HWSW Informatikai Kerekasztal: Rendőrök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rendőrök Rendőrök Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:45

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:41

Fentebb (lentebb :D) boncolgattam a személyiségfejlődés menetét, nem hinném, hogy felnőtt (?) embereket ilyen módon lehetne nevelni... ;)

Mindenesetre az biztos, hogy nem fogod tudni szépen elmagyarázni neki, hogy amit tesz az rossz.
A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál. 

#1322 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:51

Idézet

A rendőrt jogsértés esetén minden esetben intézkedési kötelezettség terheli, de ez nem jelent egyet az erőszak válogatás nélküli alkalmazásával. A tévéfelvételek tanúsága szerint a rendőrök hátrabilincseltek földre kényszerített tüntetőt, márpedig erre csak akkor van a szabályok szerint lehetőségük, ha a bűnelkövető aktívan áll ellen. Ütni pedig csak a legritkább esetben üthet a rendőr, így azok a képek, amelyek a tegnapi randalírozók ellen módszeres náspángolásról tanúskodnak, a rendőrök törvénysértését is bizonyítják. – Alapelv: az erőszakot csak fokozatosan és arányosan lehet alkalmazni – összegezte a tudnivalókat a hvg.hu-nak Szikinger.

#1323 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:44

Ugyanazon a helyszínen baze, csak át kell menni a tér túloldalára, oszt vigyázállásban ácsorogni. Akkor már a rendőr 1 kilométeről is megfejti, hogy ki a békés tömeg. Ha tömeg közepén verekednek, akkor saját érdekesben amúgy sem jobb odébb állni? Meg ha dobálóznak, kukát gyújtogatnak?

Legalábbis ha nekem nem kell a balhé, akkor elenkező irányba kezdek el nézegetni. Nyilván a rugdalás/lelövetés azannya sem azokra volt érvényes, akik onnan 500 méterre csak hümmögtek tétován, de akik az MTV közvetlen bejáratában, meg a körút közepén kukák mögött barikádozva csináltak úgy, mintha most békésen tüntetnének, nahh, azt addig ütném, míg mozog, mert ha most szolidan megússza, akkor holnapra kiheveri, oszt újra támad. Rendőröknek meg most 3 napos éjjelnappalos készenlét? Meddig fogjűk bírni?

Pontosan. Ha a 'békésnek' álcázott nagyokosok elhúztak volna a francba, akkor az állatok sem produkálták volna magukat. De a produkció jól sikerült, így én meg Te meg a többi normális ember, akinek az égegyadta világon semmi köze nem volt az eseményekhez, mi vesszük meg az új autókat az MTV-nek, mi fizetjük az épületek javítását, az új eszközök beszerzését!
De tényleg, ezeket a huligánokat nem kell rugdosni, mert jajj milyen dolog ez? :omg:

#1324 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:44

Ugyanazon a helyszínen baze, csak át kell menni a tér túloldalára, oszt vigyázállásban ácsorogni. Akkor már a rendőr 1 kilométeről is megfejti, hogy ki a békés tömeg. Ha tömeg közepén verekednek, akkor saját érdekesben amúgy sem jobb odébb állni? Meg ha dobálóznak, kukát gyújtogatnak?

Legalábbis ha nekem nem kell a balhé, akkor elenkező irányba kezdek el nézegetni. Nyilván a rugdalás/lelövetés azannya sem azokra volt érvényes, akik onnan 500 méterre csak hümmögtek tétován, de akik az MTV közvetlen bejáratában, meg a körút közepén kukák mögött barikádozva csináltak úgy, mintha most békésen tüntetnének, nahh, azt addig ütném, míg mozog, mert ha most szolidan megússza, akkor holnapra kiheveri, oszt újra támad. Rendőröknek meg most 3 napos éjjelnappalos készenlét? Meddig fogjűk bírni?

Nem erről van szó, hanem hogy lecsukak-e érte vagy nem.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1325 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:53

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:52

Nem erről van szó, hanem hogy lecsukak-e érte vagy nem.

Ettől függetlenül biztos, hogy aki csak aláfestésként gyönyörködött a 'munkában', nem kap büntit.

