HWSW Informatikai Kerekasztal: Zajos a gépem - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Zajos a gépem Ki milyen hangtompítót ajánl?

#241 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:46

Idézet: asdasd23 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 10:52

www.fw.hu/goa-trance/3.jpg

A tetejére rakhatod a párnát és ugy is aludhatsz...
Nincs venti a gépbe :) Se zúgó bugú egyéb alkatrész :)

csak az a két maxtor, ami visít :)
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#242 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:53

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:46

csak az a két maxtor, ami visít :)

nemtudszbelémkötni! :) Van aqustic-s beállítási lehetőség ezekben (teljesitmény-élettartam-zajosság, ilyesmik).. szal nincs hangja :p Jó persze, ha egész éjjel a gép max teljesitménnyel irna, az gáz lenne... de max félóránként egyet pöttyent a dc :)
0dB.

#243 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 16:04

Idézet: asdasd23 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 11:53

de max félóránként egyet pöttyent a dc :)

hmmm :rolleyes:

A tápodra viszont csorgatom a nyálamat én is... :up:

#244 Felhasználó inaktív   Hz-7 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 12. 18:40

Idézet: asdasd23 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 11:52

www.fw.hu/goa-trance/3.jpg

A tetejére rakhatod a párnát és ugy is aludhatsz...
Nincs venti a gépbe :) Se zúgó bugú egyéb alkatrész :)

Nekem ezen a címen csak a 404 kód jött be.
Asus P4P800-E Deluxe; 2,6 Ghz Celeron+gyári hűtő; 2*256 DDR PQI;Ati Radeon 9600 256MB+fordulatszabályzós venti; 2*120 Gb Samsung-Seagate; Chieftec 420 Táp; LG-DVD IRÓ GSA 416-3B; LG CD IRÓ48*16*48; Audigy5.1; Creative Inspire P580; HP LaserJet 1022 Nyomtató; Canon Lide60 scanner; Elöl-hátul 12cm-es Chiftech venti (csúszó és golyós)

#245 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 09:25

Idézet: Hz-7 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 19:40

Nekem ezen a címen csak a 404 kód jött be.

vmi gebasz van megint a fw-nél.. asszem átköltözök máshova...

Szerkesztette: asdasd23 2006. 01. 13. 09:26 -kor

0dB.

#246 Felhasználó inaktív   Lalika- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 11:39

Sziasztok,

Úgy hozta a sors, hogy én is PC halkításra adtam a fejem, és lassan remélem a végére érek.

Ami eddig belekerült:
- Nagy dögnehéz chieftec ház (LBX-02B-B-B), alaplap: P4P800 deluxe
- 2,8-as Northwood proci (nem húzva) egy Glacialtech Iglo 4380 Light gyakorlatilag hangtalan
- GeForce FX5900XT-re egy Zalman VF700-Cu került fel silent módban, szintén hangtalan
- SeaSonic S-12 380W a tápegység ami a maga 12 cm-es 6-700 rpm-es ventillátorával szintén hangtalan
- végül egy 12 cm-e thermaltake házventillátor van még a hátulján a háznak, zajszint alá halkítva

Ezek az alkatrészek tényleg hangtalanok, sőt a SeaSonic táphoz adtak egy dr cable kitet (http://www.devhardwa...400W-Review/5/) amivel a kábeleket tökéletesen lehet rendszerezni.

Probléma:
- kiderült, hogy hangos a winyo  :rolleyes: , vagyis igazából rezonál
- megoldásnak mostmár valamivel költségtakarékosabb megoldást szeretnék a korábbiaknál, két lehetőséget is találtam:
1. hagyományos "befőttes" gumi felfüggesztés (http://www.spodesabo...icle/hddnoise). Kérdés: valaki csinált-e már ilyet, és ha igen mennyi sikerrel?
2. Kicsivel drágább gumi felfüggesztés (http://www.frozencpu...ml?id=GnKkRR3q) ami jobban tetszene mint a házi barkács megoldás, de nem találtam boltot, ahol lehetne kapni. Kérdés: Ilyet láttatok-e már működés közben, és vajon hol lehetne kapni.

