HWSW Informatikai Kerekasztal: Rendőrök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rendőrök Rendőrök Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:34

Idézet: DannY - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 22:29

Bocsánat! Egy észrevétel.

"Nagyon sok évvel ezelőtt" még lada 1200-esek voltak az "URH-s" autók, és a rendőrség eszköztára is eléggé eltért a maitól... Ahogy ezeket, esetleg a szondákat is cserélhették (fejleszthették). Nem? :omg:

Tehát még akár működhetnek jól is... 

A szonda majdnem semmit sem változott (talán az üveg lett környezetbarát :Đ)
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#102 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:38

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 22:23

Érdekes egy hozzáállás.

Tényleg, ha véletlen találkoznánk és esetleg valami kárt okoznék neked/benned, akkor ugye engem is csak sz*patnak majd a rendőrök? Ja, hogy te nem tettél kárt másban? És? Akkor már nem is szabály a szabály?

U.i.: nekem az oktató egy fejelős fékezéssel megtanította, hogy stop=állj.

Nem, engem ugyanaz a rendőr direkt kiszemel mindig. Egy csomó autó elköveti ugyanazt a szabálytalanságot a szeme láttára, mégis engem állít meg.

Ez a kereszteződés pedig ugy néz ki, hogy két sávos az út egy egyirányú utcában. A bal sávban haladók egyenesen mehetnek, vagy jobbra. A jobb oldali sávból csak jobbra lehet menni. A jobbra lévő utcából (ami főút) vagy egyenesen (ami szintén egyirányú), vagy jobbra lehet menni, de balra nem, mert mint mondtam, egyirányú. Én a jobb oldali sából akartam jobbra menni, azon az úton három sáv van: az ami jobbra visz, az ami egyenesen, és az, ami a tőle jobbra lévő utcából kiforduló autók mennek. Én lelassítottam a stoptáblánál, és mivel nem jöhetett senki abból a sávból, ami a jobbra vezető utcába folytatódott, lazán mentem tovább. Mint mindenki más.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#103 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:39

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 21:49

Akkor bezöldül...

Vegyél egy csomaggal és kisérletezgess :) Úgy tudom, hogy lehet kapni, én a karcagi üveggyárban tesztelgettem nagyon sok évvel ezelőtt. Tényleg nem emléxem a színekre, csak arra, hogy fertelmesen pontatlan vaczak, ugyanabban a szériacsomagban, egymás után, szinte mind mást tudott mutatni.

Visszatérve: nem szét akartam szúratni a vénám, ezt már kiskoromban megtették az orvosok (ez is aktuális téma, ugyanis én is majd elvéreztem a mandulaműtétem után pár nappal, biztos tudod ezt is cáfolni :p). Egyszerűen az is uncsi volt, hogy bevittek akkor is, ha megfújtam és akkor is ha nem. Nem tudom miért mániájuk a rendőröknek az, hogy ha valaki hajnalban kocsikázik Pesten, akkor biztos ivott. Én sok esetben dolgoztam. Volt, hogy a szonda lehetett vaczak és ezért vittek vérvételre, volt, hogy azért, mert biztos szar a szonda és biztosak akartak lenni. Ekkor jött a kérdés, hogy akkor hajlandó vagyok-e vérvételre? mit lehet ilyenkor mondani? NEM! De nem mindegy? Volt, hogy 4-5x voltam egy hónapban vérvételen emiatt :omg: Tudom, a francnak laktam olyan helyen, ahol folyamatosan zsarukat tettek ki és még véletlen sem ugyanazokat.

Hehe, karcagi születésű vagyok ('66-tól '80-ig ott éltem), még lehet, hogy ismerjük is egymást. :)

Valóban pontatlan vackok, de egyvalami biztos. Ha elzöldül, akkor ittas az ember nagy valószínűséggel. De mivel ennyire pontatlan, ezért vezették be (sajnos a Te idődben még nem) a Serest, illetve a járőröknél a Lyon-t. Ezzel meg lehet előzni, hogy habókra szétszúrják a vénáját a delikvensnek.
Gondolkoztál már ma?

#104 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:41

"Nagyon sok évvel ezelőtt" még lada 1200-esek voltak az "URH-s" autók, és a rendőrség eszköztára is eléggé eltért a maitól... Ahogy ezeket, esetleg a szondákat is cserélhették (fejleszthették). Nem? :omg:

Szerintem? Nem hinném (fejlesztés). Minek? Ezek a kristályos izék elvileg ugyanazt az anyagot tartalmazzák (valszeg) ls uganazon az elven és módon működnek. Miért kellene rajta fejleszteni? persze vannak a eldobhatócsöves, digi műszerek is, de azokhoz meg nincs eldobható cső, így arra kérnek, hogy a markodból formálj csövet és úgy fújjad :omg:

Egyébként működhetnek jól is...

#105 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:42

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 23:33

A lényeg hogy végig normálisan beszéltem velük és ők is végig normálisan bántak velem, pedig a harmadik esetben simán elkönyveltem volna a helyükben magam valami nyikhaj tucctucc autókínzónak (üvoltő motor és zene) és mégsem úgy beszéltek velem, vagy gyorshajtásnál sem én voltam a bűnöző. Simán csak "emberként" kell velük beszélni, ők is csak a dolgukat teszik. Kivétel mindig lesz, de nem az a többség.