#1326 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:54

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:53

Ettől függetlenül biztos, hogy aki csak aláfestésként gyönyörködött a 'munkában', nem kap büntit.

Én is úgy képzelem. De zavar, hogy kaphatna...

#1327 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:54

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:41

Fentebb (lentebb :D) boncolgattam a személyiségfejlődés menetét, nem hinném, hogy felnőtt (?) embereket ilyen módon lehetne nevelni... ;)

A fő hangadókat biztosan nem tántorítja el a kemény fellépés. De azokat, akik csak a "buli" kedvéért mennek oda, azért elgondolkoztatja, megéri-e nekik az, hogy kiverik a ****t is belőlük és lecsukják őket pár évre. ;)

Idézet

A jelenlévőnek, különösen ha a bűncselekmény elkövetőjével egy társaságban van, valamilyen módon ki kell fejeznie egyet nem értését a cselekménnyel, szólnia kell, el kell fordulnia vagy el kell mennie a helyszínről, különben a bíróság nem menti fel.

Na ennek sok értelme van... Fordulj el... :omg:  :Đ
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#1328 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:56

Idézet: Boba - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:28

A tanarnak kell nevelni... megsem engedik. (tudom... vegzettsegem alapjan egyetemi (najo... rajz es vizualis kommunikacio :D ) tanarnak keszulok)

:offtopic: Nem, a szülőnek kell nevelni, a tanár nem azért van, hogy helyrehozza amire otthon magasról tettek. :)

Persze, a pedagógusi "szakma" velejárója a tanulók irányítgatása, jellemformálása pozitív példa mutatásával, de én azt tartom, hogy akit otthon nem neveltek meg, azzal már a tanár sem fog tudni mit kezdeni.

#1329 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:56

Egy kicsit rázós társaságnak minősíteni néhányezer embert.

Viszont ezalapján akkor kötelességem elhajtani a notorius szabálytalankodót (mondjuk a padlózunk a zebránsat?), mert különben bűnsegédlek? :think: Nem szeressem én ezt a jog dolgot, erősen kikezdi a józan eszet...
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1330 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:58

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:56

Viszont ezalapján akkor kötelességem elhajtani a notorius szabálytalankodót (mondjuk a padlózunk a zebránsat?), mert különben bűnsegédlek? :think: Nem szeressem én ezt a jog dolgot, erősen kikezdi a józan eszet...

Az szabálysértés. Itt bűncselekményről van szó. Vagy nem? Nem értek hozzá :D

#1331 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:59

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:56

Már megint... ne keverjük már össze a közlekedési kihágásokkal, nem jó hasonlat. :) Vele nem vagy egy társaságban, és olyat nem tudsz megakadályozni, ami csak egy pillanat, nem pedig hosszú folyamat (mint pl. épületbontás és égő Skoda Octavia megrakása további gyúlékony anyaggal). Büntetni meg ugye nem a Te dolgod.

Szerkesztette: Omega 2006. 09. 21. 13:00 -kor

#1332 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:54

Én is úgy képzelem. De zavar, hogy kaphatna...

Miért? Azzal, hogy ott áll és tapsol, biztatja őket. De már pusztán azzal is, hogy ott áll.

#1333 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

"Alapelv: az erőszakot csak fokozatosan és arányosan lehet alkalmazni – összegezte a tudnivalókat a hvg.hu-nak Szikinger."

Alapelvvel nem lehet őrjöngő vadállatokat megfékezni! De jó hogy mindig van egy hozzáértő aki megmondja a nagy igazságot! Betört fejjel fekszik rendőr a kórházban több mint száz sérülésekkel és így kell beszélni? Lovat kell adni a vandálok alá? Tessék ki lehet menni és törvényesen rendet teremteni!

Szerkesztette: ottokar 2006. 09. 21. 13:06 -kor

#1334 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Etele - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:56

:offtopic: Nem, a szülőnek kell nevelni, a tanár nem azért van, hogy helyrehozza amire otthon magasról tettek. :)

Persze, a pedagógusi "szakma" velejárója a tanulók irányítgatása, jellemformálása pozitív példa mutatásával, de én azt tartom, hogy akit otthon nem neveltek meg, azzal már a tanár sem fog tudni mit kezdeni.

