi felszólítást küldjünk, mit követeljünk. Nos, mi cserébe ugyanazon gyártó sokkal jobb minőségű, gyorsabb íróját adtuk volna cserébe. Morálisan és erkölcsileg a csere (szerintem) elfogadható volt. Az ügyfél persze rájött, hogy ha visszakéri a pénzt, akkor 2 ilyen írót vehetett volna. Ügyvédünk írt egy kis szösszenetet, valamint tájékoztattuk a vevő ügyvédjét, hogy mit adunk és a visszaadott terméket elküldjük bevizsgálásra, 2 nap múlva az ügyfél jelentkezett a felajánlott íróért. Vajon miért?
A másik még jobb! Egy tintapatront visszahozott egy ügyfél 6 hónap eltelte előtt, hogy nem nyomtat a nyomtatója! A patron üres volt és mégis igaza volt, van rá jótállás. Miért nem kellett egy üres patront cserélnünk? Mert nem tudta volna bizonyítani, hogy tőlünk vette, ugyanis az ilyen termékeknek nincs egyedi azonosítója!
Mellette számtalan lesarkazott procit, csavarhúzóval szántott alaplapot és egyéb ügyeket intéztünk el. Persze az embereim seftelnek ezzel, de mindenki jól jár és a sefteléseket fel fogjuk számolni. Az a kérdés, hogy a vevőknek mi jobb? Pár e ft-ért új, jobb, szebb terméket kapni, vagy seft nélkül nem kapni semmit. Egyelőre gondolkodom, de meg fogom oldani úgy, hogy mindenki jól járjon.
Ez az én (!) hozzáállásom.
Elküldve: 2005. 03. 24. 22:43
Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 21:26
komprende?
Csodálkozom, hogy még nem zárták be az összes cipő- és ruhaüzletet ilyen nyilvánvaló jogsértésért, hiszen ott mindenki próbálgat
Elküldve: 2005. 03. 24. 23:00
Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 22:43
Mer' ugyanis ha felpróbálod és kéred akkor ugyanolyan bontatlant (!!!) kéne kapnod!!! Mint ahogy nincs olyan mint a K**a bútorüzletben, hogy ez az utolsó darabunk. A használt kereskedés az használt kereskedés. Ha meg használatlant akarsz, akkor más terméken kell lepróbálnod. Ha a mi körünkön másik terméket kapsz, akkor meg nem biztos, hogy annyira tuningolható, mint amit lepróbáltál (!?!)
Ha már jogi téma (egyébiránt) Addig nem használt a termék, míg originált csomagoláságól nem lett kibontva és egy percet sem futott a gyári teszt után. Jogilag ezen kívüli bármilyen felhasználás után (akár teszt miatt is) HASZNÁLT a termék. Ennek forgalmazására pedig a magyar törvények alapján más tevékenységi kör alkalmazandó...
Thats all folks...
*szerk:
Jogilag az. Vagy melyik jog a jogabb jog??? Ki eyenlőbb??? Szerintem egykutya. Fenteb írtam 22-es csapda, választhat az ember, jogtalan és jogtalan között. Melyiket választanád???
**szerf falks=folks
Szerkesztette: csucs 2005. 03. 24. 23:18 -kor
Elküldve: 2005. 03. 24. 23:41
Csak az én cégem csal.
Mindenkinek megfelel a szabályozásoknak, így nincs miről beszélni.
Mindenki törvényes, így csak a tvtelen csucsot érdemes szpulni, aki meg annyira elfogult, hogy nem érdemes...
Sötét éjszaka van...
Az asztalon boros pohár... :Đ
Elküldve: 2005. 03. 25. 00:13
Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 21:22
És adsz terméktámogatást a nálatok vásárolt OEM MS termékekre?
Ha igen hogyan valósul ez meg?

Súgó
A téma zárva.