Egyetértek, a többség normális. Meglátásom szerint a fiatalabb rendőrök, de ebben lehet, hogy tévedek és csak kevés tapasztalat áll rendelkezésemre. :)
Azonban ha pénzt akar keresni a rendőr akkor mindenképp bukta van, akár normális az ember akár nem.  :eek: :D

Nekem volt olyan is, hogy hiányzott a pecsét az ideiglenes forgalmiról, és símán feljelentett 15.000 forintra.
Pedig a rendőr is tisztában volt vele, hogy nem az én hibám, hanem a önkormányzatnál dolgozó hölgyeményé.
+ Közölte vele, hogyha ezután is megállítanak, akkor azok a rendőrök is szépen fel fognak jelenteni.
RDaneel_hu

#106 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:43

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 22:39

Hehe, karcagi születésű vagyok ('66-tól '80-ig ott éltem), még lehet, hogy ismerjük is egymást. :)

Valóban pontatlan vackok, de egyvalami biztos. Ha elzöldül, akkor ittas az ember nagy valószínűséggel. De mivel ennyire pontatlan, ezért vezették be (sajnos a Te idődben még nem) a Serest, illetve a járőröknél a Lyon-t. Ezzel meg lehet előzni, hogy habókra szétszúrják a vénáját a delikvensnek.

Nem vagyok karcagi, csak ott voltam "termelési" gyakorlaton 3 évig. Persze a karcagi üveggyár Beregfürdőn van :)

#107 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:44

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 22:34

A szonda majdnem semmit sem változott (talán az üveg lett környezetbarát :Đ)

:omg:

#108 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:48

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 22:38

Nem, engem ugyanaz a rendőr direkt kiszemel mindig. Egy csomó autó elköveti ugyanazt a szabálytalanságot a szeme láttára, mégis engem állít meg.

Ez a kereszteződés pedig ugy néz ki, hogy két sávos az út egy egyirányú utcában. A bal sávban haladók egyenesen mehetnek, vagy jobbra. A jobb oldali sávból csak jobbra lehet menni. A jobbra lévő utcából (ami főút) vagy egyenesen (ami szintén egyirányú), vagy jobbra lehet menni, de balra nem, mert mint mondtam, egyirányú. Én a jobb oldali sából akartam jobbra menni, azon az úton három sáv van: az ami jobbra visz, az ami egyenesen, és az, ami a tőle jobbra lévő utcából kiforduló autók mennek. Én lelassítottam a stoptáblánál, és mivel nem jöhetett senki abból a sávból, ami a jobbra vezető utcába folytatódott, lazán mentem tovább. Mint mindenki más.

Szóval nem értem. Tudod, hogy szabálytalankodtál, tudod, hogy a jövőben is fogsz (mert miért ne), de azért beszélsz ellene. Megpróbáltad már, hogy megállsz szabályosan, és hogy akkor is megbüntetnek-e? Vagy abban úgy nincs semmi poén???

Nem tudom, miért gondolják azt Magyarországon egyesek, hogy a KRESZ szabályok mérlegelésre szorulnak a betarásukat illetően?
Pokolira fárasztó lehet végig azon agyalni, hogy a látható táblákból, útburkolati jelekből stb. mi vonatkozik a tisztelt úrvezetőre és mi nem... :))
Gondolkoztál már ma?

#109 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:51

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 22:43

Nem vagyok karcagi, csak ott voltam "termelési" gyakorlaton 3 évig. Persze a karcagi üveggyár Beregfürdőn van :)

K-val, Berekfürdő.
De valóban ott van (volt). Nem tudom, ma mi van a helyén a falu végén jobbra, de rég nem hallottam semmit felőlük. Akiket ismertem vezetőket ott, azok már mind máshol vannak. Rengeteg fátyolüvegünk van onnan, azokat még mindig lehet kapni. Jó nagy lehetett a raktárkészlet. Vagy gyártják máshol is?
Gondolkoztál már ma?

#110 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:53

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 22:38

Nyehem, ez mióta hatalmaz fel a szabálytalankodásra? :think:

#111 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:54

Ma autó terén sokkal jobban állnak.
Az URH még mindig ugyanaz az URH.
A szondák meg semmit sem változtak. :(
Gondolkoztál már ma?

#112 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 23:01

Én csak annyit mondanék, h ha vkit szondáztatnak, szálljon ki és fújás után egy pillanatra se veszítse szem elől a szondát.
Ciciman is on borda

#113 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 23:15

Idézet: fram - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 23:01

Én csak annyit mondanék, h ha vkit szondáztatnak, szálljon ki és fújás után egy pillanatra se veszítse szem elől a szondát.