Természetesen ha bármi más nem 10-20e forintos ötlet felmerülne, akkor nagyon örülnék, előre is kösz

Ja és mégegy kérdés: Nem tudjátok lehet valahol külön kapni dr cable kit-et?
DezoxiriboNukleinSav vs. Domain Name Server

#247 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 12:06

Idézet: Lalika- - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 11:39

Természetesen ha bármi más nem 10-20e forintos ötlet felmerülne, akkor nagyon örülnék, előre is kösz

Nekem van ötletem, házibarkács.
Nekem a Zalman hőcsöves vinyóhűtőn vannak gumi lábak, semmi rezonancia nem megy át a gépházra.

Veszel bármely barkácsboltban egy henger sziloplasztot, ez kb 3-400 ft/henger. Kinyomó nem is nagyon kell hozzá, eleinte kézzel is ki lehet nyomni amíg eléred a végéről a dugóját.
Fogsz egy-két rossz filctollat, a normál méretűt, nem a kihúzót, az túl vastag. Eldarabolod, csinálsz 4 db két centis darabot belőle.
Keresel a régi cuccok között olyan réz toldókat, amiket az alaplap és a ház belső lapja közé szoktál tenni. Ez egyik oldalon apa, másikon anya, és menetes. Ez fontos.

Kinyomsz a filctollból készített csőbe szilikont, jó sokat, hogy kinyomódjon a két végén, majd a fölösleget letörlöd, "lefölözöd", hogy egyenes legyen, de tele legyen a cső.
Vársz vele 1 órát, amíg a külső felület már kezd megszilárdulni, és nem ragad az ujjadra (meg kicsit zsugorodik is).
Egyik oldalról beletolod a réz távtartókat, másik oldalról pedig sima, de lehetőleg hosszú menetű csavart. A félig szilárd szilikon megtartja annyira, hogy ne essen ki, és ne is forduljon el benne ha leteszed az asztalra száradni.
Utána vársz vele 1 napot majd a műanyagot simán letöröd róla, akár kalapáccsal is.

Kész a szilikon láb, amit a vinyó alján levő 4 furatba be tudsz hajtani, már csak lyukat kell fúrni a gépház aljára, onnan pedig másik 4 csvarral a réz távtartóba befogatni.
Ha az 5.25-ös helyre akarod beszerelni, akkor ki kell pontosan mérni a rúd hosszúságát (5,25-3,5)*2,54/2

Rajzoltam is egyet, igaz csak paintban.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Gyulavitéz 2006. 02. 02. 12:17 -kor

#248 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 12:21

Tök jó, lerajzoltam ugyanazt, mint a frozencpu-nak ami van. :omg:

#249 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 14:43

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 13:06

Nekem van ötletem, házibarkács.
Nekem a Zalman hőcsöves vinyóhűtőn vannak gumi lábak, semmi rezonancia nem megy át a gépházra.

Veszel bármely barkácsboltban egy henger sziloplasztot, ez kb 3-400 ft/henger. Kinyomó nem is nagyon kell hozzá, eleinte kézzel is ki lehet nyomni amíg eléred a végéről a dugóját.
Fogsz egy-két rossz filctollat, a normál méretűt, nem a kihúzót, az túl vastag. Eldarabolod, csinálsz 4 db két centis darabot belőle.
Keresel a régi cuccok között olyan réz toldókat, amiket az alaplap és a ház belső lapja közé szoktál tenni. Ez egyik oldalon apa, másikon anya, és menetes. Ez fontos.

Kinyomsz a filctollból készített csőbe szilikont, jó sokat, hogy kinyomódjon a két végén, majd a fölösleget letörlöd, "lefölözöd", hogy egyenes legyen, de tele legyen a cső.
Vársz vele 1 órát, amíg a külső felület már kezd megszilárdulni, és nem ragad az ujjadra (meg kicsit zsugorodik is).
Egyik oldalról beletolod a réz távtartókat, másik oldalról pedig sima, de lehetőleg hosszú menetű csavart. A félig szilárd szilikon megtartja annyira, hogy ne essen ki, és ne is forduljon el benne ha leteszed az asztalra száradni.
Utána vársz vele 1 napot majd a műanyagot simán letöröd róla, akár kalapáccsal is.

