HWSW Informatikai Kerekasztal: Rendőrök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rendőrök Rendőrök Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 22. 21:30

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 21:23

...Tehát fújt szondát és az elszíneződött.
Akkor miről is beszélünk?...

Erre az elszineződős kristályos izére kell gondolnunk? MUHAHA, hát az még a szódavíz után is bebarnul :omg:

#82 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 21:33

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 21:27

Kb 12 éve történ meg velem, hogy szokásomhoz híven nem fújtam szondát. Persze vérvételre vittek. Ne kérdezzétek (elmondom), egy időben szerettem froclizni az országuti rendőröket. Na nem azért (rendőrség kell), de kicsit elegem volt, hogy csak azért állítanak meg folyamatosan, hogy megvágjanak (akkor egy vacsiúj civicet vezettem). Szerencsére elég sok időm volt és sosem kezdeményeztem a na mennyi lesz című beszélgetést, ami ahhoz vezetett, hogy 2-4 órát beszélgettem a rendőrökkel, vagy megúnták, vagy pénzt kértek, én meg cetlit  (persze számtalanszor volt, hogy kaptam cetlit pecsét nélkül). A lényeg: imádom a gyümölcsöt és ha időszak van, akkor szinte mást nem is fogyasztok. A gyümölcs viszont erjed. És képzeljétek el, hetek óta nem ittam már alkoholt, de kábé 2 hét utánajárásomba került, hogy ne vegyék el a jogsimat :omg:

Ugye nem haragszol meg, ha ezt nem hiszem el Neked?
Neked nem volt jobb szórakozásod, minthogy szétszúratod a vénádat???

Egészen biztos vagyok benne, hogy megfújtam volna a szondát.
Ugyanis a gyümölcs a gyomorban savas közegben azalatt a fél nap alatt, ameddig normális emésztésű embernél áthalad a tápcsatornán aligha kezd el olyan szinten erjedni, hogy a véráramba kerülve alkoholos befolyásoltságot lehessen megállapítani akárcsak szondával, vagy vérvétellel. Egészen biztosan nem éri el a 0,2 ezreléket.
Gondolkoztál már ma?

#83 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 21:35

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 21:33

Ugye nem haragszol meg, ha ezt nem hiszem el Neked?
Neked nem volt jobb szórakozásod, minthogy szétszúratod a vénádat???

Egészen biztos vagyok benne, hogy megfújtam volna a szondát.
Ugyanis a gyümölcs a gyomorban savas közegben azalatt a fél nap alatt, ameddig normális emésztésű embernél áthalad a tápcsatornán aligha kezd el olyan szinten erjedni, hogy a véráramba kerülve alkoholos befolyásoltságot lehessen megállapítani akárcsak szondával, vagy vérvétellel. Egészen biztosan nem éri el a 0,2 ezreléket.

Demográfia van: hidd, vagy ne hidd :) Nekem igazán nem számít egy pöttyet sem :) Vitázni ezen nem fogunk :Đ

#84 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 21:39

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 21:30

Erre az elszineződős kristályos izére kell gondolnunk? MUHAHA, hát az még a szódavíz után is bebarnul :omg:

Így igaz, bebarnul. Meg még sok minden után is.
Az a normális.

Ha zöldül, akkor van a gáz, az jelzi az alkohol jelenlétét a kilélegzett levegőben.
Gondolkoztál már ma?

#85 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 21:42

Jesszusom, ez a topic... :omg:  :(

#86 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 21:43

Idézet: mikike - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 13:42

ti nem néztek TVt?
jelenleg most őt viccelték meg rendőreink, kitalálták, hogy alkoholt fogyasztott és vezetett
(aztán persze ahogy bevitték a nőt, már le is adták a drótot a médiának, hogy legyen egy kis zsebpénz is)

Te meg csak azt, úgy látom. Talán nem a bulvármédiából kéne észt gyűjtened. :(
Picit láss tovább.

#87 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 22. 21:44

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 12:32

Rendőrállam van, ez vitathatatlan tény! ...