Nézd, nincs sok értelme. Amikor megfújod, akkor Te is látod, hogy zöldül-e vagy sem (na meg Te tudod a legbiztosabban, hogy valóban ittál-e, vagy sem).
Az ittasság mértéke az üvegcsöves szondával nem mutatható ki, csak annyi, hogy igen, vagy nem.
Tehát ha bevisznek, mert zöldült, akkor lesz még lehetőségük, hogy Seressel vagy kétszeri vérvétellel pontosítsák, mennyi az annyi.

Ha meg barna volt és elengedtek, akkor utólag mit tudnak tenni? Még ha ki is cserélnék zöldre, nem mennek vele semmire, hiszen ott kell legyél az ittasságod mértékének megállapítására. Maga egy db zöldült üvegszonda vezető nélkül egyáltalán nem bizonyít semmit.
Gondolkoztál már ma?

#114 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 23:25

én eddigi pályafutásom alatt kb 20 analóg hagyományos fújtam eddig és 3 digitet de mindegyik azt mutatta hogy nem ittam semmit mert ha vezetek van annyi felelőség erzet hogy nem iszom nem nehéz megtenni

ha belegondol az ember mi lenne ha véletelenül a saját gyerekét ütné el rájön hogy nem éri meg csak sokan csak az ivásra tudják használni a fejöket és nem gondolkodásra
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#115 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 23:25

Macika, nem erről van szó.

Szerkesztette: fram 2005. 03. 22. 23:26 -kor

Ciciman is on borda

#116 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 23:39

A szabályokat be kell tartani. Ez tény. Ha elkövetsz valamit, amit lát a rendőr, büntessen meg. De szabály ide, vagy oda, ti is belátjátok gondolom, hogy van egy rakás értelmetlen szabály, amit a vezetők 90 százaléka úgyse fog betartani!!

Például megyek az országúton egy olyan 110-es tempóval, hirtelen látok egy negyvenes táblát. Negyvenes! Nem normálisak, egy tök egyenes útra, ahol még alárendelt út sincs. Előttem is, utánam is haladtak autók, szerintetek ki lassított le? Maximum a tanulóvezető.

Minden táblára, minden szabályra vannak okok, de itt az a kérdés, mennyire érdemes egyes tilalmi, vagy tájékoztató jelzéseket betartani. Mert sok esetben már nem tudják, mit találjanak ki a forgalmi főfelügyeletnél. Természetesen minden szabálysértés legyen büntetve, de vajon kik azok, akik betartják az egyes szabályokat? A rendőr betartja civilben? És vajon egy oktató? Hmm...nem hinném.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#117 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 23:42

te stoptábláról és biztonsági övről beszéltél az eredeti felvetésben...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#118 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 23:43

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 23:39

A szabályokat be kell tartani. Ez tény. Ha elkövetsz valamit, amit lát a rendőr, büntessen meg. De szabály ide, vagy oda, ti is belátjátok gondolom, hogy van egy rakás értelmetlen szabály, amit a vezetők 90 százaléka úgyse fog betartani!!

Például megyek az országúton egy olyan 110-es tempóval, hirtelen látok egy negyvenes táblát. Negyvenes! Nem normálisak, egy tök egyenes útra, ahol még alárendelt út sincs. Előttem is, utánam is haladtak autók, szerintetek ki lassított le? Maximum a tanulóvezető.

Minden táblára, minden szabályra vannak okok, de itt az a kérdés, mennyire érdemes egyes tilalmi, vagy tájékoztató jelzéseket betartani. Mert sok esetben már nem tudják, mit találjanak ki a forgalmi főfelügyeletnél. Természetesen minden szabálysértés legyen büntetve, de vajon kik azok, akik betartják az egyes szabályokat? A rendőr betartja civilben? És vajon egy oktató? Hmm...nem hinném.

Nah, mielőtt elkezdődik a vita, ajánlom az ős-Gyorshajtás topicot, ott már le van írva ugyanez pár ezer poston keresztül. :)

Annak a résznek a kivastagítását nem tudtam megállni.

Ismétlem: ahhoz végképp semmi közünk, hogy más hogy csinálja. Attól még nekünk nem lesz szabad. Ha a pap bort iszik, vizet prédikál, akkor is ő van a szószéken... :rolleyes:

#119 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 23:50

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 23:42

te stoptábláról és biztonsági övről beszéltél az eredeti felvetésben...

Ott a lényeg az, hogy nem volt rajtam öv, igen, ez szabálysértésnek számít, a stop táblánál nem megállás szintén. De ez egy olyan szituációjú kereszteződés, ahol tényleg nem érdemes megállni, ha jobbra fordulsz, hiszen csak szemből jöhetnek, azt meg bőven látod. Képet?

paranormal.hu

#120 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 23:56

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 23:43

Annak a résznek a kivastagítását nem tudtam megállni.

Azt úgy értem, hogy pl mondjuk van egy harmincas tábla országúton. Az most egy dolog, hogy kötelező betartani. Esőben, ködben, fagyban valóban be kell, érdemes mert megcsúszhat az autó, rossz a látótávolság, stb. De verőfényes napsütésben, amikor mindenki hajt, kitünőek a látási viszonyok, nem érdemes, értelmetlen megszakítani a lendületet, és követni a jelzés utasítását.

paranormal.hu

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.