Kész a szilikon láb, amit a vinyó alján levő 4 furatba be tudsz hajtani, már csak lyukat kell fúrni a gépház aljára, onnan pedig másik 4 csvarral a réz távtartóba befogatni.
Ha az 5.25-ös helyre akarod beszerelni, akkor ki kell pontosan mérni a rúd hosszúságát (5,25-3,5)*2,54/2

Rajzoltam is egyet, igaz csak paintban.

Ez tényleg jó 5let :respect:
Egy kérdésem azért lenne, ha 5.25-ös helyre akarok ilyet betenni, akkor a szilikon kibírja az oldal irányú nyíró erőt amit a HDD fejt ki?
ASRock K7S8X R3.01 | AMD Duron 1600 MHz | Spire WhisperRock III | 512 MB DDR SDRAM | Abit 9550 CDT 128MB 128bit | Seagate Barracuda 7002.7 80 GB | WD WD200EB 20 GB | Samsung 52/32/52 CR-RW | LG GSA-4040B | UltraPower AT-T460 460W | Codegen 6012-1 ház

#250 Felhasználó inaktív   Lalika- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 09:30

Idézet: Laslie - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 13:43

Ez tényleg jó 5let :respect:
Egy kérdésem azért lenne, ha 5.25-ös helyre akarok ilyet betenni, akkor a szilikon kibírja az oldal irányú nyíró erőt amit a HDD fejt ki?

Igen, én is ezen gondolkodtam el, de aztán gondoltam, hogy kipróbálom. Úgyhogy már gyűjtöm a hozzávalókat.

Egyébként pont az a baj szerintem, hogy ha túl kemény a gumi (azért, hogy ellenálljon a rezgésnek, nyírásnak), akkor nem csillapítja a rezgést, hanem átadja. Ha viszont puha a gumi, akkor felmerülhet annak az esélye, hogy elnyíródik. Szóval igyekszem mihamarabb kipróbálni, és majd konzultálok. Addig is azért jöhetnek még ötletek.

#251 Felhasználó inaktív   Lalika- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 10:06

Találtam egy ilyet is, ez ismerős valakinek?
kb 4e körül van az ára
Nexus DiskTwin

#252 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 10:30

Idézet: Lalika- - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 10:30

Igen, én is ezen gondolkodtam el, de aztán gondoltam, hogy kipróbálom. Úgyhogy már gyűjtöm a hozzávalókat.

Egyébként pont az a baj szerintem, hogy ha túl kemény a gumi (azért, hogy ellenálljon a rezgésnek, nyírásnak), akkor nem csillapítja a rezgést, hanem átadja. Ha viszont puha a gumi, akkor felmerülhet annak az esélye, hogy elnyíródik. Szóval igyekszem mihamarabb kipróbálni, és majd konzultálok. Addig is azért jöhetnek még ötletek.

Kiváncsian várom a fejleményeket
ASRock K7S8X R3.01 | AMD Duron 1600 MHz | Spire WhisperRock III | 512 MB DDR SDRAM | Abit 9550 CDT 128MB 128bit | Seagate Barracuda 7002.7 80 GB | WD WD200EB 20 GB | Samsung 52/32/52 CR-RW | LG GSA-4040B | UltraPower AT-T460 460W | Codegen 6012-1 ház

#253 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 11:43

nekem ugyan gyári gumitalp van, de én a ház aljába tettem a vinyót. abban a pozícióban pedig a szilikon láb lehet akár magasabb is, 3-4 centis is, el fogja bírni.

én inkább azt tartom ebben nem megoldottnak hogy a csavar feje nehogy kiforduljon a szilikonból.
esetleg előtte ráragasztani valami szövetanyagot, vagy spárgát pillanatragival, ami aztán a szilikonba belelóg és jól "beépül".