Ez így nem jó, bár a második fele jó irányba kapizsgál. Tekintve, hogy a gyerek ideje jó részét az iskolában tölti, ráadásul itt kell neki megtanulni a társadalmi együttélés szabályait is, a tanárnak igencsak dolga a nevelés. Annyiban igazad, van, hogy ha otthon nem nevelik, akkor a tanárnak egyedül nem fog menni. (És ez fordítva is igaz, egy hülye tanár is keresztbe tud tenni a gyereknek)

Bocs az offért.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1335 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:02

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:59

Már megint... ne keverjük már össze a közlekedési kihágásokkal, nem jó hasonlat. :)

Értelmezni próbálom, elnézést. De tényleg. Akkor mondjuk, hogy a mellettem ülő bontja csavarokra a combinot, vagy mittudom én...

#1336 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:59

"Alapelv: az erőszakot csak fokozatosan és arányosan lehet alkalmazni – összegezte a tudnivalókat a hvg.hu-nak Szikinger."

Alapelvvel nem lehet őrjöngő vadállatokat megfékezni! De jó hogy mindig van egy hozzáértő aki megmondja a nagy igazságot!

Ugye? Szerintem is :D

#1337 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Alapelvvel nem lehet őrjöngő vadállatokat megfékezni! De jó hogy mindig van egy hozzáértő aki megmondja a nagy igazságot!

Nincs ezzel gond - legalább is olyan szempontból, mint amilyenből -gondolom én- írta ezt, aki.
Ahhoz, hogy rendőröket csépelnek vassal meg kövekkel, még mindig nincs arányban, hogy cserében egypárat megrugdalnak a földön. Ami arányban lett volna, az pár 8mm-es.

#1338 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:03

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:02

Értelmezni próbálom, elnézést. De tényleg. Akkor mondjuk, hogy a mellettem ülő bontja csavarokra a combinot, vagy mittudom én...

Abban az esetben bizonyos, hogy Te is bűnös vagy, ha nem hagyod ott a fenébe... de ez valahol érthető is szerintem. :)

#1339 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:04

...

Ejj, ejj.

Aki a földön fekszik, és sündisznó módra összegömbölyödik, ennek ellenére tovább rugdossák a rendőrök, az mióta számít örjöngő vadállatnak? :think:
Elhiszem, hogy a rendőrök tegnap parancsba kapták, hogy na most akkor kemény kézzel kell fellépni, helyrehozni ami el lett kúrva :D az előző két este, csak sajnos ezt már nem lehet ilyesmivel kijavítani. Sőt.

(És kérlek a topikban folyamatosan bemutatott személyeskedést most hanyagold.)

Nagy bajok vannak itt. Minden "oldalon" és minden szinten.
És ahogy ez lenni szokott, az szívja meg, aki ártatlan. Mondjuk a moziból hazafelé tartó delikvens...
Tudom: ahol fát vágnak, hullik a forgács. Csak az nem mindegy, melyik fát vágjuk ki. Nehogy azon kapjuk magunkat, hogy ránk dőlt.

Szerkesztette: Etele 2006. 09. 21. 13:13 -kor

#1340 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:06

Idézet: Etele - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:56

:offtopic:  Tudod, en meg lelkes palyakezdo szellemben vagyok... en meg ugy erzem, hogy van lehetosegem, es erom is nevelni / tanitani a gyerekeket. Tanar nem leszek, nem arra a palyara keszulok. De ameddig ezt csinalom, addig azt probalom tolem telheto legjobban csinalni. Latom, hogy milyen sok agyilag rokkant, serult pedagogus van... borzaszto. Es hajt az is, hogy nem akarok kozejuk tartozni. Nomeg, amit en tanitok gyakorlatok alatt azt a diakok tobbsege magasrol le... kis magancsoportokban mas a hangulat. Ott van kedve az embernek tanitani, mert olyanok mennek oda akiknek kedvuk is van tanulni.

Bocs off topic.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.