Hol? :eek:  :omg:

#88 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 21:45

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 14:08

Az nem is kifejezés! Szerintem már többször lettem megbírságolva, mint ahány bűnözőt elkapnak az egész megyében egy évben! Az hogy múlt héten fényes nappal 9:10-kor egy boltban elvágják a tulaj nyakát az nincs kinyimozva, de ha nem kötöm be az övet egyből megfognak! Szórakozzanak a jó ..... !
Meg az a stílus!  :reklamacio:
Mostmár azt fogom csinálni, hogy szépen a címlapos cikket fogom lobogtatni a gyilkosságról, és azt mondom majd ha ez meglesz akkor pofázzatok! Kíváncsi lennék az arckifejezésükre!

És Téged a 'gyilkosságiak' büntettek meg gyorshajtásért, vagy a 'közlekedésiek'. Utálatos közhely. :(

Szerkesztette: Omega 2005. 03. 22. 21:48 -kor

#89 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 21:46

Idézet: mikike - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 17:59

így van ítélkezzünk anélkül, hogy ismernénk a teljes sztorit

Az egyik fél alkalmatlansága miatt a további vitának nem látom értelmét.

#90 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 21:47

Nem is olvasom tovább, nem is reflektálok. Meddő 'vita'.

#91 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 21:49

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 21:39

Így igaz, bebarnul. Meg még sok minden után is.
Az a normális.

Ha zöldül, akkor van a gáz, az jelzi az alkohol jelenlétét a kilélegzett levegőben.

Akkor bezöldül...

Vegyél egy csomaggal és kisérletezgess :) Úgy tudom, hogy lehet kapni, én a karcagi üveggyárban tesztelgettem nagyon sok évvel ezelőtt. Tényleg nem emléxem a színekre, csak arra, hogy fertelmesen pontatlan vaczak, ugyanabban a szériacsomagban, egymás után, szinte mind mást tudott mutatni.

Visszatérve: nem szét akartam szúratni a vénám, ezt már kiskoromban megtették az orvosok (ez is aktuális téma, ugyanis én is majd elvéreztem a mandulaműtétem után pár nappal, biztos tudod ezt is cáfolni :p). Egyszerűen az is uncsi volt, hogy bevittek akkor is, ha megfújtam és akkor is ha nem. Nem tudom miért mániájuk a rendőröknek az, hogy ha valaki hajnalban kocsikázik Pesten, akkor biztos ivott. Én sok esetben dolgoztam. Volt, hogy a szonda lehetett vaczak és ezért vittek vérvételre, volt, hogy azért, mert biztos szar a szonda és biztosak akartak lenni. Ekkor jött a kérdés, hogy akkor hajlandó vagyok-e vérvételre? mit lehet ilyenkor mondani? NEM! De nem mindegy? Volt, hogy 4-5x voltam egy hónapban vérvételen emiatt :omg: Tudom, a francnak laktam olyan helyen, ahol folyamatosan zsarukat tettek ki és még véletlen sem ugyanazokat.

#92 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 21:56

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 21:49

Akkor bezöldül...

Vegyél egy csomaggal és kisérletezgess :) Úgy tudom, hogy lehet kapni, én a karcagi üveggyárban tesztelgettem nagyon sok évvel ezelőtt. Tényleg nem emléxem a színekre, csak arra, hogy fertelmesen pontatlan vaczak, ugyanabban a szériacsomagban, egymás után, szinte mind mást tudott mutatni.

Visszatérve: nem szét akartam szúratni a vénám, ezt már kiskoromban megtették az orvosok (ez is aktuális téma, ugyanis én is majd elvéreztem a mandulaműtétem után pár nappal, biztos tudod ezt is cáfolni :p). Egyszerűen az is uncsi volt, hogy bevittek akkor is, ha megfújtam és akkor is ha nem. Nem tudom miért mániájuk a rendőröknek az, hogy ha valaki hajnalban kocsikázik Pesten, akkor biztos ivott. Én sok esetben dolgoztam. Volt, hogy a szonda lehetett vaczak és ezért vittek vérvételre, volt, hogy azért, mert biztos szar a szonda és biztosak akartak lenni. Ekkor jött a kérdés, hogy akkor hajlandó vagyok-e vérvételre? mit lehet ilyenkor mondani? NEM! De nem mindegy? Volt, hogy 4-5x voltam egy hónapban vérvételen emiatt :omg: Tudom, a francnak laktam olyan helyen, ahol folyamatosan zsarukat tettek ki és még véletlen sem ugyanazokat.