Szerkesztette: Gyulavitéz 2006. 02. 03. 11:54 -kor

#254 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 11:46

ja, és a vinyó földelése egy darabka dróttal van megoldva aminek mindkét végén van 1-1 saru. ezek mennek a csavarok alá szereléskor (nem ragasztáskor)
ott a vinyóm a kék zalmanban:
Kép

Szerkesztette: Gyulavitéz 2006. 02. 03. 11:47 -kor

#255 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 12:56

A filctoll helyett én a cérna műa. csövét jobbnak találom. Nagyobb a belső átmérője, így jobban körbe tudja fogni a csavart. Még gyűjtöm az alapanyagot én is. A sziló, a csavarok már megvannak, csak a cső hiányzik.

#256 Felhasználó inaktív   Lalika- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:20

Gondoltam, hogy elsőként kipróbálom a gumigyűrűs felfüggesztést, mert az a legegyszerűbb és legolcsóbb. Mármint az lenne, ha lehetne valahol kapni egyszerű barna gumit (tejgumi). lejártam a lábamat és nem találtam sehol :mad: Még kicsit keresgélek azért.

A gumitalppal két gondom van, egyrészt nem akarom kifúrni a gépem alját, másrészt 3 winyót akarok belerakni, az meg már sok lenne.

A gumigyűrűnél azon is gondolkodtam, hogy nem baj-e a winyónak, hogy lebeg, és a mozgás/lendület nincs átadva valami tömegnek. Nem tudom, hogy nem fogok-e ezzel ártani neki.

#257 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 15:01

Lalika, olyan gumit ezret adok neked (speciel fakópiros van nálunk), postán használják, nagyobb cégek is ezzel átkötve kapják a leveleket a postától...

az ellen nálam az szól, hogy ezek a gumik a hőtől egy idő után elrohadnak, és leeshet a vinyó.

Szerkesztette: Gyulavitéz 2006. 02. 06. 15:04 -kor

#258 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 15:08

Idézet: Laslie - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 12:56

A filctoll helyett én a cérna műa. csövét jobbnak találom. Nagyobb a belső átmérője, így jobban körbe tudja fogni a csavart. Még gyűjtöm az alapanyagot én is. A sziló, a csavarok már megvannak, csak a cső hiányzik.

:D
ezért írtam filctollat, az elérhetőbb :)
meg szerintem a cérnaorsót nem tudod eltörni, úgy rémlik, az rugalmas.

btw: a gép talpa alá a szilikonkorong öntőformáját én papírból csináltam, a szilikonnal érintkező felületet pedig ragasztó stifttel kentem be "vastagon", az ugyanis vízben oldódik. Megvártam míg megszárad a papíron a ragi, utána bele a szilikon, majd száradás után simán lemostam róla a papírt

#259 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 23:37

ma vettem egy thermaltake silent tower hűtőt, gondoltam halkítok egy kicsit a gépen. hát, nem egészen sikerült. nem vágom, hogy merik ezt silent-nek elnevezni, mikor először bekapcsoltam, azt hittem rosszul hallok, vagy valami belelóg a ventibe. de nem, ennek ilyen hangja van :) poti nincs rajta persze, igy teljesen olyan a feeling mintha muter itt porszívózna mellettem.:) 10 percnél tovább nembirtam. szal botrányosan hangos..
pár órányi szerelés/1 rakat ellenállás/poti/+1 venti beszerelése után most elfogadható a hangerő, és a hőmérséklet is :D
mindenesetre nem ajánlom senkinek ezt a tipust.. :/

#260 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 08:34

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 16:08

:D
ezért írtam filctollat, az elérhetőbb :)
meg szerintem a cérnaorsót nem tudod eltörni, úgy rémlik, az rugalmas.

btw: a gép talpa alá a szilikonkorong öntőformáját én papírból csináltam, a szilikonnal érintkező felületet pedig ragasztó stifttel kentem be "vastagon", az ugyanis vízben oldódik. Megvártam míg megszárad a papíron a ragi, utána bele a szilikon, majd száradás után simán lemostam róla a papírt

Közben eszembe jutott még egy megoldás. A villanyszerelők által használt bermancs. Ilyet lehet kapni 13mm átmérőben és elég olcsó. Megpróbálok egy ilyet szerezni.

Szilikonról írtál nem sziloplasztról. Ennek van jelentősége?

Szerkesztette: Laslie 2006. 02. 07. 08:49 -kor

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.