Nah, azért ennek némi oka is lehet. Másokat is olyan sűrűn megállítottak? Vagymi...

Szóval tényleg furcsán hangzik...

És igen, vezetek, állítottak meg már nem egyszer (meglehetősen feltűnően viselkedtem, rögtön ki is szedtek, de nem szabálytalankodtam, volt ilyen is, igen...), de soha nem volt gondom a rendőrök hozzáállásával. Amilyen az adjon, olyan a fogadj...

#93 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:04

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 21:56

Nah, azért ennek némi oka is lehet. Másokat is olyan sűrűn megállítottak? Vagymi...

Szóval tényleg furcsán hangzik...

És igen, vezetek, állítottak meg már nem egyszer (meglehetősen feltűnően viselkedtem, rögtön ki is szedtek, de nem szabálytalankodtam, volt ilyen is, igen...), de soha nem volt gondom a rendőrök hozzáállásával. Amilyen az adjon, olyan a fogadj...

Lehet, hogy irritáló az arcberendezésem? :think:

A Nyugati és Oktogon között laktam ahol a következő a helyzet: krt- podi sarkon rendőr. Bajcsy-podi rendőr, krt folyamatos rendőrjárőrözés, nyugati felüljáró alatt rendőr. Szóval, ha véletlen dolgoztam szombat hajnal 3-ig, akkor csak úgy bírtam hazajutni, hogy minimum egy, de volt olyan, hogy 2-3 ellenőrzésen is átmentem. Nem vádlom a rendőröket, a környék hemzseg a kocsmáktól és a szórakozóhelyektől, biztos az arcberendezésem is strapált volt meló után. Evvan, túl vagyok rajta, lassan 3 éve nem is igazoltattak, mert leszoktam egy időben az autóról, most meg Egerben élek. Ráadásul ritkán járok későn haza. DE! Példul most is van szabálysértési eljárásom, mivel felvettem a feleségem és a gyermekem, sajnos tényleg megállni tilosban, télen, hóban, mínusz 10 fokban. Persze menet közben egy zsaru véletlen pont ott volt, pont akkor :omg: Esetleg a két ellopott autóm esetén is lehetett volna ekkora mákom :)

#94 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:10

Engem mostanában állandóan sz*patnak a rendőrök. De mindig ugyanaz. Nyáron azért, mert nem volt rajtam öv, meg a stop táblánál nem álltam meg teljesen, hanem csak lelassítottam. Aztán volt nemrég egy sima ellenőrzés a városban, ott ugyanaz ismét elkapott, és megbüntetett övre. Pár napja megint megállítottak a vőrosba. Húzom le az ablakot, állok félre, megin nem volt övem, gondoltam, újra jol megszívom.

Aztán hallom a háttérben, hogy miket beszélnek szó szerint:
- Te, én ezt már nem büntetem meg mégegyszer b*zmeg! Há nincs már megint pofám ehhez!

Aztán odajön az ablakhoz egy rendős mosolyogva, barátságosan megszólal:
- Jó estét, legalább ellenőrzéskor kapcsojja be az övét! Most 10 ezerre büntetnénk magát, de most az egyszer elnézőek leszunk fiam!

Tudnak néha rendesek is lenni...

Szerkesztette: Dextrose 2005. 03. 22. 22:12 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#95 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:23

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 22:10

Engem mostanában állandóan sz*patnak a rendőrök. De mindig ugyanaz. Nyáron azért, mert nem volt rajtam öv, meg a stop táblánál nem álltam meg teljesen, hanem csak lelassítottam. Aztán volt nemrég egy sima ellenőrzés a városban, ott ugyanaz ismét elkapott, és megbüntetett övre. Pár napja megint megállítottak a vőrosba. Húzom le az ablakot, állok félre, megin nem volt övem, gondoltam, újra jol megszívom.

- Te, én ezt már nem büntetem meg mégegyszer b*zmeg! Há nincs már megint pofám ehhez!

- Jó estét, legalább ellenőrzéskor kapcsojja be az övét! Most 10 ezerre büntetnénk magát, de most az egyszer elnézőek leszunk fiam!

Érdekes egy hozzáállás.

Tényleg, ha véletlen találkoznánk és esetleg valami kárt okoznék neked/benned, akkor ugye engem is csak sz*patnak majd a rendőrök? Ja, hogy te nem tettél kárt másban? És? Akkor már nem is szabály a szabály?

U.i.: nekem az oktató egy fejelős fékezéssel megtanította, hogy stop=állj.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 03. 22. 22:24 -kor

#96 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:29

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 22:49

én a karcagi üveggyárban tesztelgettem nagyon sok évvel ezelőtt. Tényleg nem emléxem a színekre, csak arra, hogy fertelmesen pontatlan vaczak, ugyanabban a szériacsomagban, egymás után, szinte mind mást tudott mutatni.

Bocsánat! Egy észrevétel.

"Nagyon sok évvel ezelőtt" még lada 1200-esek voltak az "URH-s" autók, és a rendőrség eszköztára is eléggé eltért a maitól... Ahogy ezeket, esetleg a szondákat is cserélhették (fejleszthették). Nem? :omg:

Tehát még akár működhetnek jól is... 

Szerkesztette: DannY 2005. 03. 22. 22:30 -kor

#97 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:30

szerkesztve

Szerkesztette: Dextrose 2005. 03. 22. 22:37 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#98 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:32

próbáltad már betartani a szabályokat? hátha akkor leszokna a megállításodról :rolleyes:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#99 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:33

Aki piásan vezet, attól évekre bevonnám a jogsit.
Legalább lenne visszatartó erő.

Az egy dolog, hogy valaki piásan a saját életét kockáztatja (erre szarok nagyívben), de másokét nehogymár'.
Voltak olyanok is, akik büszkén mesélték, hogy ők részegen is milyen jól vezetnek.
Persze! :D Ha csak azt nézem, hogy ittasan legalább a felére romlanak a reflexeink, akkor...  :confused:
RDaneel_hu

#100 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:33

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 22:10

Októberben egy hajnalban 1 megállítottak, igazoltattak. Köszönés után szokásos kérdések, hogy ittam-e, megfújom-e stb.stb. Mindenre szépen rábólintottam, végig udvariasak voltak majd közölte hogy tudom-e miért állít félre (persze hajnalban forgalom 0 és tojtam a záróvonalra, visszafordultam a Váci úton). Szóval közölte, hogy feljelent. Papírmunka után szépen elváltunk. Kissé ki voltam magamra akadva ezért belefutottam 300m-el feljebb a kollégájába aki meg lefényképezett :D. Itt is szonda meg minden, de ismét csak udvariasan, sőt kínomban röhögve mondtam, hogy 2 perce jelentettek fel. Itt is udvariasan közölte, hogy ő is fel fog jelenteni.  :rolleyes:
Ekkor már qvára nem érdekelt semmi, ezért folytattam az utam, csak nem váltottam fel 2.ből és csutkára csavart rádióval mentem belső sávban. Persze 5 percre rá az Újpesten a szembe levő irányból kiállítattak :D Szokásos procedúra itt is, bár több feljelentés nem volt. Jha és hazafelé még egyszer megállítottak...
A lényeg hogy végig normálisan beszéltem velük és ők is végig normálisan bántak velem, pedig a harmadik esetben simán elkönyveltem volna a helyükben magam valami nyikhaj tucctucc autókínzónak (üvoltő motor és zene) és mégsem úgy beszéltek velem, vagy gyorshajtásnál sem én voltam a bűnöző. Simán csak "emberként" kell velük beszélni, ők is csak a dolgukat teszik. Kivétel mindig lesz, de nem az a többség.

Szerkesztette: mocsi 2005. 03. 22. 22:34 -kor

Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.